"Alege-ti cu grija ..." -ep. 2

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

Daca nu e electoral atunci de ce a aparut acum in campania electorala?
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

a, eu am zis ca nu e electoral, in sensul ca nu e orientat-electoral. E doar asa, o atentionare incarcata cu simboluri, "generalitaturi, artisticarii etc", vorba Ilenei.
Eu vad in el (si) un mesaj anti-Felix. Nu ca spotul ar fi anti-Felix, dar eu il interpretez si asa :-).

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Eu tot nu inteleg care este target-ul spotului.
Pt.persoane sa zicem naive, daca se vrea Bau-Bau au gresit; acestea recepteaza cel mult imaginea asa dar nu si mesajul,pt. restul cred ca el apare ca o exagerare de prost gust si va fi taxat ca atare fara sa mai fie receptat niciun mesaj.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimonix spune:

Mesajul e anti Base, eu asa il vad portocaliu si dictatura , mergeti la vot ca de nu e de rau ....n-am vazut nimic sofisticat recunosc si daca e vreo chestie care "i-a scapat" intentionat producatorului , eu n-am vazut-o Eu nu cred ca n-avea Voiculescu vreo inteligenta platita in preajma sa-i atraga atentia...
Acum , anti Base nu inseamna neaparat pro PSD...cel putin nu pentru mine
Iar eu cand vad ca se rostogolesc pe jos 3 portocale astept ca ele sa se urce cuminti inapoi la locul lor...e ca la viroze, stiti...sau astept sa se injumatateasca ...sa dispara cumva fara efort, pentru ca mesajul subliminal este " n-am avut cand eram mica portocale si mi-e frica sa le ating"

Simona,mamica de Teo (15 ani) siVlad Alexandru (18.02.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=56509686d3840dd2953529&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Vladut si Teo
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Citat:
citat din mesajul lui mimonix

Mesajul e ... mergeti la vot ca de nu e de rau .....

Daca ne oprim la atita si adaugam "si cascati bine ochii cind dati cu stampila", cadem la pace.

Despre eventualele virtuti artistice ale spotului, lasati, next time :)))
--------------

Iar cu asta:
Citat:
citat din mesajul lui mimonix
Iar eu cand vad ca se rostogolesc pe jos 3 portocale astept ca ele sa se urce cuminti inapoi la locul lor...e ca la viroze, stiti...sau astept sa se injumatateasca ...sa dispara cumva fara efort, pentru ca mesajul subliminal este " n-am avut cand eram mica portocale si mi-e frica sa le ating"

m-ai terminat! :)...
nu e tocmai la ce ma gindisem eu :))), dar da, ai foarte multa dreptate!!!!! si te inteleg perfect...

Mergi la inceput

Uite ca m-ati intaratat cu subiectele astea, ati trezit simtul civic adormit din mine, si am cautat si eu sa vad in ce colegiu sunt si cu cine as putea vota...cand colo, reprezentantul partidului (unicul partid pe care as mai pune eu stampila in ziua de azi) se numeste Pierino Ionescu Pai pot eu sa stampilez asa ceva?
M-am razgandit, nu ma mai duc la niciun vot! Acum o sa apara Denizel zambind blajin si o sa-mi spuna " ma , dar ce probleme ai si tu ma, Mimo, ma!" Ma, dar Pierino asta, nu putea sa candideze si el in alt colegiu? Mai la pierinii lui acolo ...Si a muncit omu' ala o gramada, cu clipul lui, sa ma convinga sa merg la vot

www.onetruemedia.com/shared?p=56509686d3840dd2953529&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Vladut si Teo
poze

Mergi la inceput

1. nu-i vina lui ca-l cheama asa :). Are si el o mama care-l iubeste si, daca asta a fost preferinta ei, cred ca o poti intelege...
2. daca e sa reuseasca cineva sa stringa 50%+1 din voturi in colegiul tau, e evident ca nu dl. Pierino e acela, ci dl. alalalt, stii tu care. Dar votul tau "for Pierino" nu se pierde, ci se va duce la partidul domnului Pierino, ptr etapa redistribuirii, -ceea ce inteleg ca nu te-ar nemultumi prea tare.
3. sintem in-gro-zi-tor de off-topic.

I: "cum pot eu sa stampilez asa ceva?"
R: Daca vrei cu adevarat, poti.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui iileana
3. sintem in-gro-zi-tor de off-topic.

www.trilulilu.ro/bright/566e0d1c4a9b15" target="_blank">see details

poze
ssssttt...bine, bine ...ma mai gan-desc

Mergi la inceput

daaa, Mimo, o sa te mai gin-desti :) precis, ca o sa iti amintesc eu, din doua in doua zile, de asta :)))...
O intentie de vot ca a ta nu e util sa ramina nefinalizata.
-----

Vorbeam de un spot al trustului lui Vintu?

Na, ca aparu si el.
Si nici n-aparu bine, ca a incasat-o de la CNA.
Detalii, cu spot cu tot, aici.
Nu, multumesc, nu tzin sa-l comentez, intrucit ca realizare este la nivel de coada de topor. Adica are strict functie utilitara.

Spre sfirsitul articolului, puteti citi cite ceva si despre filmuletul care ne preocupa :) pe noi aicea. Se explica de ce a fost expediat dupa 10 seara "cand poate fi vizionat doar de persoanele adulte care pot intrepreta cu discernamant mesajul integral al spotului".
:)
Zice Rasvan Popescu ot CNA in urmatorul fel: "este vorba de o metafora realizata cu ajutorul unor personaje de desen animat", care transmite oamenilor mesajul sa aleaga cu grija. "Si atunci e important sa fie vizualizat de oameni cu discernamant, care stiu ca nu traim in dictatura si ca nu exista vreun pericol in acest sens. De aceea, am gasit solutia ca acest spot sa fie difuzat dupa ora 22.00, pentru a fi siguri ca numai adultii il pot viziona"
:)
O, da.
Il inteleg.
De aceasta problema, ca se mai intimpla ca lumea sa nu realizeze ca nu "dictatura" e tema principala a spotului, m-am lovit si eu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

mda, tare argumentul cna, referitor la ora difuzarii spotului! mi-a placut comentariul asta:

"rusinica [anonim]
cum vine asta, "am gasit solutia ca acest spot sa fie difuzat dupa ora 22.00, pentru a fi siguri ca numai adultii il pot viziona" - da' ce, minorii voteaza????
le e teama sa nu cumva sa incurajeaze absenteismul minorilor????
si mai sustin sus si tare aberatia asta de motivatie???? "

sincer, chiar daca e realizat din coada de topor, mi-a placut mai mult spotul asta, decat celelalte 2. asta mi-a "scos" un suras stramb in coltul gurii, celelalte mi-au zburlit pielea:) sunt hidoase! la prima vedere am avut senzatia ca ma uit la un film despre egiptul antic si zeitatile lor

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)

Save the Earth /Is the only planet with chocolate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

nici eu nu vad unde e "subtilul mesaj" ("ambiguu" ar fi mai corect) iar "exceptionalul" nici atat. Nu stiu de ce CNA-ul i-a acordat atata atentie ca sa-l deplaseze la 22h00, puteau sa-l lase si la matineul copiilor, mie mi se pare complet lipsit de valoare (nici macar artistica, tranzitiile intre scene sunt facute aiurea, nu se intelege nimic din film daca nu dai pe stop, 'simbolurile' societatii cu lupii asupritori si oile slugi sunt demult depasite, animatia e naiva, pare facuta de un pustan de 15 ani care a descoperit si el sculele 3D si se joaca de-a "desconspirarea" conspiratiei mondiale etc).

Si nici nu stiu de ce se prezinta ca "indemn la vot", eu una am inteles exact contrariul, ca n-are nici un rost sa votezi, ca jocurile sunt deja facute de "lupii cei rai" iar mioritele blande (si proaste) se duc doar sa puna stampila la comanda si se mai si bucura ca idioatele la sfarsit. Asa ca mai bine sa stai acasa fiindca oricum lupii au 'ales' deja, iese tot "cine trebuie" indiferent de ceea ce vor oile, ce rost are deci sa ingrosam turma de patrupede fara creier care se inghesuie sa voteze pe banda rulanta?

Pe mine atata m-a dus capul la "subtilitati" insa recunosc ca pot exista si alte interpretari al "mesajului" pentru ca acesta e foarte ambiguu. Si tocmai de aceea e un clip foarte prost. Pentru ca (mai ales) aici se vede calitatea unui spot publicitar, in faptul ca mesajul transmis este unic, clar si usor de inteles de toata lumea (chiar daca e simbolic) si nu unul care lasa loc la un numar de interpretari egal cu numarul de spectatori...

parere de simpla oaie spectatoare (si "ne-votanta") desigur:)

Mergi la inceput