Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (98)
Raspunsuri - Pagina 10
tzuna spune:
BUNA!
KITTY asa cum spunea si Mihaela o bunica de incredere (care sa respecte totusi ce-i spui tu) care sa stea ziua cu copilul si seara la ea acasa ar fi minunata.... Daca nu se gaseste (ca si in cazul nostru) pe locul doi ar fi dupa parerea mea o gradinita particulara (dar aproape de casa, nu foarte foarte scumpa si cu putini copii) apoi bona dar sa o cunosti sau sa-ti fie recomandata de cineva de incredere (la fel sa respecte ce-i spui tu ca o platesti sa-ti creasca copilul asa cum vrei tu nu cum vrea ea)si abia la sfarsit cresa ( e ieftina ce-i drept dar sunt atat de multi copii la doar 2 ingrijitoare si va lua toate bolile posibile de acolo mai ales daca nu-i foarte rezistenta).
Noi bunici aproape nu avem, soacra-mea imi tot spune ca se va pensiona la primavara si sa i-o dau la Piatra Neamt dar lucrul asta nu se va intampla in veci (pentru ca nu vreau sa o vad pe Maria o data la 2 saptamani , pt ca soacra-mea nu cunoaste copilul si s-a eschivat de fiecare data sa stea cu ea, pentru ca nu ar respecta ce-i spun eu -ultima data cand a fost in vizita Maria a mancat salata cu maioneza), gradinita particulara am incercat-o si Maria a fost super incantata dar nu a fost sa fie iar acum incercam partea cu bona. Din fericire am gasit o dna f draguta pe care o stiu de un an si ceva cu mult inainte sa stim ca va sta cu Maria. Din pacate sta si cu fetita ei de 2 ani si programul nu e foarte flexibil adica nu o pot chema cand am eu chef. Vine doar 3 dimineti pe saptamana cand merg la lucru. Nu ar avea cum sa stea mai tarziu de ora 13 pentru ca si aia mica trebuie sa doarma, mai e si baietelul de 3 ani care tb luat de la gradinita.... dar pentru moment imi convine asa mai ales ca Maria se joaca frumos cu cealalta fetita, dna asta respecta tot ce-i spun legat de ingrijirea Mariei, nu o platesc f mult (350 lei/luna dar lucreaza 3 zile pe sapt de la 8 la 12.45).
IOANA- ce mai face Matei? Ce faci cu el zilele astea cand nu-l poti duce la cresa?
Cam asta e tot.
ioanaradu spune:
buna si de la noi.
matei e mai linistit, a inceput sa coopereze. adica ma lasa sa-l dau cu tantum verde si cu dentinox. am reusit sa-i ascund si niste picaturi de sinupret in suc. din cate am inteles de la dr, agitatia dispare dupa ce erup bubitele. prea multe bubite nu are si nici nu are tendinta sa se scarpine, deci cred ca nu-l mananca prea tare. de asta mi-era cel mai frica. si azi a facut primul kk normal dupa 1 saptamana de cufureala.
cred ca stefanya a intrebat dc i-am facut vaccinul. i-am facut ... tot. dar se pare ca fac forme mai usoare.
acum suntem consemnati la domiciliu inclusiv saptamana viitoare toata. in perioada asta eu sunt in concediu medical. adica voi cumula 2 saptamani si jumatate de concediu, in conditiile in care nu-mi permiteam sa-mi iau nici macar 2 zile de concediu de odihna. 
asta e ... poate reuseste si sotul sa-si ia 1 saptamana de concediu.
kitty pupici giuliei sa treaca usor peste laringita.
cat despre solutia salvatoare de peste 4 luni ... o sa-ti tinem pumnii sa gasesti cea mai buna solutie pt tine si pici.
edit: voi profita de aceasta perioada sa ii scot suzeta. Aici chiar ca Doamne ajuta. oricum, el o folosea doar la somn. la pranz m-a certat cam jumatate de ora. statea in fund in patut, cu mainile intinse si ma balacarea. sa vedem diseara. sunt hotarata sa nu renunt. va trebui sa-l conving si pe sot, ca el cedeaza repede. 
mamica lui
Matei Stefan 12.03.2007
Varsta lui Matei
poze cu matei - 1 AN 7 luni jumate!!!!
Matei, mami si tati te iubesc mult ... mult ... mult de tot!
gabi78 spune:
Sa va spun si eu despre suzeta: Tudor desi intr-o perioada nu a mai vroia peste zi, cam de asta vara nu facea nici un pas fara.
Tata imi spunea ca poate din cauza ei nici nu manaca prea bine, ca secreta si inghite saliva si ii da senzatia de satietate.
Fara nici un fel de preaviz, intr-o dimineata am taiat cu forfecuta varful suzetei si cand s-a trezit si a gasit-o i-am spus ca a fost mancata de gandacei, ca era mizerabila si au venit gandaceii si au mancat-o. Au urmat 2 zile de plansete grozave (din fericire pentru mine au coincis cu zilele in care statea cu mama
) si apoi ... linistie.
Se enrveaza daca o vedea pe cea taiata si de fapt nici nu mai cere. Adoarme peste zi fara suzeta si daca vrea sa doarma seara cu mine, tot fara suzeta adoarme.
La patut exista insa o suzeta dupa care de altfel plange fantastic daca se suceste si nu o gaseste.
Deci eu am reusit sa il dezvat de suzeta peste zi si cand adoarme. Peste noapte inca nu am curaj sa incerc aceeasi metoda pentru ca sunt destul de somnoroasa si dupa ce ca ma trezesc se 5=6 ori pe noapte sa fac pipilica, nu as putea sa rezist sa ma mai trezesc si pentru el. Asadar sunt motive pur egoiste din partea mea, dar cum am facut jumate din treaba ... mai stau asa o vreme ..
Gabi mama lui Tudor (1.03.07) si
tzuna spune:
IOANA - ma bucur ca Matei e mai bine si-mi pare nespus de rau ca trebuie sa stai in medical.macar sa fie asta singura data cand stai in medical. Asta e dezavantajul cresei/gradinitei- daca se imbolnaveste copilul nu ai nici o alta solutie decat sa stai cu el acasa.
SUZETA- Maria o foloseste pentru somnic. In afara de somnic nu i-am dat-o decat ocazional de la 2 luni pana pe la 4. Iar acum nu ma grabesc chiar tare sa i-o scot tot din comoditate. Daca ii las suzeta dupa ce o inchin si o pun in patut in max 10 minute adoarme asa ar plange ar tb sa ma duc la ea, sa o tin in brate, nu ar vrea sa se mai culce singura.... In timpul noptii insa o abandoneaza singurica si dc nu cand intru sa o verific (dc nu a evadat din sacul de dormit) i-o scot eu si nu protesteaza.
elpower spune:
Ioana, sa nu te superi pe mine, dar mie mi se pare un stres suficient pentru el sa fie bolnav. Nu stiu daca asta e perioada cea mai potrivita sa scoti suzeta.
Ce nu am inteles eu, Mateiu are doar rubeola sau si altceva in gat, la sinusuri, nas sau la plamani? Ca nu vad rostul tratamentului cu sinupret. Stiu ca asta este, de fapt o boala infectioasa, dar nu stiam ca se si trateaza cu medicamente.
Eu cand a avut Thea, rubeola, cica, desi nu i-am luat sange sa ma conving ca asta a fost, nu i-am dat decat antitermice cele 3 zile cu febra de dinaintea eruptiei. Uite o
si un
dulce de la noi pentru voi si multa sanatate!
Ela si Thea-Ioana, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007
elyanne spune:
Ioana asa am auzit si io (daca ai mie n-au avut suzete, nu stiu din experienta personala
) ... ca nu-i bine sa ii iei suzeta acum, cand e bolnavior... ca e si asa stresat... Unui pici i s-a agrvat raceala... a dat-o in viroza urata din cazua asta, zicea pediatra lui... Dinainte sa raceasca nu i-i mai dadea... si pe fondul de stres cauzat de despartirea de prietena lui a facut mai rau...
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
Kitty spune:
Buna dimineata!
O sa fiu scurta ca e calculatorul la reparat si scriu la harbul de laptop, ma chinui ingrozitor, mi se intercaleaza parti de cuvinte...
Mi-era tare teama ca am un copil inconsecvent....uite ca nu e asa, a inceput si diareea (ca doar un vf de canin a iesit si urmeaza celalalt)
Altfel nu pot sa ma plang prea tare, nu a mai facut febra, mananca binisor, mai tuseste, mai are niste mucisori...sper sa nu faca complicatii.
Ieri am constinuat sa adun mesajele mele de pe forum si am ajuns la episodul de primavara, acela crunt cu analizele iesite aiurea. Am plans
si v-am iubit
....cat de langa mine ati stiut sa fiti!
Multumesc de sfaturi, inca nu ne-am hotarat, din pacate bunici nu avem numai 3 pe o raza de 500 de m in jurul casei si toti pensionari
....Daca ma gandesc bine oricum nu cred ca as lasa-o linistita pe termen mai lung...dar mi-ar prinde bine putin ajutor.
Suzeta nu am avut pana acum vreo 2 luni cand a vazut la finul meu - care si el a inceput sa o accepte doar dupa 1 an - si a fost o perioada in care mi-o mai cerea cand auzea numele lui sau cand ieseam afara cu el. In schimb ma foloseste pe mine pe post de suzeta.
Bine ai revenit Selene! Am vazut micuta poznasa din album e tare frumusica!!!
Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007
Poze
slideshow
ioanaradu spune:
buna dimineata!
cafea ... ceai ... 
primul somn de noapte fara suzeta a fost mult mai bine decat m-am asteptat. era si cam obosit cand l-am bagat la somn, cam dadea din gurita ca at cand avea suzi, dar peste noapte nu s-a trezit sa o caute/ceara. pe la 6 s-a trezit si maraia, dar i-am dat un bibe de lapte, ca si foamea cam batea la usa, dc n-a mancat prea bine aseara. dupa bibe s-a mai trezit la 8.50.
asta e mare eveniment!!!
acuma sa nu credeti ca sunt atat de nebuna sa chinui copilul, dar cum el se simte mult mai bine de ieri ... am zis ca merita incercat, ca nu ma mai intalnesc curand (sper) cu o perioada din asta de stat acasa si supravegheat copil.
sinupret ii dau pt ca are si in gat rosu si muceste. dr mi-a spus ca sunt semne ale eruptivelor, dar nu vreau sa-i treaca bubele si sa ramanem cu mucii ... ca nu ne permitem. si din ce am citit asta e pe baza de plante, asa ca zic eu ca nu e rau sa i-l dau, dc asa a zis dr.
sange i-am luat tocmai sa ma asigur cu nu e doar "cica" rubeola. ca ma trezesc mai incolo ca n-a fost rubeola, erupe iar si nu stiu de la ce. nu de alta, dar si eu cica am facut oreion de 3-4 ori. in realitate de fapt mie mi se umfla amigdalele f repede cu tot cu urechi, asa ca dr zicea: oreion.
si apropo de amigdale ... normal ca si acum sunt pe antibiotic, ca dc are musiu rosu in gat am facut si eu fara mare efort.
va pup!
mamica lui
Matei Stefan 12.03.2007
Varsta lui Matei
poze cu matei - 1 AN 7 luni jumate!!!!
Matei, mami si tati te iubesc mult ... mult ... mult de tot!
lauramar spune:
Fetelor sunt socata.In albumul meu de poze de la semnatura aveam un fan pe Ela,dar astazi a mai aparut un negru cu pozele lui cu aia scoasa nu stiu cum sa procedez sa nu mai aibe acces oricine,va rog ajutati-ma

stefaniya spune:
Ioanaradu - te-am intrebat pt ca noi cand am facut vaccinul ne-a spus ca in doua saptamani apar bolile dar intr-o forma mai usoara si la o saptamana jumate s-a umflat la gatulet,au aparut pete si bubite rosii pe corp.Si cum zici si tu, a venit si o raceala.Nu stiam ca pot aparea bolile dupa o perioada asa lunga de la vaccin.De fapt am crezut ca le-a facut atunci si acum i-au reaparut.
E bine ca ai medical,ca poti fi linistita ca tu esti cea care il ingrijeste.
Bafta cu suzeta!
Lilidana - am primit scrisoare acasa cum ca la data,ora,ziua de are programare la dentist.Nici eu nu m-as fi dus de buna voie,as fi gandit ca tine ca e prea micut.
Kitty - sanatate lui Giulia! 
Selene - scumpa foc micuta ta! "Selene" e doar un nickname sau chiar asa te cheama? E un nume foarte frumos!
O zi buna!