ERAD fara analize!

Buna ziua! :)
De ceva vreme am o rana pe col. Am urmat tratamente cu ovule dar rana nu a disparut, doctorita la care merg mi-a spus ca s-a restrans, dar nu destul si mi-a recomandat ERAD. Am un test PAP din ianuarie cu rezultat bun. Ieri am fost la un alt consult si m-i sa prelevat secretie pentru un alt PAP si pentru HPV. rezultatele imi vin peste vre-o 14zile, dar doctorita imi spune sa merg sa fac ERAD mai devreme, adica inainte de vedea rezultatul analizelor. Ea se bazeaza pe acel PAP din ianuarie.
Va rog sa imi spuneti parerea dumneavoastra despre aceasta decizie.
Multumesc!
Raspunsuri

ioana_gl spune:
Dati-mi voie sa mai revin cu o intrebare:
Stie cineva care sunt riscurile unui ERAD?
afecteaza fertilitatea?
va rog sa imi spuneti, pentru ca am gasit putine subiecte despre aceaste lucruri!
Multumesc!

lunna27 spune:
Ioana nu cred ca ERAD-ul afecteaza fertilitatea,eu am facut acum vreo 2-3 ani,nu mai scapam de o rana pe col,o dr mi-a spus sa fac chiar conizatie,n-am vrut(iar alti medici au zis ca nu e necesar)asa ca am decurs la ERAD.Nu-mi pare rau,operatia in sine a durat aprox 10 min,dupa aia am plecat acasa,s-a vindecat frumos si de atunci ma duc cam o dat pe an la control.
erau pe aici pe DC vreo 2 subiecte despre rana pe col,cand le gasesc am sa pun link-urile.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69575&SearchTerms=rana,pe,col
sanatate!

ioana_gl spune:
Multumesc lunna27 , apreciez raspunsul tau!
Am sa va tin la curent cu interventia, teoretic sunt programata pe 22. operatia am sa o fac la spitalul Fundeni cu anestezie generala, asa mi-a spus doctorita. daca as face operatia la ea la clinica m-ar costa mai mult.Lunna27, tu aveai copii inainte de operatie, sau ai facut dupa, sau nu ai de gand :) Si mie mi-a spus ca nu dureaza decat 10min dar asta e procedura.
Multumesc!

ioana_gl spune:
Vanina multumesc de intrebare .
Nu am facut interventia inca, am asteptat sa treaca iarna, HPV si PAP au iesit OK. Luna asta voi face tratamentul inaintea interventiei si poate la sf lui febr am sa merg. Intre timp m-am mai documentat si ar trebui sa nu fie riscuri de infertilitate&stuff :)
Revin, dupa!

florina22 spune:
Buna,
si eu sunt curioasa despre aceasta interventie, la ce dr ati efectuat ERAD, cat de mult costa si cel mai important, a avut cineva bebelus dupa ce a trecut printr-un erad?
multumesc mult

ioana_gl spune:
Revin cu noutati,
am facut ERAD la Bucuresti, la Institutul Oncologic. Doctorita care a facut interventia este Dr. Nocolaescu. cost, toeretic 0, practic "mici atentii la doctor, anestezist, asistente". Nu era nevoie in toate cazurile dar pentru linistea mea am fost darnica cu cine am crezut.
Am ajuns la spital intr-o joi dimineata la 7:30, m-am internat, iar la 8 eram prin spital dupa analize pre operatorii. La ora 12 eram gata cu analizele (EKG, sange, radiografie). La inceput mi-a fost teama, vazand de toate in acel spital (femei cu diverse probleme, im mare parte cancer sau inceput ). Joi seara am fost consultata de doctorita, uramand ca vineri la pranz sa urmeze interventia. Joi noaptea am ramas in spital imprietenindu-ma cu cateva doamne care se internase odata cu mine, urmand ca tot vineri sa fie operate.
Referitor la operatie: vineri nu am mancat/baut nimic pana la ora 13:30 cand am intrat la operatie. Prima data am mers intr-o sala unde am vb cu anestezista si unde mi s-a administrat anestezicul. In timp ce anestezicul isi facea efectul m-am dezbracat si m-am intins pe targa. Am intrat in sala de operatie unde anestezista mi-a spus "acum o sa dormiti, noapte buna :)" si asa a si fost, in cateva secunde am adormit si m-am trezit la Terapie intensiva acoperita de un cearceaf si in maieu. Nu am simtit nimic in timpul operatiei, nici durere nici altceva, cum nici dupa trecerea efectului anesteziei. La 13"30 am intrat in operatie si la 16:20 eram inapoi in pat in rezerva. operatia a durat cam 15-20min, restul timpului fiind recuperare la terapie dupa anestezie.
Acum, la 4 zile de la interventie am o mica sangerare, de culoare deschisa, care din cate am inteles este normala. In 3 saptamani voi primi rezultatul de la biopsie legat de modificari celulare in zona unde era rana. Timp de recuperare 2 luni, fara apa rece, fara apa fierbinte, fara sex.
Ca si sfat pentru cele care vor sa faca interventia: NU EZITATI!!! lucrurile pot scapa usor de subt control, iar timpul pierdut este in defavoarea voastra.
sper ca am facut putina lumina. astept intrebari :)
Multumesc!

Ramonadragan spune:
Dragele mele, vreau sa va impartasesc bucuria mea in legatura cu o veste minunata pe care am primit-o de la ginecolegul meu (Dr. Stoian Ioan - Gynecoland). Aveam o rana pe col, cu C3 la Papanicolau,cu care ma chianuiam de cca 1 an si de care AM SCAPAT COMPLET!!!! Sa va spun si cum: timp de 1 luna de zile, in fiecare seara mi-am pus tampoane interne (OB) imbibate cu solutie de ALOE FIRST. Si il tineam pana dimineta, dormeam cu el. A facut minuni efectiv! Colposcopia a confirmat faptul ca rana s-a vindecat. Medicului meu nu i-a venit sa creada, dar asta e purul adevar. Deci, incercati cu incredere daca aveti o astfel de problema! Multa sanatate va doresc! :-)

flower-power spune:
ioana, recuperare rapida . Nu ai Mesaje Private activat .As vrea sa te intreb ceva mai ...
The most beautiful thing in life is LIFE itself

denisabia spune:
Ramonadragan din cate vad postezi acelasi mesaj pe site-uri diferite.Mi se pare ciudat ca pe ambele forumuri esti doar la 2-4 mesaje?Aloe first e produs de FLP.Am incercat si eu cu un ob imbibat in solutie, insa a fost prea puternic parca ma ardea si cand l-am extras m-am si ranit la iesirea din vagin era putin sange,fiindca nu poti sa umezesti tamponul 100% cu solutie.In primul rand la rani pe col medicii interzic tampoane interne, una din cauza producerii si intretinerii acesteia.Acest spray este special conceput pentru epiderm, sincer toate adaosurile din compozitie nu cred ca sunt indicata pe mucoasa vaginala.Un iaurt cat mai natural introdus cu seringa 5 zile consecutive in vagin pentru refacerea florei e deja alta poveste.
Daca chiar te-ai vindecat ma bucur pentru tine, dar pe viitor atentioneaza ca este conceput pentru tegument.Scuzati offtopicul.