Gravidute si Mamici curajoase de Nov-Dec2008 (122)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anes spune:

Despre noi, iata noutatile...
Azi am implinit o luna de viata!
Am luat in greutate 920 g . Ne-m luat cantar electronic pt. bebei si il pot cantari oricand. Avem niste falcute si pulpite! Si ne-am si lungit! . Sunt incantata de rezultat...inseamna ca laptic de tzitzi este suficient (chiar daca nu in exces ca sa stocam ceva)! Am sa vb. cu medicul ca sa vedem cum facem sa il masuram! Nu m-as duce la cabinet ca bantuie virozele, desi, daca vine acasa nu cred ca are cum sa il masoare...
Nu avem un program inca. Papam (ca si Eva lui Mirtha) si la o ora si la 3 ore. Noaptea ne trezim de 2 ori ca sa papam si sa schimbam scutecul. Stau cam o ora cu el apoi, ca sa scoata aerul si sa se linisteasca. daca nu scoate aerul, regurgiteaza. Nu intotdeauna inghite aer, dar uneori ma insel si il pun in patut, pt. ca apoi sa vad ca a varsat lapticul.
Ne chinuie colicile... Of, dar scapam noi si de perioada asta...
La plimbare nu am mai iesit pt. ca zilele astea a cam batut vantul. Dar am stat la aer pe balcon.
Cam astea ar fi informatiile...
Merg sa citesc macar capitolul asta!

http://community.webshots.com/album/568105640OIVDLg

Remus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa.1983 spune:

Manumanu......pai crezi ca mai e in avantajul meu sa-i bag la copil prostii d'astea in cap???.....si asa Elvis nu vrea sa paraseasca cladirea ......bine ca acum e izolat fonic......

Otilia....ti-o incerci cu 11.11..........si decembrie e o luna buna aaaaaaaa????....bey Omidee....freaca lampa ....vezi ce iese....zi si mie....ca eu o tot frec si nu iese nimik...imi da cu virgula....

...Vine unla mami...

...Albume Burtica, Bebe, Diverse!!!...

LAURA 38+ Deniel Alexi
----------------------------------------------------------------------------------------------

AMR 7 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manumanu spune:

malinas, felicitari!! Bine ai venit pe lume, bb de malina!!!

Am avut ceva dureri azi-noapte, nu stiu daca erau contractii sau nu pt ca burtica nu era tare tot timpul...au trecut cu no-spa, dupa care am dormit bustean pana dimineata la 9...Bebeii mei sughit, e o senzatie tare simpatica.

Azi sotzul monteaza patuturile!!!Si poate punem si stickerele pe pereti...

manu 34+ +

AMR 2-3 SAPTAMANI!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramo2007 spune:

Gata cititul din urma...felicitari proaspetelor mamici si bafta multa celor care nasc astazi!
Eli, am plans citind mesajul tau!
Julia, fruntea sus, totul va fi bine de data asta!
Alexa, bafta azi la discutia cu anestezistul si cu dr. tau...tu cam ce ai vrea, nastere normala sau cezariana?

Ramo 35+ Sara Maria

Puiutul meu scump

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmendu spune:

manumanu- vrem poze cu patuturile montate si cu stikerele!

eu am reusit cu greu sa ii aranjez hainutele lui bebe in dulap. obosesc intr-un mare stil. plus durerea de burta, plus durerea de simfiza, plus durerea de mr. H. sunt cam varza. i-am pregatit si hainutele de scos din spital.....ce mai, hainele sunt pregatite, patul e facut, biberoanele spalate, pregatite de sterilizat, eu sunt pregatita sa nasc. gata...

38+ Victor
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Salutare!

Marysa, Simona, Malina, felicitari! Sa va traiasca puisorii sanatosi!!!!

Scriu si eu cateva vorbe, repede, ca nush cand mai apuc sa mai intru....
Ieri am avut vizite toata ziua (vreo 12 persoane), desi n-aveam niciun chef de musafiri (am picat franta pe seara... si apoi am avut parte de-o noapte de alaptat la 2 ore...), pe principiul "stiu ca nu ti-ai revenit si ca inca nu ne-ai invitat, dar nu mai aveam rabdare sa-ti vedem bebele"....
E incredibil cum se autoinvita toata lumea..... foarte putini intreaba daca poti sa-i primesti....
si cum eu abia stau in sezut... zau ca nu mi-e deloc usor sa zambesc....
Si in plus, am o prietena cu fiica liceana in cls a9a si... are nevoie de ajutor la fizica (optica)... si na, io am fost profa de fizica acu' multi ani de zile... Cum as putea eu sa refuz s-o ajut?! Numai ca eu n-am mai predat de 6 ani de zile, numai la optica nu-mi sta mie mintea acum... la cat de nedormita sunt..... Ma streseazaaaaaaa raaaauuuuuuuu de toooooot........ Ce ma fac? Ce ma fac?

Diana, si lui Antonio ii sangereaza buricul, desi i-a cazut "cordonelul" cum zicea Sebi, cam din a 10-a zi, si asistenta i-a dat deja o data cu nitrat de argint pe acolo... Si cred ca il si doare putin...
Baita generala nu i-am facut decat de doua ori pana acum (l-am spalat separat, pe parti). Nu prea ii place.... si nu reusim sa ne facem un "program"....
Cu ochisorii nu avem probleme; la Sebi am avut. Picaturile Tobrex sunt ok, i-am pus si lui Sebi cand a avut conjunctivita.
Alaptatul.... haotic. Cand suge la doua ore, cand la 6-7 ore... Cand suge cate 5 minute, cand cate o ora jumate.... Adoarme numai la mine in brate, de preferat cu tzatza in gura....
Plange rau pana face kk... Deja stiu sa deosebesc "plansetele"...
Ieri am aflat ca bunicul meu din partea tatalui (nu mi-l aduc aminte, aveam 3 ani cand s-a prapadit; sa se odihneasca in pace!) avea ochii albastri si ca Antonio seamana cu el, se pare... asa ca.... avem sperante ca ochisorii sa nu devina caprui...
Bubitele.... sunt inca urate... si pe tot corpul...
BB si-a descoperit degetelul magic...
Am pus www.flickr.com/photos/12628432@N06/?saved=1" target="_blank">poze.
Inca n-am iesit afara.... Nu stiu cum sa-l imbrac.....de fapt, nici pe mine nu mai stiu cum sa ma imbrac.

Aoleuuuu... tre sa fug..... deja scartzaie.....

Mami fericita de Sebi si Antonio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anes spune:

Deea, nu-ti face probleme ca BB doarme atat de mult! In primele doua saptamani asa se manifesta, cu stari de somnolenta, mai ales daca are icter fiziologic (nu ne-ai spus). De pe la 3 saptamani ai sa vezi ca nici o farfurie cu mancare nu o poti savura in liniste! Daca suge o ora jumate, inseamna ca mananca pentru mai mult timp! Al meu sugea 5,10,15 minute si dormea 4-5 ore si la fel ca si tine eram ingrijorata. dar acum este un ditamai flacaul de aproape 4 kg!

Mav fir-ar sa fie de hemoroizi.... Si eu am dar din fericire ai mei nu sunt durerosi (deocamdata). In urma cu aproape doi ani s-a facut unul mare si dureros dar a cedat la Proctoglivenol (unguent). Acum la nastere s-au facut mai pronuntati, dar nu durerosi.
Cat destepre bubite, intr-adevar se numesc sudamina. Sfatul meu este sa nu tratezi cu nimic ci sa pui intr-un saculet de tifon trei linguri de tarata de grau, pe care sa o clocotesti intr-un litru de apa. Cand ii faci baie lui BB, pune-i zeama aceea in apa din cadita. Ai sa vezi ca Antonio va avea o piele sanatoasa.
Mie mi-a spus asta chiar dr. de familie cand a venit acasa. Initial m-am uitat invers, dar se pare ca este benefic lucrul acesta! Zilnic fac asta la baita.
Lui Remus ii aparusera unele bubite si pt. ca nu i-a priit uleiul de baie Johnson. Acum folosim samponul si lotiunea de corp Klorane.
IN cartea Mama si Copilul scrie ca bubitele astea nu se sparg! Cu toate astea si doctorita noastra a spus sa intindem putin pielea unde este bubita si sa dam cu un betisor inmuiat in alcool iodat. Tarata a fost cea mai eficienta si faptul ca am schimbat Johnsonul. Dr. neonato din maternitate ne-a spus ca este posibil sa faca alergie la Johnson, pt. ca a observat multe cazuri.

http://community.webshots.com/album/568105640OIVDLg

Remus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramo2007 spune:

Mav, inceraca Bephantene pentru bubite.
O prietena si-a scos baitelul din maternitate in vara plin de bubite, gen cosuri pe picioruse si asa l-a facut bine fff repede.
Cat despre musafiri...zi-le sa mai stea acasa, nu prea e bine multa lume in vizita acum cu gripa.
Sanatate piticului si cat mai mult timp de odihna tie!

Ramo 35+ Sara Maria

Puiutul meu scump

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

pe aici...tot 2in1. Am avut niste zile mai proaste, de aia nu am mai scris. Multumesc fetelor care au intrebat de mine . O sa va anunte sotul cand se intampla minunea. Cum eu NU vreau si pace sa o las singura pe Alexa prin spital, am zis ca pe 17 nasc ...nu de alta, dar joi am intalnire cu anestezista si ultima ecografie. Vineri e ziua socrelei si nu nasc si pace, si apoi nu vreau sa-i stric week-endul medicului. Asa ca nasc luni .
Azi sper sa termin camera bebelinei.

------------------------
Felicitari proaspetelor mamici!!!!

Lorellay, Esaria

---------------------------
Eu am niste dureri/contractii mama-mama. Imi vine sa-mi iau campii. Nu stiu daca mai pateste cineva ca mine, dar dupa ce merg la toaleta si dau sa ma asez in pat ma doare pasa de mor. Se duce durerea din col pana in creier. Imi dau efectiv lacrimile. Am senzatia ca iese bebelina.

==========
Corina 36+ Arianna Maria
My baby
Albumul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancaoradea spune:

Alexutza 26 raspund prezent la apel, de abia acum dupa 2 sapt de la nastere am putut sa stau la birou, la pc sa citesc cate ceva. Mi s-a vindecat greu epiziotomia, dar acum sunt bine. Bebe Sara, care s-a nascut cu 51 cm ( rog pe cine se ocupa de listuta sa treaca inaltimea care lipsea din date), e o scumpa, papam bine si des, la 1,5-2 ore sau 3-4 cum are ea chef. Tot timpul alaptatul dureaza mult, asa ca mi se pare ca asta facem incontinuu. Apoi ar trebui sa ragaim, dar ne apuca sughitul si nu trece decat cu alta tura de laptic. Am inceput sa-i dau cateva lingurite de ceai, dupa indelungi dezbateri..Voi ce faceti, le dati ceai la bebei?...avem colici si ne chinuim un pic, asta e...speram sa treaca cat mai repede.
Avem inca icter fiziologic si alul ochisorilor cam galben, dar se pare ca nu trebuie sa ne alarmam decat daca nu trece in 2-3 luni.
pup toate gravidutele si proaspetele mamici!!
De Hera stie cineva ceva? Probabil se reface dupa nastere..

Mergi la inceput