Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (31)
Raspunsuri - Pagina 13

shasa spune:
Vad ca se discuta deja subiectul nasterii, si avand deja dubla experienta m-am gandit sa va raspund si eu.
Eu am nascut natural si fara epidurala si daca ar fi fost asa de rau cu siguranta nu o faceam si a 3-a data (daca imi ajuta DD sper sa nasc si acum tot natural). Desi mai este un aspect...eu cred ca depinde de fiecare femeie si organism in parte. La prima nastere eram pregatita pt. tot ce este mai rau in urma tuturor povestilor de groaza pe care le auzisem. Nu spun ca nu a durut dar a fost totusi suportabil. Repet fiecare femeie percepe durerea in felul ei. Insa in momentul in care iti vezi copilasul......este ceva ce NU POT DESCRIE IN CUVINTE. Chiar nu ai cum sa intelegi asa ceva pana nu traiesti momentul. Uiti de toata durerea de tot ce ai gandit in timpul travaliului, uiti de absolut tot si nu iti mai bate inima decat pentru sufletelul care a crescut in tine. Ala a fost pt. mine momentul care mi-a schimbat viata pt. totdeauna. Momentul in care mi-am vazut sufletelele
Gata ca incep sa
de emotii cand imi aduc aminte. Va pup pe toate toate
Florin 18.05.2002Teodor 01.03.2005
BB3 - baietel- 18+
Poze la albumul dc

shasa spune:
Inca ceva. Stie cineva ce este cu PLICI PLICI ca am vazut ca nu prea a mai intrat in ultimul timp.
Gata acum chiar va pup si Noapte Buna
Florin 18.05.2002Teodor 01.03.2005
BB3 - baietel- 18+
Poze la albumul dc

Misha_tp spune:
Eu am avut cezariana la prima nastere. Am incercat sa nasc natural, dar nu am avut dilatatie si nici copilul nu era coborat, ca mi s-a rupt apa cam cu 10 zile inainte de termen. Ce sa zic... pentru ca aveam contractii foarte dese si dureroase, iar dilatatie - mai nimic - am privit cezariana ca pe o salvare. Tot ce-mi doream era sa fie bine copilul, pentru ca era unul mult asteptat. Si pentru ca am trecut prin ambele feluri de durere - atat cele ale nasterii normale, cat si cele ale cezarienei, va spun ca au fost cu mult mai suportabila cezariana, probabil si din cauza ca eram bombardata cu medicamente de calmare a durerilor. Am avut o asistenta tare draguta care a venit des la mine sa ma intrebe cum ma simt si daca sa-mi mai bage calmante in perfuzie (a fost stimulata destul de bine dpdv material), iar eu o refuzam pe motiv ca durerile erau suportabile si oricum incomparabile cu cele de dinainte de nastere. Am nascut ziua la 12 iar a doua zi dimineata deja eram in rezerva cu bebe, ma ridicam singura din pat si dupa cinci zile am ajuns acasa unde deja ma comportam ca si cum nu as fi fost operata. Ma feream totusi sa fac efort si sa ridic, in afara de bebe, dar oricum pe ansamblu mi-a fost usor cu cezariana. Cand avea copilul doua luni, deja eram cu rolele pe faleza, ma simteam atat de bine, incat la un moment dat ma luasem la intrecere cu o prietena, pentru scurt timp.
Cu toate acestea, daca nu ar fi avut acuma distanta asa mica intre nasteri, as mai fi incercat o data nasterea naturala, pentru ca taietura tot taietura ramane, doua taieturi mi se pare deja cam mult. Dar asta este, n-am ce face.

Galushca spune:
Salutare, fetele!
Elilov, felicitari pentru bebe Dimitrie! Sa fiti sanatosi si sa aiba o viata cum si-o doreste! Si tie bucurie langa el!
Silvi, eu pernuta am vazut-o in Germania la Baby One. Nu stiu sa zic de unde se poate lua in Romania. Uite aici o poza.www.arpillow.com/faqs.php" target="_blank">http://www.arpillow.com/faqs.php
Eu ma refeream la wrapul despre care vorbeau fetele tot pe desprecopii. Uite aici linkul, l-a dat si Ayla mai inainte - http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=109625
Mie mi s-a parut foarte bun pentru ca e compus din doua bucati fixe si il poti pune repede pe tine. Cele care se strang cu inel sau se innoada - adica slingurile- mi se par cam complicate.
Ayla, ce misto e poza cu bebicii gemeni in wrap, sa ne trimiti si cu voi 3
Florinela, hai sa povestesc si eu cum a fost la mine. Travaliul a fost 13 ore, nu m-am rupt, am putut sa stau jos si in zilele de imediat dupa nastere, dar nu era foarte confortabil. Durerea a fost mare, dar suportabila. Cel mai dureros mi s-a parut sfarsitul travaliului, de pe la 7-8 cm dilatatie pana la 10. Expulzia mult mai putin. Dupa nastere, i-am dat tzitzti lu puiutza mica, am sunat rubedeniile vreo 3 ceasuri pana m-a pus o asistenta sa inchid telefonul... Dup-aia l-am trimis pe tati dupa haleala, ca eram rupta de foame.
Mi se pare ca nasterea, fie ea naturala sau cezariana, tine in mare parte de 1) noroc 2) priceperea personalului medical. Eu am avut de-amandoua, tind sa cred.
Taticul galusc a fost cu noi tot timpul, m-a mangaiat pe spate si pe burta, a fost de folos, nu a lesinat (astea is legende, chiar daca unii lesina cand le ia sange, nu o sa lesine cand li se naste copilul). In dimineata de dupa nastere, s-a trezit mult mai tarziu decat mine, si nu pentru ca m-as fi trezit eu devreme de rau ce ma simteam, ca eram ok, ci pentru ca il epuizase si pe el nasterea. Doctorul ii spusese, cand l-a invatat sa-mi faca masaj pe burta si pe spate, sa fie atent daca iese in seara aia, sa nu il muste vreun caine. Se pare ca animalele simt cand cineva a transmis multa energie si este slabit. Pana nu l-am vazut pe tati dormind tun a doua dimineata, cand eu eram proaspata ca o floare n-am crezut :) Cu alte cuvinte, o sa il rog frumos pe tati sa vina si de data asta. Cat despre chestia ca el sta la cap si tu esti acoperita, lasati. Ca pe el l-a chemat doctorul cand impingeam, cu o fatza haiosa, veniti incoace sa vedeti, e bruneta aia mica... deci ciuciu demnitate, dar a fost amuzant.
Doranna, de acord cu tine - bodyurile cele mai bune sunt cele inchise in fata, ca sa nu stea bebe pe capse si alte chestii.
Despre banii dati la dr, noi am intrebat inainte cu suma exacta. Domnu dr, ne-am gandit sa va dam atat. E bine? Ihi. Ca sa stim si noi si el.
Shasa, si mie mi-a recomandat stomatologul Corsodyl si l-am cumparat, dar pe prospect scrie ca nu se recomanda in timpul sarcinii si nu am luat.
Monika, mergeti si vorbiti cu doctorul la Brasov, se mai ocupa si ei de detaliile administrative (ex. cazare), daca asta e problema. Pe noi ne-au ajutat cu tot, de la cazare la monitorizare in perioada cat am stat acolo, am vorbit mult cu asistentele inainte, am vazut toate. Asta a fost la Rupea, dar la Brasov e si mai comod.
Pupici la burtici!!

aris26 spune:
neatza burtici
galushca - multumim inca o data pt detalii. mi-a placut mesajul tau
zicea cineva(scuze ca am uitat cine)ca ar vrea sa- spuna fetitzei ALEXIA si se teme ca e prea comun. e, uite mie nu mi se pare atat de comun si oricum eu una nu am cautat un nume unic, o sa fie unica prin tot ce este ea, nu neaparat prin nume. si un nume prea nou poate fi chiar penibil in anumite situatzii. cred ca cel mai bine e sa se potriveasca cu numele de familie(mai ales la baietzi) cu originea si cultura familiei-aveti grija sa aiba si o semnificatie frumoasa-. noi suntem o familie mixta asa ca trebuie sa alegem un nume neutru care sa dea bine si in romana si in greaca.
21+

novus spune:
Neata fetele !!!
Ayla, vad ca stii doctorii din zona f bine, intr-adevar Schmidt e renumit dar eu nu merg la el pt simplu motiv ca are deja prea multe paciente si nu le mai face fata plus ca toate consultatiile se fac pe banda rulanta, nu se pune problema de povesti sau alte cele... cat despre seriozitate din nou sunt povesti si povesti ; doctorul meu e un tip super cu care pot discuta orice si oricand, a facut prima fertilizare in vitro din judet (Stanescu) si ar trebui sa fi auzit de el tu fiind din Hunedoara
Zsuzsu, felicitari pt bebelina !!!
Olgatarziu, mai ai pana ma ajungi ! 11 dar deja nu ma mai stresez
Am vazut ca folositi Sensodyne chiar e ok pt gingiile sangerande ?? 23+ cu
Alexandra
www.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Eram 2,vom fi 3

silvi8 spune:
neata!
zsuzsu, ma bucur ca TT a iesit ok. felicitari ptr printesa!
pisik, sanatate! si eu am diagnosticul de uter hipercontractil dar vad ca cu no spa si multa odihna e ok...sper defapt sa fie ok.
joanna,
silvia, daca tie iti place numele pana la urma ce mai conteaza. ti-am zis eu nu ma las influentata de nimeni. ma gandesc la cum suna cu numele de familie si daca imi place mie atat. am aels un nume care nu e comun zic eu dar poate ca in alte parti e comun
lysbeth, iris imi place si e si un nume unisex eu cunosc o fetita dar si un baiat care au acest nume...
ciresica, bine faci ca nu te uiti la ceva care te-ar putea afecta. de acum asa am sa fac si eu. dupa ce m-am uitat la emisiune am mai intrat si pe site-ul campaniei invingem autismul si aseara am visat numai lucruri urate
sasha, f frumos ai povestit. sper sa ia o nastere usoara si de data asta si un bb sanatos!
galushca, multumesc de lamuriri!pernita aia chiar mi se pare interesanta si buna. am sa vad pe unde se gaseste si la noi...
o zi minunata la burtici!
silvi 21 +
VINE BEBE
POZE

florinela79 spune:
Buna dimineata!
Eu folosesc pasta asta de dintinti + periuta tot de la aceeiasi firma pt. gingii sensibile - este o periuta mai micuta. Intradevar sau ameliorat sangerarile gingivale.21+
fbruma

dyana27 spune:
neata fetele
rivali eu merg la conf. Anca Florin. este un scump si jumatate, a avut o rabdare incredibila cu mine in perioada cand faceam tratament sa raman gravida. eu am mers pe mana lui 100% si nu regret nimic, pentru ca nu s-a infipt direct la tratamente agresive, m-a luat cu usurelul, si uite ca acum am o minune mica la purtator.
fetele eu azi sunt consemnata la pat pentru ca ieri am avut iar contractii, asa ca am hotarat sa stau cuminte vreo 2 zile, ce destul am fortat norocul 2 saptamani. pana la urma sper sa nu fie asa o tragedie ca lipsesc 2 zile de la servici. azinoapte am visat numai porcarii, asa ca azi dimineata m-am treezit hotarata sa stau la pat; bebita e mai important decat orice servici din lumea asta, si orice sefa ne...fericita
. o sa iau no-spa si scobutil si vedem cu merge
pupici
diana 18+
David Gabriel
poze si filmulet 4D bebe mic - http://community.webshots.com/user/ladydykitty

rivali spune:
Neata'!
dyana27,te-am intrebat pentru ca parca am recunoscut descrierea. Si eu tot la el merg , primul copil tot cu dansul l-am nascut. Este un om f rabdator. Pe mine m-a ajutat si in alte probleme .
Imi pare rau ca nu te simti bine,eu la prima sarcina m-am comfruntat cu contractii din saptamana 8 pana prin 32-33 si erau mai intense la sf saptamanii. Am nascut la 38 de saptamani si cateva zile.
Vlad Andrei ( 4.01.2007) si 20+