Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (7)
Raspunsuri - Pagina 6
Joy21 spune:
Hello!
Noi suntem in Olanda de miercuri , am venit la bunici. Nu stam mult, doar o saptamana. Am venit sa ma relaxez, am scapat de gatit, si alte treburi casnice
Sofia e bine, luni a facut vaccinul saracuta. L-a facut dupa-amiaza iar seara nu a fost in apele ei. I-am dat putin Panadol ca este si analgezic si a reusit sa adoarma. A facut fata nesperat de bine calatoriei pana in Olanda, desi la sfarsitul zilei oboseala si-a spus cuvantul Dupa o calatorie de 8 ore au mai luat-o si bunicii la runda a doua cand am ajuns...
Se chinuie din rasputeri sa articuleze cuvinte, sta cu limba pe-afara si cu ochii in gura mea, toata ziua.
La 2 luni si 1 sapt. are 5900g si 61 cm. La 1 luna avea 3600g si 51 cm. Crestem, nu stam degeaba
Aly, ca ai intrebat de mine. Felicitari pentru flacau!
Victoria, binecuvantata de Anna Sofia
Poze Anna Sofia http://b1.lilypie.com/S6Arp3/.png[/img" target="_blank">Ma fac mare
"Nu-ti fie frica sa faci un pas mare. Nu poti trece o prapastie din doua sarituri mici."
David Lloyd George
andy.p spune:
joy te invidiez,ce bine ee sa te relaxezi...oare cum o fi?
Ma bucur ca sunteti bine si ca sofia a rezistat eroic,esti o curajoasa eu n-am curaj sa o duc la 50 km distanta la soacra-mea.Bine ca ati trecut si de vaccin ,pe noi ne asteapta la sf lunii.
Si ce bine ati crescut
Kid si la noi colcaie virusii peste totSper sa trecem cu bine peste lunile reci
laura, andy (07.04.2002) &alexia(14.09.2008)
Andy
Alexia
Nausica spune:
Nu stiu de ce am senzatia ca aici se platesc niste polite mai vechi si ca eu am cazut ca bleaga la mijloc. Ce ciudat cum ajung oamenii sa se certe din senin!
Nu retrag nimic din ce am spus, ar fi si culmea, din moment ce ma refeream la propria mea persoana! Cind am postat primul comentariu pe tema acestor discutii in contradictoriu, am simtit nevoia sa fac niste completari, la inceput. Apoi am renuntat si am sters editul, pentru ca mi s-a parut inutil sa ma justific. Dar am s-o fac acum, si cu ocazia asta am sa si inchei subiectul.
E destul de clar ca, oricum am sintetiza si interpreta informatiile, in privinta sarcinii, nasterii si a cresterii bebelusilor, exista niste principii cu care putini nu sint de acord, sub forma: "E mai bine sa ... decit sa ...". e.g. E mai bine sa maninci echilibrat decit haotic. E bine sa nu iei, in sarcina, mai mult de 12 kg. E mai bine sa nasti natural, fara anestezie epidurala, decit cu cezariana. Sau: E mai bine sa alaptezi la sin, decit sa-i dai bebelusului formula. Sau, last but not least: E mai bine sa fii senina si optimista decit sa te stresezi.
Dar asta nu inseamna ca esti mai prejos daca ceri anestezie epidurala sau daca nasti cu cezariana, nu inseamna ca e un capat de tara daca iei in sarcina 30 de kg, sau daca nu ai lapte si ii dai bebelusului formula.
Eu am trait personal aceasta, sa-i spunem, "presiune a normalitatii" cind, din motive absolut obiective, independente de mine, a trebuit sa nasc prin cezariana. Pentru ca stiam ca bebelusul e cu capul in jos de la sapte luni, a fost singura varianta, in privinta nasterii, pentru care nu ma pregatisem. Si am simtit ca-mi fuge pamintul de sub picioare cind am fost anuntata ca voi face cezariana, am izbucnit instant in plins, apoi, dupa ce totul s-a terminat (cu bine), m-au mai bintuit o vreme sentimente de neimplinire si de nejustificata vinovatie.
In mod similar, prietena mea din America, s-a simtit multa vreme vinovata pentru ca a cerut anestezia epidurala, comunitatea in care traieste ea fiind de un naturism extrem.
Cred ca e mai grav sa traim cu aceste frustrari si sa ne stresam, decit sa acceptam ca, asta e, unele dintre noi se indeparteaza un pic de binele acela absolut, alegind (voit sau nevoit) un "mai putin bine" care poate fi compensat prin seninatate si optimism.
Alte situatii sint absolut subiective si tin de alegerea personala a fiecareia, de stilul de viata, de gust sau, de ce nu, de educatie. Aici as incadra chestii gen temperatura din casa (nu insa si supra-infofolirea bebelusilor, care e unanim contraindicata in mediile educate), prezenta animalelor de companie etc etc.
Personal sint de parere ca noi, cel putin, de pe acest forum, adica oameni cu acces la internet, avem datoria suplimentara de a ne informa, macar in privinta aspectelor si hotaririlor majore din viata bebelusilor nostri. Spun "datorie suplimentara" pentru ca datoria primara, sine qua non, a unei (viitoare) mame - fie si de la tzara - este aceea de pe toate prospectele de medicamente: "seek medical advice."
Si noi avem datoria asta pentru ca medicii se pot insela, sau pot sa nu fie la curent cu ultimele cercetari sau pot sa fie, pur si simplu, dezinteresati. Am avut, in odiseea noastra, cel mai trist exemplu al incompetentei si dezinteresului unui medic.
Da, ne urmam instinctul de mama si hotarim singure cum ne crestem copiii, dar, daca tot stam atita timp in fata calculatorului, s-o facem in cunostinta de cauza.
In privinta diversificarii, din cite am citit eu, exista mai multe pareri. Cea mai raspindita, in prezent, este cea conform careia diversificarea trebuie inceputa dupa sase luni.
Alte pareri vorbesc de patru luni.
Unii sustin ca un reper bun pentru inceperea diversificarii este dublarea greutatii de la nastere.
In fine, ultimii sint de parere ca nu conteaza atit reperul temporal exact cit aparitia unor transformari fiziologice care fac sigura pentru sanatatea si dezvoltarea bebelusului introducerea alimentelor solide (maturizarea sistemului digestiv si a rinichilor, aparitia salivatiei etc).
De ce 6 luni? pentru ca se considera ca, in acel moment, cam toate conditiile enumerate mai sus sint indeplinite.
eu personal am de gind sa astept pina la 6 luni, si sa dea Dumnezeu sa reusesc pina atunci sa-i dau Aniei numai lapte de la sin.
PACE VOUA!
Nausica si Ania
poze
_
God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and wisdom always to tell the difference
kid2003 spune:
Nausica ai punctat foarte bine...teoria este ca bebelusul e gata de altfel de mancare decat lapte atunci cand sta in sezut nesustinut, are salivatie mai abundenta si manifesta interes pentru mancarea adultilor. Ori pe la 6 luni fac asta cam toti...
nu te supara! Eu sunt sigura ca nimeni nu a vrut de fapt sa se certe cu nimeni...dar uneori cuvintele potrivite sunt greu de gasit!
Sabinel si azi m-am pierdut in ochisorii Amaliei, am vazut pozele voastre. E o scumpa! la multi ani!
300 spune:
Kid, foarte frumos spus totul.
Nausica, ce bine ai punctat tu toate astea. Un lucru vreau sa adaug: am intuit citind mesaje de-ale tale mai vechi ca nasterea prin cezariana te-a intristat. Nu trebuie, esti cea mai buna mama pentru feti#355;a ta. Ea creste la fel si te va iubi la fel, or asta e ceea ce conteaza. Ania e un bebelus perfect.
de Anda Teodora
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
300 spune:
Help! Am o ventuza in loc de fetita!
Am plecat pe la 4 sa cumpar scutece si am lasat-o pe Anda acasa cu o provizie de laptic de la congelator...
M-am intors exact cand se pregateau s-o indoape cu 60 ml si am zis ca daca tot e pregatit sa i-l dam pe-ala... Spre deliciul mamei ca a hranit Bebelina cu mama ei.
La inceput nu parea sa pape mare lucru - 20 ml. Apoi inca10, dar spre final s-a hamesit si a papat si un san si se pare ca vom trece la al doilea! Daca azi dimineata doar suspectam un puseu de crestere, acum sunt sigura.
de Anda Teodora
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
tzitziri spune:
Felicic.Zambetmic si Vladut sunt bine amandoi....unul scade in greutate (Zambetmic),spre invidiasi admiratia mea,iar Vladut creste vazand cu ochii.
Din pacate nu prea are timp de forumuri....dar o sa insist sa mai dea un semn de viata...
Ai intuit tu bine ca despre ea era vorba
Mamica implinita de David (17.09.2008)
CosmyB. spune:
300 imi spui te rog cum pastrezi lapticul la frigider? in ce il pastrezi? se poate amesteca intr-un singur recipient de la mai multe mese? eu o sa mulg ce ramane dupa ce mananca piti. trebuie totul sterilizat? ma refer la recipiente. multumesc anticipat
Pozici
Mami super happy de Maya
tzitziri spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CosmyB. 300 imi spui te rog cum pastrezi lapticul la frigider? in ce il pastrezi? se poate amesteca intr-un singur recipient de la mai multe mese? eu o sa mulg ce ramane dupa ce mananca piti. trebuie totul sterilizat? ma refer la recipiente. multumesc anticipat Pozici Mami super happy de Maya |
Pai o sa incerc eu putin(desi nu am facut decat de vreo doua ori treaba asta):lapticul se pastreaza la frigi in biberonul in care se mulge, biberon sterilizat inainte.Stiu ca nu e indicat sa combini in acelasi biberon lapte muls la doua momente diferite si ca e bine daca pastrezi mai multe recipiente sa le treci pe ele data si ora la care au fost mulse.In frigi stiu ca parca nu se tine mai mult de 2-3zile,dar la congelator se poate tine mai mult.Se incalzeste doar la abur.Si cel putin pana la cateva luni stiu ca este indicata sterilizarea tuturor recipientelor (biberoane sau pompa)
Mamica implinita de David (17.09.2008)