Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (30)
Raspunsuri - Pagina 14
florinela79 spune:
Salutari mamicilor cu burtica!
, pofta mare pentru cele ce iau pauza de masa.
Silvi 8, este foarte buna listuta ta, cam multe creme poate pentru 2-3 zile cred ca o crema de galbenele, rezolva si buze uscate si sanii sensibili. Dar pentu asta poate ne ajuta mamicile care au deja un copil, ele stiu mai bine...
Eu ma gandeam aseara oare cand(inainte de nastere sau dupa?) si cat?!(cezariana sau nastere normala?) se da la medic , la anestezist, moasa.....etc.
Poate este cam devreme pentru aceste intrebari, dar mie imi este teama pentru ca soacra mea l-a nascut pe sotul meu la 27 s(6luni si jumatate), avea 950 grame
..acum are 176cm si 96 kg
.
Eu in schimb am stata la mama in burta 42 s.
Asa ca ....imi este oarecum teama sa nu vina mai devreme, de asta am si inceput sa pun in bagaj: prosoape, papuci, halat, camasi de noapte, ciorapi, chiloti cu spatar(cum rade al meu de mine
), saboniera...ideeea e ca nu mai este geanta deja e valiza......plus ca mai trebuie din cate citesc.
Maria K....foarte frumos, imi plac desenele , eu am talent la desen, pictura....chiar daca stau intr-o garsoniera am sa-i pictez coltuletul lui de perete.
fbruma
florinela79 spune:
Iuca, si euam avut simptomele tale exact pe la 15s, dar au trecut, pemine ma durea si spatele uneori tare...dar ca sa fii linistita da fuga pana la medic sau suna-l.
Legat de concediu prenatal...stiu ca-s 126 din care obligatoriu 42 lauzie.
Eu am ales sa stau acasa (din luna 4)... la serviciu eram foarte solicitata(obosela si stres) iar pb. cu tensiunea si placenta jos inserata, nu mi-am permis sa risc nimic (dupa 4 ani de analize si tratamente).
Acasa nu-i timp de plictiseala, dimpotriva am atatea de aranjat si de pus la punct prin casa, cat sunt inca mobila.
Conteaza ce-i mai bine pentru noi si copil, asta trebuie sa fie factorul decizional iar daca lucrurile si atmosfera de lucru sunt OK - atunci de ce nu?! binenteles si cel material are rol imp.!
Aseara l-am ajutat pe sotul meu sa puna niste polite in hol, nu mi-am dat seama si l-am speriat rau pe bebe, cu bormasina, s-a agitat foarte tare
- s-a speriat cred....va spun ca sa va feriti...daca aveti idei din astea, plecati de langa zgomot.
21+
Albert
fbruma
Ayla21 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui florinela79 Asa ca ....imi este oarecum teama sa nu vina mai devreme, de asta am si inceput sa pun in bagaj |
Florinela eu de supersitie nu imi pregatesc inca bagajul, parca m-as gandi tot la el.
Pt ce trebuie acasa la bebe va pot da si eu listuta pe care am facut-o si noi impreuna, dar stiu ca si pe forum sunt listute. Acuma cred ca fiecare cum considera, si fiecare a avut experinta sa contate ca unele lucuri sunt cumparate inutil.
-body-uri, costumase, pijamale, botosei, hainuta groasa, costumas gros
- comprese sterile, fiole de ser fiziologic
- cadita, lampa de veghe, geanta pt plimbare, termometru apa, termometru camera
- balsam si detergent ptr hainute
- betisoare ptr urechi, burete pentru baie natural, cosmetice (ulei de corp, crema pt fundulet, gel de dus), unghera, scutece, perie de par, pompita pentru nas, servetele umede, suzete, sterilizator
- pilota si lenjerie pentru pat, paturici, patut, perna nou nascuti, prosoape cu gluga, sac de dormit, salteluta pentru infasat, carut, marsupiu
Monica
20 www.totsites.com/tot/babiesbutterfly" target="_blank">waiting for my butterflies I don't want your offerings, and I don't want your sacrifices; I want you to know me and to love me...
florinela79 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui lysbeth 27 saptamani inseamna 6 luni implinite fix 18+ Damian |
Da? eu stiam ca 24 inseamna 6 luni fix...asa mi-a zis socra mea la 27...deci si mai mititel

fbruma
lysbeth spune:
Eu de exemplu am fost sambata seara la o aniversare de mihai si gavril intr-un bar/discoteca de prin centru. Am stat de la 10 si 15 la 11 fara 20 asta pentr ca in momentul in care au dat muzica tare al meu bebitz s-a apucat sa faca tumbe.
Nu m-am prins dak ii placea muzica sau se revolta![]()
18+
Damian
Ayla21 spune:
Florinela, chiar e fantastic ca nu are nici o problema nascut la doar 27 saptamani.
Si pe vremurile alea cand prematurilor nu prea li se dadeau sanse mari.
Monica
20 www.totsites.com/tot/babiesbutterfly" target="_blank">waiting for my butterflies
I don't want your offerings, and I don't want your sacrifices; I want you to know me and to love me...
Ayla21 spune:
Lysbeth, ale mele se agita rau cand aud aspiratorul.
Dar nu intr-atat cat sa ma panichez. bebelinele in schimb adora vocea lui tati, cred ca de a mea sunt satule. Si cand le face fratiorul lor draga-draga tresar. Sper sa fie o buna comunicare inca de pe acum.
Monica
20 www.totsites.com/tot/babiesbutterfly" target="_blank">waiting for my butterflies
I don't want your offerings, and I don't want your sacrifices; I want you to know me and to love me...
grace30 spune:
Florinela, spune-mi si mie te rog cum e cu statul acasa de la 4 luni? ti-ai luat concediu de risc maternal? Ca eu nu mai cred ca ma voi putea duce (am 5 luni) dupa cerclaj...si dr mea de familie spune ca-mi da asa conc med din 2 in 2 sapt....pt diverse motive ... si nu-mi convine.
http://bd.lilypie.com/Qph4p2.png

mami de
Petru Alexandru (16.01.2007)
iuca spune:
Florinela iti multumesc mult ptr raspuns
. Cand vad ca a mai simtit cineva nebunelile mele ma mai linistesc.
"Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele."
Les Brown
15+