Clubul moldovencelor de peste Prut (59)
Raspunsuri - Pagina 16
devoska spune:
Buna seara, fete frumoase!
Nu v-am uitat si chiar daca nu am mai scris am mai tras cu ochiul pe la voi. Dupa sarbatori ne-am intors la Kiev si am adus-o si pe soacra in vizita. Asa ca nu am avut timp de internet. Am dus-o sa viziteze orasul, seara lectii cu sara. Curatenie, mancare... totul la foc cotinuu. Dar promit ca o sa recuperez.
Am vazut ca sunt fete care si-au sarbatorit ziua de nastere. Asa ca, desi cu intarziere si cu scuzele de rigoare,
La multi ani fericiti!
alincic, alegrutza, nastea 
LiliToma, multumesc pentru cuvintele frumoase. Apartamentul e inchiriat cu tot cu mobila, deci eu nu am nici un merit, nu e contributia mea nicaieri. 
Marianca spune:
Buna fetelor!!!
La noi binisor,stau acasa cu Alice si ma ia gindul sa-mi caut si eu ceva de munca ca ma plictisesc.
Lucia,eu am si uitat ce fel de poze am de cind nu am intrat in webshots,aici e receta:
"Trubociki"
5oua,2pahare zahar,250gr margarina,2pahare faina,vanilina.
(forma bine se unge cu margarina sau ulei)
Some people dream for success,while other wake-up and work hard at it.
A hundred years from now,the world may be different because I was important in the life of my child.
Mamica a trei pui. Anca(15.02.1998) Vladut(12.05.1999) Alice(21.11.2006)
poze
Lucia_B spune:
buna
Maria - mercik pt receta, da nu e nici o greseala, chiar de 2 pahare de zar e nevoie, mi se pare cam mult.
-------------------------------
Bucate 
Lucia mamili di 2
Laura (4 oct 2005) & Eva (1 dec 2008)
"...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin, mi le asum si la scoala tot nu ma duc!"
Marianca spune:
Lucia,noi cu Alina impreuna le-am facut ultima data,asa ca si noua ne-a parut cam mult dar am mers dupa receta si a fost bine,cum te descurci cu micuta??? iti da voie sa stai la bucatarie???
Pofta buna!!!!![]()
Lucia_B spune:
buna
daca ziceti ca le-ati facut nudemult si exact dupa receta - va cred ![]()
Eva e bravo, am facut vaccinul de 1 luna, am intirziat un pic din cauza racelii, si-mi pare bine ca nu sunt reactii adverse.
Laura e ascultatoare, doar ca nu vrea categoric sa invete poiezii, ceea ce ma nelinisteste 
ce ma sfatuiti sa fac, cum ati reactionat voi si au invatat copiii vostri?
-------------------------------
Bucate 
Lucia mamili di 2
Laura (4 oct 2005) & Eva (1 dec 2008)
"...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin, mi le asum si la scoala tot nu ma duc!"
alincic spune:
Buna frumoaselor
Sper ca la voi e frumos afara,caci la noi ploua si e cam posomorit.
Lucia,bravo Evei ca a trecut cu bine de primul vaccin,s-o tina tot asa si mai departe 
Parca nu de mult Laura invatase poezie,sau nu tin minte eu bine ceva?? copiii mei nu invata poezii la scoala,dar cinta difere cintecele. Cred ca asa e aici programul. Poate o vor interesa cintecele pe Laura.
Devoshka,cum mai merg progresele cu rusa,??? daca poti sa mai pui o data linkul cu poze,caci nu am reusit sa vad si eu apartamentul vostru frumos amenajat ![]()
Aliona,cred ca glumeai cind ziceai de -30 grade ,in Alasca erau -29 atuncea. Va doresc multa,multa caldura.Cum e la noua locuinta??
Nu stiu daca a ajuns si in europa deja,filmul "Fireproof" ,dar daca il gasiti vi-l recomand,e foarte bun. Aceste zile a iesit in vinzare pe DVD aici,si e foarte cumparat .Asa ca fetelor,impreuna cu iubitii vostri stati la un film 

alinkav spune:
Salut fetelor!
Si Olivia azi a primit un vaccin in piciorus, totul a mers bine, are 10 kg si 84 cm.![]()
In rest, merge cam greu afacerea, astept cu nerabdare primavara, sa vedem cum va merge de atunci!
Lucia, eu nu prea am stat cu Alex sa invete poezii, ca vine direct de la gradi cu poeziile invatate, dar presupun ca la scoala nu va mai fi la fel, asa ca vreau si eu sfaturi de cum se procedeaza!![]()
Al meu daca vrea sa invete, invata repede, dar daca i se pune pata ca nu vrea, pai pot sa si-l rog, pot sa si-l oblig, nimic, sta cu gura inchisa, niciun sunte nu scoate. Olivia spune in locul lui!![]()
Uite ca mama l-a invatat in rusa sa zica niste poezii, si le spune, tare haios.
Alina,
Alex Andrei-22.11.2003 si Olivia-22.08.2007
alinkav spune:
Buna dimineata!!!![]()
Ce mai fac fetele?
Elena, ce mai faci? Nu mai treci si pe la noi?
Ce mai face burtica?
In we au fost socrii pe la noi, am avut program plin, m-am si obisnuit cu casa plina de oameni, si am si dus dorul ieri, azi deja mi-am revenit la normalitate!![]()
Copii sunt nazdravani, Olivia e mai cumintica fata de Alex, dar il urmeaza la unele prostioare! E o vorbareata, ne da pe spate de cate cuvinte le stie, asteptam sa vorbeasca mai greu, avand in vedere ca e bilingva, dar nu e asa, spune in ambele limbi. Alex la fel, la vara pun pariu pe orice ca va vorbi cursiv si rusa, acum raspunde si intreaba destul de bine.
In rest, totul e la fel, lucram si cam atat.
Astept si eu noutati de la voi, mi-e drag sa va citesc!
Carina, tu ce mai faci? Cat mai ai?Ca acus ne trezim ca ai si nascut!![]()
la toate fetele!
Alina,
alincic spune:
Buna,buna si de la noi
si in special Alina,caci esti veteranul nostru 
La voi e serioasa treaba cu rusa,si cine e mai rus tu ori sotul?? mi-i interesant ca traind in RO vorbiti si rusa din plin,nu stiam.
La noi Loredana vorbeste 3 limbi odata,de ex: vreau boots-ii ceea malenkie(trad.vreau cizmulitele celea mici),ieri incercam sa-i indrept fustita caci era cam pe-o parte,si ea imi zice "mama Katea(dadaca) nu a facut pravilina"
, cind imi mai aduc aminte va mai scriu perle ![]()
Alina(Davina) dar tu pe unde esti??spune daca iti place foenul nou??
Carina,imi pare ca tu intrebai de placa ceramica ,eu m-am facut in sfirsit cu una noua CHI,la salonul unde merg era oferta speciala in ziua aceea si am luat-o cu 60$,iar pretul ei real aici e 149$.Vroiam za-ti zic ca intr-adevar este mare diferenta.....eu aveam una simpla de 30$, imi rupea parul si era si pufos.Aceasta e foarte usoara la lucrat si nu dai cu ea decit odata,plus are parul si luciu.Acuma astept sa-mi creasca parul sa am in sfirsit si eu par drept si lucios
mi l-am taiat iarasi saptamina trecuta,dar i-am promis sotului ca e ultima data
mie imi place sa experimentez.
Oxi,ce fain ca ati fost la sanius,macar si artificial.Si la noi aici intr-un parc nu departe de casa noastra s-a deschis o pirtie artificiala ,dar nu stiu dac reusim sa ajungem cu totii caci e cam periculos pentru fetele mele,caci e pe un munte.Vor lucra pina pe 1 martie asa ca vedem si noi
,apropo cit e costul de persoana la Bucuresti?? aici e 25$.
la noi bate un vint si e frig iarasi ,dupa un we aproape de primavara, asa ca eu merg in pat la caldut ![]()
Va
pe toate,pa.
alinkav spune:
Salutari!
Numai Alinele posteaza pe aici!!!![]()
Alincic, la noi eu sunt rusoaica!
Ha, nu 100%, dar crescuta 100%, mama mea e din Rusia, parintii ei au fost repartizati la Chisinu dupa razboi, iar tatal meu e din Cahul, dar cu care nu mai stateam impreuna de la 3 ani, asa ca nu aveam nicio tangenta cu moldovenii.
La Chisinau nu am prieteni moldoveni, nici rude. Sotul e din Ucraina, dar din satul moldovenesc.
Cam de aici ni se trage.
Alex a inceput sa tuseasca, sper sa nu dea in vreo raceala, si nici Olivia. Noroc ca i-am facut vaccinul deja. Spre sfarsitul lunii vreu sa-i punem in sfarsit cerceii, ii am de cand s-a nascut, dar nu am avut la un moment dat voie sa ii facem gauri, acum ca am terminat si cu vaccinarile, abia astept. Parul i-am mai crescut, avem si o codita!
Fetelor...nu ne lasati, ca ne e dor de voi!!!!!!
Alincic si tie unul special, ca nu ne parasesti, si mereu au ceva interesant de povestit!
Alina,