Bobocei 2008/2009 (3) Sarbatori minunate !

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crisseis spune:

Scuzati greseala:"cifrele" (viteza, deh...!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Noi nu lucram nimic suplimentar acasa. Ce fac acum au tot facut, de pe la grupa mijlocie incoace, mai putin scrisul de mana.
Ii mai listez de pe internet ceva gen fise cu sudoku, labirinturi, de colorat, etc. Au ajuns la litera E, iar la mate sunt la 8.
Ce-as dori sa fac suplimentar cu ea, sau ma rog, cu amnadoi copiii, ar fi engleza, dar inca n-am gasit pe cineva sa vina acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

salutare!

Diana a termina demult cifrele, ieri au terminat si scaderea cu 3...

la scriere sunt la I mare de mana...

au facu marti vaccinul si e ok, ieri au fost la teatru "Neghinita" la Redouta, cu toata clasa...

nici eu nu fac suplimentar acasa, nici nu am timp!

http://good-times.webshots.com/photo/2573357850103554724OulFHz?vhost=good-times

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Are cineva o idee despre cum se poate explica amuzant si totusi clar, pe intelesul copiilor, semnele de punctuatie (virgula, liniuta de dialog, punctul, semnul intrabarii si exclamarii). Exista ceva carti in engleza sau orice alta limba din care sa ne putem inspira?

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Invatatoarea a dat fiecarui elev un biletel in care scria ca sa punem copilul acasa sa citeasca de 3-5 ori lectia la romana, sa-i dam zilnic dictare, iar la matematica sa facem cu copilul calcule orale pana la 10 Asa ca ne-am conformat, desi mi-a spus ca fiul meu merge excelent cu scoala, tot ceea ce spune d-soara invatatoare pentru Marcus e lege. Ii place sa-i dau dictare si ii dau si calificativ, asa de la mine, iar de citit il pun doar o singura data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Si noua ni s-a spus sa citim lectia ca si tema acasa,insa de 10 ori.Dupa a treia lectura retine textul si spune poezia,asa ca mergem sa citim din culegeri pt a consolida lectura.

Astazi a luat un FB la dictare si -FB la evaluarea de la mate.Se achita onorabil de indatoriri si spera ca Mosul vede asta....nu a invatat inca cuvantul recesiune....sa dea Doamne-Doamne sa nu-l afle vreodata.

Mergi la inceput

Eu cred ca cititul asa de 10 ori al lectiei la Abecedar nu face decat sa plictiseasca copilul si sa transforme (DEJA?) cititul intr-o corvoada. Si totul ca sa presteze copilul cititul impecabil in fata doamnei - rezultatul FB in carnet. Vax albina, ma scuzati!

Eu cred ca mult mai importanta este miza pe tremen lung :copilul sa citeasca cu placere diferite carti, sa considere cartea un mijloc de informare, sa o foloseasca pentru a acumula mai multe cunostinte dar si pentru a se distra. Daca citeste lectia de la Abecedar si pare ca stie sa citeasca (chiar mai poticnit) cuvintele alea, la ce bun sa-l pui sa invete aproape pe de rost zeci de propozitii inepte de tipul "Marama mea e mare" sau "Nanu are mure" numai ca sa dea bine la clasa?

Am scris cele de mai sus pentru ca si la noi la "Consultatii cu parintii" s-a pus problema cititului lectiei de cateva ori. Pai o sa citeasca lectia de cateva ori cand in lectie vor fi informatii de retinut. Pana atunci "Nanu are mure" nu este pe lista mea.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Asta spuneam si eu....dupa a treia lectura stie deja lectia.Nici eu nu vreau sa cresc un casetofon asa ca pt a consolida,mergem pe culegeri.
Vis-vis de impecabil,va povesteam in prima parte ca i s-a cerut caietul de teme impecabil si am ripostat....cu cat te chinui sa fie perfect,cu atat e mai dezastru...in cazul meu,impecabil timoreaza nu impulsioneaza.

Mergi la inceput

Da. "Perfect" este dusmanul de moarte al lui "Bine".

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Citat:
citat din mesajul lui ni-na

Asta spuneam si eu....dupa a treia lectura stie deja lectia.Nici eu nu vreau sa cresc un casetofon asa ca pt a consolida,mergem pe culegeri.
Vis-vis de impecabil,va povesteam in prima parte ca i s-a cerut caietul de teme impecabil si am ripostat....cu cat te chinui sa fie perfect,cu atat e mai dezastru...in cazul meu,impecabil timoreaza nu impulsioneaza.

Imi spui te rog ce culegeri ai, atat la matematica cat si la romana?
Multumesc.

Aveti dreptate cu cititul, am observat la fiul meu ca le stie pe de rost si l-am intrebat daca a citit sau deja a recunoscut fraza

Mergi la inceput