PCOS (11)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deea_28 spune:

Neatza fetelor! O sa incerc sa postez cat mai repede cele 10 mesaje ptr. a putea comunica cu voi in timp real.Sper sa nu adorm in fata pc-ului .Am o oboseala destula de acuta din cauza ficatului.Obosesc si cand vorbesc.Ieri am incercat sa ies un pic afara.Dupa 5 min.de mers pe jos deja obosisem ft.rau,simteam durere si intepaturi in zona ficatului.
Tind sa cred ca toate problemele hormonale pot trece asa cum au si aparut...si va spun in urmatorul mesaj si de ce..(postez asa ca sa adun mai repede cele 10 mesaje )

Mergi la inceput

La 21 de ani am facut o depresie anxioasa.nu stiu nici azi cum am procurato ,eu fiind o optimista incurabila.Dupa tot felul de tratamente,terapii alternative (acupunctura,hipnoza(asta a fost de coma,rad si acum cand imi amintesc ca eram perfect constienta si psihologul imi spunea ca sint sub efectul hipnozei si tot incerca el sa ma convinga nu stiu ce iar pe mine m-a bufnea rasul),reflexoterapie..bla..bla..bla) toate fara efect.Am mers la sanatoriul de la Predeal pentru o luna.Am plecat cu 50 kg si m-am intors cu 80.In numai o luna am luat 30 kg din cauza medicamentatiei de acolo.M-a intorc in Buc. si ajung la un dr.endocrinolog.M-a examineaza ,putin,imi palpeaza glanda,nu imi da nici o analiza de facut..imi da direct reteta cu diagosnosticul hipertiroidism ,tratament 6 pastile metiltouracil/zi.
Incep tramentul urmatoarea zi.Dupa o luna de tratament am mai achizionat 10 kg.sint o fata ft.strangatoare.

Mergi la inceput

Continuare :
opresc tratamentul dat de acel doctor si stau pe bara cam un 1 an.
Merg la Parhon,mi se fac analizele si mi se spune ca am hipotiroidie si SOPC.mi s-au prescris euthyrox si diane 35.am facut si o echo abdominala(nu vaginala) unde ovarele prezentau chisturi destul de maricele dar nu mai retin exact dimensiunile. am inceput si acest tratament.Am luat diane35 cam 9 luni dupa care am ramas fara menstra ,3 luni.le-am oprit,am fost sfatuita de un dr.sa fac progesteron dar am refuzat.menstra mi-a venit cam la o luna dupa oprirea trat.cu ACO.Nu am simtit atunci efectele adverse ale ACO,cum le-am simtit pe cele de acum,au fost cateva dar nu atat de intense INSA in 2005 ,in urma unei crize,am ramas fara colecist(fiere).Nu am stiut,nu am simtit stari de rau decat inainte de operatie cu circa 3 saptamani.mi-au facut echografie si colecistul meu prezenta un bolovanel .Nu am stiut atunci de la ce mi se trage..acum tind sa cred ca tot din cauza ACO am ramas si fara colecist.
Sa revin la trat.hormonal.Dupa ce am intrerupt diane35 m-am hotarat sa ma internez la parhon pentru analize mult mai amanuntite.
Mi s-a oprit tratamentul cu euthyrox,atunci,doctora mi-a spus ca nu se iau hormoni asa aiurea chiar daca am o hipotiroidiesi ca ar insemna ca jumatate din po****tia globului sa i-a hormoni din cauza dereglarilor.am facut echo vaginala,tot atunci)...OVARELE MELE NU MAI PREZENTAU CHISTURI SI AVEAM O OVULATIE FT.FRUMOASA (exact asa s-a exprimat dr.echograf).Dupa externare nu am mai urmat nici un fel de tratament hormonal.In 2005 ,inainte de operatia fierii mi s-au cerut cateva analize hormale (TSH,T3,T4) care au iesit BUNE!Nu imi venea sa cred ca hipotiroidia mea disparuse.Doar la echografie, glanda tiroida mai prezenta cativa noduli,pentru care mi s-a prescris iarasi euthyrox (nu prea l-am luat cum trebuia) iar acum o luna am repetat echo tiroidiana si nu mai apareau nici acei noduli.TSH-UL,T3,T3 au in continuare valori bune.asta e un lucru bun.Dupa cum stiti se spune ca hipotiroidia e o boala mai permanenta iar euthyrox-ul se administreaza toata viata.In cazul meu,si-au revenit fara tratament.De asta si tind sa cred ca o dereglare hormonala se mai poate regla si de la sine...Credinta si speranta in Dumnezeu ajuta in toate bolile.Rugaciunea in fata Domnului m-a ajutat sa scap de depresie si de atacurile de panica pe care le-am avut,am cerut sa ma intareasca si sa trec mai usor peste suferintele mele.Si m-a ajutat! Va pupacesc fetelor,sper ca nu v-am plictisit,Dumnezeu sa va ajute si sa va indrepte pasii pe cele mai bune cai!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

Te cred ca te simti rau, uite eu am ajuns (de la niste transfuzii) cu bilirubina 120 parca, oricum peste 100, mult peste nivelul maxim. Un fel de icter. Si tot asa rau ma simteam, primele zile dupa ce am iesit din spital nu puteam sa merg nici 5-10 minute, ca mi se facea negru in fatza ochilor, dar am tras de mine sa ies afara orice ar fi, cred ca e important sa iesi afara, mai pui sangele in miscare.
La tine cred ca e amplificat si de faptul ca nu mai ai colecist, e doar ficatul singur. Si eu am avut probleme mari cu fierea cat timp am luat ACO.
Tine regim, anghirolul e foarte bun, pe mine m-a ajutat.
Ti-ai refacut analizele de sange? Sa vezi cu stai cu riscul de tromboze?

Meritam ca analizele si procedurile privind infertilitatea sa fie gratuite!

Infertilitatea este o boala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirimir spune:

Gargaitza82,
Bine ai venit!
Testele de ovulatie nu sunt relevante la persoanele cu astfel de probleme, ies fals pozitive, iti spun din experientele mele.
Multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirimir spune:

Deea_28
Bine ai venit!
Am avut si eu probleme cu ficatul in adolescenta.Medicul care ma trata, imi spunea ca cel mai de pret "medicament" pentru ficat este stat intins in pat, fara televizor, carte sau altceva cca 30 minute.
Multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns persephonna spune:

Lai stiu ca nu trebuie sa dam vina pe PCOS pentru orice problema a noastra. Dar ma gandeam in ce masura ma afecteaza si totusi cred ca starea de depresie nejustificata vine de la PCOS.

CASA DE PIATRA Lai

Psj probabil ca anticonceptionalele ti-au agravat pcos-ul pentru ca AC-urile “contribuie” la rezistenta la insulina. Am citi acum cateva zile ca AC-urile trifazice este cea mai proasa optiune pentru femeile cu PCOS (bine inteles care doresc sa ia AC-uri) pentru ca doza de hormoni de la inceputul foliei este prea mica ca sa inhibe producerea de foliculi iar micii foliculi pot contribui la aparitia chisturilor.

Andreea (deea28) si gargaritza82, bine ati venit pe site-ul .

Andreea, imi pare rau sa aud prin ce ai trecut. Sper sa iti revi cat mai repede. Citindu-ti mesajele, imi dau seama ca prin ceea ce trec eu este o nimica toata.

Si umpic despre mine: miercuri am fost la ecografie, abdominala . Amandoua ovare pline cu chisturi, dr a zis ca nu le mai numara pentru ca sunt peste 10 si nu mai are rost. Nici unul mai mare, toate pana in 10 mm. Marimea ovarul drept este la limita maxima a normalului iar marimea ovarul stang este peste limita maxima (rezultatele mele au fost trimise la dr iar luni o sa mi le citeasca impreuna cu testele de la sange). Abia astept sa vina luni seara ca sa pot sa vb cu dr. A zis ca, daca considera ca este necesar, o sa ma trimita la endocrinolog.

Fetelor, ma bucur mult ca am dat de voi. Eu mai vorbesc cu alte din UK despre PCOS (acum putin timp am dat peste organizatia PCOS din UK) dar parca tot mai usor si bine imi este cand vb cu voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gargaritza82 spune:

multumesc pentru primire fetelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gargaritza82 spune:

exista optiunea de editare a mesajelor pe undeva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ursoaica spune:

Buna seara

Citat:
citat din mesajul lui gudinde

Ursoaica,

Insulina 154 este f mare si arata o rezistenta la insulina f mare.
La ce doza de Siofor se doreste a se ajunge in cazul tau?

Edit: se pare ca avem acelasi nume. Duminica ... it's party time!

Trebuie sa ajung la 2 pastilute de 1000 pe zi, luate in 3 reprize.

Mergi la inceput