PCOS (11)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Persephonna, multumesc, casa de piatra si voua! Tu la ce fel de medic mergi acum - ginecolog/generalist?

Gargarita, Deea, bine ati venit! Gargarita, pentru optiunea de editare daca te uita la mesajele tale postate in partea de sus este un icon cu o foaie de hartie cu un creion peste ea (cand treci cu mouse-ul peste acel icon iti spune 'editeaza mesaj' sau ceva de genul asta).

Gudinde, psj TSH 0,01 mi-a iesit in vara, cand mi-am facut analizele in Romania. Da, valoarea este scazuta - Dr. Bajenaru m-a diagnosticat atunci cu hasitoxicoza (tireotoxicoza), o boala autoimuna a tiroidei in care pacienti cu Hashimoto prezinta uneori simptome de hipertiroidism. Ea mi-a spus atunci sa imi refac analizele in 3-4 luni. Acum cand le-am refacut aici luna trecuta doctorul mi-a zis ca TSH-ul a iesit normal (dar nu mi-a spus cat) si ca doar Anti TPO-ul a iesit ridicat. Si ca asta inseamna ca am Hashimoto, care in timp se asteapta sa evolueze spre hipotiroidism, dar pana atunci n-am ce sa fac..

M-am simtit mai 'normala' cand am citit ce ati scris si voi si ce am intuit si eu ca nu e ok abordarea medicului internist pe care l-am vazut, cu toata specializarea lui in endocrinologie.
Sper din tot sufletul ca lucrurile sa mearga altfel cu RE-ul pe care il voi vedea la sfarsitul lunii. Am citit lucruri f. bune despre el, dar si ca ar fi f. focusat pe conceptie si mai putin pe tinerea sub control a sindromului in general (am inteles ca nici nu ia paciente care nu incearca pentru bebe) - acum ce sa zic, oi vedea, macar sa am eu succes cu proiectul bebe si mai departe mai studiez ce si cum.

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns persephonna spune:

Sal Lai,

Eu merg deocamdata la un dr generalist.

Acum m-am intros de la dr si pentru ca al meu era in vacanta, am vazut pe altcineva care nu prea avea habar de trecutul meu

Rezultatele sunt asa:

FSH: 5.8 U/L (Follic 2.5 - 10.2 Menopausal 23-116)
LH: 4.5 U/L (Fol 1.9 - 12.5)
TSH 1.9 mu/L (0.5 - 4.2)
Prolactina 151 mU/L (M 45 - 375/F 59 - 619)
Testosterone 1.8 nmol/L (0.5 - 2.6)
Testosterone(extraction) 2.3 nmol/L (0.5- 3)
Free Androgen Index 3.8 (0.5 - 6.5)
SHBG 60 nmol/L (25-100)
Colesterolul 5.0 nmol/L (0 - 5)

Ecografia: Ovarul drept marit, prezinta multipli foliculi de pana la 10 mm
Ovarul stang peste marimea normala, prezinta multilpi foliculi de lana la 10 mm.

Testele la sange sunt facute in ziua 3.

Ce parere aveti?

Va pup

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gargaritza82

exista optiunea de editare a mesajelor pe undeva?

Gargarita

Daca vrei sa editezi ce ai scris, trebuie sa apesi pe semnul aceela cu un creion si o foaie. Acest semn apare deasupra mesajului tau, care doresti sa il editezi. Sper sa fi explicat bine

Mergi la inceput

Off fetelor, mi-am dat seama ca doctorul asta a uitat sa imi dea o parte din analize si anume glicemia, analizele facute la tiroida si mai erau

O sa imi fac programare cu dr meu dar dupa sarbatori

PS: sa nu credeti ca romanii sunt doctori prosti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gargaritza82 spune:

Citat:
citat din mesajul lui gargaritza82

Buna, fetelor!
Sunt noua pe aici dar poate ma ajutati si pe mine cu o parere.
Pe scurt, povestea mea e asa: incerc de 3 ani sa fac un bebe, fara succes.Acum 7 ani am fost diagnosticata cu SOPV dar nu sunt convinsa ca diagnosticul e corect. Am luat cam 1 an si jumatate anticonceptionale, am facut o echografie care a fost ok, si in naivitatea mea am crezut ca gata, m-am facut bine si n-am mai fost la dr.
Am facut acum aproape un an un set de dozari hormonale (ziua 5, 14 , 21) dar au iesit vraiste asa ca nu le postez aici, le postez pe ultimele care sunt mai promitatoare :D
Am avut cicluri intre 36 si 47 zile in ultimul an.
Daca ma iau dupa graficul temperaturii bazale, 3 din ciclurile pe anul acesta posibil sa fi fost ovulatorii restul clar nu.
Am hirsutism inca de la pubertate.
Ultimele investigatii, luna aceasta:

-echografie facuta in ziua 23, cu urmatorul rezultat:
Uter: pozitie AV
dimensiuni:80/37/50 mm
ecostructura: miometru omogen, endometru 10mm, cavitatea uterina virtuala
Ovar drept:35/22mm, cu multipli foliculi cavitari ( aspect micropolichistic)
Ovar stang:38/24mm, cu multipli foliculi de diametru maxim 20mm( posibil folicul matur)

-dozari hormonale ziua 22 ( stiu ca e atipica ziua, dar avand in vedere ca am cicluri foarte lungi, nici nu cred ca mai conteaza foarte tare ziua):

Estradiol :1066 faza foliculara:46-607
ovulatie:315-1828
faza luteala:161-774

LH :37 faza foliculara:2.4-12.6
ovulatie:14-95.6
faza luteala:1-11.4

Progesteron: 2.9 faza foliculara:0.6-4.7
ovulatie:2.4-9.4
faza luteala:5.3-86

Alte analize:
ACTH : 5.6 3.9-6.7
Cortizol : 381.5 171-536
DHEA-S : 325.3 98.8-340
Prolactina:489 127-637
SHBG: 45.34 20-130
Testosteron: 2.07 0.27 - 4.2
Testosteron liber:0.014 < =0.014 asta este evidentiata

TSH, T3, T4, FT3, FT4 - cu valori cat se poate de normale

Ce credeti, sunt sanse sa nu fie SOPC? Pare sa fi fost ovulatie in ziua 22-23?

am facut LH-ul si progesteronul la 8 zile distanta fata de aceste analize si mi-au iesit valori normale pentru perioada luteala.
asta ma face sa ma gandesc ca intradevar prin ziua 24-25 am ovulat pentru ca alfel nu avea cum sa creasca asa de mult valoarea progesteronului. si LH-ul a scazut.
dati-mi sperante fetelor!
maine o sa ma duc la endocrinologie ( sper sa pot pleca de la serviciu), sa vad daca rezolv ceva

cred ca m-am lamurit cu editarea

Mergi la inceput

gata, nu mai e nevoie sa ma mint
am fost la dr., am SOPV!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns montelimar spune:

Fetelor, "calatoria " mea la subiectul PCOS a luat sfarsit ! Am aflat ca nu am PCOS, ovulez, dar am in schimb hiperplazie congenitala suprarenanala cu debut tardiv. Suna foarte complicat, doctorita s-a ferit sa foloseasca numele asta-dar asta e-am o forma usoara a unei boli cauzate de lipsa unei enzime, ceea ce face ca suprarenalele sa nu produca cortizol ci mai mult testosteron-sau cel putin asta am inteles eu. Toate analizele au fost bune, mai putin 17OH progesteronul, care e marit. Daca e cineva cu aceeasi problema, as fi foarte bucuroasa sa discutam-sau poate ar trebui sa incep un topic nou. Pe de o parte ma bucur ca nu e PCOS, pe de alta parte ma gandesc ca, fiind vorba de o boala provocata de o mutatie genetica, nu se prea poate face mare lucru. In cazurile grave, am inteles ca se dau steroizi si parca se vorbea pe forum de dexamethasone, doar ca au si astea efecte secundare. Asa ca eu o sa iau deocamdata tratament naturist-extract de palmier pitic si Spironolactone, care au efect anti-androgenic. Va pup si va doresc multa sanatate !

Mergi la inceput

montelimar, mie tocmai mi s-a pus diagnosticul de PCOS dar mi-a spus dr. ca si eu sunt suspectata de boala de care ai spus tu dar ca o investigam alta data, acum concentrandu-ne pe obtinerea unei sarcini.
totusi mi-a zis ca valoarea mea la 17 OH progesteron desi este peste limita nu ar fi totusi atat de mare incat sa poata fi pus doar pe baza ei diagnosticul. sincer, nu stiu nimic despre boala asta dar m-am speriat putin, parca nu era suficient PCOS-ul
daca mai intri pe aici, imi spui si mie te rog ce valoare a 17 OH progesteronului ai avut tu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

montelimar,

Ma bucur ca ai reusit sa afli care e diagnosticul clar al bolii tale. Mai multe despre ea nu as putea sa-ti spun, dar sunt sigura ca vei afla. Acum sti cu cine te lupti si impreuna cu dr vei avea un plan de atac.

gargaritza82,

La fel. Acum sti cu cine te lupti.
Sunt multe femei care sufera si nu au posibilitatea de a lua un tratament corect pt ca nu au fost diagnosticate corect.
Tu ai primit diagnosticul.
Nici o boala nu-i usoara, dar cand nici nu-ti cunosti adversarul este cumplit.
Ai un medic, ne ai pe noi, deci capul sus!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

persephonna, analizele tale arata foarte bine, nici nu zici ca ai PCOS.
De fapt, esti sigura ca ai? :)

gargaritza, pe ce s-a bazat medicul acum cand ti-a zis ca ai pcos? nu ti-a dat sa repeti analizele in z3 ca sa sa fie concludente?
Acum, nu ca incerc sa te conving eu ca nu ai, dar la fel cum ti-am zis si inainte sa mergi la medic, e bine sa ai toate datele relevante.

montelimar, nici nu stiu ce sa zic, felicitari cred ca ar merge, macar nu ai pcos...

Meritam ca analizele si procedurile privind infertilitatea sa fie gratuite!

Infertilitatea este o boala

Mergi la inceput