Bobocei 2008/2009 (3) Sarbatori minunate !
Raspunsuri - Pagina 6
Alina spune:
Ziua buna,dragi mamici!
Cici ,chiar ieri am fost cu fiica-mea prin magazine sa ne uitam de cadouri.Am vazut ca nintendo DS e 150 euro(saptamina asta era oferta la 140)iar cel roz cu niste jocuri in plus,costa 160.Bineinteles ca la asta se adauga,cum a sups speed,jocurile,cam 40 euro/buc.
Care casuta Barbie si-o doreste fetita ta?Am vazut ca a aparut palatul www.quelle.de/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/Quelle-quelle_de-Site/de_DE/-/EUR/Q_DisplayProductInformation-Start?CategoryName=352731&AAID=200004852954&PersShop=&tr_from=pue&productIndex=&urlparams=" target="_blank">cel nou de la ultima poveste(Barbie si castelul de diamant),fiica-mea si-a exprimat marea admiratiedar nu-l mai primeste,ea il are pe cel din filmul cu Barbie si printesele dansatoare,chiar nu prea mai este loc in camera.
Speed interesant ce zici despre noul nintendo,eu nu-s hotarita daca sa-i cumpar acum,cam am retineri la jocurile astea si mi se pare si cam mic displayul,nu?Oricum,in 3 luni dupa Craciun e si ziua ei,apoi Paste,ocazii se tot ivesc,bani sa fie .
Simali ,mama ta are dreptate,pe vremea lor se invatau literele ca acum,stiu si eu de la tatal meu.Noi am invatat literele mai simplificate.
La noi,nimic nou,ieri am avut intilnire cu parintii si doamna inv la restaurant,a fost o seara tare placuta si chiar am reusit sa ne cunoastem mai bine,am vorbit despre cum vom organiza cei 2 mosi si perioada Craciunului.
Miine merg din nou la cursul de citire si saptamina e gata.
Nu stiu daca am scris,ieri a fost liber si ziua va fi recuperata simbata.Ei nu fac ore ci merg impreuna,in München,la teatru .
O dupa-amiaza faina sa aveti!
Alina
cici spune:
Alina, mersi si tie pentru informatii, stau si ma intreb daca e mai bine sa astept, sa-i aduca iepurasul, noua versiune a jocului Nintendo .Casuta Barbie , sau mai bine zis palatul, e superb, insa vizavi de asta, chiar ca stau in cumpana mare,n-as vrea sa-i cumpar ceva pentru cateva zile ,dar dupa cum stau jucariile ei aproape neatinse,tare ma tem ca asta se va intampla .Sunt convinsa ca Nintendo ar captiva-o si chiar ar ajuta-o.
va pup deocamndata!!
am editat deoarece scrisesem in mare graba ,asa ca imi cer scuze celor care au citit vechiul mesaj si s-or fi intrebat cat alcool am in sange
speed spune:
buna seara,ce bine ca-i vineri!
alina si cici,eu am auzit de "noul nintendo" la stiri la radio acum vreo 2 luni.am gugalit acum sa vad ce si cum dar inca nu e nimic clar,unii zic chiar ca sunt doar zvonuri...sorry ca le-am raspindit si eu...
am avut si eu intilnirea cu invatatoarea,desi foarte scurta (10 minute alocate fiecarui parinte) am aflat multe lucruri noi.se pare ca si in clasa lor sunt impartiti in 4 grupe la citit si matematica in functie de abilitati,idee n-am avut... micuta mea e in grupa 2,adica nu in cea cu genii (care e grupa 1) ci in cea cu abilitati peste medie...sunt super multumita.se pare ca se descurca foarte bine si la limba irlandeza,ma bucura nespus fiindca eu nu am cum sa o ajut deloc.(irlandeza nu seamana cu nici o limba cunoscuta si nici manuale pentru parinti nu gasesc).
se pare ca fetita mea are cel mai frumos si ordonat scris din toata clasa desi uneori ii ia putin mai mult timp decit celorlalti copii sa termine de scris.
cica e si foarte "artistica",asta mi-au spus-o si celelalte invatatoare pe care le-a avut...asta ma descumpaneste putin fiindca eu sunt la polul opus si nu prea stiu cum s-o indrum in sensul asta.m-am hotarit ca dupa sarbatori s-o inscriu la niste cursuri de "arts and crafts" si sub indrumare de specialitate sa vedem ce latura trebuie dezvoltata (desen,pictura,caligrafie,design etc)
in rest,tot asa,numai de bine,e foarte activa in clasa si foarte saritoare,are multe prietene etc.
weekend placut
Anina_n spune:
La multi ani, Julian !
Buna dragi mamici !
De sapt. trecuta si Cristina face sport cu o d-na. profesoara. Deocamdata au facut diverse jocuri.
Sunt curioasa cum ii va nota si dupa ce.
La romana au ajuns la litera "n". De sapt. trecuta au inceput cu dictari si se descurca foarte bine.
Iar la matematica, recapituleaza cifrele, tot ce au invatat pana acum. Urmeaza operatiile de adunare si scadere, dar pe rand cu fiecare cifra.
Continua sa ii placa la scoala, iar de doamna este foarte incantata, spunand ca e asa de buna cu ei.
Miercuri au numai 2 ore cu ea, celelalte 2 ore fiind de sport si religie. Si e tare necajita ca tin numai 2 ore cu d-na., ca sta atat de putin cu ei.
Sanatate si numai succese boboceilor !
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copilasi din 2002, Copii capricorn
vilma spune:
Aveti idee de ce nu sunt formulate enunturile la exercitiile de matematica? Nu apar nici in culegere (Mate 2000), nici in caietul auxiliar....gasesc asta cam ciudat si nu stiu care e scopul. Din economie de hartie?
ruxij spune:
Salutare dragi mamici!
Imi cer scuze ca apar cu intermitente. Trec printr-o perioada mai grea acum si nu prea imi mai arde de scris. Dar pana la urma bine ca suntem sanatosi!
Alina, felicitari pt. fetita!! Tineti-o tot asa!
Gabriela, felicitari si lui Julian si multe succese in continuare. La multi ani!
Felicitari tuturor puisorilor, se pare ca fac progrese cu totii si se straduiesc, sunt copii buni.
Despre ce mai facem noi la scoala, ca a intrebat Gabriela. Au inceput si la noi adunari si scaderi, la care Bogdan nu are probleme, pt. ca sunt mai putin avansate decat nivelul lui de la Kumon. La Kumon, am uitat dc. v-am spus, a atins "honor roll" acum cateva saptamani si se prevede ca va fi cu un an inainte fata de clasa in care e, pana la sfasitul anului scolar. Este insa f.f. repetitiv si avansarea e mai inceata de cand am inceput si engleza la Kumon, pt. ca primeste doar 5 foi pe zi in loc de 10, ca sa poata face si 5 foi de engleza. La matematica face adunari si scaderi cu cifre mai mari si cu trecere peste ordin. La mate la scoala mai fac ceasul si tot felul de descompuneri cu bani (pennies, nickels, dime). De exemplu: Cati centi sunt in:
P P N N N D P D N P P P (unde Penny-1 cent, Nickel-5 centi, Dime=10 centi).
La engleza la Kumon avanseaza repede, acum e la adjective. A invatat ce sunt verbele, substantivele acum adjectivele. Din pacate il voi retrage de la engleza la Kumon, trebuie sa strangem cureaua dpdv financiar si costa 100 pe luna de subiect. Mai citeste pe acasa carti. E amuzant ca de fiecare data cand citeste o carte, spune ca i-a placut asa de mult si nu mai vrea sa citeasca alta, pt. ca urmatoarea nu o sa ii placa. Ultima carte citita se numeste "The school skeleton" si e din gama carti pt. copii intre 7 si 9 ani, cartulii cu capitole, tot felul de istorioare cu si despre scolari si ce se intampla pe la scoala. La scoala a terminat cartea nr. 7, e la cartea nr. 8. La scoala lucreaza in continuare sub nivelul lui la citire, dar compensam acasa. Totusi la spelling au inceput cuvinte mai grele. In continuare are mereu 100% la spelling. Doar ca a avut de vreo doua ori "messy". Adica ultima oara la ultimele trei cuvinte a desenat literele asa cu dubluri, cum sa zic, T-ul de exemplu l-a desenat ca pe o cruce (in loc de doua linii incrucisate, a desenat doua dreptunghiuri), si a dublat toate contururile literelor, asa de kiki sa se distreze Cuvintele le-a scris corect. Sunt cuvinte de genul: "domesticated", "brontosaurus", "stegosaurus", ma rog, ceva mai grele. De data asta trebuie sa invatam acasa, mai ales pt. cele 2-3 cuvinte mai grele ce apar pe lista in fiecare saptamana. Apar si cuvinte f. usoare in continuare, cu alea nu ne batem capul. Scriu si propozitii si se insista pe semnele de punctuatie si pe litera mare,unde trebuie pusa si unde nu.
Cam asta la noi in mare. Invatatoarea zice ca e multumita de el. Si eu merg la citire si am vazut care e nivelul lui, sunt multumita de el. Singura "problema" e ca sunt cateva fetite ambitioase si f. constiincioase, care nu misca in front, al meu e mai neatent. Dar asa eram si eu:)
speed spune:
azi a avut si fetita mea ultima lectie de franceza pe anul asta,reincep in ianuarie. s-au distrat de minune,invatatoarea i-a hranit cu produse frantuzesti... ma intreaba micuta: stii brinza aia faimoasa frantuzeasca ? mda,stiu,zic eu...ei,mie nu-mi place! zice ea... am sters-o repede de acolo fara sa ma uit spre invatatoare...
alina,merci de sugestia cu casuta de papusi de la playmobil,am vazut-o azi si cred ca am sa o iau pe aia in cele din urma.e mititica cum imi place mie si nu-i scumpa deloc.daca chiar ii place sa se joace cu casuta poate o sa ma arunc la cea de lemn la anul.
arminad spune:
Revin si eu dupa o lunga absenta .Am avut si noi in sfirsit report card pick-up ,adica mai pe romaneste sedinta cu parintii care e individuala ,tine in jur de 10 min ,ti se da carnetul de note si povestesti cu teacher.Fiindca la fiu-miu in clasa sunt 35 de copii (asa sunt toate cele 3 cls a 1a anul asta )sedinta s-a scurtat la 5 min in care teacher era mai mult cu ochii pe usa ,asa ca n-am prea avut timp sa povestim .Am auzit mai mult partile rele,care nu mai sunt demult o noutate pt mine , adica e dezordonat ,uita ,pierde ,viseaza ,e inconsecvent de la o zi la alta ,de la o ora la alta .Alea bune cica mi le mai spune zilnic cind il scot de la scoala .Note a primit vreo trei si alea nu prea grozave si mie mi s-a parut ca le-a inversat teacher adica i-a dat A la vorbit unde chiar are probleme si C la mate unde a fost mereu bun si B la scris unde chiar nu merita mai mult .Am senzatia zilnic ca e coplesita de nr mare de copii pe care ii are in cls ,nu mai e nici asa de tinara dar partea buna e ca Dan o place mai mult decit pe cea veche si si-a facut in clasa asta prieteni ,e fericit la scoala deci obiectivul meu pe anul asta as zice ca e deja atins .
crisseis spune:
Ce mai lucrati la scriere?
Fetita mea e la "C".Eu lucrez cu ea si acasa si scrie dupa dictare si propozitii mai lungi(4-5 cuvinte).Mai scriem si propozitii de genul:intrebare si raspuns(folosim, deci, liniuta de dialog, virgula si semnul intrebarii).
Voi ce tipuri de exercitii mai faceti la scriere?
La matematica a terminat cufrele, urmeaza probabil recapitulare.
Lucram acasa din diverse culegeri(Paralela 45, Arghirescu, Dinescu-matematica distractiva).
Ati gasit si altceva interesant?