Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (30)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lysbeth spune:

fetelor... i-am zis sefului:D
a fost destul de zambaret
a zis ca gasim noi o solutie pentru o colaborare in timpul asta
sunt happy

18+ Damian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia4 spune:

Ma bucur pt tine Lysbeth! Era si normal sa reactioneze ok! Numai un om cu suflet rau nu se bucura de venirea pe lume a unui copil.

Fetelor, la Expo baby sunt si hainutze de gravide, nu?

Silvia 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Buna gravidutelor!

Multumesc mult pentru urarile de ziua mea
Scuze ca scriu cu intarziere, dar sunt destul de suparata zilele astea, nu prea stiu pe unde sunt... Am reusit sa fac varicela de joia trecuta, si nu stiu ce urmeaza... Deocamdata stau acasa in carantina, si astept sa faca si Manuela...

Vreau sa felicit toate fetele care si-au vazut puiutii in ultimul timp, si multa sanatate, ca e mai buna decat toate!

Anca 17+ & Manu 02.06.2007

Poze1 Poze2
www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla28 spune:

Dragele mele,

Va multumesc pentru primirea facuta, se pare ca mi-e greu sa tin pasul cu voi.Va doresc tuturor sarcina usoara si bebe sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florinela79 spune:

De hainute...foarte greu eu mi-am luat un costumas de raiat de la Rococo(l-am comandat pe net), dar l-am luat cam mare, cred ca deabea din februari imi va veni.
Am fost prin supermaketuri, nimic, scumpe si subtiri plus ca au numai marimi mici, mie imi trebuie 46-48.
Astept Baby Expo....poate gasesc ceva peacolo sa-mi placa si sa fie comod. Am o salopeta de blug, dar nu mi-e comoda la burta cand ma asez si cum mai fac si pipi des....
Decocamdata am un sarafan tricotat cu colant...dar vine frigul si nu mia tine in colanti (in astia ma simt de exceptie, dar nu mai gasesc cu elastic lejer sus).
21+

fbruma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Elilov, nastere usoara!

Monica 20+ www.totsites.com/tot/babiesbutterfly" target="_blank">waiting for my butterflies

I don't want your offerings, and I don't want your sacrifices; I want you to know me and to love me...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui pisigri
ca el nu recomanda TT pentru ca e un test cu valoare statistica, si a vazut destule mame care au innebunit de griji ca le-a iesit TT aiurea, desi la amniocenteza s-a dovedit ca totul e ok...

Sunt de acord. Am citit ca oricum ar fi neconcludent la gemeni, dar si inainte de a stii ca sunt doi am decis ca nu imi fac astfel de teste pt ca numai as sta stresata 9 luni, nu as fi facut nicidecum avort.
Pisigri, draguta semnatura ta!

Monica 20+ www.totsites.com/tot/babiesbutterfly" target="_blank">waiting for my butterflies

I don't want your offerings, and I don't want your sacrifices; I want you to know me and to love me...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Galushca spune:

Salutare, burtici dragi!

As adauga si eu la lista:
- wrap pentru tinut bebitul, e foarte foarte util, bebe sta lipit de corpul vostru, eu nu as renunta la el pentru nimic
- carti despre alaptat, nu o sa retineti tot ce scrie acolo cand incepeti alaptarea, e mai bine cu cartea alaturi - eu am avut Mama si copilul de la RAO, e una cartonata, format mare, avea cam 10 pagini despre alaptat, cu imagini si tot
- cred ca oricum se face clisma, si daca puneti supozitor, mai bine trebuie intrebat inainte
- ceai de seminte de fenicul si de anason pentru alaptat, se zice ca ar creste cantitatea de lapte, nu stiu daca e asa, dar se tot recomanda; nu l-am folosit, mi s-a parut mai eficient sa pun bebitza la tzitzi sa pape cand dadea semne ca ar vrea si atunci se face mai mult lapte si gata; unele fete zic insa ca a fost bun

Despre crema de galbenele pentru epiziotomie - poate aveti noroc si scapati de epiziotomie, cei mai multi pe aici spun ca este inutila, ruptura e mai buna decat taietura pentru ca doare mai putin si se vindeca mai repede. Doctorii fac epiziotomie mai mult din comoditate, e mai usor de cusut o rana liniara... Insistati sa nu o faceti, mai bine faceti masajul perineului cu ulei de migdale sau cu ulei de germeni de grau sau cu orice alt ulei de nuci/alune gasiti. Fetita mea a avut 3,500 kg si nu am facut epiziotomie si nici nu m-am rupt. In mod natural, tesutul din acele zone e elastic si masajul contribuie si el. Si apa calda, in cazul meu, ca a fost nasterea in apa. Dar si fara apa cred ca e mai bine fara epiziotomie daca bebele nu e foarte mare. La peste 4 kg si in apa se face o taietura, dar mai mica.

Ce nu am folosit din ce am cumparat la prima sarcina:
- Nazomer (apa de mare pt nasuc)
- multe dintre haine - bebe creste extrem de repede, are nevoie de ff putine haine la inceput
- cosuletul de rachita, decat ff putin, era mult mai comod cu ea in pat
- patutul de bebe, mai tarziu, cu toate aferente - lateralele, salteluta, cearseafuri
- pompa de san - vedeti cum se instaleaza laptele, eu am avut destul, fata a papat f des si am tinut degeaba pompa; de acord ca pompele electrice de spital sunt bfoarte une, la noi era una Medela, foarte eficienta; sunt insa mai dureroase decat cele manuale (inceputul alaptatului e o perioada relativ dureroasa pentru sani - la noi a fost cam doua saptamani, apoi a mers ok)
- biberoanele (n-a halit deloc cu ele, nu i-au placut si n-am insistat, ca tot lapte de la mine ii dadea tati cu ele, dar dura de doua ori mai mult...)
- suzeta - a scuipat-o intotdeauna, acum e la jucarii, se preface ca e bebe cu ea in gura... nu a ramas nefolosita, dar ma rog...
- ceaiul de colici (multumesc lui Dumnezeu ca nu a trebuit, dar o sa cumpar si de data asta, ca e mai sigur sa fie in casa)
- tot felul de cremute pentru copii in afara de cea pt fundic (crema pt pielea lui bebe)
- servetele Pampers - unde se poate, apa si sapunul sunt mult mai eficiente, fac mai putina mizerie si spalatul dureaza mai putin ca stersul, iar bebe prefera in brate; bune insa in caz de mers cu masina :)
- chilotii cu burtiera, nu i-am suportat

Ce imi pare rau ca nu am avut
- perna de alaptat
- pernita anti-reflux (e triunghiulara, bebe sta pe un plan inclinat si nu se afunda in ea), daca nu are pernita, mai vomita; doctorii zic ca nu trebuie pernita normala, ca ar creste riscul de moarte subita sau se poate incalzi prea tare
- balansoar pt alaptat (nu stiu cat l-as fi folosit la inceput, ca am alaptat stand intinsa in pat, dar mai tarziu sigur era bun)

Marci de produse pentru copii
- sapunul spuma Pediatril de la Avene, face o spuma densa, care curata bine, dar e usor de spalat de pe piele, nu ramane piele alunecoasa ca la gelul de dus, nu are miros - e pentru corp si par - e destul de scump, cam 10 euro unul, dar tine mult de tot, cam 2-3 luni
- pompa de san Avent manuala (e foarte buna, am folosit-o de cateva ori, desi mie nu mi-a fost necesara, o recomand cui are nevoie) - scoteam cate un biberon mic cu ea o data, 120 ml
- cutiutele de la Avent pentru lapte (unele cu capacel albastru, se pot pune unele peste altele si eticheta cu data)
- crema Garmastan - excelenta
- crema de fundut Nivea sau Penaten (Nivea au scos si o crema fina mai recent, dar nu la ea ma refer, ci la cele foarte dense, care se lipesc de pielea lui bebe, nu intra in piele, ci o protejeaza de caca-pipi)
- hainitele cu muuult loc pentru capul lui bebe, sau cele care se incheie de sus pana jos
- sutienele de alaptat Triumph cu microfibra (elastice si placute)
- nu am gasit tampoane pentru tzitzi care sa nu se vada pe sub haine - m-au enervat infiorator si a trebuit sa port cam 7-8 luni, ca picura laptele... daca stiti de vreun fel, heeeelp!!

Ce mi-a fost de ajutor sa stiu despre alaptat:
- ca bebe nu are nevoie de absolut nimic altceva in primele 6 luni decat in cazuri exceptionale; daca e cald afara, mama trebe sa bea apa multa si laptele se face mai diluat - bebitii care beau ceai, apa, formula etc. sau papa lucruri risca mai mult sa aiba fundul rosu de la caca mai acid; toti cresc la fel de bine, si cu formula si cu san (cei cu formula sunt de regula mai grasuti, motiv pentru care exista grafice de crestere diferite pentru bebelusii alaptati si pentru cei hraniti cu biberonul - aici e un grafic pentru fetite si baieti alaptati pana la 12 luni - http://www.kellymom.com/babyconcerns/growth/chart1.html)
- ca apropierea fizica de bebe produce mai mult lapte (nu radeti, e ceva pe baza de hormoni, nu stiu exact ce) - noi am stat cam lipite zi si noapte primele doua luni - ziua cu wrapul, noaptea in pat, si dupa ce am inceput munca, tot timpul cat eram in casa; tot din motiv de apropiere, nu vine ciclul :) - mie mi-a venit dupa vreun an jumate parca;
- ca mama poate sa pape orice, testand - eu in afara de fasole boabe am halit de toate, unii bebi sunt sensibili daca bea mama lor lapte de vaca
- ca daca bebe papa la cerere si sta langa mama lui, nu prea e nevoie de alte chestii (siropuri, pastile pt crescut cantitatea de lapte, bere, alte smecherii)
- ca sexul e ca naiba in aceasta perioada, nu de la efectele nasterii ci de la cele ale alaptarii (mucoasa vaginala se subtiaza si nu se lubrifiaza...bleah)

Pe aceasta nota vesela, va pupic pe burtici!!
galuzca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenada spune:

Citat:
citat din mesajul lui poohy

Buna gravidutelor!

Multumesc mult pentru urarile de ziua mea
Scuze ca scriu cu intarziere, dar sunt destul de suparata zilele astea, nu prea stiu pe unde sunt... Am reusit sa fac varicela de joia trecuta, si nu stiu ce urmeaza... Deocamdata stau acasa in carantina, si astept sa faca si Manuela...

Anca 17+ & Manu 02.06.2007

Saracuta de tine! Si doctorul ce a zis? Din cate stiu eu este periculoasa in primul trimestu de sarcina si vad ca tu ai 17 sapt. Nu poti decat sa stai si sa astepti sa treaca. Noi suntem langa tine

Carmen 17+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui carmenada
Noi suntem langa tine

Asemenea sa treaca repede si fara urmari!

Mergi la inceput