Bobocei 2008/2009 (3) Sarbatori minunate !

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

eu fac temele cu el si citesc o carte pan ael lucra individual.. daca are nevoie de ajutor sunt acolo si il pot ajuta, nu trebe sa se ridice de la masa si sa patruleze prin casa...

si eu zic ca nu e cazul sa te stresezi pt un b- ... nu e mare scofala...

Am primit si noi notele finale, o sa sc maine mai mult, acuma sunt obosita de crap ... pup si sanatate

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank">
Muzica pt copii "Ro & Eng"
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Va multumesc.Pana am ajuns acasa m-am linistit si nu a mai fost nici o pedeapsa.A copiat de 5 ori dictarea(ca asta i-am cerut cand am aflat telefonic de nota)pana am ajuns acasa,a citit cursiv lectia cu marea este mare,mare(mamicile din tara stiu!!!)
Seara cand ne-am iubit de noapte buna i-am spus ca nu sunt fericita de nota ,insa tot il iubesc...
Multa dreptate aveti cu oboseala,deja se simte!
nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Gabbriela m-am amuzat teribil! Si puiul tau e la fel de sincer ca al meu!

Citat:
citat din mesajul lui Gabbriela

La test aveau o intrebare sa zica ce au plantat ei singuri, la care j a scris: "aia e treaba lui tata, doar pap in toamna recolta" i-a tras un B ca ia totul ca o gluma .

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian[/b]

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato[/i][/purple]

Ami, mamica lui David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1
si Luca Gabriel (31 octombrie 2008)

Mergi la inceput

Vorbeati de controlat teme...eu ii controlez temele zilnic, din prima saptamana de scoala, dar nu stau langa el. Se duce la el in camera si le face acolo. Unde are intrebari si nu se descurca, vine si intreaba si am grija sa-i pun intrebarile de asa natura incat sa-si dea singur raspunsul...incerc sa-l fac sa le gandeasca tot singurel.
Nu se pune problema sa stau langa el pentru ca am si un bebe (1 luna si jumatate) de care trebuie sa am grija si nici sa faca lectiile in camera cu mine nu este ok, pentru ca risca sa-l deranjeze Luca. Inca de cand eram insarcinata s-a invatat la biroul din camera lui si vad ca este ok asa! Dupa ce le termina stam impreuna!
Cat priveste notele, nu facem mare caz cu ele. Ii mai atrag atentia ca este nevoie sa stea potolit la scoala, sa nu se mai intoarca sa vorbeasca cu altii copii in timpul orelor si sa fie atent si civilizat.
Caietele nu arata in nici un caz ordonat! Tot ce gasesc gresit, ii subliniez sau ii tai cu un creion si reface dedesupt...in felul acesta poate vedea in urma ca a evoluat, ca are mai putine corecturi (nu rup foi si nici n-am de gand...mi se pare o barbarie). De multe ori acasa are de rescris anumite randuri unde au fost multe greseli sau scrise urat. Si el a inceput sa scrie mai urat acum ca stie sa le faca...si cifrele si literele si de aceea ii mai dau din cand in cand cateva randuri ca exercitiu.
Cu toate astea, cand vine vorba de dictari la scoala, fise de evaluare la matematica, desene, etc, raspuns la ore..este atent, scrie cat poate el de frumos..isi aduce aminte ce discutam acasa si se straduieste..si are momentan numai FB in catalog.
Doamna invatatoare e pe principiul ca daca le da 4 dictari saptamana asta, ia in considerare o medie a notelor, sau daca ultima nota este FB o trece pe aceea, pentru ca in general, ultima dictare este si cea mai grea si daca la aceea la luat FB inseamna ca a invavat copilul, a evoluat si ea e multumita!...si eu pe langa ea..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

iacata notele lui piciu meu.. 1 e sub nivelul clasei, 2 e la nivelul clasei si 3 e peste nivelul clasei... sunt extrem de multumita...
Deci notele sunt dupa cum urmeaza:
Reading:
- Applies phonics/word-attack skills – 3
- Reads grade level materials with fluency – 3
- Uses strategies to read new words and develop vocabulary – 3
- Demonstrates comprehension – 3
- Identifies literary elements (plot, setting, characters, theme) – 3

Writing:
- writes clear and coherent sentences – 3
- writes a paragraph that develops a central idea – 2
- demonstrates organization and focus – 2
- Applies grammar and mechanics skills – 3
- Prints legibly and spaces letters, words, and sentences appropriately – 3

Listening and speaking:
- asks questions for clarity and understanding – 3
- interprets and analyzes information – 3
- delivers effective oral presentations – 3

Spelling:
- applies spelling skills in written work – 3

Standards Mathematics:
- uses concepts of number sense – 3
- uses algebra and functions – 3
- applies measurement and geometry skills – 3
- organizes, represents and analyzes statistics and data – 3
- explains how to solve problems using appropriate math terms – 3

Standards Social studies – 3
Standards Science – 3
Other subject areas (Effort only)
- physical education – G
- Health – G
- Visual and performing arts – G

Areas checked indicate a need for improvement (aici are bifata doar sa isi termine lucru in clasa mai repepede)

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui ni-na

Sunt necajita.
Mi-e greu deoarece cand ma vede suparata pe el sau cand greseste plange,si tremura ca un caine la injectie...Nu stie ce inseamna bataia,de pedepse nu a fost cazul(a fost intotdeuna un super copil

Este singurul aspect care m-ar ingrijora. Nu B-ul, nu I-ul, nimic. Numai asta. Inseamna ca este foarte stresat, ca se simte obligat sa nu greseasca. Poate fara sa vrei te-ai aratat foarte dezamagita cand greseste.

Vezi tu, teama asta de anu gresi se intoarce ca un bumerang impotriva copilului. Este ca un cerc vicios. Cu cat vrea mai tare sa nu greseasca cu atat devine mai stresat si greseste mai tare.
Vladu la toate dictarile cu mine (cam 2 pe saptamana) se descurca excelent. Rar greseste un cuvant. In schimb, la dictarile de la clasa ia mereu B-uri (mananca litere, scrie cu litera mare in mijlocul cuvantului, etc.). L-am intrebat de ce acasa se descurca atat de bine si la scoala nu. Sti ce mi-a raspuns? "Cred ca sunt emotionat, mami".
"Si de ce sti emotionat?". "Pentru ca nu vreau sa iau un B din nou."

Vezi tu, copiii cand incep clasa I-a nu sunt egal maturizati emotional, nu au aceeasi capacitate de a gestiona stresul, etc. Sunt daca vrei ca florile dintr-o gradina. Au aceeasi varsta, dar sunt specii diferite. Unele specii infloresc mai devreme, altele putin mai tarziu. Nu rezolvam nimic daca ne bagam degetele intr-un bobocel pentru a-l face sa infloreasca mai devreme. Nu o sa avem decat o floare foarte urata, nefireasca, vestejita timpuriu. Clasele mici (I-a pana chiar la a IV-a) sunt teste de rabdare pentru "gradinari". Mai ales ca fiecare "floricica" este un mare secret, o surpriza...

Nu spun ca noi parintii nu ar trebui sa avem asteptari de la copiii nostri si ca nu este bine sa-i stimulam sa se autodepaseasca. Dar cand copilul tremura sau este atat de emotionat incat devinde contraproductiv, este clar ca nu vom obtine mai mult fortand nota (pedepse, cearta, reprosuri, etc.). Dimpotriva.

Uite trei flori ca poti sa mergi linistita mai departe.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Feliciatri Gabriela (n-am uitat de teste, le pun in urmatoarele zile, jur). Imi place foarte mult sistemul de notare din USA care de fapt nu evalueaza o tema anume ci nivelul de dezvoltare al unei anumite abilitati. Mi se pare mult mai corect si mai relevant asa.

Si noi avem numai FB in carnet dar au fost si alte B-uri si -B-uri pe care doamna nu le-a trecut in catalog pentru ca vrea sa-i incurajeze pe toti - foarte dragut din partea ei.

Sa va povestesc acum cum ne-am dat noi in petec la serbare.
Canta copiii, spun poezii; vine Mosul si imparte fiecarui copil cate o plasuta cu cadoul. Apoi Mosul pune un sac de cam 1m inaltime in mijlocul scenei (cadoul de la parinti, nu ma intrebati cum de a ajuns sa fie cave atat de mare si abereant ca-mi creste tensiunea din nou), deci pune sacul in fata lui si striga numele invatatoarei. Acum invatatoarea (o finuta si o delicata) spune "Vai, Mosule, dar nu stiu daca am fost cuminte". La care Vladu ii striga tare (cu o oarecare invidie) "Hai c-ai fost, nu vezi c-ai primit un sac intreg?".

alice

Mergi la inceput

Simali foarte mare dreptate ai in privinta dezvoltarii emotionale! Ai creionat foarte frumos rolul nostru si al invatatorilor!
Cat priveste faza cu Mosul..am ras cu lacrimi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devoska spune:

Gabbriela, felicitari lui Julian! Era de asteptat!
Simali, am ras cu lacrimi. Vladutul tau e baiat destept! Si ii inteleg si invidia/frustrarea. Ce sfantului a trebuit sa-i dea un cadou asa mare in fata copiilor? Si ce a primit, ca m-ai facut asa curioasa ca am renuntat si la bunul simt? I-ati luat aragaz?
La noi serbarea a fost saptamana trecuta. Au participat toate cele 4 clase de 6 ani. Fiecare clasa a cantat cate 2 colinde. Jumatate de ora. Nu a venit Mosul, profesoarele nu au primit cadouri. Nu a fost sopacaiala, chicoteala, beep-uri. Nici pupaturi de complezenta. Copiii nu au avut emotii ca uita poezia sau pasii de dans. Eu am stat linistita pe scaun si nu am mai alegat sa-i schimb 3 tinute in timpul serbarii. Si totusi serbarile din Romania au mai mult... suflet, caldura. E... nu le poti avea pe toate!
Ieri s-a terminat prima parte din clubul de running. Sara a fost singura care a luat diploma. Era foarte fericita fiindca a fost mai "tare" decat copii mai mari ca ea. Doamna le-a adus prajituri si au sarbatorit. Acum sa vedem maine raportul la lucruri serioase.
Maine au si petrecere. Una din coreence se intoarce in Coreea definitiv si isi iau ramas bun. Desi e cea mai buna prietena a Sarei, s-au si ciondanit. Sara deja plange ca fetita pleaca si mai ales ca pare fericita ca pleaca. Copii... Habar n-au cate ii mai asteapta!
Pana data viitoare pupici la mamici, pupici la pitici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Buna, mamici de bobocei !
Nu am mai ajuns pe aici, ca sunt foarte aglomerata, atat la serviciu, cat si acasa. Tot intr-o fuga sunt.
Ne-am mutat la noul apartament, dar peste zi Cristina e la mama si doar seara ne retragem in cuibusorul nostru.
A fost racita, dar fara temperatura, astfel ca a putut merge la scoala.
Am observat si eu, la ea, ca nu mai scrie cu aceeasi rabdare. Scrie cumva in graba, fara prea mare atentie, cand nu sunt eu langa ea. Si in general, isi scrie temele pana ajung eu acasa, de la serviciu.
Astfel ca, mai gasesc cate un scris cu un corector. In clasa, la dictarile zilnice, cand greseste am invatat-o sa taie cuvantul frumos si sa scrie alaturi cuvantul corect. Astfel ca, doamna invatatoare nu-i corecteaza greseala taiata de ea.
Important este ca isi da seama ca a gresit si se corecteaza singura.
Reusim in fiecare zi sa facem o mica dictare si cateva calcule, pe langa ce primeste de la scoala si se vede ca lucram constant, la calificative. Pe linie numai FB, mai cate unul cu - sau cu *.
Un singur B are, dar numai in tabelul doamnei, unde aduna ea, calificativele de la lucrarile zilnice. Si a fost luat chiar dupa 1 zi in care n-am apucat sa facem dictare.
Ieri am avut si noi serbarea Craciunului si acum, ca a povestit simali, realizez ca d-na. inv. avea un cadou destul de mare, fata de copilasi, care aveau cate un ren mic de plush cu bombonele intr-un saculet frumos agatat de gatul renului.
Serbarea a fost minunata si a constat dintr-o sceneta cu Mos Cracioun si spiridusii si spiridusele lui, poezioare si colinde, cantecele de iarna.
Maine sper sa revin si cu poze de la serbare, desi n-am avut o pozitie prea buna pt. ele.
Multa rabdare si numai succese boboceilor si parintiilor acestora !

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
www.desprecopii.com/info.asp?id=1443" target="_blank">Cum ne-a schimbat diabetul viata

Diabet zaharat la copii, Copilasi din 2002, Copii capricorn

Mergi la inceput