PCOS (11)
Raspunsuri - Pagina 5
ellenii spune:
Salutare tuturor!
Si eu sunt proaspata posesoare a minunatului diagnostic PCOS. Tratament fac doar cu Duphastone si Verospiron.
ellenii spune:
Diagnosticul mi l-a pus medicul endocrinolog, la care am fost in urma pierderii unei sarcini, a carei cauza nu am putut-o identifica, desi am facut o carutza de analize!
Singurele analize hormanale pe care le-am facut, au fost ATPO, TSH (ambele au iesit bine), progesteron (mi-a iesit f. scazut nivelul lui - 1.78 in ziua 60 a CM) si testosteron (aproape de limita superioara - 0.92).
psj spune:
Buna eleni, pentru ce se da Verospiron?
Ai avut mereu cicluri lungi sau poate e o dereglare dupa sarcina?
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">Sprijina visul unor oameni de a deveni parinti
Implica-te in campania noastra! Avem nevoie de idei si voluntari!
denisabia spune:
gudinde multumesc ca ti-ai amintit de mine, n-am avut starea de a mai intra pentru o vreme, fiindca am vrut sa fiu mai detasata sufleteste. Vad destul de des oameni bolnavi in spitale, iar aici cand vad cate fete au SOP si stiu ca practic nu avem o solutie pentru boala noastra, ci doar niste bajbaieli.N-o sa va parasesc niciodata, doar ca nu vreau sa mai vorbesc de ce am atat de des pentru psihicul meu.De obicei cand discut cu cineva apropiat despre SOP, simt cum imi vine sa plang instant, asta dupa ani cand m-am macinat interior cu tot felul de complexe.Ma confrunt cu aceleasi probleme ce revin, insa imi fac curaj ca le voi scoate la capat macar pentru o vreme.
Va doresc sa va gasiti un punct de sprijin in tumultul acestor vremuri!
Sa ramaneti gravidute cat mai repede cu voia celui de Sus!
dienutzahy spune:
Buna sera,
Sunt o proaspat diagnosticata cu PCOS, am 27 de ani si am intrat pe tratament cu metformin.
Povestea mea este absolut identica cu ce a patit AndreeeaNogy. acum cand m-am internat la clinica de endocrinologie ma ciocneam pe holuri cu endocrinoloaga care mi-a dat reductil(cand nu trebuia sa-mi dea dupa analizele de la acea vreme), eu fiind internata sa incerce altii sa repare prostia ei.
Urasc reductilul pentru ce mi-a facut si acum trag din greu sa ma refac.
Dupa ce am citi tot ce ati scris voi despre pcos am inceput si eu sa imi dau seama de ce sufar. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o dieta ceva, nu stiu. Momentan sunt dezorientata si ametita total.Nu stiu de unde sa incep si cu ce.Doar iau metformin si incerc din rasputeri sa ma abtin de la dulce. in rest nu stiu ce sa pap.
Sunt dezorintata de aceea mesajul meu e destul de imprastiat.Va rog sa ma scuzati si sper sa ajung pe linia de plutire cu ajutorul vostru.
Multumesc!
ellenii spune:
Citat: |
citat din mesajul lui psj Buna eleni, pentru ce se da Verospiron? Ai avut mereu cicluri lungi sau poate e o dereglare dupa sarcina? |
psj, mie mi-a prescris Verospiron pentru a diminua cantitatea de testosteron care a iesit la analize aproape de limita superioara - 0.92 (limita maxima e de 0.95).
Cat despre menstruatiile mele "deosebite" pot sa iti spun ca mereu le-am avut aiurea. E adevarat ca nu era o perioada asa de lunga (exceptie fac primii doi ani, in care au fost si 7 luni in care nu am avut CM). Probabil e si o dereglare dupa sarcina, dar pb am mai avut. Stiam de ovarele mele cu multe chisturi, dar nu am facut investigatii suplimentare. Am facut tratament cu Diane, Iasmine. In urma cu un an am intrerupt ac deoarece imi doresc un copil. Am luat Utrogestan si mi se reglase cat de cat la 30-32 de zile. Dupa trei luni de tratament si inca vreo trei CM am ramas insarcinata, dar am pierdut sarcina la 5 saptamani - avort spontan. Dupa au urmat fel de fel de investigatii, inclusiv analize hormonale.Acum ma chinui sa imi reglez menstruatia.
Sunt in faza in care incerc sa aflu mai multe despre acest minunat sindrom care vad ca da dureri de cap la multa lume.
mirimir spune:
pentru toate fetele !
Bine ai venit Dienutzahy
Ellenii bine ai venit
Denisabia esti atat de trista.Trebuie sa gandesti pozitiv si nu uita ca fetele de aici sunt alaturi de tine, de mine, una de cealalta.
Gudinde ce mai faci?Ne lipsesti.
psj spune:
Denisabia, cred ca te impresioneaza si pentru ca vezi oameni bolnavi. Noi macar avem sansa sa ducem boala pe picioare daca avem grija. Partea pozitiva este ca noi stim ce avem, citeam o estimare ca mai putin de 30% din cazurile de pcos sunt diagnosticate.
Restul fetelor probabil nici nu stiu saracele ce le-a lovit de au asa probleme.
Ellenii, probabil ai o forma mai usoara de pcos, ai ramas graviduta relativ repede deci ai sperante pentru viitorul apropiat.
dienutzahy, mie cromul mi-a taiat pofta de dulce, incearca sa iei o perioada, poate reusesti sa te dezobisnuiesti. La mine a avut rezultate foarte bune. Si sa mananci des si putin.
A, interesant cu Sovata, rau nu cred ca are cum sa faca.
Noapte buna la toate fetele.
Infertilitatea este o boala
Implica-te in campania noastra! Avem nevoie de idei si voluntari!
noname spune:
Fetelor, oare vom reusi si noi vreodata sa ne tinem puiutii in brate?
Vreau si eu sa fiu
Bb hai la mama!!!
Dana
http://tt.lilypie.com/V2Z0p2.png
Ursoaica spune:
Buna seara
Diagnostic clar SOPC. Tratament: un pumn de medicamente (dufaston, yasmine, verospiron, metformin) si regim alimentar bazat pe calorii + exercitiu fizic moderat.
Fetelor am si eu ... mai multe intrebari ... sper sa nu stresez:
1. Metformin = Siofor? Pt ca nu gasesc metformin si toate farmacistele au zis sa iau siofor...
2. Simtiti ceva imbunatatiri dupa ce ati luat Siofor? adica, ce simtiti.
3. Daca cineva are regim bazat pe calorii, poate imi raspunde si mie (daca vrea, ii multumesc) daca am voie sa pun in supa 1 cartof? NU il pap eu ci fata.
Analize ... am insulinorezistenta cica HOMA=5,11 sunt curioasa, este chiar atat de mare? Testosteron mare 1,42.