Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (32)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Of, daca ar fi dupa mine as merge la eco saptamanal!! Mi se pare o vesnicie o luna intre 2 vizite la doctor! Dar sunt si eu convinsa in sinea mea ca "ce-i prea mult strica", nu are cum fi altfel...
Totusi e cam mult suspans intre ecografii...dar ma gandesc ca daca nu sunt semne suspecte nu trebuie sa ma ingrijorez. Apoi vine un dracusor si ma sacaie:"dar daca se intampla ceva fara semnale vizibile?" Si tot asa, desi stiu clar ca nu-i voie sa ma stresez...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florinela79 spune:

Buna ziua mamici!
Multumesc pentru lamuririle legate de IR-uri!
Galuscha, ma intrebai ce tratament de infertilitate am facut; am luat, am inceput cu: duphaston, bromocriptina, novotiral, metfogama, supozitoare cu carpicorn si movalis pentru chisturi. Au urmat 3 luni cu ova-mit, monitorizari cu pregnil, inseminare.....si niciun rezultat. Dupa o luna de pauza, fara niciun medicament...pentru ca urma o investigatie chirurgicala, am ramas gravida.
Bine pb. mele hormonale sunt multe si din pubertate: amenoree, hipotiroidie, sindrom ovar polichistic(depun grasimea abdominal- mult pe burta), microadenom hipofizar secretor de prolactina, insulina mareee. De la SOP si hipofiza s-a dereglat cu totul organismul, de asta ma si ingras repede.
Am nimerit pe mainile unui medic exceptional de 2 ani, care m-a ajutat, ma simt bine, problemele sunt sub cotrol, cu ajutrorul lui Dumnezeu o sa am si bebic (toti medicii imi dadeau sanse fff mici)sper sa pot sa-l alaptez......si sa fie sanatos si eu sa ma refac cu bine.
Asta doresc tuturor mamicilor!
22+

fbruma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi8 spune:

florinela la cate probleme de sanatate ai, esti o curajoasa si sigur DD te va rasplati cu un bb sanatos, frumos, destept care sa va bucure fiecare zi din viata!

silvi 21 +
VINE BEBE
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lysbeth spune:

Sunt opinii pro si contra. Am inteles ed la cineva ca il deranjeaza sunetul de la ecografie. Nu shtiu cat de tare il percepe.
Totusi ultima data la ecografie la inceput micutul a stat linishtit dar dupa vreo 2 minute deja il fugarea nenea doctorul cu ecograful ca nu statea linishtit deloc. Ma gandesc eu ca nu facea pe "nebunu" degeaba si ca probabil il deranja. Chiar l-am intrebat pe doctor dak ecograful e de vina si mi-a spus ca se pare ca da

19+ Damian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MITITICA82 spune:

buan fetelor, va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat ca eu tot ma cert cu al meu sot ca ce rost are acest 3d, ca daca doamne fereste are vreo malformatie grava ce se poate face, ne chiureteaza?sau ce se intampla?
ca el zice mai bine sa nu mai fac nici un 3d ca daca ne speria degeaba si bb nu are nimic stam in stres pana la 9 luni...
acum va intreb pe voi, toate mergeti la 3d? va rog sa ma ajutati cu un sfat, incep sa stau si in dubiu daca sa fac sau nu 3d...si am programare pt vineri
va pup

22+ Cristian Andrei

http://bd.lilypie.com/MNeep3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petrean spune:

Mititica..nici un ecograf , fie el 3d, 4 d..sau cat d s-o mai inventa, nu poate depista 100% malformatiile. La fel cum nici o analiza nu-ti poate garanta sanatatea viitorului copil.

Bogdana
22+si + Andrei Luca -15.12.2006

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lysbeth spune:

Faza cu ecografia 3d este ca descopera mult mai multe malformatii/probleme decat cea 2d. Si partea buna este ca in unele situatii se pot trata:d e exemplu unele boli de inima, de ficat sau proasta dezvoltare a plamanilor. Chiar am vazut un reportaj pe discovery recent cu o graviduta care la 5 luni a descoperit ca bb-ul avea probleme cu plamanii in sensul ca ii afectau traheea. Solutia lor a fost introducerea unui balon pe trahee pe care l-au unflat si l-au lasat pana la 7 luni cand l-au scos. bebelusul s-a nascut prin cezariana ce-i drept dar fara probleme. Daca nu faceau operatia asta intrauterina avea o sansa din 10 sa supravietuiasca. Asa a avut 6 din 10.
Asta se intampla in franta...
Acum stau si ma gandesc la prietena mea care a facut 4-5 ecografii 3d-4d la o clinica de "fite" si n-au descoperit nici macar ca e baiat.
Cred ca decizia ne apartine intr-un final...

19+ Damian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Ilinca, referitor la sarcina ta cu gemeni la inceput, am urmarit un documentar pe Discovery cu ceva vreme in urma si imi amintesc din el ca majoritatea sarcinilor sunt gemelare, dar unul dintre bebei se absoarbe, lasandu-l pe cel mai puternic sa se dezvolte.Lysbeth, LA MULTI ANI sotului! Cat despre burtica, inca nu se vede mai nimic, insa o simt de la o dimineata la alta tot mai mare! Efectiv observ cum creste peste noapte!Azi mergem la eco si speeeer sa ne arate ce e! Desi dupa cate am citit pe aici, nimic nu e sigur Ana-Maria 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gina2008 spune:

Buna fetelor!

Nu am mai scris demult pentru ca nu am nicio noutate. Imi continui vizitele la doctori si, pana acum, nicio problema grava. Abia pe 10.12 avem eco 4d si deja nu mai am rabdare.
Ce mi se intampla nasol este ca visez mult iar in 2 nopti am avut niste cosmare ingrozitoare, m-am trezit plangand si tipand, amandoua legate de pierderea micutului meu Am inceput sa imi fac multe griji, poate prea multe. Ma gandesc daca nu reusesc sa duc sarcina pana la capat, daca nu o sa fiu in stare sa am grija de el... offf

Legat de greutate, ca se discuta de "gabarite depasite" pe aici. Eu am pus 12 kg pana acum si deja mi-am acoperit toate oglinzile din casa... Nu mananc de rup si oricum predomina fructele si salatele (verde sau de rosii), beau foarte multe lichide intr-adevar... dar am pus 5 kg intr-o singura luna... Nu comentez ca ma deprim.
Zgomotul ecografului mi-a zis doctorita mea este perceput de bebe ca un tren care intra in gara... deci trebuie sa fie destul de nashpa...
MABABEI eu iau vitamine prenatale (centrum materna) + acid folic cu silimarina + fier (tardyferon) + vitamina E. Primele trei de la inceputul sarcinii! Am avut contractii la un moment dat, vreo 3 zile, undeva prin luna a 4-a. Dar de atunci, nicio problema de felul asta.

Gina 24+ mami de CALIN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

Citat:
citat din mesajul lui MITITICA82

buan fetelor, va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat ca eu tot ma cert cu al meu sot ca ce rost are acest 3d, ca daca doamne fereste are vreo malformatie grava ce se poate face, ne chiureteaza?sau ce se intampla?
ca el zice mai bine sa nu mai fac nici un 3d ca daca ne speria degeaba si bb nu are nimic stam in stres pana la 9 luni...
acum va intreb pe voi, toate mergeti la 3d? va rog sa ma ajutati cu un sfat, incep sa stau si in dubiu daca sa fac sau nu 3d...si am programare pt vineri
va pup

22+ Cristian Andrei

http://bd.lilypie.com/MNeep3.png

mititica du-te la ecografie. nu o sa poti sa stai in incertitudine toata sarcina. si nu neaprat orice problema duce la avort terapeutic (Doamne fereste). sunt unele probleme care se rezolva imediat dupa nastere- asta in conditiile in care ai stiut de ele si esti pregatit. dar stai linistita, nu or sa fie probleme cu bebe, iar experienta de eco 3/4D este minunata, mie mi s-a parut cel mai frumos lucru pe care l-am vazut vreodata. o sa regreti daca nu te duci, tocmai pentru ca ratezi o parte foarte frumoasa a sarcinii. in nici un caz nu mai puneti raul in fata, pentru ca nu aveti motive.
iar partea cu alegerea de avort sau nu, cred ca tine de fiecare persoana in parte, si in nici un caz nu exista o recomandare sa faci acest lucru.

diana 19+ David Gabriel
poze si filmulet 4D bebe mic - http://community.webshots.com/user/ladydykitty

Mergi la inceput