Indemnizatie in strainatate

Indemnizatie in strainatate | Autor: peanut

Link direct la acest mesaj

Cata indemnizatie si concediu pentru cresterea copilului se da in tara in care locuiti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana7mi spune:

ITALIA

5 luni maternitatea obligatorie;

-2 luni inainte si 3 dupa nastere.
-se poate lua si 1 luna inainte si 4 dupa doar cu certificat de la medicul ginecolog.

Maternitatea obligatorie se plateste 100 % (80 % de catre asigurarile de sanatate, 20 % de catre societatea unde lucrezi).

mai exista si maternitatea facultativa: 6 luni, insa este platita doar 30 % de catre asigurarile de sanatate.

In rest ai dreptul la concediul pt. cresterea copilului pana la 3 ani, insa nu este platit. Societatea este obligata sa-ti pastreze locul de munca.

Ale
le mie foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yael spune:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=123352

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

as vrea sa reluam subiectul pentru ca linkul nu ma lamureste total caci se refera la alocatia pentru copil.

intrebarea mea este urmatoarea: ce valoare are indemnizatia pentru crestere si ingrijire copil in tara unde locuiti? ma refer la cea platita de stat, daca exista.

atentie .. nu ma refer la pre si post natal (timp in care in romania esti platit de compania unde lucrezi). astea le-am gasit deja pe wikipedia.

multumesc mult.

Elena de Eva Maria (14.01.2008)

Eva creste mare
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete

papa bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

SUA- indemnizatie pt copil = 0, se acorda o facilitate la taxe pt cei care au copii.
Indemnizatie pt mama (pre si post natal) intre 6 si 12 saptamani platite cu un anume procent din salariu (difera de la stat la stat sau de la companie la companie). Este platita de companie nu de stat. Statul nu asigura nimic, deci in SUA indemnizatia pt mama (cea la care te referi tu) este zero.
Gradinite/crese - intre 650 dolari/luna si 1500 dolari/luna, depinde de conditii, zona,oras, stat.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery

Aidan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Ellenuta, ti-am scris si la subiectul celalat, dar uite aici pentru UK:

Pre-natal si post-natal nu exista, atata vreme cat esti salariat primesti "maternity money" - banii de la job + alocatia fixa de bebe (child credit) care este cam 80 de lire pe luna + tax credits ("banii de la stat") care se calculeaza in functie de salarul familiei (noi vom primi in jur de 60 de lire pe luna, probabil mai putin ca avem 2 salarii medii in casa). Daca veniturile familiei sunt mai mici primesti tax credits mai mari, daca salariile sunt mai mari primesti mai putin sau deloc. Fiecare copil nascut in UK primeste suma fixa de £250 de lire care trebuie investita intr-un cont special (copilul va avea acces la banii respectivi la varsta de 18 ani).

Mai mentionez ca o gradinita/cresa costa minimum 800 lire pe luna (maximum... poate fi oricat), mai ai alternativa de childminder (adica persoana particulara acreditata de consiliu care ingrijeste cate 2-3-4 copii la domiciliul ei - eu asta am ales caci asta imi permit) si costa cam 500 de lire/luna 9 ore/zi ... sau bineinteles bona (salariul unei bone calificate e cel mediu).

Dark Bendis

39+ cu "Huckleberry" Baby

AMR 6 ZILE!!!!!

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

saru-mana mult pentru detalii! fac un research pentru un reportaj.

pupici

Eva creste mare
Eva

papa bun

Mergi la inceput

fetelor .. nu mai ma ajuta nimeni?

belgia, franta, austria, germania, grecia, ungaria, olanda etc??

Eva creste mare
Eva

papa bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Germania

- 67% din venitul net (calculat ca medie a veniturilor nete obtinute in ultimul an), dar maxim 1800 Euro / luna, pe o perioada de 12 luni.
- celor fara venit (casnice, someri, studente), se acorda 300 Euro pe luna, timp de 1 an.
- in cazul sarcinilor gemelare, se acorda care un bonus in valoare de 300 Euro pentru fiecare al doilea, al treilea copil.
- perioada de acordare a indemnizatiei poate fi "impartita" intre parteneri (o perioada sta mama acasa, restul tata).

Danemarca

- 100% din venit in primele 6 luni, si 90% din venit in urmatoarele 6 luni (deci in total 12 luni).

Norvegia

- se poate alege intre:
1) 80% din venit pe o perioada de 1 an
sau
2) 100% din venit pe o perioada de 10 luni.

Finlanda

- 70% din venit pe o perioada de 9 luni

Estonia

- 100% din venit pt. 1 an.

Alina

Mergi la inceput

alina multumesc mult de tot!

Eva creste mare
Eva

papa bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fecian spune:

Buna Ellenuta

Hai sa te lamuresc in cazul Olandei....care e varza din punctul asta de vedere(o tzara mai comunista si mai rasista ca asta nu e decat SUA)

Deci :
concediul pre si post natal e in total 16 saptamani : minim/maxim 4/6 saptamani prenatal si 12/10 postnatal , timp in care esti platita integral. Dupa poti beneficia de maxim 6 luni de zile de concediu de ingrijire copil cu 62% din salariu (din cate am vazut eu impozitabili)si alte maxim 6 fara nici un venit. Mai ai posibilitatea de a lucra part time (eu acum de exemplu mi-am luat timp de 6 luni de zile o zi pe saptamana parental leave si sotul meu la fel). Puiul sta restul de 3 zile la gradinita pentru care platim 850 euro/luna (din care primim inapoi de la taxe o anumita suma ce depinde de salariul fiecaruia).
Alocatia copilului consta in 193 de euro/3 luni. Pe care ii poti pierde, pe un trimestru intreg,daca nu ti-ai facut formele la timp(vorbeste experienta)

Cam la asta se rezuma indeminizatia mamelor aici. Din ce am vazut uneori se merita sa stai acasa cu copilul decat sa muncesti...date fiind taxele mari la gradinitza (dar si conditiile).

Bafta in continuare cu reportajul

Felicia, cea mai fericita al ursuletzului-pufarina Gabriel (23 Mai 2008)
Pozici cu noi in noua formula
Ursuletzul-pufarina
Povestea nasterii
M-am nascut de ziua mea
Sa revenim la normal
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">Sustin campania pentru reproducere asistata. SEMNEAZA SI TU !

Simplicity is the key to excellency

Mergi la inceput