Gravidute si Mamici curajoase de Nov-Dec2008 (124)
Raspunsuri - Pagina 14
Ank83 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui BraveGirl Sa va spun ce am facut...dar sa nu radeti de mine. Noi avem o saltea Tempur pe care am dat o caruta de bani (sotul are probleme cu spatele) si cum ati tot vorbit de luna plina si ruperi de ape, ce-mi coace mie mintea? Daca mi se rupe si mie apa la noapte? Pe salteaua noastra?????? NU nu nu...doar nu stric eu bunatate de saltea. Asa ca am desfacut frumos o protectie saltea de-a bebelinei, am intins-o pe partea mea de pat, am mai pus si un prosop mare de pat in doua si apoi cearceaful. Sunt nebuna Mamiseli ![]() ========== Corina 37+ Arianna MariaMy baby Albumul meu |

Ank
Raul
17.10.2007si
de
care creste asa Poze Raulito
AMR ..maxim 5 saptamani pana vine
Cecilia
diamisha spune:
Buna seara, ladies!
Ma intorc dupa 10 zile foarte grele, despre care nu as vrea sa va povestesc inainte sa nasca toate fetele, pentru a nu genera frici sau temeri care se vor dovedi nejustificate pentru altcineva. Nu de alta, dar fiecare nastere este o experienta personala, iar ce mi s-a intamplat mie nu cred ca se va mai intampla altei persoane. O sa ma rezum la fapte pentru moment si o sa va povestesc despre ce mi-a fost de ajutor.
Dar sa incep cu inceputul si sa va multumesc din suflet pentru sustinerea absolut deosebita cu care m-ati onorat atunci cand am nascut si pentru primirea calda pe care i-ati facut-o lui Claudiu, atunci cand a intrat sa anunte nasterea si sa puna fotografii cu Sonia noastra. Va pup si va imbratisez pe toate!!!!
Apoi, as vrea sa felicit toate mamicile care au nascut intre timp, Loren@, Crismargrg, Olivia26, nglcarmen1, Wndyyyyyyy, Hera25, Miky-ea, Flowers, Simona, mar_ysa, Lorellay, malinas, Elilov, sa le doresc refacere cat mai rapida si bebelushi sanatosi!!!
Cred ca avem deja 2 baietzei care au implinit o luna, Remus si Stefanut, dragelor Anes si Ginye, sa va traiasca si sa fie sanatosi!
Acum, despre nastere o sa va spun ca, daca reusiti sa beneficiati de anestezie peridurala la cezariana (dar de una montata bine, caci nu exista peridurala care sa nu prinda, ci doar medic care nu reuseste sa o monteze corect), o sa aveti primele 24 de ore asigurate...primiti o doza de anestezic profesionist, ca sa spun asa prin comparatie cu un banal algocalmin facut intramuscular, la fiecare 3-4 ore...este ca o gura de oxigen care vine exact cand incep sa te durerile alea mari...Problema mea a fost in timpul operatiei efective, cand am intrat in tahicardie, cu puls 138, mi-au dat atropina ca sa ma stabilizeze pana cand o auzeam pe Sonia, apoi mi-au pus masca si au adaugat inhalo-sedarea pana la sfarsitul operatiei...
....a fost un fel de soc traumatic, care a avut urmari...a generat o depresie imunitara serioasa, din cauza careia am avut patru puseuri grave de febra si frisoane (rezultatele analizelor au aratat ca nu am nicio infectie in corp) in decursul a 24 de ore...astfel ca, sambata seara, dupa a patra repriza de febra, 40,3 si cu frisoane care m-au bagat si in hiperventilatie (ma sufocam), Claudiu a chemat salvarea si am ajuns iar la Filantropia...medicii decid sa ma interneze, asa ca sunt nevoita sa-mi petrec prima noapte departe de fetitza mea...am plans foarte mult in zilele care au trecut, de neputinta si de tristete pentru ca a trebuit sa plec de langa ea...din pacate, acest lucru cred ca ma va costa ...de cand m-am intors din spital, adica de duminica, laptele meu, care si-asa nu dadea pe afara, este din ce in ce mai putin...cu toate ceaiurile, galactogilul, galaforul, etc...eu incerc si o tot pun la san in speranta ca va mai stimula productia de lapte, dar vad cum mananca din ce in ce mai mult cand ii dau completarea...
...medicul mi-a explicat ca un organism de lauza are sanse mari sa se imbolnaveasca pe un psihic labil, si ca ar trebui sa ma mai intaresc si sa trec peste ce s-a intamplat in operatie...insa, imi este destul de greu sa uit prin ce am trecut...
...lucrurile bune sunt urmatoarele: am scapat de 12 kg in 10 zile (m-am cantarit in dimineata operatiei, aveam 24 kg luate in timpul sarcinii), mi s-au dezumflat mainile si picioarele, au disparut toate durerile de genunchi, glezne, pubis, articulatii, scade considerabil apetitul, poti sa respiri, nu mai ai arsuri, pe scurt, starea generala fizica se imbunatateste considerabil, in fiecare zi...
...despre Sonia...este o fetitza scumpa si dulce, care doarme noaptea foarte bine (intre 11 seara - 6 dimineata nu se trezeste), plange maxim o jumatate de ora pe zi, si asta numai cu motiv - i-e foame sau trebuie sa o schimb...daca i-e somn, adoarme in orice pozitie sau chiar in baie...de vreo doua zile, cred ca au inceput si la ea colicii, dar la noi merge Infacolul...a vazut-o sefa sectiei de pediatrie din Filantropia si mi-a spus ca este un copil sanatos, cel mai important lucru pentru orice mama...aaa, si i-a cazut si ei buricul luni seara, in a opta zi...sper sa pun maine niste poze in albumul comun...
...ma opresc aici, si-asa cred ca este un mesaj prea lung...o sa intru de cate ori pot, un bebe iti da ceva de lucru...acum, cand inteleg ce inseamna sa cresti un copil, imi exprim inca o data admiratia pentru mamicile care decid sa faca si al doilea copil...
Mamiseli, bafta maine, iti tin pumnii!!!!
Va doresc o seara frumoasa,
Diana, mami de Sonia
BraveGirl spune:
Diana, imi pare rau sa aud ca ai avut o asa experienta negativa. 

==========
Corina
37+
Arianna Maria
My baby
Albumul meu
alra spune:
hop si eu sa va zic ca nu mi se rupe nimic la noapte cu toate lunile pline si vrajitoarele caci gineaca mea cica pleaca maine de dim la un curs si nu am chef sa ii explic vreunui nene necunoscut povestea lu streptococu meu si ala sa ma ia drept nebuna care nu stie ce vorbeste mai ales ca vorbeste olandeza in balbe si credibilitatea scade.
din nefericire rezultatul la analiza de sambata inca nu a sosit, deci nu stiu daca cele 2 cutii de antib au fost suficiente si astept cu a treia in dulap. cica vineri sun si imi zice.
am apucat sa citesc, vad ca a intrat in cele din urma cherie cu vesti bune si nu prea. imi pare rau ca suferi in halul asta, eu chiar sunt norocoasa caci afara de ofuri si discomfort nu simt ceva foarte puternic. si de cand am rezolvat-o si cu constipatia pot sa zic ca sunt relativ ok (cat de ok pot fi cu 14 kile in plus, ditamai burtoiu care sta in cale si gafaiala la orice efort mic). tin pumnii sa fie mai bine si zic si eu, scrie 2 randuri sa stim de tine mai des.
wndy tot lipsa si de azi sau ieri trebuia sa fie acasa. sms cineva?
fetele cu colicile - offff. mai ales mesajul lui mav m-a impresionat si zau ca nu stiu ce sa ii zic. sper sa treaca cat mai repede.
diamisha, nu suna bine prin ce ai trecut tu insa mult curaj, nu e asa rau dupa o vreme. in cateva saptamani or sa se aseze toate si o sa te simti si tu mai bine. profita de orice ajutor prinzi.
criss si iulia bafta multa - ginecoloaga mea are o vorba: pe undeva tot iese copilul ala, nu ramai cu el in burta. laura a fost scoasa cu pompa de vid si a fost totul ok, e o chestie moale si blanda care nu are riscuri. nici macar nu a avut capul tuguiat (citisem ca cei scosi cu vid au capul cu tugui cateva zile, la ea nu a fost cazul)
criss tu esti din ardeal? de unde?
bravegirl vad ca pana la urma luasi fazele lunii in serios rau de tot
aici exista pentru saltele o protectie pe care toti o pun - ca un fel de cearceaf cu elastic care are fata cauciucata si impermeabila. si asa iti protejezi salteaua de diverse pete - de transpiratie, de sampanie, capsuni, sos de ciocolata si alte alea. deci daca se rupe apa e safe si salteau si topperul, dar la noapte nu se rupe ca auzisi ca gineaca isi largeste orizontu cultural maine.
in rest noapte buna tuturor si stam la taclale maine dimineata caci vine fata la curatenie si nu vreau sa o incurc pe sus ![]()
ALRA 36+
Vacanta cu Laura in Romania
carmendu spune:
diamisha- imi pare rau. iti doresc multa sanatate si sper sa nu pierzi lapticul pt micuta sonia.
mai fetelor, bebe victor e foare agitat in seara asta. sa fie de la luna plina!?
nu scoateti inca agitatele.
38+
Victor
pozele noastre
alra spune:
carmen daca e ceva dai semeseu.
si fi-mea ma bocane in coaste si se lungeste de impinge cu capul in pubis si picioarele in coaste simultan. auuucchhhhh
ALRA 36+
Alexa.1983 spune:
Carmendu.......te pleznesc!!!
...Vine un
la mami...
...Albume Burtica, Bebe, Diverse!!!...
LAURA
38+ Deniel Alexi

----------------------------------------------------------------------------------------------

AMR 4 zile

alra spune:
alexa daca mai esti in zona voiam sa iti zic ca situatia ta mi se pare cam fara de iesire. daca lu nenea doctoru i s-a pus ca te face mami cangur atunci nu prea mai pare loc de intors. decat sa topai urland la luna
, da asta suna cam a disperare ![]()
ALRA 36+
Simona73 spune:
Acum 2 ore m-am intors de la doctor:dilatie 3-4, membrane intacte,col sters,burtica coborata 2 cm.Dureri am moderate,ca la ciclu,nimic spectaculos. Ia sa vedem,dau eu startul la nasteri in nopti cu luna plina?
Andy,nu te mai plange de cei 30 km pana la spital ca eu am 60 si daca prind blocat DVP-ul,nasc pe autostrada.![]()

SIMONA