Clubul moldovencelor de peste Prut (59)
Raspunsuri - Pagina 14
lia_c spune:
salut
in sfirsit se cam termina sarbatorile la moldoveni ![]()
Aliona, vai ce ati avut de patit, imi imaginez ce stres ati avut. Bine ca s-a rezolvat, ca ati putut salva tot si ca ti s-a implinit dorinta, un apartament mai mare!
Amedeo nu s-a speriat?
Alina, sa-ti tina feonul pina te vei satura de el! Mie mosu mi-a adus niste memorie RAM, o multifunctionala(printer, scanner si xerox) si HDD-ul e pe drum inca - iaka asa romantic mi-a fost mosu
- daca n-am vrut laptop... Deanna i-a scris mosului? Cica unii copii pun scrisorile pentru mos Craciun in congelator ![]()
Alincic, mnea-mneam coltunasi... Pai daca mosu si-a pus in lista de cheltuieli feonul la sigur va fi. Copii sint multumiti cu ce le-a adus mosu? Am vazut si eu pozele, pot sa zic ca ai fost o nasica de nota 10, erati la fel de indragostiti ca mirii!
Carina, frumos ati petrecut si voi! Dar de ce nu i-a adus mosu lui Luci pe 25 cadou, ci pe 7, n-a reusit mosu, sau asa ati vrut voi? LAs ca nu mai este mult pina va vedeti minunea. Luci ce zice de bb?
Alinka, ce bine ca va vin parintii, bravo ca ati reusit si la munte, ce m-as da si eu cu saniuta!Din pacate la noi doar Mirela are placerea asta in fiece zi.
lia_c spune:
Noi, adica eu si mamica, de Revelion am hotarit sa facem salate total noi. Eu va voi da link-urile doar la cele care ne-au placut.
Am facut si noi bratara de Rodii, dar mamica din mai multe surse a alcatuit ea straturile. Daca vreti o s-o scriu mai tirziu, ca foaia a ramas la ea. Tare gustoasa s-a primit.
Salata Floarea Soarelui: http://www.say7.info/cook/recipe/274-Salat-Podsolnukh.html
Salata Shapka Monomaha:
http://gotovim-doma.ru/view.php?r=563-recept-Salat-SHapka-Monomakha
Salata Ribka v prudu (daca nu gresesc Rodica o facuse o data, eu daca viitoare voi inlocui morcovul prajit cu morcov fiert): http://gotovim-doma.ru/view.php?r=792-recept-Salat-Rybki-v-prudu
Beoful l-am facut dupa o reteta de la tv, cu ananas si l-am ornat in forma de ceas, ca aici: http://www.say7.info/cook/recipe/515-Salat-Novogodniy.html
Iar salata cu piept de gaina si prune uscate ne-a placut cel mai mult: http://gotovim-doma.ru/view.php?r=206-recept-Salat-iz-kuritsy-s-chernoslivom
cu astea am vrut sa ma impartasesc, am mai gasit niste retete interesante, dar le vom incerca alta data.
alinkav spune:
Cornelia ce de bucate...eu aici stau si rontzai covrigi...si doar imi imaginez cum o fi salatele alea!Nici sa nu le vad
!
Alina,
Alex Andrei-22.11.2003 si Olivia-22.08.2007
alincic spune:
Salut!!!!
da eu iata nu am covrigi sa rontai cind ma uit la bunatatile alea.
Cornelia,voi ati mai gatit si mincare,pe linga atitea salate?? ![]()
multumim de linkuri 
Eu incerc sa gatesc folosind cit mai putina carne,de fapt deloc.Doar peste. Sa vad cit timp o putem duce asa
,incerc un "experiment" pentru sotul meu,sa vad daca ajuta.Folosesc in schimbul carnei boboasele si oua si tot ce trebuie.Dar sa stiti ca nu mi-i usor.Era mai usor sa gatesc cind aveam carne in congelator .
Oare salamul e tot carne ,stiu ca nu prea ajunge carnea acolo ![]()
LiliaToma spune:
La multi ani Veronica! Multa sanatate, noroc, implinire, fericire si iubire!
Alincic, LMA si tie pentru ziua de 6 ianuarie, ca nu eram in tara atunci( si nici net nu aveam) dar LMA si pentru aniversarea cununiei religioase( nu am gresit, nu?). O familie fericita, plina de dragoste, intelegere si bunastare.
Crinia spune:
O haitura pentru toti, desigur ca e de la MD.
Aho, Aho, copii si frati, Linga sobe v-adunati, Si cuvintu-mi
ascultati Ca de altfel inghetati!!! Ca pe-aici pe la Moldova, Ca si-n
toata Europa Multumita tot lui Vova, Ne mai incalzeste soba Cica Vova
cel Viteaz, Nu mai vrea sa daie GAZ Chiar de-ngheata lumea azi Si stau
cu tsurtsuri la nas Din Ucraina si Slovacia Rominia si Croatia/ Franta,
Bosnia, Bulgaria Modovenii din Italia, In Europa-i mare frig
Se-ncalzesc toti cu "Tizic" Iar la noi in Chisinau Toti sarbatoresc si
beu In loc de GAZ ii dau cu Vodka Ca-i tot deacolo de la Vovka Dar asta
e - Mare necaz Lumea-n gheata fara Gaz Dar na-i ce-i face, asa-i la noi
Unde te-ntorci numai "Cioroi" Dar ce-i cu asta, ian sculati Cit o sa
stati si-o sa-nghetati Suiti pe=o roata de Camaz Si strigati cu totii:
GAZ!!! GAZ!!!
Alincic toti invitatii au fost din Moldova, si mincarea a fost traditional moldovenesca cu sarmale, racituri, salata beof, placinte, petse afumat si seliotca etc.
Inseamna ca ai avut tu de lucru un pic daca aveai grija de mireasa, dar ai avut si timp de distractie?
Cornelia chiar romantic a fost Mosu si ti-a adus cadouri de care probabil ca si aveai nevoie. Lui Lucian nu i-a adus cadou Mos Craciun pe 25 caci a fost o sarbatoare in sinul familiei si nu cu mult pafos, plus ca stiam ca de revelion si de craciun pe vechi vom avea oaspeti si vor fi pitici de virsta lui si atuncea cum sa-i dai la copii cadou si la al tau nu, dar 3 cadouri am considerat ca e prea mult, caci va fi ceva obisnuit si se va pierde farmecul.
Fetelor cum e la voi temperatura? La noi e o frigaraie saptamina aceasta -30 caci ingheata totul daca stai mai mult afara :)
Karina
mamica lui
LUCIAN Oare cit avem?
alincic spune:
Salut frumoaselor!!
Sper ca nu e frig pe la voi prin case 
Corina,nici nu stii,sa rizi sau sa plingi la asa haitura.
Ca ti-i mai mare jalea cind te uiti la stiri.Si aici in SUA s-a vorbit la stiri despre Moldova.....
La noi este un frig de crapa pietrele(sau asa credem noi ) e 30-40F ziua si 15-18F noaptea.Sau -1 ziua si -8 noaptea. Deci e frig tare la noi.La scoli copiii au fost preintimpinati sa se imbrace foarte bine
ca Sami isi pregatea vre-o 3 pulovere pentru scoala,cica asa le-a spus invatatoarea...
Corina,sa stii ca mie imi plac sarbatorile petrecute cu moldoveniii,atunci maninci doar mincare traditionala din plin ![]()
Lilia,multumesc mult pentru felicitari.Da pe 16 am avut cununia la biserica,pe cea civila nicicum nu o pot memoriza ![]()
alincic spune:
La multi Ani Veronica !!!
Sanatate si prosperitate in toate,sa fii mereu iubita de barbateiii tai,si mereu vesela precum esti!!!

gazea spune:
Veronica,Un sincer LA MULTI ANI!!!! Fii mereu fericita,iubita si implinita Sanatate la maxim!!

gazea spune:
Salut fetelor santem deja bine ne-am intrat in program,Amedeo a fost trist primele zile dupa incendiu zicea ca uite ca nu are casa,asa imi era mila cum spunea. toate jocurile erau cu pompieri si cu fum el nu a vazut focul doar fumul l-a simtit,si ce credeti am uitat jucaria(un urs de plus Keke se numeste) fara de care nici nu doarme in casa si tot de aia ma intreba oare Keke ce face nu a ars???

asa m-a intristam asa cred ca am fost prima ce a intrat in bloc dupa incendiu si l-am cautat pe Keke era in dormitor putea si el a fum dar important e ca era in "viata" asa s-a linistit Amedeo dupa ce l-a avut!!! Off copii astea au atatea in suflet desinoi cate odata nu ne imaginam ce se poate ascunde in sufletul unui copil cate GRIJI....
Alinci ma faci sa rad ce fig e ala la -1 sau -8 hai la noi sa vedeti friguri dupa cum spune si Karina -30 mori nu alta ....
Va doresc tuturor sanatate si un sfarsit de saptamina palcut!!