Citat: |
citat din mesajul lui fecian Buna Ellenuta Hai sa te lamuresc in cazul Olandei....care e varza din punctul asta de vedere(o tzara mai comunista si mai rasista ca asta nu e decat SUA) Deci : concediul pre si post natal e in total 16 saptamani : minim/maxim 4/6 saptamani prenatal si 12/10 postnatal , timp in care esti platita integral. Dupa poti beneficia de maxim 6 luni de zile de concediu de ingrijire copil cu 62% din salariu (din cate am vazut eu impozitabili)si alte maxim 6 fara nici un venit. Mai ai posibilitatea de a lucra part time (eu acum de exemplu mi-am luat timp de 6 luni de zile o zi pe saptamana parental leave si sotul meu la fel). Puiul sta restul de 3 zile la gradinita pentru care platim 850 euro/luna (din care primim inapoi de la taxe o anumita suma ce depinde de salariul fiecaruia). Alocatia copilului consta in 193 de euro/3 luni. Pe care ii poti pierde, pe un trimestru intreg,daca nu ti-ai facut formele la timp(vorbeste experienta) Cam la asta se rezuma indeminizatia mamelor aici. Din ce am vazut uneori se merita sa stai acasa cu copilul decat sa muncesti...date fiind taxele mari la gradinitza (dar si conditiile). Bafta in continuare cu reportajul Felicia, cea mai fericita al ursuletzului-pufarina Gabriel (23 Mai 2008) Pozici cu noi in noua formula Ursuletzul-pufarina Povestea nasterii M-am nascut de ziua mea Sa revenim la normal www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">Sustin campania pentru reproducere asistata. SEMNEAZA SI TU ! Simplicity is the key to excellency |