Mamici ce asteapta al doilea copil(19)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns julax spune:

Ce frumos,Ada!!!!Vreau si eu cu frunze in parc...Iulia,mamica de Ioana(24.09.2008)@ Alex(24.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
Miniclip Alex
Poze si filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ada_S spune:

Buna dimineata

Am facut cafeluta si ceaiul, va astept la taclale.
Mie mi-a prins bine somnul de ieri dupamasa ca nu stiu ce are Alec, s-a trezit de trei ori azi noapte si urla de tremurau peretii, cred ca e din cauza dintisorilor, ieri noapte a fost la fel si de la 5 dimineata nu am mai dormit deloc. Cand il iau in brate ma musca de barba si strange cat poate el de tare, toata ma saliveaza si daca nu il las sa ma muste plange. Am barba amortita, daca ma ating ma si doare un pic.
Merg la loc in pat poate mai reusesc sa dorm o juma de ora ca dorm si baietii.

Iulia, acum e momentul de bataie cu frunze, asta daca nu ploua la voi ca la noi a inceput sa ploua de dimineata buna

Va astept la povesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rromanitza spune:

Neata fetelor!

Va multumesc pentru sustinere si uite ca chiar functioneaza: Dvd este mult mai bine, mai are doar mucisori si se pare ca este rupt de foame dupa 2 zile in care a postit!!! Acum inca mai continuam cu antibiotic: amoksiklav, nici nu stiu daca e bun dar in lipsa de altceva....
Si cum vb. romaneasca nu se dezminte niciodata:am dat-o din lac in put!!! Pai mai fetelor.....ce dureri de burta am avut azi-noapte...Doamne...erau crampe in toata regula de nu puteam sa stau pe nici o parte si am adormit abia spre dimineata...Asta asa sa ma obisnuiesc cu noptile nedormite care ma asteapta in curand!!!! Vai prin ce am trecut...si asta e a doua oara de cand am venit in tara....
M-a amuzat Claudia cu fruntea murdara de muci si praf, si imi amintesc ca anul trecut Dvd era la fel...dar nu p frunte....pe amandoi obrajii si mai era si lipicios de nu se lua decat cu servetele umede sau cu apa.....Daca ne prindea p strada si nu eram echipati corespunzator vai de noi!!!!
Acum suntem p picior de iesit din casa, la cumparaturi, ca am ajuns la concluzia ca ne tre un umidificator...Ma rog...printre altele...!!!
Va pup si ne auzim mai trz!!!!

Dana, 35, mami de David 9.11.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaudiaH spune:

BUna fetele!

IAca am ajuns si noi inapoi acasa. Azi e cea mai urata zi, cea in care am de desfacut bagajele, de pregatit mancare, de spalat rufe... etc., stiti cum e cand te intorci acasa.
Rromanitza, imi pare tare rau sa aflu ca David e bolnavior. A avut si Stefan un episod de gastroenterocolita in februarie. Medicii nu i-au dat nimic medicamentos, doar solutii de rehidratare si mi-au recomandat regim: biscuiti uscati si sarati, covrigei sarati, paine prajita. NImic lactate, grasimi, carnuri. Dupa vreo 2 zile de uscaturi, am inceput cu piure de morcov, branzica de vaci, urmatoarea zi ceva supa de pui si cateva legume dar strecurata, si tot asa apoi am reintrodus treptat mancarea normala. I-am mai dat antivomitive cat timp a vomat. INtr-o saptamana i-a trecut, a slabit ca o umbra dar urmatoarele 2 saptamani a mancat de m-a speriat si a recuperat.
Sanziana, a avut si Stefan o perioada in care ii lua suzeta Luciei desi inainte de a implini un an el a renuntat la ea. Dar n-a tinut decat vreo doua saptamani; noi nu i-am zis nimic ci doar l-am ignorat, cum lua suzeta nu se mai uita nimeni la el asa ca a renuntat in scurt timp sa-i mai ia suzeta.
Ana, tare rau imi pare ca Matei se necajeste cu tusea! Nu stiu ce sa zic... medicii ar trebui sa stie mai bine. Tin pumnii sa treaca mai repede.
Ada, amuzanta faza cu "imprumutul" patutului. Mda, asa fac la inceput, incearca sa probeze tot ce este al fratiorului/surioarei mai mici atat din gelozie cat si din curiozitate dar... trece. Va mai amintiti ca am povestit despre Stefan care desi are peste 3 ani tot a vrut sa incerce sa suga la sanul meu. Despre muscatul de barba imi amintesc de la Stefan ca si el a avut o perioada tot asa pe la 4-5 luni dar sa stii ca dintii abia pe la 9 luni ia-u iesit. Imi amintesc si ca nu l-am lasat prea mult ca nu mai puteam si cum dadea sa ma muste cum ii plasam in "dinti" un inel din ala special de ros sau un morcov curatat. Prefera morcovul caci avea asa ceva gust in timp ce-l rodea. A fost un rozator extraordinar pana pe la vreun an, rodea mere, morcovi (nu reusea sa manance dar le muia asa cu gingiile si scotea ceva suc din ele). E bine sa-i dai ceva sa roada ca-si dezvolta musculatura maxilarului pentru mai tarziu dar zau ca-i pacat de barbia ta. Pupici "rozatorului"

Noi am fost in week-end in vizita, dupa cum v-am spus si Stefan s-a distrat teribil. Sambata a fost in port si l-a intampinat pe MOs Nicolae care a venit cu vaporul din Spania (se pare ca e un mos care colinda toate orasele port din Europa pana pe 6 dec.). Va dati seama ca toti copiii din Haga erau deja in port. Bineinteles ca pe langa Mos mai erau pregatite si o multime de alte distractii pentru cei mici. Duminica a avut loc pe plaja o intrecere de motociclete; au fost vreo 600 de motociclete, toata plaja a fost amenajata in forma unui traseu cu dune, damburi, vai si alte cele asa ca traseul a fost foarte spectaculos. Bineinteles ca au mers numai baietii caci pentru Lucia zgomotul ar fi fost prea mare. Bineinteles ca Stefan a fost teribil de impresionat de spectacolul moto. Deci cel putin dpdv al lui Stefan a fost un week-end de pomina. MDa, gata cu povestile ca ma cheama datoria de mama gospodina. Va pup pe toate si astept vesti bune de la bolnaviori. Paaaa!

mamica lui Stefan din 03.04.2005 si a Luciei din 18.07.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Hola!! imi bag si eu capul prin zona..
Uff cu ce sa incep.. a!! stiu:

la multi ani Dany!! sa fii sanatoasa si fericita alaturi de familie.

Am "rezolvat" problema cu Toefl-ul.. se pare ca ceva s-a intamplat cu partea de speaking si nu pot sa corecteze asa ca nu pot sa imi ia in considerare testul asta si mi-au oferit sa il dau din nou. Din nefericre nu am ce sa fac asa ca pe 5 decembrie ma duc iar pe principiul "one more try"..
Intre timp a racit Sofia si apoi si Sabina asa ca am avut un week-end ...de toata frumusetea cu toate bucuriile aferente unei raceli: febra, nas infundat, tuse, maraici, nesomn si copii care refuza sa ia medicamente..sa va mai zic?

Cami - mami de de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julax spune:

Cami,mi se pare cel mai aiurea cand sunt ambii copii bolnaviori.Of!sper sa treceti mai repede peste raceala asta
Claudia,nu ma pot abtine sa-ti spun pentru a nu stiu cata oara ca imi place foarte mult la voi ca iesiti des in plimbari mai speciale(poate ca aveti si unde,dar asta nu e scuza pentru noi).Bravo voua
Ada,sper ca ai reusit sa dormi un pic ca ai nevoie de forte proaspete.La noi e o vreme mohorata,asa ca am ratata batatia cu frunze
Dana,am si eu o prietena inmsarcinata care se plange de vcrampe.La tine e din cauza constipatiei?
Ioana doarme acum,ieri a dormit aproape toata ziua,eu am iesit cu Alex la mici cumparaturi,iar seara la 22.30 si-a facut simtita przenta si Ioana.S-a trezit destul de des noaptea trecuta si i-am dat sa suga.A fost mai bine.Imi amintesc ca Alex daca plangea noaptea ,il plimbam sau incercam sa-l linistesc altfel,nu-i dadeam sa suga mai de des 2-3 ore .oaptea trecuta i-am dat si la o ora,a tzocait putin si a adormit.La fel si euIulia,mamica de Ioana(24.09.2008)@ Alex(24.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
Miniclip Alex
Poze si filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rein spune:

Buna ziua, dragi mamici de al doilea copil!
Si eu am nascut pe baietelul cel mare Petrisor in aprilie 2007, iar acum sunt insarcinata din nou, in sapt. 30 cu al doilea baietel. Se va naste la inceput de fabruarie, anul viitor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rein spune:

Intre timp, pana se naste al doilea, am zis sa ma interesez despre actele care trebuie depuse si pe unde, pentru indemnizatie si alocatie. Ei bine, NIMENI (ma refer la Directiile pt copii) nu a stiut sa ma lamureasca ce si cum. Of, birocratia asta!

Am niste intrebari, pentru mamicile care au nascut al doilea copil inainte sa implineasca primul 2 ani:
-mai intru in prenatal pentru al doilea daca sunt in postnatal pt primul? ar trebui sa intru la 2 decembrie.
-ce acte si cui ar trebui sa dau pentru indemnizatia de crestere?
-pe cine trebuie sa mai informez, pe angajator? pe Directia de Munca?
E o mare nebuloasa.

Va rog din suflet sa imi raspundeti cu ce stiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Rein, sarcina usoara
Pot sa-ti spun despre experienta mea cu legea in Tg Mures - teama mi-e ca fiecare zona/oras se "conduce" dupa cum interpreteaza fiecare legea....
Am nascut cu 8 zile inainte ca Paul sa implineasca 2 ani.
Mi s-a reactivat contractul de munca cu 13 iunie (ziua de nastere a Anei) pentru a fi in sarcina si lauzie pentru 42 de zile. Insa modul de calcul a concediului de sarcina si lauzie e o nebuloasa pentru mine - rezultatul a fost in favoarea mea si am stat in conce4diu toate cele 126 de zile. Inainte de incheierea concediului am depus actele pt CIC acolo unde am depus si pt Paul - in plus fata de Paul am dus certificatul de nastere al primului copil.
Acum astept sa vad cand imi intra indemnizatia.

Insa, acolo unde am depus actele pt CIC mi s-a spus ca nu ar fi trebuit sa mi se reactiveze contractul de munca incepand cu 13 iunie cu ci 22 iunie cand Paul deja avea 2 ani..... Desi biroul de contabilitate practic m-a obligat sa mi-l reactivez cu 13 iunie - cica eui a doua zi dupa ce am nascut ar fi tb sa ma duc sa declar ca intru in cele 42 de zile (sarcina si lauzie) si sa nu mai primesc banii de CIC pentru cele 8 zile...
Iti doresc rabdare si bafta - o cunostinta de-a mea din Bucuresti imi spunea ca in Bucuresti se aplica altfel legea - in sensul ca eu n-am primit salariul bonus pt nasterea copilului, in timp ce ea a primit.
Asta e, ca la noi la nimenea cel mai bine ar fi sa te consulti cu cineva care are cunostinte la directia muncii - teoretic aia ar trebui sa stie, practic aici in Tg Mures mi-au zis alte povesti decat cei unde am depus pt CIC (ceva oficiu de protectie a familiei/copilului)
Practic, suma in CIC se primeste de la primarie, insa pt primarie functioneaza biroul asta de protectie a familiei/copilului, ei preiau dosare, au alte reguli decat cei de la directia muncii (cel putin aici la Tg Mures asa e, eu cu uerchile mele am auzit parerile diferite), si la asta se mai adauga si cum interpreteaza legea contabilii care calculeaza indemnizatia pt cel 42 de zile care se pare ca sunt obligatorii. Mie nu mi se pare logic sa fie obligatorii cata vreme esti in CIC de la primul copil, da' asta e doar parerea mea...
Sper ca nu te-am zapacit prea tare, dc vrei sa vb la telefon, da-mi un pm cu nr de telefon si te sun.
Bafta!

Oana, mami de Ana Maria (13 iunie 2008) si Paul-Victor (21 iunie 2006) noi4
Priveste partea buna a lucrurilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

rein bine ai venit printre noi!Referitor la intrebarile tale, nu stiu sa-ti raspund ca la mine nu a fost cazul, Stefan are deja 4 anisor.Al doilea ce este?fetita sau tot baietel?

Cami, sanatate multa va doresc!Cum sunt fetele?A trecut raceala?

Noi suntem relativ mai binisor...am imprumutat de la cineva un aparat de aerosoli si acum vreau sa-l incerc insa nu am ajuns la medic sa-mi faca vreo reteta asa ca am pus doar o solutie de bicarbonat cica e buna pt toata lumea inclusiv bb.Sper maine sa ajung si la dr insa imi este groaza de sala de asteptare ca Matei nu-i foarte bolnav si la cati copii sunt acum bolnavior...mi sa nu luam ceva si de acolo...

ClaudiaH super plimare ati avut! Luciei!

Io nu prea am chef de scris...insa citesc aproape zilnic.
tuturor!

Ana - mami de Stefan si Matei

Mergi la inceput