Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (30)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

neata fetelor
eu parca as fi putin speriata, ca nu l-am simtit pe bebe de sambata. si eram obisnuita sa-l simt in fiecare zi. e adevarat ca am fost si foarte constipata, si am avut burta ca un pietroi incordat, dar oricum, sper macar azi sa-mi dea 2-3 sutulete sa ma linisteasca.
azinoapte nervisorul meu nervozat (sciatic) si-a facut de cap. m-am trezit cu niste dureri ascutite in zona soldului de-mi venea sa-l scot de acolo. fetele care au probleme, tot asa va doare, cu durerile astea ascutite rele rele??? si dupa aia imi ramane o amorteala in tot piciorul si abia a doua zi ma doare incepand din spate pana pe la genunchi. voi ce faceti pentru durerile astea? oare fac eu ceva rau cand dorm, se recomanda vreo anumita pozitie????

diana 18+ David Gabriel
poze si filmulet 4D bebe mic - http://community.webshots.com/user/ladydykitty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi8 spune:

maria, de pe site-ul asta care l-ai dat tu am luat si eu unele sabloane cu ursuleti, soare, luna, stele...nici eu nu sunt f talentata dar vreu sa incerc sa le fac eu. cand intru in prenatal numai de camera lui bb si tot ce mai trebuie ptr venirea lui pe lume vreau sa ma ocup.
am auzit insa ca unele fete au luat elevi de la liceul de arta sau studenti de la arta f talentati si care nu cer f multi bani...

lysbeth, bafta si azi cu seful, poate reusesti sa il prinzi

si lista de care vorbeam. poate fetele care au deja un bb acasa ne ajuta sa o completam sau micsoramca nu stiu daca toate sunt utile...
si bineinteles poate facem o lista si cu ce trebuie acasa dupa venirea de la spital.

Pentru mamica:
- o singura geanta care sa cuprinda tot ce trebuie
- vata (2 pachete mari!) 100% bumbac
- Bephanten sau Garmastan - pentru eventuale rani la sani
- servetele nas - batistute
- sapun in savoniera
- periuta de dinti + pasta de dinti
- pieptan/ perie + clame, elastic de par
- crema de fata si de maini
- gel de dus, sampon în sticle mici + deodorant
- lapte de corp antivergeturi
- tampoane maxi (de noapte)
- strugurel de buze
- hartie igienica – 4 role
- aparat foto
- carte /revista / integrame
- chiloti cu burtiera + 5 chiloti marimea din ultima luna de sarcina
- sutiene de alaptat
- tampoane de sani
- pompa de muls
- mameloane de silicon - sterilizate de acasa!
- paturici absorbante (happy)
- comprese sterile
- prosop mare (dus), prosop mic (fata),prosop moale pentru sani –
- sosete - 3 perechi
- camasa de noapte ptr nastere + 2-3 camasi cu deschidere în fata pentru dupa
- halat/ capot
- papuci de casa si slapi pt. dus
- sapun + prosop ptr fiecare cadru medical care asista la nastere
- supozitoare glicerina, supozitoare diclofenac, crema galbenele

Pentru bebelus:
- 1 body
- 2 pantalonasi +2 bluzite parte peste parte
- 2 caciulite (groasa si subtire)
- 1 salopeta cu maneci
- botosei + sosete
- paturica/ pled
- manusi
- pampers – cel putin 30 bucati
- prosopel moale
- servetele umede
- pudra de talc
- ulei de corp
- cosulet sau landou pt. cand il scoateti din spital daca mergeti cu masina
- 2 biberoane cu tetina mica
- ceai anticolici
- cercei (fetita)

silvi 20 +
VINE BEBE
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns millie spune:

Silvi super listuta sa o ti bine pe mai tarziu sa ne mai uitam pe ea cand ne vom face bagajul pt spital

monica 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi8 spune:

maria, exact de ursuletii care i-ai ales tu spuneam si eu...doar ca eu ii aleg pe cei mai simpli sa pot sa-i fac.

iar cu concediu prenatal e f simplu: sunt 126 de zile din care 42(concediu de lauzie sunt obligatorii dupa)dupa nastere. ca sa nu fie probleme lasati 52 dupa si raman 74 inainte de data nasterii. numarati zilele si gata, stiti cand puteti intra in prenatal.

listuta o am salvata in calculator si tot adaug si tai cand mai aflu cate ceva...

silvi 20 +
VINE BEBE
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rivali spune:

Cel mai bine este sa va interesati inainte ce reguli are maternitatea ude veti neste. Fiecare are regulile ei : de ex cand am nascut eu la municipal nu acceptau tampoane ci doar vata.

Bephanten este pentru funduletul piticului

Garmastan este f bun pentru sani,pt mine Bephanten-ul nu a fost asa bun.

pompa de san ar fi foarte bine daca ati folosi-o pe a spitalului (cred ca toate au) am inteles ca este mai eficienta decat pompele pe care le cumparam noi (manuale sau electrice). Eu nu am folosit in spital si nici macar nu am intrebat daca au si m-am chinuit destul de mult acasa sa desfund canalele.O prietena a folosit-o pe cea de la spital si nu a mai avut probleme acasa.

ceai de colini nu cred- in primele saptamani nu au colici

pudre de talc nu prea se mai recomanda ca da nu stiu ce reactie in combinatia cu urina, este f bun bepanthen-ul, ia r uleiul de corp...

Vlad Andrei ( 4.01.2007) si 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Buna dimineata! Azi noapte nu aveam somn si azi dimineata m-a trezit copilul sa mergem la McDonald`s ca incepe o noua promotie de jucarii la Happy Meal. Apoi o sa ne clatim si noi ochii prin magazine si probabil sa vedem cum arata oferta de mobila pt camera de fetite. Ca numai la camera lor ma gandesc. Cu hainutele intr-o zi-doua au printesele garderoba, dar cu mobila e mai complicat.
Revin mai tarziu.

Monica 19+ www.totsites.com/tot/babiesbutterfly" target="_blank">waiting for my butterflies

I don't want your offerings, and I don't want your sacrifices; I want you to know me and to love me...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

neatza

hai ca imi plac la nebunie discutziile... imi iau un pix si agenda langa mine imediat si ma apuc de notat.
silvi - am o singura nelamurire.....prosop+sapun pt cei ce ma asista???

20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lysbeth spune:

Pot sa va spun din proprie experienta ca bb-eii pot avea colici in primele saptamani. In maternitate 3 din 5 bebelusi din salon aveau asa ceva

18+ Damian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuca spune:

Buna fetelor,
Mai de mult simt intepaturi in zona ovarelor. Dar azi intepaturile s-au transformat in impunsaturi, si am observat ca sunt ritmice la 1-2 secunde cate o impunsatura si mai tine cate o tura 8-10 intepaturi, apoi ma lasa si se muta din stanga in dreapta. Apoi nu mai simt nimic.
Aveti idee despre ce e vorba? Sunt contractii? E ceva grav? Tb sa merg la dr? Fluturasi, pestisori, bule nu am simtit inca in burtica.

"Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele."
Les Brown

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rivali spune:

lysbeth , cat ai stat in spital?
mie pediatru cind avea piticul 2 sapt si plangea l-am intrebat daca este din cauza colicilor mi-a zis ca este cam devreme pt colici. Eu nici nu mancam ce ii putea da dureri de burtica

Vlad Andrei ( 4.01.2007) si 20+

Mergi la inceput