Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (32)
Raspunsuri - Pagina 15
lysbeth spune:
Gina, am tot citit pe net despre dezvoltarea intrauterina a bblusilor. Din saptamana 24 (tu esti in 25 acum) bb-ei sunt considerati viabili cu ingrijire adecvata. Sansele de supravietuire in saptamana 24 sunt de 50% e drept dar ele cresc in fiecare saptamana ajungand la 85% la 28 de saptamani.
Eu zic sa icnerci sa nu te stresezi. Ocupati mintea cu altceva si nu te mai gandi la ce e mai rau pentru ca nu face bine bblusului. Eu am nascut mai devreme dintr-o prostie din asta
Pupici si o sa fie bine ai sa vezi
19+
Damian
Ilinca_M. spune:
Of, cate probleme pe capul gravidutelor...De cand sunt insarcinata oftez zilnic in sinea mea:"vai, greu e sa fii mamifer!", zici ca-s dusa cu pluta, asta e leit-motivul meu ![]()
Si de cand am intrat si pe linkul cu nasterile...ioi ioi ioi. Desi prietenele mele care au nascut m-au certat, ca nu are niciun rost sa-mi fac griji dinainte si sa ma obsedeze problema asta si ca nu-i nicidecum asa de dificil cum credem, o nastere normala cica doare ca niste crampe foarte puternice sau niste dureri menstruale mari, in orice caz nu urli ca sirena lui Roaita, cum vezi in filme!![]()
Deocamdata noi suntem la stadiul in care ne facem griji cu greutatea, vitaminele, rezultatele analizelor...Eu pana acum am facut un singur set de analize, de trim.I, chiar la inceput, si toate erau in limite rezonabile.In decembrie urmeaza cele de trim.II, chiar is curioasa daca mi-o papat asta micu' toate rezervele si a lasat-o pe mami in deficit...
Gina2008 spune:
LYSBETH multumesc pentru raspuns. Off, stiu ce rau poate face si mai stiu ca sigur imi fac griji degeaba. Asta cu visele nu am cum sa o influentez si am avut o saptamana in care mi-era teama sa ma mai culc.
Nici nu am cu cine discuta pe tema asta. Mama si socra-mea mi-au taiat-o din primele luni ca ce ma plang atat (desi nu ma plangeam exagerat). M-am plans intr-o zi cand am stat in picioare de la 10 la 18 dupa-amiaza si seara mi-a fost mai rau... eram obosita... Ca ele munceau prin casa de dimineata pana seara de cadeau late si erau gravide... Si oricum se uita patrat la mine ori de cate ori le zic cat a mai crescut copilul sau ce se mai intampla in saptamana respectiva. Si vesnica replica e "pe vremea mea nu existau nici ecograf si nici atatea controale si uite, ai crescut mare!" Cu sotul meu nu pot discuta de treburile astea pentru ca imi spune ca imi fac griji degeaba si la asta se rezuma toata consolarea...
Nici nu stiu de ce imi fac atatea griji. Am avut o sarcina buna, comparativa cu altele. Pana acum. Si ma rog la Dumnezeu sa fie bine in continuare. Nu numai pentru mine, pentru noi toate. Oricum, multumesc mult ca mi-ai raspuns. Ma macina foarte tare lucrurile astea si altora par prostesti si fara temei.
Gina
24+ mami de
CALIN
dyana27 spune:
fetele sa nu ma certati prea tare dar am facut o prostioara![]()
. aseara am papat un pic de fast food (de la KFC) si s-a revoltat burtica mea rau de tot. nu zic ca ma supar, ca si asa sunt constipata de 2 luni, dar am niste chioraituriiiiiiiiii![]()
![]()
de mi-e si rusine sa plec pe drum![]()
. se pare ca nu tolereaza bebe mic mancaruri din astea, e drept ca nu am mai mancat prostii de muuuulta vreme, si am avut mancarici aseara
. si nici pofta de mancare nu am astazi deloc, abia acuma rontai un pic de salata, si aia in sila
.
diana
19+
David Gabriel
poze si filmulet 4D bebe mic - http://community.webshots.com/user/ladydykitty
alina.n spune:
Pupici pe burtici
Ilinca bun venit printre noi!
Lysbeth La multi ani sotului!
dyana27 si noi am mai mers pe la KFC, vezi ca fiinf doarte condimentate provoaca constipatie si probabil deaceea te simti asa.Incearca sa bei lichide ,un ceai ceva.
Gina2008 te inteleg perfect, si eu ma agit cateodata ca e poate ceva in neregula cu bebe ,ba ca nu mai misca sau ca s-au micsorat sanii etc ...Dar trebuie sa fim optimiste si sa ne gandim ca bebe este bine acolo in burtica, sa papam sanatos si sa avem grija de noi.
Fetele eu am inceput aseara sa ma gandesc cu asa emotii la bebe, la lucrusoarele pe care o sa le luam...eram asa emotionata si nerabdatoare de ziceai ca maine tre sa nasc
, abia am reusit sa adorm aseara
.
18+ cu
Maria
Vine barza!
dyana27 spune:
gina cred ca e nasol sa nu te asculte nimeni; eu din punctul asta de vedere stau foooooarte bine: mama,tata, soacra, socrul, sora, si tot neamul stau cu gura cascata la ce le zic eu, imi sorb fiecare cuvintel. e adevarat c unii trec foarte greu peste conceptiile de "alta data nu faceam.......si am facut copii intregi
", dar mi se pare o gandire complet gresita. pai tocmai pentru ca avem la dispozitie atatea mijloace de control ar trebui sa fim fericite.
oricum, gina, cand ai probleme scrie-le aici, noi stam pe baricade sa-ti raspundem

. chestia cu cosmarurile cred ca e general valabila- nu ai idee de cate ori am visat ca-l pierdeam pe bebe, si adoua zi eram complet turbata, m-as fi dus instant la ecografie doar sa-l vad ca e bine.
si orice vad ziua mai ciudat, noaptea se transforma in ditamai cosmarul
, mai ales chestii legate de copii. este descarcarea inconstientului, pentru ca ne afecteaza mult mai multe lucruri acum, suntem mai sensibile.
pupici multi
diana
19+
David Gabriel
poze si filmulet 4D bebe mic - http://community.webshots.com/user/ladydykitty
Leeloo21 spune:
multumesc fetelor pt felicitari! eu iar am de predat cateva proiecte pe la facultate si va citesc mai rar..asta-mi este programul..n-am ce s afac..lucru la planseta mai mult si calculator mai putin..k dauneaza
monnvas ti-am trimis un mail cu detalii pe adresa postata de tine..sper ca a ajuns..pv nu ti-am trimis pt ca nu m-am priceput eu cum, sau nu-l ai tu activat..oricum..sper ca detaliile de pe mail sa-ti fie de folos!
p.s. uite jos linkul de care iti vorbeam "nasterea ina apa"
imi cer scuze fata de alte fete daca mi-au mai cerul pareri legate de nasterea in apa si nu le-am raspuns..nu am citit..si va rog sa le mai postati o data sau sa-mi trimiteti pv..am sa incerc sa raspund cat de repede pot!
va pupicesc!
Cristina
cu bebe mic 22+ 
nasterea in apa
georgiana310 spune:
Gina, sunt de profesie psiholog si - iti pot spune cu certitudine ca in perioada aceasta si pana vei naste, vei da o amploare mult mai mare anumitor griji. Cele mai "nesuferite" sunt legate de asa-zisele urgente ale sarcinii: ca nu mai misca bebe, ca te ingrasi sau nu te ingrasi, de ce se intampla sau nu se intampla ceva... Pe de alta parte, vei exagera alte situatii cotidiene: probleme de munca, vreo replica de-a sotului, ne/atentia celor din jur...
Unele gravide ajung pana intr-acolo incat fac adevarate atacuri de panica sau... cazuri mai amuzante in care se cearta cu cine apuca dintr-un motiv pe care il si uita pana la sfarsitul "scandalului". Sa stii ca intr-un fel sau altul, toate trecem prin asta si E FOARTE IMPORTANT sa constientizezi in acele momente ca e doar o ... stare! Cum e si greata, oboseala, ingrasatul, etc. Mentine-ti gandul bun si imagineaza-ti cum iti vei tine puiul in brate, cum il vei plimba...
Si nu uita un lucru: traiesti, poate, cele mai frumoase momente din viata ta!
MITITICA, parerea mea este ca nu strica sa faci 3D-ul. Daca aveti pana in 30 de ani, aveti sanse sub 1% sa fie ceva rau cu bebe si nici daca aveti mai mult nu cresc foarte mult. Gandeste-te ce bine te vei simti dupa ce dr. iti va spune ca totul e ok...
va pup,
18+ 
gia
florinela79 spune:
Gina, nu esti singura care visezi urat, eu chiar am mai scrios despre asta. Vorbesc in somn - mormai, scot gemete ciudate ca ma trezesc eu singura si ma sperii, au fost cateva nopti in care m-am trezit din vis si am inceput sa plang. Sotul meu era panicat la inceput , pentru ca nu mi se intamplase pana sa fiu gravida.
I-am povestit asta bunicii mele(o mamaie dulce si credincioasa), mi-a zis sa ma rog in fiecare seara inainte de culcare, sa-mi inchin perna si sa spun in gand "ajuta-mi Doamne mie si copilului meu", iar cand imi aduc aminte sa stropesc asternutul cu cativa stropi de aghiazma.![]()
Iti impartasesc asta pentru ca pe mine sa stii ca m-a ajutat, m-a linistit,am un somn mai calm.
Iar apropo de nasterea prematura , sotul meu nascut in 1973 la 27 de saptamani 950 grame si 33 cm (a facut un icter si a ajuns la 750g), acum este un barbat de 176cm si 96Kg
. Intradevar putin cam alintat
. sa stii ca ai pus 5 kg intr-o sapt si de la vitamine- asta o stiu de la medic,.... deci calme.
Mititica
, nici sa nu te gandesti sa nu faci 3d/4d, chiar de ar fi sa te imprumuti de bani astia, trebuie sa faci aceasta eco. De cand am ramas gravida si medici si prieteni, mi-au spus eco de 22 sapt 3d/4d este CEA MAI IMPORTANTA eco din timpul sarcinii.
Totul depinde de Dumnezeu, nu putem sti si nici interveni, dar cel putin ai constiinta curata ca ai facut tot ce-ti sta in putere.
Si o sa va bucurati impreuna sa-l vede-tiu pe micut in burtica la mai lui, si pentru el va fi o amintire frumoasa in viata..."uite eu in burta la mami".
22+

fbruma
carmenada spune:
Of mai fetelor, ce greu este sa fii graviduta! Noroc cu voi, ca daca nu, eu de mult faceam alpinism pe pereti
.Eu tot cu contractii ma laud, merg in fiecare zi la spital pentru perfuzii si iau tone de medicamante. Cu toate astea nu scap de contractii
, desi parca azi a fost un pic mai bine. Incerc sa gandesc pozitiv dar de cate ori am cate o contractie ma apuca disperarea. Eu eram paranoia si in primul trimestru cand nu aveam alte probleme decat greturi, dar va dati seama cum sunt acuma............ Nu mai pot dormi noaptea de stres, ziua nu ma pot calma de griji, asa ca sunt intr-o tensiune continua.
Saptaman trecuta eram stresata ca inca nu il simt pe bebe miscand, acuma de cand percep miscarile lui am alte probleme, oare misca prea des si puternic din cauza contractiilor, sau prea putin. Fiecare saptamana incepe cu un stres si frica si se termina cu altele. V-am mai zis, eu cred ca am nevoie de psiholog nu de ginecolog.