PCOS (11)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ursoaica spune:

Citat:
citat din mesajul lui noname

Fetelor, oare vom reusi si noi vreodata sa ne tinem puiutii in brate?

Sigur veti reusi si voi!

dienutzahy nu ti-a dat endocrinologul regim? asa era normal pt a se potrivi rezultatelor analizelor tale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noname spune:

Citat:
citat din mesajul lui margabadea

noname, esti din Giurgiu??? Si eu!!!
ref. la intrebarea ta, prietena mea nu avea ovulatie si o trompa infundata; si a luat trimitere de medicul de familie...

astept raspunsul tau...

Sunt din Giurgiu. Activeaza-ti si tu PM-ul sau da-mi adresa ta de mess sa putem vorbi . Te pup!!!

Vreau si eu sa fiu
Bb hai la mama!!!

Dana
http://tt.lilypie.com/V2Z0p2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Citat:
citat din mesajul lui mirimir

pentru toate fetele !
Bine ai venit Dienutzahy
Ellenii bine ai venit
Denisabia esti atat de trista.Trebuie sa gandesti pozitiv si nu uita ca fetele de aici sunt alaturi de tine, de mine, una de cealalta.
Gudinde ce mai faci?Ne lipsesti.

Fetelor aici sunt dar scriu fffffffff greu.
Am facut buf, "pupat" asfalt, vizitat camara de garda ortopedie si acum se numara la inventar: una bucata mana dreapta in ghips, un bucata glezna in fasa elastica si una bucata genunchi in fasa elastica. Plus celalalt genunghi julit, cealalta mana julita si barbia un pic, dar deja juliturile nu se pun.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ursoaica

Buna seara
Diagnostic clar SOPC. Tratament: un pumn de medicamente (dufaston, yasmine, verospiron, metformin) si regim alimentar bazat pe calorii + exercitiu fizic moderat.

Fetelor am si eu ... mai multe intrebari ... sper sa nu stresez:
1. Metformin = Siofor? Pt ca nu gasesc metformin si toate farmacistele au zis sa iau siofor...
2. Simtiti ceva imbunatatiri dupa ce ati luat Siofor? adica, ce simtiti.
3. Daca cineva are regim bazat pe calorii, poate imi raspunde si mie (daca vrea, ii multumesc) daca am voie sa pun in supa 1 cartof? NU il pap eu ci fata.

Analize ... am insulinorezistenta cica HOMA=5,11 sunt curioasa, este chiar atat de mare? Testosteron mare 1,42.

Ursoaica mi-a sarit in ochi paranteza ta cu medicamente. Ce cauta Yasmin acolo? Mai precis ce cauta in combinatie cu celelalte care ajuta sistemul tau endocrin, in timp ce Yasmin sunt ACO. Ori ele practic introduc doza de hormoni si preiau o parte din functii.

Este prima oara in viata cand vad asociate medicamente de reglare a organismului tau cu ACO. Mie mi se pare ca se bat cap in cap.

1.Metforminul este substanta activa care se gasete sub diferite denumiri comerciale. Sioforul este un dintre ele. Si eu tot Siofor iau. Vezi ca Sioforul exista in 2 concentratii: de 850 si de 1000.

2. Da, imbunatatirile dupa Siofor apar. El actioneaza in principal pe rezistenta la insulina, ca el saracu' de fapt este un antidiabetic oral. Si daca ai insulina mare o sa vezi cum incepe sa scada. Apoi apar si celelalte efecte. Eu am tot vorbit de efectele pe care le-a avut la mine. Primul a fost asupra ciclului.
Vezi ca la inceput o sa te simti rau. Eu am avut probleme gastro-intestinale. Alte fete au avut si o stare de greata. De aceea se incepe cu o doza mai mica si se creste treptat spre doza dorita.
Oricum medicul tb sa monitorizeze in timp organismul sa vada cum raspunzi la tratament si sa ajusteze medicatia in functie de caz.

3. Pt noi mai important decat nr caloriilor este numarul carbohidratilor. Poti sa pui linistita cartoful.
Dr-ita mea chiar insista sa mananc si un pic de paine. Ideea regimului este sa fie de durata, sa fie un regim sanatos si ceva ce poate fi tinut in timp si fara sa cazi din picioare.
Musai mancat putin si des - la 3 ore.

Indicele HOMMA nu e relevant ca valoare unitara, ci doar daca este urmarit in timp.
Cat ai insulina?
Testosteronul este mare.

Mergi la inceput

denisabia,

Uite din partea mea
Si psj are dreptate ca de obicei: macar noi suntem norocoasele care au aflat ce au si pot interveni.

Mergi la inceput

dienutzahy, ellenii

Welcome

Fetelor scuze pt urarea scurta dar ma doare manaaaaaaa.
Cine vrea pe listuta sa-mi spuna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns margabadea spune:

sa vezi belea ca nu stiu cum sa-l activez....:)

Citat:
citat din mesajul lui noname

Citat:
citat din mesajul lui margabadea

noname, esti din Giurgiu??? Si eu!!!
ref. la intrebarea ta, prietena mea nu avea ovulatie si o trompa infundata; si a luat trimitere de medicul de familie...

astept raspunsul tau...

Sunt din Giurgiu. Activeaza-ti si tu PM-ul sau da-mi adresa ta de mess sa putem vorbi . Te pup!!!

Vreau si eu sa fiu
Bb hai la mama!!!

Dana
http://tt.lilypie.com/V2Z0p2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellenii spune:

Multumesc fetelor ca m-ati primit preintre voi! Poate ne va ajuta Dumnezeu pe fiecare dintre noi sa ne vedem visul implinit. Pana de curand nici nu imi imaginam ca o sa ma afecteze asa de mult toate problemele cu care se confrunta cei ce vor sa devina parinti. Stiu ca nu e drept, mai ales ca lucrez cu copii care nu au avut sansa sa fie crescuti de parintii lor si care nu au nicio vina. Important e sa nu ne pierdem speranta si credinta! Tot de la voi am aflat ca minunile se pot intampla si ca orice drama are un sfarsit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutzahy spune:

Multumesc mult de primire!
Mi-a dat regim, adik o lista cu alimente permise si cu caloriile lor. Oricum o sa iau de la primul capitol sa citesc tot ce ati scris voi sa ma pun la punct pt ca nu stiu mai nimic despre pcos.
regimul tre' sa fie atat de drastic?
momentan sunt putin pe langa si ma gandesc, privindu-mi cu groaza catelusa si pisica, la faptul ca se prea poate sa le privesc pe ele toata viata drept copii.
va pup pe toate!

Mergi la inceput

dienutzahy si AndreeaNogy,

Au tot fost discutii la sectiunea Femina intim despre pastile de slabit si despre Reductil. O multime de doamne incantate de medicament si cu asteptari pe masura.

Astazi am vazut ca s-a deschis inca un topic:
Efecte inainte si dupa folosirea reductil-ului

Fiind un topic la Femina intim are clar mult mai mare vizibilitate si impact decat acest topic specializat pe PCOS.
Daca doriti sa impartasiti experienta voastra cu Reductilul si considerati ca e bine, poate ar trebui sa postati pataniile voastre si la acest topic mai vizibil. Poate experienta voastra va face ca anumite fete sa se gandeasca mai bine la riscurile la care se supun, iar daca dupa aceea considera ca totusi doresc sa continue tratamentul, macar o vor face in deplina cunostiinta de cauza.

Mergi la inceput