Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (32)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

A#351;a deci...
Datele mele:
d. na#351;terii: 25 octombrie 1977
u.m: 15 iulie 2008
d.p.n: 21 aprilie 2009

Mergi la inceput

Vai, mii de scuze!!! Vad ca nu-mi merg diacriticele...Of, sper ca ati inteles cat de cat ce am scris si nu v-am deranjat prea tare din punct de vedere vizual

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Hei, Ilinca, bun venit! Ce nick sonor ai. Sa stii ca mesajele ti le poti edita daca vrei, deasupra fiecaruia, daca dai click pe a doua casuta de dupa ora, poti sa modifici cum vrei tu mesajul.Editez si eu acum : e a patra casuta, nu a douaAna-Maria 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns plici plici spune:

fetele toate

de 2 saptamani tot incerc sa mai intru sa scriu ceva si nu reusesc...
mi-era dor de voi, va pup pe toate cu drag, trebe sa ma apuc sa citesc din urma sa vad ce-ati mai facut...

ilinca bine ai venit !!!

io...sunt ca o flore...muncesc cu drag si spor si am inceput sa cumpar diverse pt bebe...pozez maine patut si carucior si va arat...ah si pe mine sa vedeti ce-mi prieste masina de facut paine pe care mi-am luat-o pana la urma si care munceste zilnic...hahahah...e minunata...oare cat o sa ma fac?

a, inca ceva intre timp am fost la niste cursuri de mamici la primul copil...o sa scanez materialele pe care le-am primit si le trimit pe mailul comun daca va intereseaza...e si o lista cu vaccinurile care trebuiesc facute la bebelusi...va uitati si voi si luati ce aveti nevoie...maine scanez si trimit

va pup ca pica nasu pe tastatura de somn,

Corina 26+ Robert Andrei

Mergi la inceput

Bun, daca tot am citit "pe ascuns" de acum 3 luni, sa va povestesc cate ceva despre mine, ca pe voi mi se pare ca va cunosc de un secol!!
Eu am 31 de ani si sunt la prima sarcina, am fost cam derutata pana m-am umplut de informatii de pe acest forum!:)) La prima ecografie, de 6 saptamani, aveam gemeni. Dupa ce m-am ingrozit si m-am panicat am inceput sa ma obisnuiesc cu ideea, dar la urmatoarea ecografie unul era oprit din evolutie (cam de o saptamana, eu svand atunci 10 sapt.).Probabil ca doctorul s-a cam panicat, ca mi-a prescris sa iau 2 sapt. Utrogestan de 3 ori/zi si apoi sa vin la control, fiind atenta la eventualele sangerari. Dar n-a fost cazul deloc iar la urmatoarea eco un fat era dezvoltat normal, iar celalalt aproape resorbit.La ultima eco unul disparuse total iar cel ramas, singurul meu copilas de acum, era mai mare cu o saptamana. Abia astept sa vina joi sa merg din nou, poate aflu seeexuuul (desi daca stau bine sa ma gandesc, chiar mi-e indiferent, adica ma bucur oricum, dar sunt curioasa).
Nu pot sa va zic prin ce greturi oribile am trecut la inceput, mai ales pana in sapt. 9, cand erau 2...Vomam de 5 ori/ zi, nu retineam nici apa minerala in stomac, sapt. 8 si 9 au fost apogeul, credeam ca nu se mai termina.
Si nu s-a terminat pana in sapt. 12, adica atunci am terminat cu voma, ca in rest tot am stari de rau desi sunt in 18 iar majoritatea prietenelor cu experienta mi-au zis ca nu dureaza decat 3 luni!!:(
Asta e, oricum nu e asa de rau ca la inceput, si am inteles ca nici pentru voi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shasa spune:

Ce faceti voi fetelor! Nu am mai intrat (scris) in ultimele zile dar v-am citit; iar acum am intrat un picut sa va salut si sa va spun ca sunt aici cu voi chiar daca nu intervin mereu.

Ilinca bine ai venit. Ma bucur ca ti-ai facut curaj sa intri in "club", ai sa vezi ca este mult mai bine decat doar sa "spionezi"

Florin 18.05.2002Teodor 01.03.2005BB3 - baietel- 19+
Poze la albumul dc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lysbeth spune:

Neata fetelor
Ilinca bine ai venit
Azi e ziua sotiorului meu asa ca dau de beut

19+ Damian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Citat:
citat din mesajul lui florinela79

IR-urile reprezinta indicele de rezistenta al arterelor uterine care alimenteaza placenta (stanga si dreapta S/D) si mai e si artera ombilicala.
Asa am inteles eu......prea multe nu stiu....cred ca masoara o tensiune si un puls al sangelui pe aceste artere..ceva de genul???

Ma agita si pe mine chestiile astea, mai ales ca eu am o pb.cu tensiunea si pulsul marit.

22

fbruma

cam asa e, cum zici tu, practic prin aceste artere se hraneste bb. Fetelor, ATENTIE,nu vreau sa va panichez dar aceste IR-uri sunt ff importante..tb urmarite ecografic ( Acu' nu tb sa faceti obsesie din ele, dar macar la eco morfologice..) pt ca o marire a lor ( spre 0,80 de exemplu), poate da retard de crestere -- poate, nu obligatoriu. Problema este ca nu prea exista tratament, singurul care sustine ca exista e dr Tutunaru, in speta cu pregnyl, magne B6, omega 3. Nu au legatura aceste IR-uri cu nasterea prematura ci cu retardul de crestere ( care daca nu e recuperat conduce la o provocare a nasterii de catre dr) sau, in cel mai cumplit caz ( au fost cazuri, putine din fericire, dar au fost, chiar si la 36-38 de saptamani) pot duce la moarte intrauterina ( bb nu mai reuseste sa primeasca oxigen si substante nutritive). Nu am vrut sa va sperii, dar sa nu fiti neinformate.

Mami de fetita si de baietel 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi8 spune:

neata burtici!

lysbeth, sa-ti traiasca sotul! la multi ani! si petrecere frumoasa!

ilinca, bine ai venit la noi! ai un nume tare frumos! sa ai o sarcina usoara si un bb sanatos!

plici, ce-mi place sa vad si fete asa cu tonus ca tine nu doar legume ca mineoricat incerc nu pot sa ies din starea proasta...bine macar ca am dormit aseara si am scapat de durerea de cap. din pacate nu si de cea de mijloc si de contractii...
materialele despre care vorbeai de la curs cred ca sunt foarte interesante. poate reusesti sa ni le dai si noua

o zi minunata tuturor!

silvi 21 +
VINE BEBE
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mababei spune:

Neatza fetelor!

Ilinca, bine ai venit!

Eu sunt tare suparata, ca mi-am luat rezultatele la analizele trimestriale si-s jumatate in rosu! Mai ales hemoleucograma, am ajuns la hematocrit 30,87% cand valoarea minima e 37%. Calciul scazut, ambele valori, fierul la limita minima! VSH-ul crescut, de asemenea, surprinzator pt. mine, colesterolul! Si culmea, eu ma simteam bine, n-aveam nici un pui de ameteala sau alt simptom. Acum medicul de familie mi-a dat un pumn de tablete, dar pt. linistea mea ma duc sa consult si un hematolog ca parca diagnosticul de anemie feripriva e cam putin pt. paranoica din mine! Nu stiu ce sa fac insa pt. a creste valoarea calciului, ca stiu ca acesta da contractii luat ca supliment. Stiti vreun fel de calciu care nu da contractii si e sigur?!
Oricum, imi fac abonament la laborator pt. urmatoarele 4 luni de sarcina!

mihaela
21+

Mergi la inceput