Sa ajutam la terapia pentru Ema (3) - Avem PAYPAL

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

E o veste buna,Mari pentru ca nu se va speria daca vede o figura pe care o cunoaste de mult !Eu zic sa incerci totusi si vezi cum merge!

Life is something precious so enjoy it and try to take what s good from it!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uta_ciun spune:

mari, nu mai reusesc sa intru asa des pe DC, dar ma gandesc mereu la Ema

inscrierea la scoala si mai ales continuarea terapiei si acasa mi se par idei foarte bune

abia astept sa pui poze cu Ema scolarita si sa ne spui cat de mult ii place

16+ viitoare mamica de David Nicholas, asteptat pe 6 Martie 2010
Asa creste bebe

"Making the decision to have a child...is to decide forever to have your heart go walking around outside your body." – Elizabeth Stone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Am revenit si eu, dupa o mica absenta de pe DC.
Mari, e o veste minunata, inceperea scolii chiar cu una din coordonatoarele Emei si continuarea terapiei acasa, dupa-masa. E super !
Asteptam vesti !

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
www.desprecopii.com/info.asp?id=1443" target="_blank">Cum ne-a schimbat diabetul viata

Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Fie-ti ingerii aproape, Emma, licurici scump !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari_paun spune:

Aninna, laura, raluca ...va multumesc pt incurajari

este o solutie si entru ema si pentru mine...nu mai am puterea de a continua terapia 8 ore/zi, si Ema are nevoie si de altceva...de 3 ani de zile invata cum s ainvete, e timpul sa intre in contact si cu alte metode, sper sa prinda acest program si sa nu fie o pierdere de vreme...
as fi vrut sa continui in forta si anul acesta insa vor ramne pline vacantele...
de multe ori ma invinovatesc pt programul incarcat care il are Ema si seara de multe ori o las sa imprastie in camera toate jucariile , sa se balaceasca in voie si si asculte muzica...
Astazi cand am venit acasa Ema a intins manutele sa ma i-a de gat sa ma pupe si sa ma tina strans langa ea...
La scoala toata lumea a indragito , iar fetele mai mari deja se comporta ca surorile ptrotectoare...

bazar pentru Ema

ajutati la terapia pentru Ema pe DC

Ajutati-ma sa inteleg lumea!

Mari, mami de Ema

Mergi la inceput

va prezint imagini din prima seara in care prietena Emei a dormit la noi.. din pacate nu a reusit sa doarma cu Ema...pt ca Ema era asa de fericita incat nu o lasa pe Elena sa dorma, o pupa, o tinea de gat, o mangaia si in exces bucurie radea ori tipa de fericire...am intervenit de 2 ori insa pt ca Ema nu se putea abtine am luat-o pe Elena si a dormit cu mine.
Doamne ce a plans ca nu mai sta Elena cu ea in camera...dar, dimineata s-a bucurat ca a trezit-o Elena
http://i47.photobucket.com/albums/f153/mari_paun/Picture179-2.jpg
http://i47.photobucket.com/albums/f153/mari_paun/Picture181.jpg
http://i47.photobucket.com/albums/f153/mari_paun/Picture183-1.jpg
http://i47.photobucket.com/albums/f153/mari_paun/Picture184.jpg
http://i47.photobucket.com/albums/f153/mari_paun/Picture185.jpg

bazar pentru Ema

BLOG

Mari, mami de Ema

Mergi la inceput

Multumim pentru poze, Mari !
Ce bucurie pe Ema, sa se trezeasca si sa-si gaseasca prietena langa ea !
Ce mai faceti, cum sunteti ? Cum e la scoala ?
Sper ca sunteti bine. Te asteptam cu vesti, Mari !

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
www.desprecopii.com/info.asp?id=1443" target="_blank">Cum ne-a schimbat diabetul viata

Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Fie-ti ingerii aproape, Emma, licurici scump !

Mergi la inceput

am evitat sa ma mai scriu pt ca o depresie cumplita m-a stapanit cateva zile...am clacat, s-au adunat multe si am " cazut" la pat ( la propriu) am zacut neputincioasa si am plans cat pt 2 ani...ii faceam tot felul de ganduri negre si ma enervam pe mine ca ma dau mare leoaica , independenta si puternica iar cand m-a daramat o viroza am crezut ca e sfarsitul si am vazut neputinta mea de a o ingriji pe Ema, de a ma descurca fara sa apelez la cineva...
Acum mi-am revenit, sunt ok, din nou ma simt VIE si incerc sa fiu vesela in fiecare zi, starea mea sa o transmit Emei, sa gandesc pozitiv si sa degaj energie pentru binele Emei.

Ema este in vacanta si lucreaza numai 4 ore, doarme pana tarziu si am adus-o pe matusa mea sa stea la mine pe perioada vacantei.
La scoala s-a acomodat repede si acum ca este intr-o clasa cu copii cu deficiente severe are numai FB si colegii ei invata acum de la ea
Ema vine la mine cu cate o jucarie care canta si la care nu reuseste sa activeze butorul si striga : MAMA CA(N)TA!!!
I-am dus la scoala o multime de jucarii si materiale sa aibe cu ce sa lucreze, se intampla de multe ori sa fie singura eleva in clasa, insa nu ma deranjeaza ca se lucreaza numai cu Ema. merge la orele de spot, face religie si a invata sa duca mana IN NUMELE TATALUI, SI AL FIULUI SI AL SF DUH...mai avem de invatat AMIN si stie sa se inchine perfect.
Incepe sa fie interesata de desen si ma bucur ca o vad concentrata pe foaie si coloreaza.
i-am pus o tastatura pe birou ca sa tasteze ca incearca sa ma imite si de multe ori ma dadea la o parte sa se joace ea...

sunt si aspecte negative cum ar fi muscatul maineii drepte, atunci cand nu se face inteleasa... dar scoatem si asta ...

va pup

bazar pentru Ema

BLOG

Mari, mami de Ema

Mergi la inceput

am ajuns azi acasa si Ema m-a intampinat in usa cu nemultumire...azi nu a fost cea mai buna zi a ei...am iesit la plimbare si am fredonat tot drumul fiecare ce-i trecea prin cap...nu ne pasa ca lumea se mai uita dupa noi ca suntem ...in lumea noastra, eu vreau sa ma deconectez dupa o zi grea la servici, Ema se linisteste cantand dupa orele de scoala si terapie...
cand am ajuns acasa m-am apucat de treburile casnice si am lasat pc-ul sa mearga pe inregistrarile de azi...
am ramas un pic surprinsa, iari i-am cumparat niste materialept un program nou: FLORILE, asa ne recomanda de la scoala, incercam sa facem programul la recomandarea terapeutilor din scoala pt ca nu ne mai permitem coordonator...Elena , invatatoarea ei care a lucrat cu Ema 1 an ABA, si Ana care a lucrat aproape 3 ani cu Ema si care se implica destul de mult in programe..
"Ema arata LALEA!" Ema arata laleaua din cele 3 cartoane cu flori diferite de pe masuta si a si spus LALAAA"
sunt o multime de programe care incep sa se miste, sunt momnete cand sunt multumita, insa sunt si mai multe momente cand imi doresc ceva...RAPID
ma bucur ca am scapat de premii si ca lucreaza cam 40 min la masa, ca asa face la scoala...

la scoala deja incep repetitiile pentru serbarea de craciun, inca nu stiu in ce consta insa vreau sa ma implic si eu.
deja imi fac planuri pentru lista de caouri si ce are nevoie Ema...
va pup si mai vin cu detalii

bazar pentru Ema

BLOG

Mari, mami de Ema

Mergi la inceput

, Mari !
Ce mai faceti ? Cum se descurca Ema la scoala ?
Cred ca progreseaza frumos.
Astept vesti de la voi !

Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute

Mergi la inceput

Ema merge la scoala si din pacate este geloasa pe colegii ei, prefera sa fie mai mult ea in centrul atentiei , la logopedie raspunde foarte rpede insa rosteste cuvintele cu teama , aproape in soapta. la lectii s-a invatat ca sa se "traga " de ea si daca o pune invatatoarea sa deseneze, coloreaza un pic apoi intinde foaia invatatoarei si zic "GACA"(gata), asa ca trebuie pusa sa lucreze mai mult individual, fara sa fie impinsa de la spate. In sfarsit a inceput sa se prinda de figurile puzzle-ului asa ca potriveste in incastru foarte frumos...Ema invata sa danseze, pentru ca eu ma tot...scalanb in fata ei doar-doar face si ea figuri de dans...si timtid incepe sa tina ritmul si sa incerce figuri noi- piruete si joc de maini.
Fata mea incepe sa se culce devreme seara si dimineata se trezeste binedispusa.
Din pacate iarna lunga si grea ne-a tinut mai mult in casa, asteptam cu nerabdare sa vina primavara si sa ...zburdam prin parc cu bicicleta...
saptamana viitoare e ziua ei si va avea petrecere cu copii

va pupam si va tinem la curent cu progresele Emei

bazar pentru Ema

BLOG

Mari, mami de Ema

Mergi la inceput