Grasa disperata, caut motivatie si ambitie !
Raspunsuri - Pagina 6
puisorul spune:
Si eu sunt o pofticioasa incurabila.Dupa nastere am ramas cu 10 kg mari si late. Cum inca alaptez mi-am zis ca trebuie sa mananc de toate sa am lapte bun . Dar cand a facut pitica 6 luni si eu tot cu cele 10 kg in plus m-am simitit cumplit de deprimata.
Asa ca am inceput sa tin dieta Montignac. De-a lungul timpului am incercat si alte diete dar nu le-am putut tine din cauza de pofte si foame. Dar pe asta reusesc sa o tin de doua luni. Asa incet am renuntat la paine, la dulciuri ( mai putin cioco cu 85% cacao si prajiturile montignace) si s-a vazut pe cantar. Cel mai greu e sa dai jos primul kg, ca apoi daca vezi ca functioneaza totul devine usor. Aprovizionarea in casa o fac doar eu asa ca ma feresc sa cumpar junk-food-uri si victoria cea mai mare e cooptarea consortului. Cel putin acasa mananca doar conform dietei si e chiar multumit . L-am convins cu discursul despre sanatate si despre exemplul care treuie sa il dam piticei noastre.
Cel mai motivante motive, daca pot sa le zic asa, sunt sa nu te simti bine tu cu tine, sa fii suparata cand te vezi in oglinda, sa gafai cand urci scarile si mai ales sa stii ca iti faci rau cu mana ta.
Sper sa aduni suficienta motivatie si ambitie sa incepi sa faci ceva. Eu cred ca daca o sa incepi sa dai jos cat de putin cu atat vei fi mai motivata.
Si inca o chestie, eu sunt asa de fericita cand incerc cate o haina mai veche si vad ca ma incape. Chiar daca inca ma strange si nu sta bine sunt tare multumita de mine si cu atat mai tare ma ambitionez.
Greu e sa incepi dar noi te sustinem
Ani de Stefana (23.01.2008)
www.helpsonia.com
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
kokiy spune:
Nici pe mine nu ma mai motiveaza nimic(acum) ... am trecut de faza hainelor luate cu 1-2 nr. mai mici ...acuma am in sifonier toale de la nr.38 la 48 ... al meu sot spune ca ma place asa mai bucalata,dar pe mine ma streseaza postura asta de elefantica si parca mai rau mananc ...la prima sarcina am luat 22 kg si am reusit sa le dau jos dupa 4.5 ani ...la a doua sarcina am luat 27 kg si am dat jos pana acum doar 13kg ... nu mai spun ca sotul e un gurmand si la mine in casa sunt mereu 3-4 feluri de mancare,plus dulciuri cat cuprinde camara ...Culmea e ca nu prea mananc peste zi pentru ca nu am timp,dar seara cand adoarme bebe(dupa 23.00) ma pun in pat inconjurata de bunataturi si stau pana la ora unu doua si savurez fiecare frimitura ... apoi stau si dorm ca bestia pana la 9-10 dimineata ... Nu pot tine diete pentru ca dupa 2-3 zile ma plictisesc ... ca sa slabesc trebuie sa elimin dulciurile,painea, mancarea gatita si in special bauturile gazoase,dar las mereu pe a doua zi ... la mine e greu pana ma urnesc, pe urma imi intra in reflex ...dar nu stiu cand sa fie prima zi ..cred ca o sa intru si eu pe la subiectele cu diete poate ma fac de ras si asta ma va impulsiona cumva
Bazar SONIA
www.petitiononline.com/laredout/petition-sign.html?" target="_blank">Semneaza petitia LA REDOUTE
Iulia, mami de Claudia (12.12.01) si Razvan (08.06.07)
ellej spune:
Vad ca e plina lumea de barbati care-si prefera consoartele mai durdulii. Cum de n-am nimerit si eu unul din astia? Ca al meu e fan skelet ambulant.
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
rory76 spune:
Hai, ma Tzuni, ca asta cu ,"m-am ingrashat din cauza lui" e chiar tare! Stiu ca e greu sa te abtii cand el baga toate alea interzisele, dar nu pot sa cred ca esti atat de "slaba"! Eu stiu cum e, am avut 70 de kile, la 1,60 m, e mult...si am reusit cu vointa sa dau jos pana am ajuns la 53! Si al meu nu a tinut cura, iti dai seama! Dar eu chiar am vrut sa dau jos! Ma uitam la mancarea aia delicioasa cu sosuri, cu grasimi, cartoafe prajite si ciorbite bine drese, tocanite grase, gogoshele, pizze, ciocolate.....si ma gandeam:"bai, am tot mancat din astea si uite cum arat! N-ar fi cazul sa schimb ceva? " am zis ca doar incerc o luna, vad cum e, daca nu dau jos, nu mai tin niciodata vreo cura. Mi-am zis ca asta vreau sa fie ultima cura din viata mea! Sa slabesc atat de mult incata sa nu mai am niciodata nevoie de dieta! Si dintr-un anumit moment, dupa sute de pagini scoase de pe net si ganduri noapte si zi, m-am hotarat in sfarsit. Si atunci parca eram hipnotizata, nu puteam sa mananc decat ce aveam voie, nu mi-era pofta, fetelor, ma credeti? Mancau astia ai mei de toate eu-nu. Salate, piept de pui, fructe-si am reusit! Dupa o luna deja scapasem de vreo 5 kile parca-nici nu mai stiu.
Oricum, a meritat tot efortul, ma intalneam cu oameni care nu ma vazusera de mult, nu ma mai recunosteau! Se uitau la al meu, ba, el e, dar cine e aia de langa el? Pe bune! Ma simteam alt om, merita intr-adevar, oricat de greu ar fi! Acuma sunt putin suparata ca am pus vreo 4 kile si vreau sa le dau jos pana nu se fak 20!!! Tot imi zic, bai, 4 kile in 2 ani nu e mult, dar nu vreau sa le las asa!
Deci, ma alatur si eu celor care vor sa dea jos!
Tzuni, uita-te in okii tai in oglinda si vezi ca acolo e o fata supla, deosebit de frumoasa, care vrea sa iasa la lumina! Da-i voie! Nu o inchide in grasimea aia! Si fa exercitiul asta cat de des poti! Sa vezi daca nu gasesti vointa acolo, in sufletul tau! Si daca nu o gasesti akum, ai rabdare, vine ea! Trebuie sa fii pregatita de lupta!
Eu iti sunt alaturi sufleteste! SUCCES!
"sky is the limit!"
anda141 spune:
O motivatie : e bine sa tementii in limitele normale cu greautatea pentru sanatate in primul rand si apoi si pentru estetica. Un om gras mai devreme sau mai tarziu are probleme de sanatate din cauza asta. Toi zaharul, grasimile si alte "bunatati" au o influenta negativa asupra sistemului imunitar, al sanatatii corpului in general. Succes la slabit. Cu vointa se poate.
Mmmaria spune:
Eu le admir pe fetele care au si motivatie si ambitie.
Eu n-am.
Insa stiu sigur ce m-ar ajuta sa slabesc: o bucatareasa!
Daca as gasi frigiderul plin de mancaruri sanatoase (including prajituri care nu ingrasha) normal ca n-ar trebui sa mai pierd timpul sa fac mancaruri nesanatoase sau sa apelez la solutii rapide dar la fel de datatoare de probleme.
Daca cineva mi-ar pregati dimineata o salata sanatoasa (sau eventual chiar mai multe feluri interesante) pe care sa o/le iau la serviciu, daca seara as gasi acasa mancare gatita special pentru mine si as avea un sfert de ora inainte de ora 18,00 (hai, fie si ora 19,00) ca sa o mai si mananc, ar fi grozav.
Dar asa...dimineata cedez unei cafele si in loc de un sandvis sanatos pentru serviciu prefer sa bag rufe la spalat. La serviciu rezist eroic pana cand esuez in fata mai multor preparate fast-food. Iar seara... vad ca stii foarte bine ce se petrece.
Parerea mea este deci ca tot ceea ce ti se intampla este pentru ca nu ai timp sa cumperi ingrediente sanatoase pe care apoi sa le gatesti sanatos...
Ia-ti o bucatareasa, Tzuni!
ellej spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mmmaria Eu le admir pe fetele care au si motivatie si ambitie. Eu n-am. Insa stiu sigur ce m-ar ajuta sa slabesc: o bucatareasa! Daca as gasi frigiderul plin de mancaruri sanatoase (including prajituri care nu ingrasha) normal ca n-ar trebui sa mai pierd timpul sa fac mancaruri nesanatoase sau sa apelez la solutii rapide dar la fel de datatoare de probleme. Daca cineva mi-ar pregati dimineata o salata sanatoasa (sau eventual chiar mai multe feluri interesante) pe care sa o/le iau la serviciu, daca seara as gasi acasa mancare gatita special pentru mine si as avea un sfert de ora inainte de ora 18,00 (hai, fie si ora 19,00) ca sa o mai si mananc, ar fi grozav. Dar asa...dimineata cedez unei cafele si in loc de un sandvis sanatos pentru serviciu prefer sa bag rufe la spalat. La serviciu rezist eroic pana cand esuez in fata mai multor preparate fast-food. Iar seara... vad ca stii foarte bine ce se petrece. Parerea mea este deci ca tot ceea ce ti se intampla este pentru ca nu ai timp sa cumperi ingrediente sanatoase pe care apoi sa le gatesti sanatos... Ia-ti o bucatareasa, Tzuni! |
Ai mare dreptate. De asta nu ma impresioneaza deloc, ba chiar ma irita, stirile de genul "raduleasca / luciu / marin au slabit 30 de kg dupa nastere in 2 luni". Dupa fundul lor se tin 3 nutritionisti, 5 antrenori si 7 maseuri, asa ca nesimtita sa fii sa nu slabesti in conditiile astea.
Adevarata provocare e la noi, femeile obisnuite, cu 1- 2 - 3 copii, care de-abia avem timp sa respiram, darmite sa mai ne facem mancare de regim. Noi avem nevoie de o motivatie adevarata ca sa nu ne delasam.
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
Adela P spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ellej Vad ca e plina lumea de barbati care-si prefera consoartele mai durdulii. Cum de n-am nimerit si eu unul din astia? Ca al meu e fan skelet ambulant. |
Ellej, tu esti sigura ca nu de al meu sot vorbeai?
Eu pe al meu nu l-am auzit vreodata sa-mi zica ca nu am nevoie sa slabesc si ca-i place asa durdulie, tot timpul ma incurajeaza cu mancatul sanatos, cand ma pun pe vreo dieta e si el cot la cot cu mine doar sa nu-mi creeze tentatii, desi noi suntem Stan si Bran si el chiar nu are nevoie sa dea jos nimic. Insa motivatie si ambitie pe termen lung la mine...ioc.
puskin spune:
O sa imi iau rosii, dar asta e .
Astea cu nu am timp sunt scuze. Din punctul meu de vedere, sa fac cartofi prajiti dureaza mai mult decat o friptura la gratar sau o salata.
In plus, exista iaurt, perle de branza, conserve de peste ( sanatoase!!!) , salate la punga gata spalate doar sa pui ulei si zeama de lamaie, peste afumat, etc.
Si nu vorbesc din carti, ci din experienta proprie. Am avut 80kg la 1.65. Acum am 68kg si continui sa slabesc.
Vointa, determinare si organizare!
Succes,
Ruxandra