Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (224)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Citat:
citat din mesajul lui ANDREEA11

Eu vreau sa va zic ca ma simt fffffff vinovata ca mi se pare ca nu ma joc suficient cu Cris. Mereu am cate ceva de facut. Mereu nu am timp, mereu sunt prea stresata, obosita, cu gandul la porcarii, astfel ca ma trezesc in unele seri ca nu m-am jucat mai deloc cu el. Sunt o mama doar de forma, mancat, schimbat, spalat, culcat; si exact ce ar trebui sa fac: afectiune, distracie, dat in mintea copiilor nu prestez.

Iar incepi cu astea? Ma indoiesc ca nu te joci cu el si jumatate de ora, cred ca te subestimezi. Nu trebuie sa stai toata ziulica dupa el, mai ales daca isi gaseste singur jucarele. Eu am vorbit cu un psiholog chestia asta, tipa fiind de parere ca sunt suficiente 1-2 ore de joaca pe zi, daca atentia este dedicata copilului exclusiv (nu neaparat consecutive).

Apropos de ceea ce spunea Sabina legat de nevoia de atentie, tot psiholoaga respectiva imi spunea ca modul in care se comporta Alex cateodata nu indica nevoie de atentie ci nevoia unui partener de joaca (Sabina, poate fi vorba si de nevoia de a se juca si cu alti copii, socializarea e vitala la varsta asta). Chiar si la Bubu remarc in ultima vreme dorinta unui partener de joaca, imi mai aduce jucarii sau alearga si se uita sa il urmaresc, sau vine si se tranteste si asteapta gadilaturi. Incearca sa urmaresti si tu semne din acestea si cand vezi ca te cauta pentru joaca sigur gasesti ceva de facut. Macar 10-15 minute, ei nu au rabdare sa se joace mai mult la varsta asta. Poate fi un gadilat, o alergare prin casa, o ascunselea, sau sa impastiati impreuna jucariile (evident tot tu le strangi dupa )

Iar tu Andreea necesiti o pauza!!!!! Am tot vrut sa iti spun, daca ai stii de cate ori am avut si eu senzatia ca nu mai pot, deveneam din ce in ce mai absenta cu copiii si mai irascibila. Si cu cat ma fortam sa fiu mai dedicata si mai atenta eram exact opusul si ma simteam cumva prizoniera. Fiecare iesire de 1-2 zile ma repunea pe picioare. Imi era dor de ei si ma reintorceam plina de energie si cu o alta dispozitie. Daca ai avea posibilitatea sa pleci undeva pentru un weekend, fara copil, cred ca te-ai intoarce cu alt tonus si alta stare psihica, nu mai spun de disponibilitate pentru Cristi.

Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si Andrei Serban (31.08.2007)

Poze

Sa dam si noi o mana de ajutor! http://www.updown.ro/

Mergi la inceput

Yaia, ai avut dreptate, nu vazusem pozele. Le-am vazut acum pe link de la semnatura si m-am indragostit de Tudor. Ador poza din padure, e asa de scumpic. Am vazut si poza de grup, chiar au stat locului, incredibil. Sa stii ca nu m-am sacrificat cu pretzelul, dar am mancat nuci cu caramel si pentru tine. Ok, sunt iertata? Madam, sa nu uit. Da-mi si mie un PM cu nr tau de telefon, ca vad ca nu e de gasit.
Cand oi veni la tine neanuntata, macar de la usa sa te sun sa fiu sigura ca deschizi.

Rox ,

Poze

Mergi la inceput

Aci se solicita micul dejun, revin! Duminica placuta!

Rox ,

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Neata!
sigur ca am venit cu rucsacul plin de carti:)

da, Roxana, si asta e senzatia mea, Sofia are nevoie de un partener de joaca.Daca are copii, pe mine nu ma baga in seama.
Uite, mi-am luat "cele 5 limbaje de iubire ale copiilor" de la targ.
Doar am rasfoit, dar asta cu partener de joaca s-ar traduce prin timp acordat copilului. Fiecare parinte isi iubeste copilul, dar fiecare copil se simte iubit prin alt tip de comportament. Dupa ce citesc mai multe detaliez.
exact asta i-am zis si eu Andreeei, din cand in cand cate 10-15 minute de joaca.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Ana, ma bucur ca ai re-aparut. Ma bag si eu la soptit de trebuie...gasim noi ceva sa o tinem pe Carpatina ocupata. Acum e un moment bun, ii e gandul la carnati, muraturi...
Multa sanatate familiei Vevritza!

Sabina balerina, multumim! Si iaca m-ai mai invatat un cuvant nou. Chiar ca e calin Tudor!

Teodora, mersi! Da, la gradinita, in baie, le-a pus piscina si s-au jucat pe rand. Au avut activitatea asta vreo 2 zile.

Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)
Poze

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alehiam
Yaia vazut poze de la gradinita. Normal asteptat si continuarea. Tudor e un scump

Multumim!

Poze

Mergi la inceput

Sabina, am si eu cartea, mi s-a parut putin cam greoaie, dar poate imi faci tu un rezumat. Cat despre parere, eu nu te-am contrazis deloc, doar am zis ca atentie nu este acelasi lucru cu partener de joaca. Nici eu nu am sesizat diferenta cand mi s-a zis asta, acum pare un pic mai clar dar tot nu sunt sigura ca am inteles. Iar despre iubire, si noi adultii avem nevoie de un anumit mod prin care sa simtim ca suntem iubiti, d-apoi copiii. Insa pe undeva ma indoiesc ca Andreea nu ii acorda deloc atentie lui Cristi, poate doar se simte vnovata ca nu ii acorda atentie cat trebuie. Practic e imposibil sa ii ignori, ca nu te lasa ei sa stai.

Rox ,

Poze

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Yaia

Ana, ma bucur ca ai re-aparut. Ma bag si eu la soptit de trebuie...gasim noi ceva sa o tinem pe Carpatina ocupata. Acum e un moment bun, ii e gandul la carnati, muraturi...
Multa sanatate familiei Vevritza!

Care e treaba cu Carpatina? De ce are nevoie de soapte?

Rox ,

Poze

Mergi la inceput

Yaia, sper ca nu i-au pus in piscina cu tot cu geamurile deschise!!! Ziceai ceva pe la capitolul precedent de sosoni. Fiica-mea are pantofiori la gradi, dar sa fie folositi in interior. Asa a fost de la inceput. Mai nou e cu scandal, trebuie sa fie de printese. De abia am gasit unele cu printese si roz bombon. Bubu sta acasa fara antiderapante si slava cerului ca nu pica desi avem numai parchet si ghete. Acum i-am luat unele noi la sesiunea de shopping. Dar la noi acasa e si cald, la gradi poate le e rece desculti.

Rox ,

Poze

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Roxana_G

Yaia, ai avut dreptate, nu vazusem pozele. Le-am vazut acum pe link de la semnatura si m-am indragostit de Tudor. Ador poza din padure, e asa de scumpic. Am vazut si poza de grup, chiar au stat locului, incredibil. Sa stii ca nu m-am sacrificat cu pretzelul, dar am mancat nuci cu caramel si pentru tine. Ok, sunt iertata? Madam, sa nu uit. Da-mi si mie un PM cu nr tau de telefon, ca vad ca nu e de gasit.
Cand oi veni la tine neanuntata, macar de la usa sa te sun sa fiu sigura ca deschizi.

Te iert ca nu ai vazut pozele inainte de plecare ...de, iti era gandul la cumparaturi, absolut de inteles si absolut normal.
Multumim de compliment.
Si te iert si cu pretzelul, ca mai gasesc si la un supermarket de aici din cand in cand, dar nu sunt chiar ca aia 'adevarati', nemtesti. Pai numarul meu de teleon era in vechea lista cu numere...nu mai e? Hmmm...trebuie investigata chestia.
Iti dau si PM, ca mai nou nu prea mai deschid usa, ca vine nenea ala cu taxa tv in control si nu vreau sa-i deschid.

Poze

Mergi la inceput