Pepenasi de iulie-august 2008 (39)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Flo, noua ne-a zis sa-i dam sirop si nu supozitor, ca si asa facem moale si des kk. Dar e clar ca daca doamne fere o sa fie cu adevarat nevoie o sa-i pun supozitor, ca siropu mi-l scoate afara.

Didi, avetzi covor ca al nostru . De fapt noi avem doo la fel in camera copiilor. Ce frumos papa fata singur . A mea, cum am scris mai sus, nu doreste inca alte experientze culinare in afara de tzatzi.

Marina, felicitari pentru suculetz. Sa ne spui cum decurge masa urmatoare de lapte.

Anaco, la 4 luni e infanrix penta.

pup you all,

Caprioara, mami de Matei si de Ilinca
Povestea nasterii Ilincutzei
poze
(cont abimami2008 cu parola de la mailul comun)

Mergi la inceput

Anaco, io am cumparat vaccinu, da mai demult. Insa la Bucuresti nu se gaseste acum in farmacii. De fapt inca de atunci nu se gasea, cu greu l-a gasit mama Loccai undeva prin Drumul Taberei parca, si mi-a luat si mie. Asa ca m-am invatzat minte, si l-am luat atunci si pe hexa pentru sase luni, tot asa, gasit greuuu. Il tin pe usa frigiderului si macar stau linistita ca-l am. In farmacii nu e nici hexa nici penta si totzi zic ca nu stiu cand si daca aduc.

pup you,

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Moni or wow, numai 13 kg luate in sarcina? Super fain, ca la carte...eu am luat 20 si in spital am scapat de 7, iar cu restul ma tot razboiesc de atunci si inca mai am 6 in plus

Mona, Dia, Cristina multumim de aprecieri.

Marimar mi-au dat lacrimile citind articolul!

Eu nu inteleg chestia asta cu bebe pregatit pt papa solida, adica atunci cand ii dai, indiferent ca e devreme sau tarziu, tot ceva nou este, tot se va stramba, tot o sa scoata afara din gurita, ca doar daca are 6 luni nu o sa stie de la natura cum se ia lingurita si cum se inghite piureul, nu? Sau poate nu stiu eu, mamele cu 2 copii au mai multa experienta aici si ne pot lamuri. Adica magandesc eu ca pe sistemul asta copilul nu e niciodata pregatit de diversificare.

Anna de Ioana Maria 11.07.2008
Ioana povestea nasterii
jos kg!!!

Mergi la inceput

Profitat de ocazie ca nu ma bate nimini la cap azi si vazut toate pozele noi cu pepenashi (noi pentru mine adica, ce nu vazusem inca din lipsa de timp ). Bai ce pepenasi frumosi avem, numa unu si unu !O adevarata desfatare sa-i privesti! Nu mai nominalizez, ca m-am uitat cred ca in 20 de albume, de le-am pierdut sirul.

pup you all,

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

ieri i am dat si eu lui codrin piure de cartofi cu putin galbenus de ou,dar l a scuipat,asa ca n am mai insistat.desi l am diversificat de la 3 luni jumatate,practic de atunci papa aceleasi alimente-cereale,banana,mar copt,branzica calcica si cateodata para sau piure de legume.oare nu s o fi saturat de monotonie?i am luat si borcanele,dar nu i plac.cris era innebunit dupa ele,practic vreo 4 luni numai asta a mancat.

ANA A ,imi pare rau ca bebe e bolnavior.sanatate multa!
cat despre sugestii de activitati,chiar m as bucura sa mi dai,ca eu nu prea ma pricep la activitati din astea practice,desen,colaje etc.sunt antitalent.

si eu i am luat lui codrin vaccinul de 6 luni,dar noi mai avem putin si l facem.aveti idee la 1 an ce se face?

Mergi la inceput

Anna, io nu pot sa-ti spun decat din experientza mea cu Matei, fara a avea pretentia ca e neaparat bine si corect ce spun eu . Macar inghitea sucul, desi se vedea ca nu se da in vant dupa el. Dar cand i-am dat banana cu mar pasate, mi-a mancat din prima o cescutza de tuica. Io am vrut sa-i dau numa 1-2 linguritze insa lui asa mult i-a placut ca se intindea dupa lingura de numa . Si asta se intampla pe la 4 luni asa... Iar cu sucul la 3 luni, pentru ca atunci nu era net si habar nu aveam, faceam cu sfintenie ce zicea doftoru . Acum cu Ilinca, a fost clar ca nu-i place si nici nu a vrut sa inghita, l-a scuipat afara. Am incercat si cu un strop de banana, ca tot mancam eu, nu-i place nici asta.

Acum ma gandesc, ca sa se obisnuiasca cu linguritza, sa ma mulg un pic si sa vad daca lapticul meu il mananca la lingura, ca ala sigur ii place. Daca da, vom exersa asa ca sa invatzam tehnica. Si mai incolo, vom incerca din nou alte experientze culinare.

pup you all,

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

Salut fetele!!

Multzumim de urari!

Azi daca tot facem 4 lunitze ne-am decis sa sarbatorim cu o linguritza de suc de morcov, sa vedem cum merge. In acest scop i-am si cumparat o lingurita!

Fetelor, inainte sa ma apuc sa raspund pliiiizzz lamuriti-ma: de ceva vreme Miruna face kk tot a doua zi, dar e de un verde inchis si destul de consistent/pastos si puuteeee(scuzati descrierea plastica). E vreo problema, inseamna ceva rau sau e normal? Mentionez ca ea papa mixt. Nu de alta, dar azi a schimbat-o maica-mea si isi smulgea parul din cap de panicata, ca cica nu e bine, ca de ce e asa inchis, ca de ce pute...

Asadar...

marimar ce emotionant articol! Si Miruna rade cand ma aplec dimineata peste patut sa o ridic!

Cuscra Imi pare rau ca Matei pui e bolnavior!! Multe ganduri bune si multi pupici sa se faca bine repede!! In semn de solidaritate se pare ca si Miruna s-a trezit cu nasul infundat, da' la noi s-a rezolvat cu o "sedinta" de batista bebelusului.

Sun ce cuvinte frumoase...Mie niciodata nu mi s-a parut ca mesajele tale sunt lungi pt. ca sunt pline de haz si intelepciune!

Anka, Ana ce frumos povestiti de jocuri, si cata imaginatie...abia astept si eu!

Irolf bine ai venit!!

Capri a fost beton faza cu aspiratorul...sa ne ti la curent cu urmarile ...Ma bucur ca ai luat decizia buna, si ca Ilinca te-a sustinut ca nici nu i-a placut sucul...Sper sa rezolvati si voi cu nasul...Storcator am vazut la teleshoping unul de la Jack Lalane(ceva de genul) care cam face ce zici tu...ma rog, ei asa zic...

Marina felicitari pentru fetitza papacioasa de suculetz!!

Didi fain covorul! Si ce dulce e Aida, fetita mare care stie sa pape singura!!

Ma duc sa ma joc cu mutza ca s-a plictisit! Sunt prin zona...

Dia mami de Miruna 15.07.2008

poze
poze burtika

Mergi la inceput

Dia, inca nu a venit sotu sa ma . Merci de pont, o sa studiez reclama aia. Cu kk, io nu-s prea in masura sa-ti spun, ca noi abia de curand facem pasta ca mustaru, pana acum era apa chioara, si cand verde cand maro mustar, cand maro mai inchis. Si mirosea ceva. Asta pasta de acum insa imi pare ca miroase mai frumos asea, mai parfumat si placut, nu sa-ti mute nasul; nu stiu cum sa-ti explic...

Si tot ca am timp, m-am muls si am incercat sa-i dau laptic cu linguritza. Nu o prea amuza, dar reusesc sa o fac sa si inghita cate ceva. Voi continua sa exersez cu ea asa deocamdata.

pup you all,

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

capri, si eu am fost stresata la vaccinul de 2 luni ca l=am facut pe la 2 luni jumate si atunci a inceput Matei cu mucii, insa la ascultat la plamani si nu a avut nimic plus ca nu avea febra de loc asa ca a trecut cu bine. Daca nu a facut febra doar ca are catva mucisori nu conteaza la vaccin.
Sunt curioasa ce va spune sotul cand va trebui sa scoata "batista" din aspirator.

In legatura cu diversificarea, referitor la ce spunea Mina ca s-ar putea ca astia diversificati mai tarziu sa fie mai sclifositi, eu sunt tare curioasa peste cateva luni cand vor fi cu totii diversificati care vor fi mancaciosi si care sclifositi Si sper sa nu se adevereasca ce spunea Mina ca si eu am de gand sa lungesc pana la 6 luni si apoi sa incep cu papica. Astept si eu sa mergem la bilantul de 4 luni sa vad cat a crescut si sa vedem ce zice si doctorita.

Matei este mai bine...are excese de tusa insa mucisorii sau limpezit si azi nu am fost nevoita sa-l aspir decat de 2 ori si nu am scos mare lucru. Treaba este ca nu mai sta l;a aspirat...cand ma vede cu pompa in mana si cu furtunu de la aspirator incepe sa se agite...da din cap in toate directiile si greu mai pot sa-l aspir.Nu plange insa se enerveaza si ma cearta gangurind! Nu ma mai lasa nici sa-i pun ser in nas...la fel face si din cauza asta nici Vigantolul nu mai pot sa-l apropiu de gurita lui ca nu mai sta cum statea inainte....dar ma gandesc ca o sa revenim la normal cand scapa de muci.

Ana - mami de Stefan si Matei

Mergi la inceput

Ana, merci de relatarea de la vaccinul de 2 luni . A mea, vad ca dupa episodul de azi cu mucii, cand am folosit aspiratorul, de cate ori ma apropii de nasul ei incepe sa planga. Clar nu i-a placut!
Sanatate multa!

pup you,

poze

Mergi la inceput