PRIETENE FARA TITLU (19)
Raspunsuri - Pagina 16
dana_ene spune:
Gata, fetelor. Acum am terminat de trimis cantecelele.
Anda, de la tine astept adresa.
Deea, am citit articolul. Ma bucur mult ca esti recunoscuta, fiindca meriti. Sa-ti dea Domnul mult noroc de acum inainte si o cariera de succes!
Vorbeati despre materiile preferate si o sa ma bag si eu in discutie.
Mi-au placut mult matematica si fizica, de aceea am si urmat liceul cu profilul acesta, chiar la specializarea matematica-fizica. Si tocmai de aceea am terminat Politehnica si am ales domeniul informaticii, de fapt al programanii.
Dar mi-au placut mult si romana, franceza si engleza.
Parintii mei mi-au transmis ambii din pasiunile lor. Tata pe partea reala, el fiind profesor de matematica, iar mama partea umanista, ea fiind profesoara de romana-franceza.
Asaaa, si pentru ca am promis o sa va povestesc putin despre frunzele mele.
Cum va spuneam si aseara, se inteleg bine.
Am depasit perioada cu certuri si batai.
Acum sunt dornice sa se joace impreuna si au inceput sa aiba "jocurile lor". Adica se joaca de-a Sirenele
(personajele din serialul H2O de pe Jetix), de-a Spioanele (tot de-acolo) sau de-a animalutele.
Aseara, de exemplu, erau furnicute. Si isi facusera musuroaie
... unde carasera de toate: pernute, paturi (PUTURICI, asa le spune Roxana
), sticle cu apa, biscuiti, jucarii. Adica adevarate case, ce sa mai!
Marea durere e cu stransul jucariilor dupa aceea, de cele mai multe ori ele sunt "prea obosite" si tot mami si tati le strang.
Eii, nu-i nimic...
Da, Moni, Roxana nu merge inca la gradi. Sta acasa cu mama mea, care a iesit la pensie.
Datorita ei a inceput si fii-mea sa invete poezii si cantecele.
Recunoaste si ea acum cateva litere, pe R si spune "uite, asta-i L de la mine", in traducere e R de la Roxana
), pe O de la Oana, pe A ("cu 2 picioare") si pe B ("cu 2 burtici").
La capitolul cantecele sta mai bine.
Ieri imi spunea mama cum se posteaza in fata unei vitrine in care sunt tot felul de Mosi Craciuni si braduti si in fata fiecaruia canta melodia potrivita. Si n-are nicio treaba cu trecatorii, care, normal, se distreaza copios pe seama ei. Dar fata isi face datoria, ca altfel "se supala MOSHU CACIUN".
De anul viitor o inscriu si pe ea la camin, la Oana. Inca nu m-am decis daca o voi inscrie la grupa mica sau direct la grupa mijlocie. Va trebui sa mai analizez problema asta pana prin efbruarie, cand ma voi duce cu dosarul de isncriere.
monica70 spune:
DANA frumos se joaca fetele,e super ca Oana fiind mai mare o invata si pe Roxana cum sa se joace! Deci si Roxana tot L il pronunta pe R,ca Diana mea ! Diana mea nu se joaca de-a nici un personaj din desene animate,ca nu e prea fana.Mai il pomeneste uneori doar pe Scooby parca ...
Despre gradinita cred ca o poti da pe Roxana de la anul linistita direct in grupa mijlocie,ca vad ca nu fac cine stie ce in grupa mica - doar colorat, lipit, mai danseaza,eventual le mai canta. In rest, joaca de voie.
MONI SI www.dropshots.com/DIA1#date" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
"Doamne, prefer Infernul, daca este legat la Internet."(Valeriu Butulescu) ![]()
www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank">
www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank">
dana_ene spune:
Am ajuns la o concluzie. in ceea ce le priveste, totul se cumpara in dublu exemplar. In felul acesta nu exista motive de gelozie. Dar, daca una dintre ele isi pierde sau isi strica lucrul personal, nu are voie sa ia de la cealalta.
Mai am o bucurie.
Aceea ca au invatat sa imparta.
Daca una dintre ele primeste ceva, imparte cu cealalta.
Daca uneia dintre ele se doreste sa i se cumpere ceva, imediat anunta ca trebuie sa i se cumpere si celeilalte.
Pentru mine asta inseamna ca s-au apropiat si ca se iubesc.
Daca o cert pe una dintre ele, cealalta imediat ii sare in ajutor.
De exemplu acum 2 seri am gasit peretii din dormitor desenati. De Roxana, desigur.
Si am inceput s-o cert.
Iar Oana a venit repede sa-mi spuna sa o las in pace pe Roxana, ca or sa stearga ele peretii. Si au luat fiecare cate un servetel umed si-au inceput sa frece. Logic ca nu s-au curata si erau tare dezamagite, dar m-am bucurat de modul in care au reactionat.
Si ma simt bine. Si ii multumesc lui Dumnezeu ca le am pe amandoua.
dana_ene spune:
Pe R a inceput sa-l mai pronunte. Parca din ce in ce mai des.
De fiecare data cand observ ca il spune pe R o aplaud si o incurajez sa-l repete.
Asa am procedat si cu Oana si a avut succes.
Il spune pe R mai ales dupa vocale, in cuvinte de genul MARE, TARE, CARE, MARIA.
Da, stiu cum e in grupa mica. Ideea pentru care ma tenteaza s-o dau la grupa mijlocie de la anul e ca ma gandesc sa o dam la scoala din 2012, adica la 6 ani si 7 luni. Asta fiindca suntem noi parinti "maturi"
.
Voi ce parere aveti?
monica70 spune:
DANA ce figura esti cu "parinti maturi" ! Si ai calculat si in ce an va merge la scoala
E perfect asa zic eu.Si eu as da-o la 6 ani la scoala,asa am mers si eu (6,2 ani) ... dar nu prea merge. Pai cum ar pica la Diana mea? Tot asa, la 6,8 ani ... in 2012.
Foarte frumos ca se inteleg asa de bine si ca isi impart lucrurile!
Cu R-ul cred ca eu mai am de asteptat,zice si Diana o tentativa de R tot la vocale,dar inca nu destul de clar.Atata bai sa fie!
MONI SI www.dropshots.com/DIA1#date" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
"Doamne, prefer Infernul, daca este legat la Internet."(Valeriu Butulescu) ![]()
www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank">
marchplayer spune:
Buna
Eu pregatesc o supica. O am pe Ioana acasa azi. Este incredibil cat de sensibila este, nu-mi imaginam asa ceva, dupa doar 4 zile de gradi ieri cand s-a sculat din somnul de amiaza a plans o gramada de durere de ureche(asa ceva n-am mai avut pana acum) intr-un final i-a trecut dupa ce i-am dat niste nurofen, apoi in urma unei convorbiri cu dr. am dat fuga la farmacie dupa niste otocalm. Se pare ca este o viroza
, inca una firar sa fie!!! Noaptea trecuta pe la 1 iara s-a sculat si s-a plans de durere, iara nurofen, dimineata avea cu totul alte simptome, mititica nici nu stia ce o mai doare, ba se plangea de cap, ba de ureche, culmea de data asta de cealalta, ba de burtica, intr-un final a si vomat
. Am dres-o cu metroclopramid, otocalm si cam atat, nu-i mai dau nurofen ca cica de la ala o doare burta, mi-a zis dr sa-i dau panadol sau algocalmin in caz de durere sau febra.
Acum vad ca este ok, se inghesuie prin dulapuri, scoate ce-i pe acolo si se baga ea, are chef de joaca si de mancare.
la gradi vad eu daca o mai duc, sa vad cum stam in we asta.
daniela cu minunile ioana alexandra (05.02.2006)si rares stefan (15.07.2007)
www.dropshots.com/marchplayer" target="_blank"> filmulete
monica70 spune:
DANIELA imi pare rau de Ioana,dar cum adica de la o viroza sa o doara urechea?? Eu stiam ca numai de la otita te dor urechile.Bine ca i-a trecut! Eu tare mult nurofen i-am dat Dianei,dar nu s-a plans niciodata de durere de burta,desi stiu ca e mai iritant.In ultima vreme i-am mai dat si eu panadol in loc de nurofen,cand a fost cazul.
Cat despre faptul ca e sensibila,cu cat sta mai mult acasa ,cu atat e mai ne-calita ... Din fericire, Diana mea doar "secretii de gradinita" cum le zic eu
, a cules pana acum.
INGRID am vazut castelul Dianei tale,sau ruinele cum zice ea
,e super fain.A mea la capitolul castel baga doar d-astea mai compacte,nu prea le face pe inaltime.Si potretul ala arata misto !
Noi azi mergem iar amandoua la dentist.Bine ca e vineri
sa mai dorm si eu in WE dimineata!
marchplayer spune:
Mira, LA MULTI ANI DARIEI!!!! Te intrebi cand au trecut patru ani...Eu cred ca am cunoscut-o cand avea vreo 10 luni. Superb tortul si cred ca foarte bun dupa cum dispar bucatile din el. Vad ca si alor tai le place la nebunie sa sufle in lumanari. Sa ne spui ce cadouri frumoase a primit mandra. Parca n-ar fi nici o diferenta de varsta intre Selin si Daria. FRUMOSI FOC toti trei!! Sa-ti traiasca si sa fiti fericiti! Petreceri frumoase in continuare.
Moni, frumos cartier a facut Diana. Chiar ca a avut inspiratie cu spatiile verzi si cu masinutele parcate langa cladiri.
daniela cu minunile ioana alexandra (05.02.2006)si rares stefan (15.07.2007)
www.dropshots.com/marchplayer" target="_blank"> filmulete
dana_ene spune:
Daniela, imi pare rau de Ioana. Vorba aceea, STIU CUM E!
Am tras si eu cu Oana tot cam asa la grupa mica si la cea mijlocie.
Abia acum, la grupa mare, vad ca e mai bine. Multumesc lui Dumnezeu pana acum n-am avut deloc probleme. Se cunoaste ca sunt mai mari si s-au mai imunizat.
Sa vad ce-oi trage din nou la anul cu Roxana, cand om lua-o de coada la gradi.
Sper sa se faca repejor bine Ioana ta. Din pacate cred ca perioada asta cam tot asa va fi. Cand sunt viroze, astia mici le "aduna" primii. Si mai nasol e cand mai au si acasa un fratior mai mic, fiindca o "primesc" si ei.
Pai, Moni, cum sa nu stiu exact anul, cand noi deja pentru Oana ne agitam cu inscrierea in clasa I, si asta va fi peste 2 ani, in 2010? Suntem in "cautarea" unei invatatoare pe gustul meu. Adica nu vreau pe cineva prea tanar, nu vreau o doamna prea rea, dar nici una prea blanda. Vreau pe cineva cu experienta si care sa stie sa se impuna in fata copiilor.
Din punctul meu de vedere invatatoarea este foarte importanta pentru formarea copilului.
monica70 spune:
DANA uau deja ii cauti Oanei invatatoare? Stiu ca e importanta,dar nu definitorie.Stii ca eu din clasa intai pana in clasa a patra am avut fix 7 (SAPTE) invatatoare???? Prima a murit de cancer pe cand eram la sfarsitul clasei intai ,imi amintesc si acum inmormantarea
Pe urma a inlocuit-o provizoriu una,apoi alta,in clasa a treia a venit una definitiva, dar mie (si altor colegi) mi s-a dat repartitie sa merg la alta scoala la care era arondat blocul ... si acolo alta invatatoare,evident.Care invatatoare, anul urmator a ramas gravida
.Si cea care a urmat s-a mutat la alta scoala si ... tot asa!!! Nici nu-mi mai amintesc mutra fiecareia sau motivele schimbarii!!!
Doar stiu sigur ca au fost 7. Poate de-aia sunt asa de adaptabila
?