Bobocei 2008/2009 (3) Sarbatori minunate !

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns devoska spune:

Neata mamicilor! Gata cafeaua?
La noi au abandonat deocamdata adunarile si scaderile. Ne luptam cu fractii si figuri geometrice. Acasa insa lucram si tot avansam la adunari si scaderi. Lucram si din Cangurul, si din Didactic, dar de regula scot fise de pe site-urile de mate.
La engleza are in fiecare vineri test de spelling. Pana acum a trecut si ea cu 100%. Ieri a avut un test la alfabet. Au primit o foaie cu litere amestecate, sa le puna in ordine si sa spuna cuvinte care incep cu fiecare litera. Testul a fost copil-profesor fata in fata, oral. Sara zice ca a facut totul bine. Silabe nu au facut la scoala. Doar ce am facut eu cu ea in romana.
Are si ea tot 2 ore de sport pe saptamana. Face flotari, podul, spagatul, cosulet si alte nebunii. Acum ca am citit ce ati scris cu baremurile... am sa fiu mai atenta la ce povesteste. Ieri a avut inot. Dupa inot a iesit la clubul de alergari, ca de obicei, cu parul umed . Era obosita si s-a vazut. Dar cu toate astea a alergat 4 km. Profesoara e foarte incantata de ea.
Are ceva probleme de comunicare din cauza ca nu vorbeste bine engleza. Se pare - nu stiu decat varianta ei - ca unii copii obisnuiesc sa dea vina pentru tot felul de prostii pe copiii care nu vorbesc bine engleza si care nu pot sa se "apere". E destul de afectata, mai ales ca saptamana asta a fost pedepsita pentru o prostie care nu o facuse ea. Fetita din cauza careia a fost pedepsita cred ca si-a dat seama ca Sara sufera, caci a venit la mine si mi-a zis ca ar vrea sa o invite la ea acasa, daca eu o las. Eu nu stiam ce se intamplase... Sara a zis ca ar vrea ca fetita sa se duca sa recunoasca ca ea a gresit si apoi a mintit, decat sa o invite la ea acasa. Copii... Totul trece, doar ca trebuie sa invete sa fie mai nepasatoare si sa ambitioneze sa invete engleza, sa poata sa vorbeasca mai mult.
O zi buna la toata lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Am avut si noi sedinta cu parintii.Ca un raspuns pentru Vilma,doamna noastra a sugerat sa lasam in alfabetar doar literele invatate si eventual,litera care urmeaza.Momentan este mai usor,ce ne vom face insa cand le vor invata pe toate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

noi nu avem treaba cu alfabetarul, in schimb exersam cu magneti de frigider
Ceea ce ne da bataie de cap e impartirea cifrelor, de ex. 5 e 3 si 2, sau 1 si 4... astea nu-i intra in cap nicicum Am incercat cu dominouri, tot nimic...

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses1#" target="_blank">poze si mai noi

Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

de ce nu incerci cu adunari:
5=4+1, 5=2+3, 5=3+2, 5=4+1
sau scaderi... la noi asa i-au invata

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank">
Muzica pt copii "Ro & Eng"
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Noi confundam M si N .Acum citim corect,acum in loc de mama citim nana.Si speculeaza fiecare grimasa a mea sa se corecteze,ii este mai usor sa ma spioneze pe mine pentru a se corecta,decat sa gandeasca.
Aaaaaa,pentru dictare doamna le-a dat de copiat,iar pe pagina alaturata dictarea in sine cu un cuvant in minus.Sa exemplific:"Ana ai 5 ani?Nu.Am 7 ani."Versiunea de copiat continea negatia,versiunea din dictare nu o avea.
Toata clasa la dictare a avut varianta cu NU.
Eu care bagam mana in foc ca fiul meu nu fura si nu minte tre sa recunosc spasita ca el copie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gabbriela

de ce nu incerci cu adunari:
5=4+1, 5=2+3, 5=3+2, 5=4+1
sau scaderi... la noi asa i-au invata

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian

www.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank">
Muzica pt copii "Ro & Eng"
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Nu fac adunari si scaderi. Adunarea si scaderea incep dupa ce se fixeaza fiecare cifra (cum se scrie caligrafic si constientizarea lui "cat este de mare"). Pentru asta fac "compunerea" si "descompunerea". Pana acum au facut descompunerea si compunerea intr-un fel de casute.

Gen:
7 e compus din (1,3,3)

Alaltaieri au avut insa un test in care 7 trebuia descompus pe verticala, in 6 variante iar Vlad nu a prea inteles ce vrea tipa acolo si l-a cam balmajit.

Era ceva gen:

7 2 3 4 1 0
5 4 3 6 7
si

7 1 2 3 5 4
1 2 2 1 2
5 3 2 1 1
El a inteles ca trebuie descompus pe orizontala si normal ca a iesit o varza.

A mai avut niste exercitii de genul "Ordonati crescator si descrescator sirul" si se dadea "0,7,5,4,2,1".

Precum si "scrieti semnul "mai mare", "mai mic" sau "=" intre numerele (si se dadeau perechi de numere).

A luat B si am lucrat suplimentar ca sa fixeze notiunile.

alice

Mergi la inceput

A iesit aiurea cand am postat. La descompunerea lui 7 sub 7 trebuia sa fie un spatiu gol si tot randul 2 trebuie deplasat la dreapta cu o casuta. Eu am lasat spatiul dar vad ca nu "mi l-a luat".

Noi avem probleme cu scrisul cifrelor in oglinda. Nu stiu de une-i vine chestia asta dar ma dispera. Ieri i-am dat un mic test ca sa incerc sa aflu sursa "necazurilor": i-am scris diferite cifre pe o coala A4 dintre care unele in oglinda si i-am cerut sa taie cu rosu pe cele scrise gresit. LE-A TAIAT PE TOATE CELE SCRISE AIUREA. Cu toate astea face mereu cifre in oglinda. Si bine si in oglinda pe aceeasi pagina. Pe toate le intoarce: 1,2,3,4,5,6,7. Sa vedti ce caricatura iese la 2 pe dos... Daca-l pun sa-si taie singur cifrele scrise pe dos stie care sunt acelea. Pur si simplu nu stiu cum sa mai abordez problema.

La Abecedar au inceput dictarile: aberatii gen "Ana e inima mea", Uuu!, Muu!, "Ai un nai?" "Nu, nu am", etc. M-am trezit ca s-au introdus semnele de punctuatie: punctul, semnul exclamarii, semnul intrebarii, virgula si liniuta de dialog. A trebuit sa-i explic fiecare semn de punctuatie, rostul lui, cand se foloseste, etc. pentru ca nici gand sa-i fie clare. Oricum cred ca o sa am nevoie de multe "runde" de explicatii pana cand va fixa termenii. La voi s-au facut semnele de punctuatie?

alice

Mergi la inceput

Apropos de concursuri, Vlad a avut saptamana trecuta concursul "Eurojunior".

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

salutare!

Vilma

Nina, da, au mers destul de repede la Diana in clasa, au facut de doau zile adunari si scaderi, si eu etrminat si U mare de mana... ieri au facut prima dictare...

http://good-times.webshots.com/photo/2573357850103554724OulFHz?vhost=good-times

Mergi la inceput

Alice,puiul tau e stangaci?Ca il recunosc pe al meu la scrisul in oglinda.De-ar fi dupa el ar scrie ca arabii,din partea opusa.

Mergi la inceput