Azoospermie - cap 25 -

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisix spune:

Diana – am stat mult sa ma gandesc cum sa-ti raspund …
Uite cum stau lucrurile: azoo inseamna ca in sperma sotului tau nu e nici un spermatozoid, ceea ce inseamna ca nu ai cum sa ramai natural.
Care sunt optiunile ? Sa faci o biopsie testiculara, pentru a vedea daca se produc acolo spermatozoizi.
Daca sunt, se preleva cativa care se folosesc la FIV (deci se fecundeaza in vitro); daca nu sunt … nu exista optiunea de a avea copii care sa fie biologici ai tai si ai sotului. Ai putea incerca cu sperma de la donor. Sau adoptie …
Stiu ca suna dur, dar asta e realitatea.
Acum … exista cateva investigatii care iti pot da cateva indicii despre ce ai putea gasi (sau nu) la o biopsie. Teste genetice (pt a se vedea daca nu e o problema de acest tip, hormonale etc)
Din pacate, o valoare marita a FSH scade dramatic sansele de a gasi ceva in urma unei biopsii. Nu e imposibil, dar sansele sunt tot mai mici.
Clar ca trebuie incercat, e pacat sa nu o faci…
FSH-ul nu se stie de la ce poate fi crescut si …nici nu exista tratament pentru asta. Sau cel putin nu unul garantat.
Procedura de FIV o poti incepe imediat. Eu insa iti recomand sa repete sotul FSH (precum si celelalte horomonale); apoi sa te decizi cand / unde vrei sa faci FIV
Insa trebuie sa iei in calcul ca ea trebuie insotita de o biopsie testiculara.
Tratamentul de FIV e cam 1000 eur, procedura in sine costa intre 1500 si 3000 eur (valori orientative) iar clinicile (cu preturi cu tot) le gasesti pe prima pagina a subiectului FIV.
Insa ia in calcul ca daca faci direct tratament si in urma biopsiei nu se gasesc spermatozoizi, arunci cu bani (si sperante) ; ai putea sa faci mai intai o biopsie de diagnostic (ma refer la sot, evident) si daca se gasesc spermatozoizi sa-I congelezi.
Insa exista opinii cum ca cei fresh (deci nu decongelati) ar fi mai buni.

Pe de alta parte, exista si optiunea sa faci stimularea (tratamentul de fertilizare) la risc, insa fiind pregatita ca daca nu se gaseste nimic la sot sa apelezi la donor.
Mai multe despre aceasta posibilitate poti citi pe subiectul cu donori.

O biopsie testiculara la o clinica particulara (deci nu la Giulesti) costa cam o mie de euro in plus. Pentru ca spermatozoizii gasiti in urma biopsiei sunt foarte slabi, nu pot fecunda singuri si atunci trebuie aplicata o procedura speciala numita ICSI . In general si asta costa in plus.
In romannia sansele de reusita la FIV se estimeaza la 25%. Insa cu spermatozoizi din biopsie (presupunand ca se gasesc) sunt mult mai mici . Deci exista posibilitatea sa fie nevoie mai multe FIV-uri pt a ramane gravida. Dar avem o fata cu sot azoo care a ramas din prima …

Cam asta ar fi, ideea e ca ai nevoie sa studiezi destul de mult ca sa vezi ce optiuni ai, ce alegeri sa faci, ca sa stii ce va doriti, atat tu cat si sotul tau.
Noi toate Azoo Girls suntem aici, alaturi de tine, pentru intrebari, un umar, vorbe de incurajare sau orice ai nevoie.
arucs, Moni, nusy si toateee fetele

PisiX,
Viitoare Mami (O data si-o data)

Mergi la inceput

arucs - si eu ma gandesc tot mai mult la aceasta optiune ...

arucs & diana - varianta cu operatia de la Fundeni ar putea fi valabila in cazul unei obstructii care ar impiedica spermatozoizii sa iasa
Insa data fiind valoarea FSH cred ca , cauza azoo este mai mult decat evidenta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arucs spune:

Te pup dulce Pisix,ai dreptete cu ce zici referitor la valoarea FSH-ului,i-am spus si eu insa nu am vrut sa fiu atat de categorica de la inceput.Stiu si-mi aduc aminte ce am simtit eu atunci cand am aflat ca nu am prea multe optiuni:am cazut sub nivelul mari,insa apoi cand am facut biopsia si am gasit gigei am fost cei mai fericiti oameni,am plans amandoi.
Acum vrem sa infiem,deoarece nu mai concep viata fara un puiut si mai ales am atatea de oferit,camerele pentru bb-ei sunt pregatite,am proiectat pentru doi,asa ca nu ne mai ramane decat sa-l gasim si apoi sa pot linistita sa ma ocup sa-l facem pe al nostru,nu ca cel infiat nu o sa fie al nostru.Avem prea multa dragoste de oferit ca sa mai pierdem timpul.
Am o prietena care a pierdut 10 ani cu trat.si fiv-uri ,apoi a infiat o superbitate de fetita si acum regreta ca a pierdut atatia ani,ca putea sa aibe doi acum si mari.
Va pupic pe toate si sunt sigura ca intr-un fel sau altul vom deveni niste mamici minunate si mai ales foarte mandre de copilasi nostri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyalo spune:

Moni- felicitari maxime la dudlu! Sarcina usoara si la termen iti doresc!

Pisik- ai grija de tine si de bebic!Sanatate multa!
pisix- iubita mea...de cate ori m-am asezat sa-ti scriu cate ceva...m-am sucit si m-am invartit si tot nu am scris!
Numai noi stim cat e de greu...dar ma bucur ca esti iar optimista si iti faci planuri!Un mare hug de la mine pt. tine!
toate fetele azoo sau aproape azoo ...cu DD inainte poate reusim si noi candva!
arucs- cam aceleasi framantari le am si eu...numai ca tu deja te-ai hotarat...eu mai vreau sa trag doar un loz la Fiv si apoi om mai vedea!Felicitari pt. decizie!La adoptie mai e si chestie de noroc!

diana- ti-au explicat fetele pe indelete ce si cum...trebuie sa te documentezi f. bine si sa alegi in consecinta! Muuulta bafta iti doresc!
Fetele... eu tot ezit sa ma duc sa-i fac programare soatei la spermo'! de ce?? Pt. ca sunt pregatita pt. orice rezultat...dar nu si pt. zero barat( si acum ceva vreme nu mai era mult pana acolo)!! Insa maine cel tarziu poimaine fac programarea ca nu se mai poate sa stau in incertitudine!Si apoi investigatiile premergatoare Fiv-ului de la incep. anului urmator...care AN sper sa fie unul de exceptie...macar optimiste sa ramanem nu???

Mergi la inceput

Arucs – ce am discutat aseara cu tine a generat o discutie foarte serioasa cu sotul despre adoptie … Mereu simteam ca e de accord dar totusi nu spunea da …Asa ca am propus ca daca pana terminam casa nu vom reusi sa avem BB, sa infiem unul ca sa putem sa continuam seria incercarilor fara presiunea dorintei de a avea in casa IMEDIAT un gangurit de copil … Si mi-a spus sotul meu ca el e de accord, dar ii e frica sa nu am eu regrete …. si ca el ar fi foarte fericit si daca ar fi doar copilul meu si al altcuiva. Insa eu nu pot concepe ideea de donor …
Diana – stiu ca poate a fost prea abrupt ce ti-am spus si stiu ca iti va provoca o mare suferinta. Insa m-am gandit ca oricum ai fi putut sa descoperi singura in postarile din urma acest lucru si decat sa primesti mai multe vesti proaste una dupa alta … mai bine ai de la inceput o imagine de ansamblu. Uite ca au fost si biopsii reusite, deci e important sa speri … dar intr-un mod realist.
Danyalo – of stiu cum e … si eu cand nu imi gasesc cuvinte sufficient de incurajatoare nu mai scriu nimic
Dar nu trebuie sa mai amani cu sotul … orice incertitudine ascunde si un rezultat negative si unul pozitiv. Si nu e pacat sa nu stii ?... Macar stii unde sa o apuci !
Nusy, cipcirip – voi si burticile voastre ce mai fac ?
Moni - abia acum am citit ca tu ti-ai vazut puiutii la eco atunci cand i-a instalat ... Vai ce emotionant ... Vezi, in Rom nici nu erai mereu convinsa ca ti-a transferat ceva

Mergi la inceput

Danyalo,stiu ca este greu sa iei o decizie ca a mea,aceea de a infia,insa consider ca nu are rost sa ne macinam sufletele si mai ales sa uitam sa mai traim.Cred ca dupa ce vaom avea un pui in casa o sa ne fie mult mai usor sa privim FIV-ul ca pe o incercare si nu o sa mai fim atat de stresati.
Pisix,ma bucur de ceea ce mi-a zis si mai ales ma bucur ca sotul tau este atat de receptiv.Pot sa-ti spun ca sotul meu este mai dornic si mai nerabdator decat mine.Este convins ca-l vom iubi si mai ales este convins de reusita noastra de a avea si propriul pui.Asa ca la atac.
Va pup.

Mergi la inceput

arucs - si in ce stadiu esti ? Ai inceput cu actele ?
Ce varsta vreti ? fetita sau baietel ?

Mergi la inceput

PISIX,nu saptamana viitoare ne apucam de toate,adica de acte si o sa mergem la dr.Voinea sa vedem daca-l poate opera pe sotul meu.Sotul meu vrea sa faca tot ce-i omeneste posibil,asa ca .....
Referitor la varsta ,daca o sa se poata vrem sa fie cat mai mic si mai ales baiatel,deoarece si au si sotul suntem convinsi ca noi o sa facem o fetita,asa ca trebuie sa o apere si pe ea cineva cand vor fi mari,nu?.
Din cate am citit la adoptii si Kora se gandeste serios sa infieze si mai sunt cateva fete care deja au infiat dupa ce au avut mai multe esecuri cu FIV,IA si chiar IAD.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcirip spune:

Pisix multzumesc de intrebare. Eu fac f bine, nu simt nimic, absolut nimic shi asta ma dispera cateodata. Cred ca sapt aceasta o sa fac un eco la mine sa ma conving ca sunt , pana ajung la Sibiu mai este.

Pt cine nu shtie, eu am apelat la donor deoarece atat eu cat shi sotzul meu am zis ca macar sa fie copilul unuia dintre noi ,dc adoptam toata lumea shtia ca nu e copilul nostru iar noi nu voiam sa se shtie. F greu am acceptat ideea, am facut analize , tratamente dar pt ca sotul nu mai este la varsta la care sa ne ashteptam la o imbunatatzire a spermogramei iar mie fiindu-mi teama ca nici eu nu voi mai putea avea copii ne-am decis in cele din urma pt donor. Acum de cand sunt insarcinata am shi uitat ca am apelat la donor, simt intradevar ca e copilul sotzului meu asta pb pt ca mi-am impus sa-mi scot din vocabular ac cuvant "donor". Clinica la care am facut inseminarea ne-a dat mai multe informatii despre donator shi vreau sa va spun ca absolut toate sunt aproape identice cu ale sotzului: profesie, culoare ochi, par , inaltzime numai grupa sanguina am ales-o pe a mea.
Am ales ac varianta shi pt ca eu purtand copilul shtiu ca voi mancat sanatos, nu voi bea alcool, nu ma voi drogat... shtiu ca voi face tot posibilul sa nasc un copil sanatos . Sper ca nu v-am intristat cu povestea mea, fiecare alege cum crede ca e mai bine .
Eu va citesc chiar dc nu scriu pe aici shi va doresc sa devenitzi mamici indiferent ce varianta atzi alege.
-ici pt toate fetele

Cirip viitoare mami de Ciripel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana23ct spune:

Multumesc mult pt tot, ca ma incurajati si ma sfatuiti. Referitor la investigatiile care ar trebui eu sa mi le fac...am facut cateva analize, dar in momentul in care medicul meu ginecolog a vazut rezultatul spermogramei mi-a zi ca intai de toate trebuie sa ne ocpam de el, eu biologic sunt ok si pb minore care le am se pot trata si pe parcurs. Medicul urolog de la care am fost ne-a zis ca trebuie sa consultam un endocrinolog, iar marti vom merge la parhon sa vedem care este treaba cu FSH-ul, apoi vom vedea ce trebuie facut pt acea biopsie. Sper sa iasa totul bine. M-am gandit si sa alegem metodat cu un donator, in cazul in care se dovedeste ca sotul meu nu ar putea sa faca pe nici o cale un bebelus, dar nu a parrut f incantat. Socul este inca prea mare pt el si nu vrea sa constiientizeze ca exit riscul sa nu aiba niciodata copii. Eu mi-am mai revenit putin si incerc sa il incurajez si pe el, iar daca e sa nu se poata sa avem un bebelus al nostru, macar unul din noi sa fie parinte bioloic pt micut. Se putea la fel de bine sa fi fost eu cea care sa aiba probleme, nu el...
Sa speram ca totul va iesi bine pt toata lumea si vom fi fericite. nimic cred ca nu este mai frumos pe lume decat sa simtim cum creste o bucatica de om in noi, cel putin eu asa cred.
Va pup si multumesc inca o data pt ca sunteti alaturi de mine si va voi tine la curent cu ce se intampla.
Diana

Mergi la inceput