Bobocei 2008/2009 (3) Sarbatori minunate !
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
danielac spune:
si Diana face in oglinda cateodata cifrele, dar numai pe 1,3,6 si 9...
http://good-times.webshots.com/photo/2573357850103554724OulFHz?vhost=good-times
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
anka1 spune:
Vilma, pe noi invatatoarea ne-a pus sa legam fiecare grup de litere cu cate un elastic (din ala subtire de legat borcane..), ca sa nu se amestece intre ele.
Si Vlad mai face literele in oglinda si nu e stangaci: de ex. 3, 6, 9..
Anca
adriana spune:
Simali, cred ca prin practice mult o sa-i treaca, avea si fi-miu faza asta cu intorsul.. La 2 de ex, cred ca se amestecau datele, de la litera S cu cifra 2, la 3 la fel, il confundau cu scrisul cu E. Sunt inca la inceput.
LA mine fi-miu s-a plictisit de atatea adunari simple, si a inceput cu grupuri de 3 , pana a prins smecheria cu pusul liniutei deasupra.. Acum le face bine, dar ma gandesc ca e cam repezit, ar trebui sa mearga mai incet.
Gabbriela spune:
woow ce chesti si despartiul asta in bucati a numerelor... pai nu tot adunari sunt si astea cand le desacompoui sau scaderi.. la urma urmei de unde stie copilul ca 3 si 3 si 1 e 7.. nu adunandule la un loc? Sau totul e invata pederost?. eu nu price.... care e farmecul lor?
La noi le-a prezentat cifrele, si o dat ace au invata cifrele pana la 20 , au inceput adunarile si scaderile... mi se pare mult mai logic asa.
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julianwww.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
simali spune:
Gabriela, sigur ca e tot adunare, dar asa, mai dupa piersic. Mi-ar placea sa fiu in clasa cand o preda invatatoarea lectia cu adunarea (cam peste 1 luna din ce-am vazut eu in carte). O fi zicand ceva gen "TaTa! Si acum, urmeaza sa studiem ceva nou... adunarea!"? Si clasa "Phuuu".
alice
simali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ni-na Alice,puiul tau e stangaci?Ca il recunosc pe al meu la scrisul in oglinda.De-ar fi dupa el ar scrie ca arabii,din partea opusa. |
E cum e mai dificil: ambidestru. A scris-mancat si cu stanga si cu dreapta pana pe la 4 ani. Acum s-a fixat oarecum pe scrisul cu deapta (el a vrut asa, fara sa fie presat de nimeni). Sti ca stangacii au coordonarea pe stanga si dreptacii pe dreapta. La ambidestri e impartita. Cred ca gandeste cand ca un dreptaci cand ca un stangaci ceea ce este foarte aburitor. Uneori (nu mereu) are tendinta sa inceapa sa scrie o propozitie de la dreapta la stanga.
![](bang.gif)
alice
Gabbriela spune:
mult noroc copiilor la adunari si scaderi... si sper numai cunote maxime sa vina toti acasa,
Julian a avut joi vreo 5 teste una dupa alata... cica notele alea vor fi puse pe carnet...
A zis invataroarea ca pe la al 3 test copii erau obositi si plangaciosi.. mie o mila de ei ... mititeii
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julianwww.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danamiha/danamiha.jpg)
danamiha spune:
Marcus e bine, s-a mai cumintit, nu mai deranjeaza colegele, are doar FB, scrie frumos, iar matematica e pasiunea lui. Sper sa o tina tot asa, lectiile le face singur, zilnic eu il iau de la scoala si intreb cum a fost, la engleza profesoara mi-a spus ca observa ca se plictiseste pt ca intelege foarte mult, (noi, parintii vorbind in engleza ceea ce nu vroiam sa stie el de cand era mic, dar de ceva vreme nu mai putem
)
La matematica e la cifra 5, iar la romana la U mare de mana. si pe bobocei si pe mamici
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Alina/Alina.jpg)
Alina spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui simali
E cum e mai dificil: ambidestru. A scris-mancat si cu stanga si cu dreapta pana pe la 4 ani. Acum s-a fixat oarecum pe scrisul cu deapta (el a vrut asa, fara sa fie presat de nimeni). Sti ca stangacii au coordonarea pe stanga si dreptacii pe dreapta. La ambidestri e impartita. Cred ca gandeste cand ca un dreptaci cand ca un stangaci ceea ce este foarte aburitor. Uneori (nu mereu) are tendinta sa inceapa sa scrie o propozitie de la dreapta la stanga. ![]() alice |
Alice ,stai linistita,nu e asa dificil sa fii ambidextru.
Eu sunt
![](icon_smile_big.gif)
Nina ,am citit putin din urma si tu imi raspunsesei in legatura cu ce fac la orele de religie,multumesc mult
![](floare.gif)
In legatura cu matematica si cifrele:si aici invata sa le descompuna si mi se pare un pas de mare ajutor pt adunari si scaderi,si le fixeaza mai bine in cap si vor capata viteza.
Fiica-mea face demult adunari si scaderi dar de cind cu descompunerea asta,aduna si scade foarte rpd,ca un robotel
![](icon_smile_big.gif)
In alta ordine de idei,saptamina asta am avut si eu intilnire cu doamna invatatoare si lucrurile stau perfect la toate,invata f bine,scrie bine si frumos,e serioasa si f responsabila,am iesit din scoala plutind de fericire,imi dau seama a mia oara ca cele mai mari satisfactii in viata vin de la puii nostri.
Vineri am fost ajutor la cursul de citire(Lesekurs),mergem prin rotatie cite 2 mamici de 2 ori pe saptamina.A fost f interesant pt mine,in primul rind pt ca am putut ajuta si in al doilea rind ca am putut singura sa-mi dau seama de nivelul copilului meu.
Edit,vroiam sa mai spun inca ceva.Vineri am vazut ca copiii din clasa lui Marie isi incep ziua cu un cantecel si apoi spun "Buna-dimineata!"in toate limbile vorbite de elevii din clasa:ungureste,croata,portugheza,romana,franceza etc
![](bis.gif)
Stiu si din discutiile cu doamna ca e foarte incintata de toti copiii care mai vorbesc si o a doua limba in casa.
Weekend frumos in continuare!
Alina
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/speed/speed.jpg)
speed spune:
micuta mea a fost putin bolnava zilele astea si a lipsit de la scoala 2 zile,joi si vineri.acum se simte mai bine si abia asteapta sa mearga luni la scoala.
aici n-au inceput inca nici scaderi,ce sa mai zic de fractii...
mai scrie (sau mai citeste) si ea in oglinda,eu vad treaba asta ca pe o faza peste care o sa treaca...am vazut ca multi copilasi din clasa ei mai scriu asa...am vazut pe invitatiile pentru zilele de nastere ce le primeste de la colegii de clasa,multi scriu unele litere sau cifre inversate...mai ales b,d,p,q,2,3,7,e etc.
ati inceput sa va ginditi la cadourile de Craciun? eu am rugat-o deja sa faca o "ciorna" ca sa-si faca Mosul o idee cit de cit...vrea nintendo wii (vreau si eu!
) si o coarda,sau daca nu are Mosul destule wii-uri atunci vrea o casuta de papusi si la fel o coarda si un yo-yo! ah,si mai vrea si un "raidiow"
ca a ramas fara decind s-a stricat al nostru...