PCOS (11)
Raspunsuri - Pagina 19
persephonna spune:
La multi ani dragele mele.
Sper ca anul 2009 sa fie cel putin de 2 ori mai bun de cat anul trecut .
Dria felicitari pentru noua achizitie . Asteptam vesti de la tine.
Va pup fetelor.
Persephonna
lai spune:
La multi ani!
Sper ca ati petrecut frumos Sarbatorile si trecerea in Noul An!
Eu am fost la doctor pe 31 dimineata, programarea la reproductive endocrinologist pe care o asteptasem cu sufletul la gura. Mi-a placut doctorul, nici nu se compara cu cel cu ghiveciul ce-ti cade in cap pe strada. Ce-a facut bine celalalt a fost ca mi-a dat trimitere pentru asta
Primii pasi - acum ma duc la farmacie sa schimb metforminul simplu cu metformin cu eliberare indelungata (extended release) si sa iau progesteron pentru a-mi declansa menstruatia (n-am mai avut de patru luni.. mi-a facut mai intai o analiza a progesteronului sa se asigure ca n-am ovulat in ultimele doua saptamani - asa cum ne asteptam, nu ovulasem), apoi urmeaza un set de analize in ziua 2 sau 3, apoi HSG sa vada daca trompele sunt ok, spermograma la sot, si ne intalnim din nou sa stabilim planul de actiune.
Unul dintre lucrurile care mi-au placut e ca mi-au dat o brosura cu info de la cabinet si una dintre foi era despre stimularea cu gonadotropine si riscurile ei, primul fiind hiperstimularea ovariana, cu risc crescut in cazul pacientelor cu PCOS - sper ca asta inseamna, printre altele (sa se considere pacientul avizat), ca iau in serios treaba asta.
Lai
gudinde spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lai La multi ani! Sper ca ati petrecut frumos Sarbatorile si trecerea in Noul An! Eu am fost la doctor pe 31 dimineata, programarea la reproductive endocrinologist pe care o asteptasem cu sufletul la gura. Mi-a placut doctorul, nici nu se compara cu cel cu ghiveciul ce-ti cade in cap pe strada. Ce-a facut bine celalalt a fost ca mi-a dat trimitere pentru asta Primii pasi - acum ma duc la farmacie sa schimb metforminul simplu cu metformin cu eliberare indelungata (extended release) si sa iau progesteron pentru a-mi declansa menstruatia (n-am mai avut de patru luni.. mi-a facut mai intai o analiza a progesteronului sa se asigure ca n-am ovulat in ultimele doua saptamani - asa cum ne asteptam, nu ovulasem), apoi urmeaza un set de analize in ziua 2 sau 3, apoi HSG sa vada daca trompele sunt ok, spermograma la sot, si ne intalnim din nou sa stabilim planul de actiune. Unul dintre lucrurile care mi-au placut e ca mi-au dat o brosura cu info de la cabinet si una dintre foi era despre stimularea cu gonadotropine si riscurile ei, primul fiind hiperstimularea ovariana, cu risc crescut in cazul pacientelor cu PCOS - sper ca asta inseamna, printre altele (sa se considere pacientul avizat), ca iau in serios treaba asta. Lai |
Lai,
Alta viata! Alta abordare!
Ma bucur mult ca ai gasit un astfel de medic. Ma bucur ca ai inceput anul cu sperante noi si iti doresc sa ai o colaborare fructuasa cu noul medic.
Oricum, viitorul suna bine!
dienutzahy spune:
Buna sera fetitze dragi,
va doresc un an nou minunat si sanatos! Eu sper din tot sufletul sa fie asa. Nu mai indraznesc sa imi doresc nimic altceva decat liniste si sanatate. De craciun mi-am inmormantat singura bunica pe care o mai aveam, si de acolo mi s-au terminat sarbatorile de iarna.
Dupa o absenta de ceva vreme am intrat sa va salut, nu am apucat sa citesc nimic din urma si imi permit sa va povestesc si sa ma lamuriti cu toate ca lamurirea ar putea fi pe forum daca as fi citit din urma.
Deci, de pe 15 noiembrie iau metformin. pe 10 noiembrie mi-au venit problemele. de atunci nimic.Nu bebe, Nu probleme , nimic.Parca inainte de diagnostic si tratament imi venea lunar. Ma ajutati cu un raspuns?
saptamana asta merg si la gineco. totusi nu intelg de ce nu mai vin problemele...
lai spune:
Gudinde
Dienutza, sincere condoleante! Sa dea Dumnezeu, cum ai zis, sa avem toate parte de liniste si sanatate anul acesta.
Nu stiu ce sa spun de dereglari de la met - eu sunt pe met din iunie si de la sfarsitul lui august pana acum nu am avut menstruatie; dar in cazul meu nu pot spune ca e din cauza metforminului, avand in vedere ca inainte de a incepe met am fost pe Yasmine (anticonceptionale) multa vreme, iar in trecut, cand nu eram pe anticonceptionale, ciclul niciodata nu a fost foarte regulat (desi am avut perioade cand venea singur intre douazeci si ceva si patruzeci si ceva de zile).
Lai
dienutzahy spune:
lai,
In aceeasi situatie am fost si eu cu CM. nu imi venea regulat niciodata.doar ca eu am oprit ACO in 2004 si de atunci mi-a venit pana la 40-45 zile mereu. acum sunt panicata. ce tre' sa fac? Am si niste dureri groaznice de ovare si scurgerea ce ar trebui sa fie scurgere e solidificata si nush nic asta ce e ca nu am mai avut.
Ma duc la gineco vineri sa vad ce zice si doctora.
offf...sunt foarte debusolata... dupa sarbatori o sa o iau de la capat cu documentatia in domeniu sa ma pun si eu la punct sa stiu si ce sa zic la endocrine cand merg la control
si o sa merg sa imi fac si transaminazele.
Va pup pe toate si spor la tot!
La multi ani pt toate Ioanele si toti Ionii din vietile voastre!
plateea spune:
cate sute de pagini...
va urmaresc de vreun an, dar acum mi-am facut timp si curaj sa vorbesc cu voi...
poestea mea e luuunge si plina cu de toate...
sarcina pierduta cand nu stiam de pcos... acum multi ani...
anticonceptionale luate mai mult sau mai putin inspirat...
kilograme garla, poate de anul asta reusesc si eu sa dau macar cateva din cele peste 20 in plus...
tratament naturist cu tooot ce ati scris voi de-a lungul timpului pe forum...
incusiv, in vara, drilling, stimulare 3 luni ca la carte, dupa care in noiembrie, o frumusete de hiperstimulare, de am crezut ca si mor...
evident, renumita depresie de imi mananc viata si-mi vine sa nu mai doresc ziua de maine...
si tot asa...
mai intrebati voi, ca experienta am, cat sa dau si la altii...
margabadea spune:
Buna, dragele mele
Abia acum am reusit sa intru de-acasa...
Va spun tuturor La Multi Ani si sa va aduca noul an muuulta santate si armonie!
Eu una, anul acesta mi-am propus sa slabesc ca sa reusesc sa fac un bebe:)
Dar cel mai mult, imi doresc sa fiu sanatoasa ca sa ma pot bucura de fiecare zi din viata mea, si sa ma pot bucura de cei dragi mie si de tot ce traiesc in fiecare zi.
Va pup mult pe fiecare si sa dea Dumnezeu sa ne intalnim la alte subiecte, de genul "proaspete mamici" :)
gudinde spune:
dienutzahy,
Sincere condoleante.
Sper ca dr sa reuseasca sa gaseasca tratamentul si doza optima pt tine pt ca durerile de ovare sunt cumplite.
Eu nu am avut probleme cu dereglari de la met deci nu stiu ce sa-ti spun. Eu tipul asta de dereglari si dureri le-am avut cand nu eram pe met. Cum am inceput sa-l iau, cum CM a inceput sa-mi vina mai bine.
plateea,
Bine ai venit pe
Sper sa te simti bine printre noi. Incercam cat putem, cat stim, sa ne ajutam impartind din experienta noastra cu acest sindrom si cunostiintele acumulate.
margabadea,
Sa dea DD sa ti se indeplineasca tot ce ti-ai propus pt 2009.
dienutzahy spune:
Multumesc, gudinde!
Oare o sa ma pun la pct vreodata cu sindromul asta? ieri am descoperit in analize ca raportul acela LH/FSH in ziua 1 a fost 0.8, dupa ce anterior era 2. Din ce am mai citit pe forum am inteles ca e o analiza ce indica PCOS. Oare e Pcos la mine sau nu? Celelalte caracteristici le indeplinesc, mai putin hirsutismul.In foaia mea de spitalizare e un amalgam complet cu scrieri neinteligibile si prind si eu cate putin. nu am gasit prolactina si multe altele. maine merg la Iasi la gineco.Nici nu am slabit foarte mult.
Plateea, bine ai venit! Si eu sunt noua pe forum, noua in diagnostic insa de cand sunt cu fetele aici am invatat multe despre PCOS si mai am foarte multe.
Va pup pe toate si spor la tot ce v-ati propus!