Fetele din Austria (26)
Raspunsuri - Pagina 7
danat spune:
Flavia felicitari si multa bafta ca intr-o saptamana inteleg ca incepi lucrul in loc nou! Ma bucur tare mult pt tine
Silvia interesant linkul de la tine. Tu ai inceput cursurile la DA? Nu te supara, dar chiar nu-mi mai amintesc daca da, stiu doar ca ai spus ca intentionezi sa le faci tot acolo parca...sunt o biata HB, asa ca nu da cu rosii Dar ma gandesc ca trebuie totusi sa stai cu Maria acasa nu? Am totusi o logica
Si noi am vrea sa ajungem la targul de la Rathaus intr-un we, dar sa fim mai sanatosi cu totii, ca noi astia mari batem toba la greu, iar Raducu e pe tratamentul pt urechiusa. Inteleg ca v-ati vazut mai multi in week-endul asta acolo?
Eu as vrea sa fac pt prima data sarmale anul asta, dat fiind ca pina acum le facea mama, si chiar trebuie sa imi fac curaj sa fac o proba inainte de sarbatori.
Am vazut in Interspar foi de varza murata ambalate in plastic, numite ceva gen "Sarmal" sau asa ceva...poate zic prostii, nu mai retin corect.
Ati folosit asa ceva? SI daca da, cum sunt? Daca nu, atunci ce folositi pt sarmale?
Si alte ponturi daca aveti pt Craciun si papa bun
Pup pe toate!
Dana mama lu'Radu Stefan(Fecioras de 2003)
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Flaflo spune:
Silvia, se numeste "Glühwein"!
Dana, varza care se gaseste la Interspar, Merkur, Zielpunkt este plina de conservanti si fierbe foarte greu (vreo 3-4 ore pina se inmoaie). Eu luam de la un turc, acum vad ca a dat faliment, asa ca nu stiu....
Violeta, zicei tu de o adresa pentru varza, sau ma insel?
Ce fac copilasii, sanatosi?
silar spune:
Dana eu fac limba germana la UNO CITY, deocamdata, termin la sfarsitul lui ianuarie. Laguna se numeste cursul. Pentru Mariuta s-ar putea sa gasim un loc din ianuarie in bz.21, apoi daca reusim o sa incep la DA. Noi la Rathaus am fost singurei eu + copii sambata la amiaza, iar duminica seara l-am scos si pe taty din casa pentru o gura de aer si papa bun la targ.
De Craciun noi mergem acasa la Onesti, ca organizez masa din prima zi de Craciun: aperitive, apoi ciorba radauteana, sarmalute sau fripturica de porc (dupa preferinte). Ciorba o pregatesc singura, aperitivele + sarmalele le fac cu mamicutza mea, iar de friptura se ocupa Bica (soacra mea) ca este experta. Anul asta o sa fie super ca vin si fratele meu si mamicutza mea din Italia(pana acum au lipsit de sarbatori).
Varza murata pt sarmale eu iau de la Penny, si e f faina, e gata aranjata numai sa rulezi sarmalele (super).
Multa sanatate la bolnaviori. pt Raducu (am vazut poze de cand era mic - mama mia ce junior fain) & pt tine
P.S. : Imi cer scuze de la fetele care tin post, sper ca nu poftesc la bucate. Eu am tinut in prima saptamana, acum zilele de miercusi si vineri, si sper sa mai tin in ultima saptamana, doamne ajuta.
Flavia uitasi pt Biencutza, si inca odata felicitari.
miha13gina spune:
Buna seara,fetelor!
Flavia,felicitari!Motiv de
pupici la mica printesa!!Ea mai tuseste?
Silvia,si eu vroiam sa merg la Rathaus,insa cand am vazut ce vant e,am ramas toata ziua in casa si am hibernat!Shopping placuta la Praga si la copii!
Dana,noi vom petrece aici Craciunul in familie,poate va veni si fratele-meu!Si ca deobicei eu voi fii la cratitaVoi ce faceti?pt Raducu,e mai bine?l-ai dus la gradi?
Adriana,si Thomas a avut zile cand manca doar cateva lingurite de papa,insa acum a inceput sa pape (mai are si zile cand nu vrea asa mult)Eu zic ca atat timp cand papa laptic nu trebuie sa-ti faci asa griji!
Adina,Jasmina cum se simte?Nazdravanul de Foris ce mai face?
Liana,ti-am citit povestea!DD sa va ajute si de data asta sa fie totul bine!O sarcina usoara in continuare si un bb sanatos!
pupici la toate fetele si copilasi!!
Gina si Thomas
miha13gina spune:
Oauuu ce activitate in seara asta
Eu poate am noroc si vine cumnata-mea cu sarmale,am facut si eu odata de cand sunt aici,dar nu prea am fost multumita de varza!
Cand eram in Italia luam varza murata de la magazinul romanesc!poate au si la mag romanesc de aici varza.
la toate
danat spune:
Fetelor merci de ponturile cu varza am sa experimentez mai inainte de sarbatori, sa fac un rand de sarmale de post si am sa imi dau seama ce si cum.
Noi de sarbatori nu plecam nicaieri, poate vor veni cumnatii mei (ei locuiesc aici) pe la noi la masa de Craciun, de aceea as vrea sa ma mobilizez ca cumnata-mea e o mare si talentata bucatareasa si vreau sa fie toti multumiti.
Din pacate, e primul Craciun departe de parinti si pt asta am o stringere de inima, dar ce sa-i faci...cred ca stiti mai bine decat mine sentimentul
Silvia si cum e acolo la germana? cat costa lunar? Cu cine o lasi pe Maria cand mergi la cursuri? Sau le faci seara cand e sotul acasa?
Dar ce harnicuta esti pt sarbatori, si ce frumos ca mergeti sa fiti cu familia!
Multumesc de aprecierile la adresa bebe-lui Radu si mie mi-e dor de vremurile cand era bebe, dar fiecare etapa are farmecul ei.
Acum de ex ne invata germana. Ne-a "umilit" zilele trecute cand a inteles (deja!) mai bine decat noi ce ne spunea o tipa care facea sampling la Actimel in Interspar. El are avantajul ca stand la gradi printre vorbitori de germana-vieneza, invata exact dialectul de aici. Si e mortal pt noi, care invatam germana teoretica, sa-l auzim cum pronunta, ca pare tare fitzos, fara sa-si dea seama si fara sa vrea asta oricum, am fost taaaare mindri ca ni s-a adeverit ce ne povestesc educatoarele despre el (referitor la limba).
Gina suntem ceva mai bine, multumesc de urari! L-am dus la gradi pe Raducu, de cand nu a mai tusit asa tare, pt ca alte simptome nu avea, slava Domnului! Pierdusem si eu ore de germana si-asa. Pup
O zi buna sa aveti!
Dana mama lu'Radu Stefan(Fecioras de 2003)
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Adriana_78 spune:
Buna dimineata!
Flavia, felicitari!
Succes la noul loc de munca! sai parte de colegi si sefi draguti!
Am mai auziti de copilasi care nu accepta lapte praf si bietele mamici schimba marcile pe banda rulanta, doar-doar.
A trecut ce-a fost greu. Acum vine alt greu
Adinag, Beikost, beikost - da pana cand? glumesc - am inteles ce zici, da cand citesc de copiii altor fete ca mananca "n-spe" sute de grame la o masa si ma uit la "fotomodelul" meu -- nu stiu, ce sa mai zic.
Si Dana, ca intrebai, si Lara era la fel de mofturoasa - manca putin lapte praf, de ma exaspera,aruncam la greu biberoane, da parca mancarica solida lua mai bine ca ANnika
Adina si e adevarat, ca nici noi nu sunt prea mancaciosi, da am mai vazut parinti subtirei si cu copilasi dolofani -- asta e! sanatosi sa fim!
Dana, am vazut si eu poza cu bebe Radu, intamplator, aici pe pagina in stanga, la rubrica "sa ne cunoastem" - o poza"zambaretul familiei" parca se chema- tare scump mai era.
Eu luam varza murata din Brunnenmarkt, de la turci; apoi am luat de la Merkur. A fost buna, problema e ca sunt uriase verzele si jumatate am aruncat.
Adriana
bumbacel spune:
Multumesc mult, fetelor, pentru starea vremii
Maine seara plecam. Daca are cineva nevoie de ceva de aici spuneti.
silar spune:
Dana eu cursul il am luni si miercuri de la 17-18,15, si costa 262E tot cursul, nu mai tin minte cate ore sunt in total, oricum il termin pe 17 ianuarie parca.Felicitari pt Raducu si la mai mare. Si la noi Mihaita a inceput sa ne intrebe cum se spune la "Inchide usa" sau "Pune farfuria la loc" :).
Adriana eu din restul de varza am facut salata. pt fetitze.