Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (30)
Raspunsuri - Pagina 15
grace30 spune:
Ayla si bebeleii mei tresar cand ii mangaie Petru
.
In leg cu listuta de spital ar fi bine sa va interesati la maternitate, ca de ex la Bv nu ne primeste cu hainute nici pt bb nici pt mama (camasi de noapte)...cel putin asa am aflat eu. La municipal, intr-adevar m-a primit cu tot ce am vrut/avut nevoie.
Si ce n-am vazut prin listele voastre...sapun sau gel de dus pt bb - eu am avut nevoie - veneau asistentele si luau copilul si sapunul fiecaruia sa-i spele.
http://bd.lilypie.com/Qph4p2.png

mami de
Petru Alexandru (16.01.2007)
alina.n spune:
am analizat putin listuta si am o intrebare cerceii pt fetite de ce se iau la spital,ii pun asa repede imediat dupa nastere
?
17+ cu
Maria
Vine barza!
lysbeth spune:
se pot pune din prima zi. Eu am asteptat sa faca 7 ani si sa o intreb daca vrea sau nu![]()
18+
Damian
rivali spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui florinela79 Eu ma gandeam aseara oare cand(inainte de nastere sau dupa?) si cat?!(cezariana sau nastere normala?) se da la medic , la anestezist, moasa.....etc. Poate este cam devreme pentru aceste intrebari |
niciodata nu este prea devreme, dar depinde de spitalul unde nasti,depinde de medic..
Si eu sunt nascuta de 6 luni si 2 sapt si am avut noros ca sunt sanatoasa ( cel putin eu asa cred)
La spital mie mi s-a parut mult mai usor de folosit un sapun lichid ( pentru cine il tolereaza)dscat unul normal
Si pentru bebe este bine sa ai sapunul lui pt ca asistentele iau copilul si sapunul lui la spalat.
Pentru sani Garmastanul mi s-a parut cel mai bun , este cam scump dar eu zic ca este mai bun decat crema de galbenele.
Vlad Andrei ( 4.01.2007) si
20+
Maria_K spune:
maine e programata pt cezariana Elilov. fetelor, pregatiti agitatele pt maine
sa-i ajute Dumnezeu sa scape cu bine, sa se bucure de minunea ei!
Maria
24+
Cassandra
vine bb!
Pozele noastre
silvia4 spune:
Bebelina mea misca foarte des, deja stiu cand doarme si cand e treaza. Cu toate astea cand vine tati de la Bucuresti nu mai e asa activa, rar mai da cu cate un piciorus sau cu capsorul. Ma intristeaza lucrul asta..Probabil ca nu-i cunoaste vocea pt ca el e plecat de atata timp..
Silvia
20+ 
silvi8 spune:
ma bucur ca vi se pare utila lista. stiu ca mai e de lucru la ea...eu incerc sa o fac cat mai buna si apoi la 7 luni cand vizitam maternitatea am sa intreb si ce de pe lista imi trebuie si ce nu...chiar daca le am deja cumparate macr sa nu le car cu mine.
rivali, multumesc de sfaturi. doar cu colicii nu sunt impacata ptr ca am citit ca bb poate avea colici chiar din prima zi, dupa prima masa defapt...
aris, cu privire la sapun si prosop ptr cine asista asa mi-au zis colegele de serviciu ca se da. defapt cica se dadea moasei dar acum s-a schimbat regula si se da asistentelor care te asista...
fetele care ati nascut poate stiti mai bine si ne ziceti si noua daca se da sau nu...
ayla, sper sa gasiti mobila care sa va placa!
iuca, dupa descrierea ta nu cred sa fie vorba de contractii ceea ce simti tu. la mine contractiile sunt cam asa, se intareste uterul f tare, se face ca o minge si iese in afara apoi se relaxeaza usor...dar tot medicul te lamureste cel mai bine.
silvi
20 +
VINE BEBE
POZE
florinela79 spune:
greace 30Ti-a facut cerclaj si te duci la serviciu? ai voie?
Eu cand am fost la clinica a venit o fata cu cerclaj de 2 saptamani si au pus-o imediat la orizontala, nu au lasat-o sa stea pe fotoliu.
Nu medicul de familie iti da medicalul , ci medicul ginecolog care te supravegheaza.
Medicul de famili iti poate da medical , dar nu mai mult de 14 zile pe luna (exact cum ti-a spus). Medicul ginecolog iti poate da 21 de zile pe luna.....care apoi poat fi prelungite. Asa este in cazul meu.
Am mers la spital mi-a facut fisa...mi-a dat medical, apoi il potprelungi...
Sau iti poate da concediul de risc maternal(dar stii ca esti platita la ce grad te incadreaza, vb tu cu medicul sa fie bine si la bani si pt. el...ceva 
)
21+
Albert
fbruma
silvi8 spune:
si ptr ca n-am fost explicita revin...garmastanul e ptr ranile la sani (bepantenul il tai si il mut la fundul lui bb)![]()
crema de galbenele ptr epiziotomie
supozitoarele cu glicerina ca sa nu mai fie nevoie de clisma
supozitoarele cu diclofenac ptr ameliorarea durerii
si inca o precizare, eu am luat in calcul doar nasterea naturala. poate ptr cezariana mai e nevoie si de altceva ...
silvi
20 +
VINE BEBE
POZE
rivali spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui silvi8 rivali, multumesc de sfaturi. doar cu colicii nu sunt impacata ptr ca am citit ca bb poate avea colici chiar din prima zi, dupa prima masa defapt... |
silvi8, eu nu am facut decat sa spun ce mi-a zis si mie medicul, oricum noi nu prea am avut dar atunci cand am avut pot sa-ti spun ca nici ceaiul de colici, nici debrid...,nici boni...nu aveau niciun efect, acum eu cred ca depinde si de fiecare copil in parte.
Vlad Andrei ( 4.01.2007) si
20+