Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (31)
Raspunsuri - Pagina 11

Ciresica5 spune:
Salutare burtici,
ELILOV, FELICITARI PENTRU MINUNE, SA VA TRAIASCA SI SA FITI SANATOSI CU TOTII!!!
Pisik, multa, multa sanatate sa-ti dea Doamne-Doamne tie si lui bebe si sa scapi cat mai repede de contractii si de spital!
Silvi, ce te-a apucat sa te uiti la emisiunea aceea legata de copiii bolnavi de autism? Eu mut imediat canalul cand aud vreo stire legata de copii bolnavi sau care au patit cine stie ce. Nici prin cartile de sarcina nu citesc articolele legate de riscuri, malformatii, etc.
Simona, bine ai venit, sa ai o sarcina usoara si un bebe sanatos si la termen!
Am vazut ca discutati despre nastere...Parerile sunt impartite. Si totusi majoritatea medicilor romani si straini recomanda nasterea naturala. Cezariana este considerata o alternativa in caz ca nasterea naturala nu este posibila sau daca, Doamne pazeste, apar complicatii sau probleme de sanatate!
Acum depinde de fiecare... prin ce experiente a mai trecut, ce "povesti" legate de nastere a auzit, etc. Important este sa facem ce este mai bine pentru bebe, nu?
Va pup! 21+ cu

florinela79 spune:
trebuie sa fim curajoase si optimiste.
Fetele care au probleme, sa va reveniti repede repede si fara probleme
.
Cat despre tatici...eu nu-l vreau inauntru cu mine,inniciun fel ...al meu ia luat sange pentru analize si a lesinat l-a pus pe pat, iar deatunci numai asa ii ia sange culcat
Eu as vrea sa se pastreze rational si vigilent.... la usa frumos.
Sa roage asistentele sa-i faca o poza lui bebe nou nascut. Am nevoie de el intreg....nu semilesinat.
Sper sa fiu tare, si noaptea dinainte de nastere sa nu fie prea lunga....caci cezariana e mai linistitoare pentru mine. 21+
fbruma

silvia4 spune:
Multumesc Doranna pentru raspuns! M-am apucat si eu sa-mi fac listutza! Dar nu cu bagajul de spital inca, deocamdata imi notez ce sa caut cand merg la Expo Baby.
Silvia 21+

silvia4 spune:
Rodica, nu stiu nimic despre doctorita ta..iar despre bani, stiu ca nu toti medicii au aceleasi pretentii. Nu am intrebat-o pe vecina cat ar trebui dar sigur ma va ajuta cu un sfat la timpul potrivit si o sa iti spun si tie. Ea zicea ca fiecare da cat vrea, nu e un tarif. Trebuie sa stim cat trebuie sa dam si la restul: anestezist, asistenta, neonatolog..Dar despre asta cred ca mai bine vorbim atunci mai aproape, ca o sa fim mai informate.
Silvia 21+

silvia4 spune:
Azi am vorbit cu 2 fete care au nascut acum 2 ani prin cezariana. Una zicea ca a fost ingrozitor dupa, ca o durea rau si ac nu ar vrea sa mai treaca prin asa ceva niciodata, cealalta ca a fost ok, ca durerea e suportabila si ca se bucura ca nu a nascut normal. Asa ca parerile sunt impartite, si vom vedea la timpul potrvit cum va fi mai bine sa procedam.
Silvia 21+

Ayla21 spune:
Pai normal Silvia, ca fiecare da dupa posibilitati dar si esti tratat in functie de cat dai. Specific romanesc.
De ex cand am fost cu baietelul noi am dat 1000 lei la dr si cea cu care era "cazat" in salon a dat 300. la acelasi tip de operatie. dar dupa noi s-a invartit tot spitalul, 3 doctori, de la director pana la rezidenti, la fetita aceea a venit asistenta s-o intrebe daca ii e rau si au mai venit a doua zi sa-i scoata pansamentul. La noi a venit dr noatra si seara de acasa sa vada ca e ok sa ne dea voie sa plecam din spital. deci conteaza scorul din pacate.
La nastere nu stiu care e, eu stiu acum cat am dat noi si nu a fost cine stie intreventie. probabil ca de ex la o cezariana e mai mult.
Monica 20+ www.totsites.com/tot/babiesbutterfly" target="_blank">waiting for my butterflies
I don't want your offerings, and I don't want your sacrifices; I want you to know me and to love me...

silvia4 spune:
Ai dreptate Ayla! Ma refeream la faptul ca nu e un tarif impus, cum au unii medici. Pt ca sunt unii care spun: "La mine costa atat...!"Eu o sa fac tot ce o sa se poata atunci si nu o sa mai conteze cati bani dau, numai sa fie bine! O mai am si pe vecina mea in spital, dar oricum o sa dau pt ca din pacate in Romania oamenii doar in felul asta sunt motivati. Totusi mi se pare asa trist ca stiu ca sunt o gramada de persoane care nu-si permit prea mult si trebuie sa suporte un tratament nu prea bun..Ar trebui sa avem toti sanse egale si aceleasi drepturi! Mi-e mila mai ales de bebelusii care nu sunt ingrijiti cu trebuie! Of, ma emotionai si ma apuca plansul...
Silvia 21+

florinela79 spune:
Din pacate asta-i crunta realitate...dai esti vazut bine, nu dai poti sa si induri si sa astepti....cat cuprinde. Si de la 14 ani ma tot plimb prin spitale cu problemele mele hormonale.
Multumita lui Dumnezeu eu am de unde sa dau cat de cat...dar am vazut acum cand am fost in spital....mamici simple, modeste nu indrazneau nici ele nici sotii, stateau umile la usa se tineu de burtica, ignorate si repezite pedeasupra. "Dati-va draga laoparte ce stai in usa, dar sunteti culmea....."-urla o asistenta de imi venea sa-i bag dosarul cu analize pe gat.
Parca saracele stateau acolo de placere...?
In schimb medicii erau mult mai politicosi si mai umani...vorbeau altfel cu fetele deacolo....si le explicau cat decat mai uman.
In cazulmeu, s-a schimbat situatia (pentru ca m-a recomandat medicul: "ocupa-te de doamna care este FOARTE DRAGUTA").
Intradevar am fost DRAGUTA, am primi nr. de tel. doanei asistente, am fost condusa....stiti cum COMEDIA UMANA. Dar asta este ma durea sufletul....inteleg ca e greu si spitalele noaste sunt asa cum sunt..dar o vorba buna? nu costa...
Stiu de la prietena mea care a nascut la Filantropia in mai anul acesta...nastere naturala 6 mil, cezariana 8 mil...plus la consultatii pana la nastere.
In rest nu mai stiu dar poate intrebam mamicile de noembrie - decmbrie sau cele de ianuarie-februarie...ca ela sunt mai avansate si mai cunoscatoare.21+
fbruma

Ayla21 spune:
ce mai zic alte fete despre tarife.
Monica 20+ www.totsites.com/tot/babiesbutterfly" target="_blank">waiting for my butterflies
I don't want your offerings, and I don't want your sacrifices; I want you to know me and to love me...

silvia4 spune:
Am mai citit si eu despre tarife dar nu prea m-am lamurit. Unele fete vorbesc de sume mici, altele de sume mai mari. Probabil pt ca au dat fiecare cat au putut, dar e mai greu sa aflam cat ar fi indicat sa dam incat sa fie tocmai bine. Din cate am inteles doctoritei ii dai dupa ce nasti, asa ca nu va sti in timpul nasterii daca ii vei da mult sau putin.
Silvia 21+