Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (98)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

BUna!

IOANARADU- imi pare tare rau pentru ce ati patit dar sper sa se faca Matei bine ca restul le uitati voi in timp.... Chiar nu stiu de ce pot face rubeola daca ii vaccinam? Trebuia sa intrebi la matei Bals poate aveau aia o explicatie.

MIHAELA- eu nu cred ca are nimic pe limba. Daca e vorba de baza limbii dar in spate de tot acolo unde practic se duce spre gat( si nu vezi tot timpul acel segment... nu prea stiu cum sa explic) cred ca e normal sa fie asa. Adica asa e si la Maria dintotdeauna si nu m-am ingrijorat. Eu ii vedeam segmentul ala asa cu niste excrescente cum zici tu numai cand isi facea greata si vroia cu tot dinadinsul sa vomite. Dar niste tantum verde nu are ce strica si daca esti ingrijorata poti merge si la medic.

ELYANNE- parca tu spuneai ca se poate da fluor si mai tarziu, pentru dentitia definitiva. Cand? Acum imi pare rau ca nu-i dau Mariei dar cand era bebe nu am gasit nici un medic care sa-mi recomande desi am tot intrebat.M-am uitat luni in parcul de la policlinica dupa voi (era 11.30). Cam cand iesiti?

Maria e bine, doarme. Azi e a 3-a zi cand nu se uda nici macar noaptea. Bine ca noaptea si la somnul de pranz inca ii pun scutecul iar in rest se cere cu mici exceptii. Mai rau e ca se cere si daca suntem afara si daca pana saptamana trecuta o puneam sa faca dupa un copac ceva acum nu imi mai vine si in magazin la fel. A plans duminica in Cora ca vrea sa faca pipi... pai si eu unde sa o pun.... avea scutec pe ea dar nu vroia sa faca. E cam aiurea... uneori imi pare rau ca am invatat-o la oala ca e prea mica si nu intelege de ce uneori tb sa faca in scutec si in rest la oala, sa o duc in magazin la toaleta inca nu se poate si tot asa...

Cat stati afara cu copiii in perioada asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Pusese cineva la un moment dat un programel cu rame haioase pentru pozele digitale. Mi-l poate da din nou cineva ca am schimbat calculatorul acum ceva timp si sotul nu l-a copiat ca nu ar fi fost asa necesar.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefaniya spune:

Lilidana,am uitat,da de sarbatori mergem in Romania.Noi am hotarat de la inceput ca un Craciun in DK unul in Ro.E greu cand ai sotie din alta tara,dar asta Oricum e un Craciun scump pt ca de obicei biletele ne costa in jur de 600euro,dar acum de sarbatori au costat 1000euro Si plus cadouri si alte cheltuieli...

Crina,ai dreptate,de la stanga la dreapta e gresit.Dar eu asa il spalam si sincer asa o fac si acum pt ca e mai usor,nu deschide gura cat sa-l spal corect. Dar dentistul mi-a spus ca el avand strunga,spalatul stanga/dreapta ii poate da durere.Ca particica ai de strunga nu se intareste ca restul gingiei si atingand cu periuta ii poate da durere si asta poate fi motivul pt care nu deschide gura.

Ioanaradu - Dar cand ati facut vaccinul de 15 luni nu a facut atunci bolile copilariei? Se pot face iar?
Ce sa spun,sanatate lui Matei!

Mihael@ - acum o luna Carl a facut pe limbuta asa cum zici tu si i-am folosit acel gel cu glicerina care il foloseam cand era mic si de la laptic faceam alb pe limbuta. La noi a ajutat.

Carmen94 - si Carl a inceput sa loveasca daca ceva nu-i place,si de-acum ma astept si eu la crize.Sper sa nu-l apuce prin magazine

O zi buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rein spune:

Eliana, eu multumesc de precizarea cu doza corecta de fluor. Chiar ma interesa pentru ca ne-a dat si noua pedi reteta si tot astept sa-mi vina avantul sa incep sa-i dau. Cand ma gandesc ca trebuie zilnic, tot aman.

Despre vaccinurile anti-tot-felul pe care le facem copiilor doctorita de familie mi-a spus ca unele boli le vor face dar intr-o forma mult mai usoara, trec mai repede si nu lasa urme. Am intrebat cand i-am facut ROR pt ca eram nedecisa si asta mi-a raspuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen94 spune:

tzuna.................da.la 4 dimineata.iti dai seama cum arat eu pe jumatate adormita incercand sa-i explic ca la ora aia toata lumea doarme

Crina_mio..............eu cu spalatul pe dinti ii dau de sus in jos si de de jos in sus.asa am invat si eu si asa m-am obisnuit.m-am gandit sa-i cumpar o periuta electrica ca aia isi face treaba mai bine decat o fac eu,dar inca nu am cautat si sunt si curioasa daca o sa o vrea.

Mihael@................nu stiu sa-ti raspund la intrebare,dar sper sa nu fie nimic grav

ioanaradu............sanatate la bondarel!

tzuna..............noi azi am stat afara 2 ore.era soare,nu batea vantul,dar era rece.ieri nu l-am scos ca a fost innorat si a batut vantul si cand e vant nici el nu vrea sa stea.

stefaniya..............hehehe,sa-l vezi pe al meu prin magazine cand il apuca.eu ii spun o data sa se ridice si a2a oara ii zic ,,pa!,,plec si el 2 bani nu da.taica-su se duce si-l ia si el nici nu miauna!
deci nu plecam fara tati la cumparaturi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilidana spune:

Stefaniya,cred ca tu ai remarcat prima ca David si Carl seamana,eu te-am copiat,dar tot zic de fiecare data cand vad pozele cu Carl:"wow,parca e David!".Poate suntem rude ,ca eu prin DK n-am fost si cred ca nici tu prin Romania in vara "fiebinte" a lui 2006 ,asa ca ei nu pot avea acelasi tatic.
Cum ai ajuns la dentist?A fost ideea ta sau acolo asa se face?
Ca eu,sincer,m-am gandit ca e prea devreme.Da' mi-ai dat tema de casa,sa vad pe unde ajung si eu cu David.

Carmen94,m-a distrat faza cu Darius care va verifica dimineata la 4.E tare simpatic ,dar cred ca pentru voi nu e prea amuzant.

Crina mio,sa nu crezi ca e prea mult,sunt 25-30 cuvinte in toate trei limbile,la un loc:
ai=by
aiuiu=I love you
cau=cow
tu=two
tentiu=thank you
3 in maghiara:1,2,3(adica numara)
mai mormaie cate ceva ce nu poti stii exact ince limba e,si restul...romaneste,vreo 20 cuvinte,nu le-am numarat,dar e destul de putin,mi se pare.

Hai ca ma duc si eu la culcare ca mi s-a facut somn de la un pahar de bere canadiana .
Si sa nu va mai gasesc pe pagina 2 ca va dau bataita .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kitty spune:

Buna dimineata!
Giulia are laringita, i-a iesit si un canin - in sfarsit. Laringita se pare ca e virala, asa ca ii dau doar nurofen si apa de mare in nas. Nu mai face febra, e doar ragusita si tuseste si se sperie si plange ca n-a mai tusit pana acum.

Crina, asa si Giulia, adee e si pt rece si pt cald.

Ioana, , imi pare rau ca treci printr-o perioada mai dificila, sper sa treaca cat mai repede.

Tzuna chiar vroiam sa intreb daca sunt copii care au scapat de pampers in stup. Felicitari! Perioada in care o sa fie nevoie sa-i mai punem la cate un tufis - cred ca o sa fie mai lunga.

Ieri mi-am dat seama ca Giulia a implinit 20 de luni si ca in 4 luni vreau-nu vreau trebuie sa fiu la servici, asa ca imi bat iarasi capul ce solutie sa gasesc, nimic nu ma multumeste 100%, sunt o nehotarata! Asa ca va stresez din nou: Am asa :cresa de stat, gradi particulara sau bona. Ei, la fiecare am plusuri si minusuri si nu reusesc sa le pun in balanta in asa fel incat sa spun :asta-i mai bine! In mod normal varianta cu bona ar fi ultima care as alege-o din cauza de amintiri nasoale cu bona lui Raul si pt ca as prefera sa socializeze si sa fie in grija unei persoane de specialitate....Ma gandesc la varianta bona doar pt ca nu are cine sa ne ajute deloc si ma gandesc si ca de acum Raul o sa trebuiasca sa stea toata vacanta mare singur cate 9 ore pe zi, Calin mai e plecat si mi-e greu cu amandoi copiii fara nici un ajutor, ba mai trebuie sa si fug la bunica ca nu se simte bine, ba ca-i trebuie nu stiu ce.
Nu sunt o companie placuta azi!

Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007
Poze
slideshow

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene spune:

Buna tuturor!
Mai apar si eu ocazional... Am vazut albumul cu pozele de 18 luni, asa ca nu se putea sa nu pun si eu una:
http://good-times.webshots.com/photo/2937355320096653195JyYetM

Ma bucur sa vad ce mult au crescut toti puiutii! Si ca este in crestere si numarul de fratiori Felicitari burticilor noi!

Alexandra mea (Anda - cum s-a autointitulat) ne surprinde tot mai mult in fiecare zi, spune foarte multe cuvinte, chiar si propozitii scurte, repeta aproape tot ce aude; ii place foarte mult sa se uite in cartile pentru copii cu animale si mai nou sa 'deseneze', adica sa mazgaleasca pe tablita magnetica sau pe foi. Am fost nevoita sa ascund toate markerele, preventiv, ca mi-e teama de urmari .

Am sa incerc sa scriu mai des de acum inainte... Sper sa si reusesc ... ca daca e timp e asa de greu sa ma logheeeez... lenea e de vina, recunosc; si accept si rosiile de rigoare

Anca, de www.TickerFactory.com/][/url]" target="_blank">MARIA ALEXANDRA - 28 februarie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Tzuna nu prea am mai iesit in parcul de la policlinica... cand am iesit, mai mult pe langa bloc...

Despre fluor mai tarziu, pentru dentitia definitiva... habar n-am de cand... Cred ca de la 3 ani... pt. ca pe la 5-6 ani apar primele masele din dentitia definitiva (atentie cele care vreti sa le sigilati dintii... sa fiti atente cand apar astea...) si pp ca se formeaza in gingie cu ceva timp inainte... de ex. la fii'mea (4 ani) deja se vad in gingie... Si eu stiu ca fluorul trebe dat de cand se formeaza dintele in gingie... de ex. pt dintii de lapte unii zic ca mamica ar trebui sa ia de cand e gravida... eu am inceput sa le dau de la 6 luni, dintii de lapte erau formati de cand erau in burtica, asa ca nu cred ca i-a ajutat f. mult pe cei de lapte...

Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihael@ spune:

Ioana, of cat mai patimiti...ce face Matei acum, cum se mai simte?

Tzuna, felicitari pentru Maria cea domnisorica, fara pampers! noi suntem la ani lumina departare din punctul asta de vedere
cred ca ai dreptate cu chestiile alea de pe limba, daca zici ca si Maria are tot asa, probabil e normal, doar ca pana acuma nu le-am observat, ca nu prea casca gura

Selene, Alexandra este o scumpete,are mutrita de smechera mare..mai povesteste-ne si tu mai des de ea

Kitty, deci febra pe care o facea Giulia o fi fost si din cauza laringitei, nu? parerea mea (daca ai nevoie de ea) este sa incerci cu bona, mai amani un pic momentul gradi, la 3 ani ei sunt deja un pic mai rezistenti la imbolnaviri, se descurca mai bine singurei, iti povesteste ce se intampla pe-acolo...nu cred ca e cazul sa te gandesti la socializare, are timp destul pentru asta....asta desigur, daca ai o varianta foarte buna pentru bona

daca as avea de ales, eu as opta asa:
1. o bunica care sa vina 8 ore, sa aibe grija de ea, eventual ceva curatenie+papa, si apoi sa plece cuminte la ea acasa
2.bona recomandata
3. gradi particulara
4. gradi de stat

cum deocamdata la mine nu se intrevede nici una din variante (la camin o pot da abia in toamna viitoare, deci sunt descoperita martie-sept)sintuatia e si mai naspa...a, as mai avea o optiune...s-o trimit la socra mea la tara, s-o vad doar in weekend

Mihaela siwww.desprecopii.com/info.asp?id=1199" target="_blank">Stefania (19 martie 2007)

Poze
Varsta Stefaniei

Mergi la inceput