Bobocei 2008/2009 (3) Sarbatori minunate !

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns devoska spune:

Gabbriela, felicitari lui Julian! Ma da ce baiat ambitios ai!
Sara face acum la mate figuri in spatiu... cilindrii, conuri, piramide, cuburi, paralelipipede si alte nebunii. Ideea e ca de cateva saptamani nu au mai facut o adunare sau o scadere. Nu stiu ce sa mai zic. Lucram acasa la adunari si scaderi.
Nina, unde ai disparut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisseis spune:

Buna, tuturor!
Multumesc unei dragute persoane de pe DC care m/a indrumat aici, ca sa vorbim despre puii nostri de clasa I.
Fetita mea e la nunarul si cifra 9, iar la abecedar a ajuns la sunetul si litera E(e).
Intrebam ce fel de exercitii fac la scoala, pentru ca eu fac cu ea acasa deprin tot felul de culegeri si comparativ cu ce fac la scoala, e mai greu.
Simali, cum era cu descompunerea pe verticala? As vrea tare mult sa mai explici o data.Am vazut ceva asemanator la fi-miu intr-o fisa pastrata de cand era el clasa I , dar n-am inteles.
La abecedar, eu ii mai dau , de ex, sa schimbe o litera din cuvant si sa gaseasca alte cuvinte, cuvinte cu inteles asemanator sau opus, rebusuri.
Ce altceva mai lucrati la abecedar? Am cumparat tot felul de culegeri , pentru diversitatea exercitiilor.
M-ar interesa un site cu si despre lucrari care pot fi facute la abilitati practice, sa-i mai ocup timpul liber(cu hartie glasse si alte materiale).
Va pup, pe curand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oLo spune:

Ieri, Emma a primit imprumut de la doamna invatatoare, o carticica de vreo 10 pagini, din colectia 'Je lis tout seul' (citesc singur). O carticica draguta, despre ce facem dimineata( ne sculam, ne imbracam, luam micul dejun, plecam la scoala etc etc). Invatatoarea a laudat-o pe mandra mea ca a citit singura carticica in clasa si i-a dat-o acasa ca sa ne-o citeasca si noua. Eu una nu reusesc s-o motivez destul sa citeasca carticelele pe care le are acasa. Ca de citit, vad ca se descurca destul de bine.
Le confunda inca pe B cu D, dar i-am explcat ca B are burta si D are dos. Si acum, cand citeste se tot gandeste: e burta sau dos?
Alta faza haioasa: in franceza, H e ca si inexistent. ch = s, in rest nu se citeste. Si era Emma la cuvantul haut (inalt). Se tot chinuie sa priceapa, si pana la urma ma intreaba: h singur cum se citeste?
La noi, joi, iar e greva, asa ca va petrece ziua cu bunicii. Trai pe vatrai scoala asta! Una-doua: greva => timp liber berechet!

Si eu sunt ambidextra. Singurul inconvenient e ca habar n-am care-i stanga care-i dreapta, decat dupa un moment de gandire (de genul: ceasul e la stanga, deci asta-i stanga. Mai nasol e cand n-am ceas :D]). De aici => doar avantaje: cand sa pun tacamurile, le pun pe dos, cand ii indic cuiva drumul, spun dreapta si arat la stanga etc, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

Tocmai am vazut ca va pregatiti de daruri si conincidenta, in seara asta fica-mea i-a scris o scrisoare mosului pe un site ,in care ii cere nintendo si casuta Barbie.Am vazut pe net la magazine on-line din ro,ca un Nintendo ajunge aprozimativ 200 euro, as vrea sa-mi spuneti cat ati dat voi afara , daca e mai ieftin ,are cine sa-mi aduca .
In rest,despre noi ce putem sa spunem , invatatoarea scoate untul din copii, parintii se plang ,eu nu am resimtit cu Gianina lucrul asta, dar mi-a spus doamna ieri ca se vede ca e mica deoarece oboseste si nu tine ritmul cu ceilalti,dar ca, desi e un super copil ea crede ca daca as mai fi tinut-o un an la gradi,ar fi luat scoala ca pe o joaca,fara sa i se para o corvoada.Acasa eu am intrebat-o pe fica-mea daca i se pare greu si mi-a zis ca e o placere la scoala!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oLo spune:

noi am comandat www.toykimo.com/eshopview.aspx?item=c" target="_blank">asta la Mosu. Ca avem deja 400 de bucati, si tot nu ajung...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

cici,aici ds-urile sunt in jur de 149.99 euro . mai sunt oferte cu 120 de euro dar se epuizeaza in citeva ore sau alte oferte cu 150 euro si primesti si un joc gratuit,la alegere.pentru cine nu e grabit de Mos Craciun sa ia nintendo as zice sa lasati pina la anul fiindca am inteles ca apare un model nou cu care poti face poze,asculta muzica etc.
happy shopping!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

ruxij pe unde e? Ce mai zice piticu tau? Ce mai fac nou la scoala? Ce fac ei la mate? Cam ce cuvinte au ei acuma la spelling? Cum merge cu cititul de cand merge la ore? Ce mai zice invatatoarea ta

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank">
Muzica pt copii "Ro & Eng"
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui crisseis

Buna, tuturor!
Multumesc unei dragute persoane de pe DC care m/a indrumat aici, ca sa vorbim despre puii nostri de clasa I.
Fetita mea e la nunarul si cifra 9, iar la abecedar a ajuns la sunetul si litera E(e).

Si noi suntem tot la 9 si tot la E.
Noi la citit si dictari avem - pe buna dreptate - probleme cu numele proprii. Numa ca Nanu, Manu, Nana, Ina, Anina, nu-i spun copilului meu nimic si de multe ori nu-si da seamna ca acolo e scris un nume.

O realizare: de la bun inceput i-am spus sa spuna literele in gand si sa rosteasca tot cuvantul la sfarsit. Astfel citeste rar, dar nu pe litere. E fain si ma bucur ca "strategia" a prins.

Ma distreaza cand isi da cu presupusul. Nu are mereu rabdare sa termine de citit pana la sfarsit; citeste prima silaba si pe a doua o presupune. Daca zic "nu" el sa nu credeti ca se descurajeaza. Mai face o incercare.
Can are de descompus la matematica alege varianta cea mai simpla. De pilda la descompunerea lui 8 el zice ca e format din 8 si 0.. Si asa la toae cifrele daca are de ales.

Astazi are un test la mate. Am vazut exemple de subiecte si sunt de genul:
1. Scrieti scrieti sirul numerelor de la 0 la 9 din 3 in 3 in ordine crescatoare si apoi descrescatoare.
2. Scrieti numerele pare si impare de la 0 la 10 crescator si descrescator.
3. Niste socoteli (desi nu au facut clar inca) de genul:
x-3=5, 2+x=7, 7-x=5, etc. In loc de x e un patratel in care ei trebuie sa completeze cifra.
4. Compuneri si descompuneri cu unul sau 3 termeni - cifrele pana la 9.

Stia la toate mai putin exercitiul de tipul x-3=5. I-am explicat indelung ca de fapt este o adunare intre 3 si 5 pentru ca am nevoie de un termen mai mare din care sa pot sa scad. A prins imediat cand am facut exemplul x-2=1 pentru ca a fost pe cifre mici, mai usor de contraolat si inteles. Eu ca toanta ma chinuiam sa-i expic cu x-7=2... Vai de capul meu!

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Buna,
Ieri am "pictat" e mare de mana.Doamne ce incarligaturi.Ne-a luat o ora tema de pe caietul special,si la urma tot dubios arata.Am uitat eu sau pe vremea noastra e-ul mare de mana era mai simplu?
La citit alta belea:a gasit numele propriu Manea si l-a transformat in manea(manele-substantiv)....
Mai incurcam m cu n insa nu asa flagrant(si am vazut ca nu greseste niciodata cand citeste ce e scris cu litere de mana)A inceput sa ploua cu FB-uri si vad ca la mate nu-i depuncteaza scrisul in oglinda.Aaaa,si cand e obosit are tendinta sa citeasca cuvintele de la coada la cap.
La voi cum e cu e-ul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui ni-na

Am uitat eu sau pe vremea noastra e-ul mare de mana era mai simplu?

Era mai simplu E mare de mana pe vremea noastra. Dar ai vazut C mare de mana si O mare de mana. Cel putin la C daca mi-l aratai in context eu nu l-as fi recunoscut. E pur si simplu alta litera. Iar O nu se inchide pana la sfarsit, e asa, discontinuu...

Insa mama mea e incantata. Zice ca noi am invatat aiurea, ca ea a invatat literele mari de mana asa cum sunt acum in Abecedar. Si noi cu ce suntem vinovati?

alice

Mergi la inceput