Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (81)
Raspunsuri - Pagina 15
Porumbita spune:
of... 

in seara asta am intrat pe site-ul celor de la Medlife sa imi iau rezultatul pt analiza la streptococ B; si
PREZENT STREPTOCOC HEMOLITIC DE GRUP B
SENSIBIL:
Augmentin
Ceftriaxon
Cefuroxim
Claritromicina
Clindamicin
Cloramfenicol
Ofloxacin
Penicilina
REZISTENT:
Tetraciclina
Ce stiti de Strptococul B? ca stiu ca mi-au mai cazut ochii pe forum pe info despre el dar nu le-am salvat pt ca imi primvara, inainte sa raman graviduta il "extirpasem" si nu credeam sa reapara ... 

miereamara spune:
B-strep e foarte intalnit si de obicei nu pune probleme, chair dc nu reusesti sa scapi de el inainte de nastere (prin tratament cu antibiotic), daca inca mai e prezent, in timpul nasterii se pune o perfuzie cu antibiotic si astfel nu prezinta nici un pericol pt bebe.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
Aidan
Anuc spune:
Andre_ea, respect ptr durerea ta de atunci
, dar tot ma bufneste rasul ![]()
Cristi, rezolva, mama, mai repede cu piciorul ala, ca doar n-o sa te duci shontac la spital, sa nasti...acolo, tre sa te duci in pas alergator ![]()
Selene, ne bucuram ca ai ajuns in siguranta. Lasa gandurile rele, ca nu-ti trebuie acum. Tot imi vine mie sa va bat pe amandoi...
Anuc cu Ioana mica si BB Filip din burtica (26S/27S?)
alinuk spune:
Porumbitza eu zic sa nu-ti faci griji...daca sarcina e monitorizata cum trebuie, nu are de ce sa puna probleme
Nu e periculos daca stii ca-l ai, e periculos cand il ai si nu stii.
uite ce am gasit:
"Pozitivarea testului pentru GBS
Un test pozitiv inseamna ca bacteria este prezenta in secretia vaginala a femeii, insa acest lucru nu conditioneaza o imbolnavire a nou-nascutului.
Chiar netratata, infectia se transmite la copil in doar 1-2% din cazuri, dar acest lucru nu este un argument suficient pentru ignorarea ei, datorita complicatiilor majore pe care le produce in cazul transmiterii la nou-nascut.
Femeile care nasc prin cezariana au nevoie de screening si tratament pentru streptococul de grup B in cazul in care membranele s-au rupt prematur ('se rupe apa') inainte de inceperea interventiei.
Perfuzia cu antibiotic reduce riscul transmiterii infectiei la copil la 0,2% si previne infectarea mamei in cursul nasterii (contaminare).
Tratamentul cu antbiotice administrate pe cale orala nu este la fel de eficient ca si cel administrat pe cale intravenoasa, deoarece nu sterilizeaza complet si in timp util (cateva ore) tractul genital al femeii si astfel mentine riscul transmiterii infectiei la nou-nascut.
De asemenea tratamentul oral necesita o durata mai lunga de administrare pentru a garanta sterilizarea tractului genital si urinar.
Perfuzia cu antibiotic trebuie inceputa imediat dupa internarea in spital si instalarea travaliului, cu aproximativ 4 ore inainte de nasterea propriu-zisa.
Cu cat se incepe mai repede tratamneul antibiotic, cu atat mai mic riscul transmiterii infectiei cu streptococ B beta hemolitic la nou-nascut.
Gravidele care nu primesc prima doza de antibiotic cu 4 ore inainte de nastere, fie ca s-au prezentat mult prea tarziu la spital sau nu au stiut de infectia cu streptococ, trebuie sa primeasca tratamentul imediat dupa nastere.
Acestea vor trebui sa ramana internate in spital pentru cel putin 48 de ore, pentru ca medicul neonatolog sa poata urmari starea de sanatate a nou-nascutului si a trata infectia in cazul in care aceasta apare.
Exista anumite gravide care au un risc mai mare de a transmite infectia cu streptococ la nou-nascut, acestea fiind urmatoarele:
nasterea prematura (inainte de 37 de saptamani)
ruptura prematura de membrane
travaliu prelungit (mai mult de 18 ore din momentul ruperii membranelor)
aparitia febrei in timpul travaliului
Reactiile adverse ale tratamentului antibiotic in cursul travaliului
Tratamentul infectiei GBS se face de obicei cu penicilina, din aceasta cauza este foarte important ca viitoarea mama sa stie daca a mai luat vreodata acest antibiotic putandu-se evita astfel aparitia unor reactii adverse.
Dintre reactiile adverse cel mai frecvent intalnite la administrarea de penicilina sunt alergiile. Rash-ul (alergia cutanata) apare la 10% dintre gravidele care primesc antibioticul.
Un numar mic dintre gravide (1 la 10.000) vor dezvolta alergii severe la penicilina ,putand aparea chiar si simptome amenintatoare de de viata, asa cum este socul anafilactic (1 la 1000.000).
Orice gravida care stie ca are o alergie cunoscuta la penicilina trebuie sa primeasca un alt antibiotic ca si tratament, dintr-o alta grupa medicamentoasa.
Este important ca in momentul screeningului pentru streptococ sa se efectueaza si o antibiograma dupa identificarea bacteriei pentru a stii cu exactitate care antibiotic este cel mai eficient in tratamentul infectiei.
Gravidele alergice la penicilina nu trebuie sa fie speriate, deoarece exista mai multe antiobiotice folosite in tratamentul infectiei cu streptococ asa cum sunt eritromicina, cefalosporinele, etc."
Alinuk,
Teo si minunea mica
nasterea - una dintre minunile lumii
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4b43ab1fe6e90f0fd2caa0" target="_blank">fericire, implinire..un an de Teo!
www.flickr.com/photos/13087113@N06/" target="_blank"> franturi de viata
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
...................................................
Nimic nu-i intamplator!
...................................................
crisspoliss spune:
Porumbito, imi pare rau ca analizele au iesit asa. Sper sa fie bine cu tine si bebele. Cat despre cezariana, dupa ce am vazut filmuletul ala pe care nu mai stiu cine l-a trimis, am zis ca asa ceva chiar nu-mi trebuie, mai bine sa suport ditamai durerile decat sa ma taie.
Miere, am fost in weekend la o prietena acasa care are chiar balansoarul ala, si era asa de comfortabil ca nu am mai vrut sa plec acasa. Ea l-a folosit ptr alaptat. Vreau si eu sa-l iau tot pe ala, desi sotul meu are acum chichite pe creier ca s-a uitat la documentarul despre Walmart si practicile lor, si nu mai vrea deloc sa cumpere de la ei...ce sa faci cu principiile
Eu am inceput cursurile prenatale, primul a fost mai new age asa, adica fiecare a vorbit despre el, despre cum e sarcina, despre frici si asteptari...ne-a pus sa respiram si sa meditam putin. Ne-a zis ca cele mai importante exercitii pe care trebuie sa le facem sunt Kegelurile( adica incordarea perineului- se face asa: pentru inceput te duci la baie sa faci pipi si in timp ce faci, iti incorzi muschii astfel incat sa opresti pipi, dupa care ii relaxezi iar si tot asa, pana prinzi miscarea- dupa aia o faci cand vrei, dar nu pe WC ca nu face bine la vezica) si statul guguli( aici te poti tine de un scaun sau un sot, daca vrei).
Ne-a mai vorbit de nutritie,nu e deloc tarziu sa incepem sa mancam sanatos, a zis sa luam calciu o gramada( din alimente) si ca o buna sursa e supa de oase( in care pui un pic de otet la inceput sa extraga calciul), lapte sau sucuri imbogatite cu calciu. Apoi grasimile, aici intra avocado care e foarte sanatos( grasimile din avocado sunt foarte folositoare, deci nu e nevoie sa ne restrictionam), ulei de masline, unt si untura, nuci si ulei de nuci si migdale. Dar fara margarina, ulei de soia sau canola sau chiar foarte putin de floarea soarelui. Si a mai zis de omega 3, ca cel mai bine e sa-l luam din uleiul de ficat de cod( eu mi-am cumparat ieri o sticla) si tot important e fierul, care se poate lua din ceaiul de urzica, ar fi bine sa-l bem in fiecare zi, la fel ceaiul de frunze de zmeura, si de regula sa se ia cu ceva citrice( suc de portocale sau limonada). Si ca in ultimul trimestru cel mai important e sa luam proteine in fiecare zi, adica fasole, linte, oua, carne, chiar cartofi. Multe fructe si mai ales legume cu frunze verde inchis( si broccoli). A zis multe, dar daca imi mai aduc aminte va spun. Ne-a aratat si un filmulet despre cum se desfasoara travaliul, si cum se misca bebele ca sa treaca prin osul sacru si sa iasa afara. NE-a mai zis de regula 4-1-1, asta cand trebuie sa mergi la spital. Adica contractii de un minut cu distanta de 4 minute intre ele si care dureaza de o ora..atunci e momentul s-o tulim la spital.
LA curs erau multe cupluri care vor naste acasa, aici e foarte raspandita practica( mai ales in Berkeley, unde sunt mai hippy..de aia cursurile sunt asa, mai pe partea naturala, adica cu ceaiuri si nutritie, meditatie si yoga, decat medicamente). Si se naste cu moasa si doula, si nu cu doctor( decat daca apar complicatii. Eu am doctor si ma duc la spital, ca daca nasc ascasa o sa-mi sara vecinii in cap.
Ne-a mai zis ca acele contractii Braxton Hicks le are toata lumea, dar nu toti le simt, si ca sunt foarte sanatoase caci pregatesc muschiul uterului ptr nastere- aici nu se dau medicamte decat daca sunt foarte dese si dureroase( ca si la Cris) in rest, au zis ca e ok sa le simti..dar sa o iei incet.
De-abia astept sa merg la urmatoarea, o sa ne invete cum s arespiram in travaliu, si se pune mare accent pe rolul partenerului..deci ii invata si pe ei ce si cum.
Crisss
29+
miereamara spune:
Crisspoliss, da si la noi au pus f mare accent pe exercitiile Kegel.
Balansoarul....mi-am aruncat azi un oki pe craigslist si l-am gasit la cineva cu 35 de dolari, arata f bine, tb un pic lacuit la manere, dar pe ansamblu e f OK.
Tu ce fel de epidural faci, daca faci? La noi in spital nu se administreaza walking epidural, aia de iti permite sa te misti ....si ma enerveaza...nu vreau sa stau ca o leguma in pat pe durata travaliului.
Aidan
crisspoliss spune:
Miere, habar n-am de epidurala. Inca nu am ajuns la capitolul ala. Sau oare se spune la turul spitalului? o sa-l intreb pe doctor maine, ca ma duc la control. Eu una sper sa nu-mi trebuiasca, dar nu ma stesez..daca trebe, trebe..om vedea atunci ce si cum. Dar stiu una clar. Eu nu vreau sa-mi puna perfuzie de cum intru pe usa. Aici se pune preventiv, daca cumva te deshidratezi> dar ai dreptul sa o refuzi. Daca travaluil dureaza, si chiar te deshidratezi, atunci nu le e greu sa ti-o puna. Dar altfel doare si nici nu te poti misca cum vrei. Numai ca trebuie s afie cineva cu tine care sa le zica doctorilor si asistentelor ce vrei, ca tu nu o sa ai putere sa strigi la ei. Asa ca aici incepe rolul partenerului, care trebuie sa stie ce sa faca si ce vrei si sa stea ferm pe pozitii.
Crisss
29+
crisspoliss spune:
MA uitam la spitalul la care o sa nasc, rata de cezariana e de 16%. Mi se pare super, nu e mare deloc. Mi-a zis o prietena ca in spitalul asta sunt obisnuiti ca femeile sa nu ceara cezariana sau epidurala si sa nasca cat mai natural posibil( asta e temerea mea, sa nu-mi faca prea multe interventii, sa lase Mama Natura sa se desfasoare)
Selene, bine ca esti ok din punct de vedere fizic. Asta cu sufletul o sa ia ceva timp pana se vindeca...trimit imbratisari. Si eu am o chestie cu iesitul din casa pana la o luna. Adica nu vreau musafiri si nici iesit la plimbare. Dar cu haine ptr bebe, cumpar daca vad ceva bun( desi maica-mea mereu ma enerveaza ca cica nu e bine) Tu stii mai bine de ce ai nevoie. Curaj, mai e putin pana vine comoara in viata ta.
Crisss
29+
miereamara spune:
Noua ne-au spus lucrurile astea la turul spitalului. In ceea ce priveste perfuzia am inteles ca iti instaleaza doar branula, ca sa aiba acces imediat in caz de ceva urgenta...
Perfuzia ti-o pune dupa ce iti conecteaza epidurala, la care apropo...
tb sa semnezi inform consent ca esti de acord cu riscurile, bla,bla,bla...sunt o gramada de acte de semnat.
Dar din momentul in care iti pune epidural, nu te mai poti da jos din pat si toate exercitiile pe care le-am facut cu birthing ball si mai stiu eu ce, sunt absolut inutile. Nu stiu, eu sunt foarte nehotarata, cred ca voi merge acolo si stau sa vad cum suport travaliul...ne-au zis ca poate fi pusa cam pana la 7-8 cm dilatatie. Plus ca o data cu epidural vin alte medicamente pt ridicarea tensiunii si stimularea contractiilor, faimosul pitocin...miercuri am appointment cu doctorul si o sa discut birth planul meu, in mare nu vreau epiziotomie, vreau sa stea Luc cu mine si sa taie cordonul, epidural nu sunt hotarata, vreau sa imi puna copilul pe burta imediat dupa nastere si sa-l lase la alaptat, sa-i faca testele chiar acolo (se poate) si sa stea cu mine in camera.
Aidan
DarkBendis spune:
In sfarsit am reusit sa pun pozici:
cu burticuta (eh, is de acum o luna da' pe astea le am )
http://s307.photobucket.com/albums/nn283/darkbendis/Huckleberry/
cu camera lui Huckleberry (ma rog, in ce stadiu e acum
) plus din lucrusoarele ei
http://s307.photobucket.com/albums/nn283/darkbendis/Pretty%20Things%20for%20Huckleberry/
si in final... cu madamele ca doara si ele sunt ale noastre si le iubim mult ![]()
http://s307.photobucket.com/albums/nn283/darkbendis/The%20Madams/

Dark Bendis
31+ cu "Huckleberry" Baby
AMR 9 SAPTAMANI!!!!!
http://bd.lilypie.com/gSJep1.png
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"