PCOS (11)
Raspunsuri - Pagina 17
gargaritza82 spune:
multumesc pentru incurajari
psj, dr. a vazut analizele din ziua 5 pe care le facusem mai demult: FSH, LH si estradiol In plus au mai fost multimea de analize pe care am mai facut-o, echografia si simptomele.
persephonna spune:
Psj si eu am ramas uimita de analize. Sunt perfecte! Desi nu am rezultatele de la tioida si glicemie pt ca dr a uitat sa imi zica de ele .
Colesterolul este la limite...dar in rest sunt perfecte.
...ma face sa ma gandesc ca poate chiar nu am nimic, sau cel putin nu am PCOS sau poate chiar si-a facut efectul tratamentul homeopat...
Astept sa vina dr meu din concediu si o sa ma duc sa vb cu el Poate scapati de mine .
Voi ce mai faceti?
montelimar spune:
Gargaritza, valoarea 17 OH progesteron, in ziua a 3-a e la mine de 1.90, limitele fiind de 0.1-0.8. Restul analizelor mi-au iesit bine, chiar si testosteroanele. Am citit pe forumul de pe congenitaladrenalhyperplazia.org ca in SUA se fac mai multe investigatii pentru a pune diagnosticul asta, dar cred ca doctora mea, fiindca oricum nu e cazul sa imi dea un tratament de inlocuire a cortizolului, nu mi-a mai spus sa fac nicio alta analiza. Am de gand sa ma documentez bine si sa-i mai cer parerea, oricum. Intre timp, iau saw palmetto, ceai de menta cu scortisoara (bleah !) -care cica au efect antiandrogenic, si incerc sa ma stresez cat mai putin
gargaritza82 spune:
scuze pentru offtopic
mie mi-a iesit valoarea 2.69 cu interval de normalitate 0,1-0,8. deci si mai mare valoarea ca la tine si totusi mi-a spus dr. ca nu e suficient de mare valoarea ca sa se puna diagnosticul doar pe baza ei si mai tb facute alte analize. sper ca acest 17-0H prgesteron cu valoare anormala macar sa nu aiba legatura si el cu infertilitatea
gudinde spune:
lai,
La tine aveam restante ...
In postarile anterioare mi-am exprimat parerea despre dr de familie. Clar iti trebuie un RE care sa investigheze serios PCOS-ul si tiroida si sa ia deciziile corespunzatoare.
Pe cat poti sa incerci o colaborare, nu yes doctor. Sa incerci sa afli rezultatele la analizele care o sa mai faci pt ca-i important sa sti cum stai. La capitolul stimulari cred ca cunosti deja parerea mea: cu motitorizare care are rolul ei f important, nu mai mult de 3 luni consecutive si exista mai multe medicamente cu care se pot face stimularile, nu tac-pac FIV daca nu merge cu clomifen. Mai ales care multe femei cu PCOS nu raspund la acest tip de stimulare.
Tin pumnii sa primesti vesti bune la sfarsit de an, sa te intelegi bine cu RE si sa faceti un plan de actiune impreuna.
mirimir spune:
lai,
din pacate, eu sunt una din fetele care, am facut stimulare cu clomifen, doua serii de cate 3 luni si nimic, asa ca asculta sfatul de la Gudinde si mergi la RE, multa bafta.
Gudinde
Ce mai faci ? Cum te mai simti?
pentru toate fetele
SARBATORI FERICITE!
gargaritza82 spune:
fetele care ati facut/ faceti stimulare, ma ajutati si pe mine cu ceva info?
cu ce medicamente se face si cam cat costa?
psj spune:
persephonna, tine-o tot asa!
lai, sunt foarte multe femei rezistente la clomifen(ma numar printre ele), nu stiu daca are pcos vreo importanta, cert e ca % e destul de mare. Cred ca e important sa faci monitorizarea si din motivul asta, daca se constata ca nu are efect, ce rost are sa-ti mai chinui organismul cu el. Imi inchipui chiar daca nu are efect chimicalele din el tot le absorbim.
gargaritza, nu prea mai stiu preturi la medicamentele de stimulare, cert e ca pentru PCOS se recomanda cele cu fsh pur, fara lh in compozitie. Gen puregon sau gonal, gonalul stiu ca e mai ieftin. Poti sa te uiti pe site-uri la farmaciile mari, acolo au si preturi.
Costul final depinde si de doza de care ai nevoie, poate raspunzi foarte bine si ai nevoie de doza mica sau mai greu si ai nevoie de doza mare.
Oricum MARE atentie la hiperstimulare, eu te sfatuiesc sa discuti asta cu medicul inainte si sa intrebi cum are de gand sa tina lucrurile sub control.
Meritam ca analizele si procedurile privind infertilitatea sa fie gratuite!
Infertilitatea este o boala
dria spune:
Nu am mai scris cam de mult timp pe aici, dar revin acum cu informatii noi.
Gudinde, te rog sa ma scoti de pe listuta cu tratament si sa ma treci eventual pe aia cu reusite.
Am reusit, in sfarsit, suntem in 7+ si parca nu ne vine sa credem.
Mi s-a intamplat un lucru cel putin curios, inainte de ultima stimulare cu gonal am refacut analizele hormonale, LH, FSH, insulina, toate erau absolut normale, iar doctora mi-a spus ca nu mai am absolut nimic. De la un diagnostic de PCOS la nimic...foarte ciudat...stau si ma gandesc daca o fi fost corect diagnosticul initial...dar acum nu mai conteaza.
Sarbatori fericite la toata lumea!!!
"Ai grija ce-ti doresti ca ti se poate intampla"
gargaritza82 spune:
felicitari, dria !!!!
psj, multumesc pentru raspuns ai vreo recomandare pentru doctor?
din pacate eu nu pot ajunge la dr. recomandata de dr. endocrinolog si acum sunt cam debusolata.