Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (32)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rodica2008 spune:

inapreda este posibil sa nu il simti,dar cel mai posibil este sa nu iti dai seama,pt ca la inceput cand misca ai inpresia ca ai un fluturas care da din aripi in burtica ta,sau ca ti se bate un muschiulet la burtica,nu te inpacienta daca vrei sa fi sigura ca bebe este ok vb cu medicul tau.Mie mi-a miscat foarte devreme si sunt la prima sarcina(mi-a miscat la 4 luni si o saptamana)si am stiut din prima clipa ca este bebe pt ca sunt niste senzatii diferite zic eu.Te pup sa ai grija de tine.
rodica+17

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pisik06 spune:

Buna fetele!

Noi am revenit acasa, am scapat ieri din spital. Desi ecograful de la spital si medicul de vizita m-au speriat ca am colul de 24mm, am facut vineri morfo fetala si dr Iosup a zis ca am colul de 36mm (asa era si la 14 sapt, deci nu s-a scurtat), ca e mai scurt decat un col mediu,dar problemele apar sub 30mm, iar problema mea este ca am contractii si astea trebuie tinute sub control ca scurteaza colul.
Doctorita mi-a dat 14 zile CM, probabil va trebui prelungire, mi-a zis ca trebuie sa sa stau in repaos, dar fara sa ma cos de pat, sa evit emotiile, supararile de orice fel, efortul sustinut gen stat la birou, stat mult pe scaun, fatait prea mult, etc. Trebuie sa stau mai mult in pat, dar mai pot iesi la o plimbare, o cumparatura, totul cu moderatie. Probl e ca am uterul f sensibil si se contracta din orice. Continuu cu 3 no-spa si 2 scobutil supozitoare/zi pana vineri si apoi la nevoie.

sper sa fie ok, la morfo bebelina era bine, are 546 gr, era voioasa, nu a iesit nimic in neregula.

Va doresc sa va fie bine tuturor, va pup pe burtici

22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mababei spune:

Buna!

Fetelor, voi cum percepeti loviturile lui bebe? De vreo saptamana simt niste zvacniri puternice in burta care se propaga ca o unda de soc scurta, repetitive pe parcursul a vreo 5 minute, uneori si de vreo patru-cinci ori pe zi! Si nu stiu daca sunt lovituri de piciorus sau nu cumva sughite bebe?!

Si cred ca am inceput sa am si arsuri! Ceea ce simt este ca o caldura in stomac si gat si senzatia ca mi-a ramas ceva in gat, la inceput chiar beam mai multa apa, apoi m-am prins ca ar fi celebrele arsuri! Oricum apar mai mult seara, de regula dupa ora 21.00 si nu-s prea deranjante. Ma speriasera prietenele mele: stai sa vezi cand apar arsurile, dar la mine vad ca nu-s chiar suparatoare, sper sa ramana la stadiul asta!

mihaela
22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rivali spune:

Cata dreptate ai Timi07!
Parca aud toate neamurile urland ca nu dau apa sau ceai la copil pana la 6 luni, ca nu ii dau sa manance de la 2 luni, de ce nu ii dau miere , de ce , de ce....
Oricum eu m-am tinut tare pe pozitii si pana la 6 luni nu i-am dat san si apoi doar ce mi-a spus medicul. Nici acum la aproape 2 ani ai copilului u am scapat ca de ce nu ii dau bomboane,ciocolata, sucuri cumparate , mezeluri ca altii mananca si uite ce grasi si sanatosi sunt pe cand al meu este slab dupa parerea lor (dupa a medicilor este absolut normal pentru varsta lui)
Iar cu bunicile si stabunicile care zic ca ele nu mai faceau controale si ecografii ba chiar nasteau si acasa ce sa mai zic.

Vlad Andrei ( 4.01.2007) si 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rivali spune:

Pisik06, eu sarcina trecuta la 20 sapt aveam colul de 30 mm si contractii....
Am trecut cu bine si cu ceva odihna ,nu la pat , si am nascut prin cezariana la 38 sapt si cateva zile

Vlad Andrei ( 4.01.2007) si 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pisik06 spune:

Rivali, m-am mai linistit. Oricum, am incredere ca va fi f bine, sunt optimista.

Pupici

22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mababei spune:

Ilinca, legat de bauturile alcoolice, eu mi-am intrebat atat ginecologul cat si medicul de familie, si mi-au zis ca pot sa beau un paharut de vin natural chiar si in fiecare zi, daca asta mi-e pofta ! Interzise sunt bauturile alcoolice, cele cu grade multe si nici alea nu cred ca daca iei o gura se duc direct la bebe sa-l zapaceasca. Trec prin sistemul tau si sigur se "dezintegreaza" pana ar ajunge o cantitate infima de alcool in sangele tau apoi la bebe. Si am citit ca si placenta mai filtreaza din factorii nocivi! Iar berea avand in vedere ca nu are mai mult de 6-7 grade alcool ma indoiesc ca si daca ai bea o sticla intreaga l-ar afecta in vreun fel pe bebe! Dar ti-ar dubla drumurile la baie!

mihaela
22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Timi07 spune:

rivali felicitari! E minunat ca ti-ai alaptat puiul si eu am facut-o excusiv pana la 6 luni si apoi introdus treptat solidele alaptand-o pe Sophie pana la 14 luni. O mai alaptam si acum dar as vrea sa cam uite de tatzi si sa nu fie geloasa pe bebe (sper sa-l pot alapta si pe bb2) Ce minunat ca ai dat peste un dostor destupat la minte.
Nici eu nu-i dau cioco,dulciuri,sucuri,mezeluri,prajeli si alte "bunatati" mai ales ca noi incercam sa stam departe de ele pe cat posibil.

Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)
Iepurasul ne aduce un bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

fetelor, dupa nastere sper sa poata fi surioara mea disponibila pentru toate intrebarile voastre. este un medic exceptional si o sa putem avea incredere in ea pentru orice intrebare legata de bebita. eu sunt incantata ca o sa fie langa mine in primele luni (poate chiar un anisor) si sa-mi scoata gargaunii pe care sigur o sa-i fabric pana atunci

diana 19+ David Gabriel
poze si filmulet 4D bebe mic - http://community.webshots.com/user/ladydykitty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

fetele,

arsurile nu sint musai neplacute in sine,dar trebuie sa aveti grija, sa incercati sa reduceti pe cit posibil factorii care produc reflux de acid gastric... asta inseamna sa nu mincati chiar inainte de culcare, sa incercati sa dormiti pe o perna mai inalta, sa beti apa atunci cind aveti senzatiile astea. zeama de lamiie "taie" bine aceasta aciditate gastrica in exces. mama mea a facut in sarcina cu sora-mea niste eroziuni pe esofag de la refluxul asta esofagian, si a tras cu ele muuult timp...

azi am fost la ob/gyn... mi-a palpat burtica a zis ca e ok, a masurat burtica a zis ca e ok, mi-a controlat colul a zis ca e inchis si la locul lui... mi-a reamintit sa fac morfofetala, i-am zis ca ma duc joi din nou... si cum eram prea linistita, am gasit un motiv sa ma ingrijorez: l-am intrebat daca mai refac ceva analize de singe/urina etc, ca n-am mai facut de pe la 12 saptamini (miine intru in sapt 22), si mi-a zis ca discutam despre astea cind vin cu rezultatul de la morfofetala....

si uite-asa, desi nu intelegeam de ce zice lumea ca are emotii inainte de echo asta - adica de ce are lumea mai multe emotii decit la orice echo la care se intilneste cu bebe - ...acuma pricep. si mi-e cam frica, pe de o parte sa nu aflu ca Doamne-fereste ceva ar fi in neregula, pe de alta parte sa nu ma amine dr iar...

a, si sa ma mai laud....ca am mai " comis" niste treburi de cind nu am mai scris... duminica pe la 11 dimineata, ma ridic cam...vioi depe buda, si ma apuca niste crampe inpartea dreapta, cam pe acolo pe unde doare " apendicita" ... crampe maiintense si mai de durata ca de obicei... da zic na, iar am intins de ligamente. ei...duminica noaptea, pe la 4 si ceva, ma trezesc din somn ca m-am intors de pe o parte pe alta, si iar ma durea in dreapta de innebuneam. ma sucesc pe o parte, pe alta, durea taaaareeeee..... ma duc la baie...durea... am tinut-o asa vreo 20 de minute, am pus mina pe cartea aia cu " lace sa te astepti cind esti insarcinata"....citeam acolo ca ligamentele astea pot durea si citeva minute/zeci de minute, dar pe mine ma durea pinain picior...

ma rog, se trezeste si sotul, pina la urma ma mai lasa oleaca...luni am dat fuga la chirurg, sa vedem daca nu cumva e apendicita...io speriata toata.... fireste ca la palpat nu m-a mai durut nmic, si zau ca m-a palpat pina la vertebre....

noroc ca sotul meu s-a obisnuit cu spaimele mele....

in rest....ce sa mai zic? sper sa vin cu vesti bune joi...

intrebare: fetele care mai luati no-spa, maxim 3/zi...ce concentratie luati? eu nu am intrebat la dr cind mi-a recomandat, am luat de-ala de 40 mg (slab), dar nu ma impresioneaza prea tare efectele....adica din punctul meu de vedere il iau asa, ca m-a pus dr...ca altfel, in functie de cit sint de obosita in ziua respectiva, tot atitea contractii am...intre 1 si 5, nedureroase si scurte (pina in 30 sec). deci: iau eu prea putin?

if you can't say something nice, then don't say it at all

Mergi la inceput