Condica salajencelor!!![65]
Raspunsuri - Pagina 12
olim spune:
blondo multam de cola
bey amu sa vina colegu acasa ca manca wafre
miha cand ai vreme baga reteta de la crema fina, da cu tot cu temperatura, ca ma duc in ikea saptamanile aste si mi-oi lua o oala pt baie maria, ca este speciala pt asta.
adrian hai zi de crema, ca io promit ca nu bat la usa sa imi dai ca nu is amatoare![]()
Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex
Bimilit spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui olim adrian hai zi de crema, ca io promit ca nu bat la usa sa imi dai ca nu is amatoare Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex |
ne zice doar dimineata, ca acu doarme
.va zic io ca de aia n-o intrat sa zic cum ii iesi ca s-a temut ca-i bat la usa
Ajutati-l pe DAN sa mearga din nou!Putin cate putin se aduna marea...
www.helpsonia.com/" target="_blank">SONIA, are nevoie de noi
olim spune:
bey blondi nu speria lumea, trebuia sa te prezinti la usa si gata![]()
mihaela_s spune:
Bia, nu e privileg, e severin, uite-o!. Bai la noi a fost asa de moment, nimic premeditat, n-am cautat, nu stiu marci-preturi, nimic. Ieri eram in magazinul asta de va zic ca e ieftinutz asa, si ma duc si io la electrocasnice, ma gandeam la un aparat de ala de facut sandwich-uri calde si dau cu ochii de asta. De cand am vazut reteta pe blogul tipei si mancasem aici asa ceva(bine, am mai mancat noi si in Ro si in Spania in concediu, alea din Spania erau cu crema de cioco pe ele...
) imi statea gandul la un aparat. Dar nu acum...Il chem si pe Ovi sa-i arat, si el zice: hai, il vrei? Ti-l iau cadou! Ca el uitase de sfanta de mine
si i-am amintit io dimineata cand i-am aratat felicitarea de la mama.
Si asa m-am facut io cu scula
. Acuma cat o tine, o tine...om vedea!
La cumnatu' i-am facut ce am facut pentru noi toti, da' ma tem ca nu a manca la ora asta, eventual ceva usor. Am facut pulpe de pui pe pat de morcovi si ciuperci din alea Portabella, is tare gustoase. La oala minune, normal. Cu cartofi fierti tavaliti in unt, astia fierti pe aragaz. Waffe nu i-o ramas, da' mai fac maine o tura, proaspete. Maine fac portie dubla sa se sature boboru'
.
olim, asa fac io crema de zahar ars: O jumate cana de zahar o pun la topit in oala in care o sa fac crema. Las bine zaharul sa se caramelizeze, sa fie maro si sa fumege putin, ca sa aiba gustul ala bun si apoi tapetez oala cu el. Invart bine bine oala in toate directiile pana se prinde de peretii vasului zaharul si incepe sa se intareasca.
In robot pun 8 oua, 200 g zahar si un litru de lapte. Le invart 2-3 minute si apoi torn amestecul in vasul cu caramel. Pun vasul in vasul cu apa. Cuptorul la 100 de grade, ca nu are voie apa sa fiarba si il lasi pana se face, sa fie maroniu deasupra si sa se desprinda de peretii laterali, sa fie ca o budinca. Daca ai si ventilator in aragaz, e si mai bine, ii dai drumul si temperatura e constanta peste tot. Dureaza in jur de o ora...eu in Ro cum nu aveam temperatura reglabila, cand incepea apa sa fiarba faceam focul mai mic, mai puneam apa rece in vasul cu apa, si dura cam o ora jumate. Aici in 50 de minute a fost gata. 
vorbe de copil...
Hobby
dianaiulie2009 spune:
Sal'tare !!!
Mai aseara am avut mosafiri care au plecat tarziu si nu am mai intrat pe forum ca fetele trageau de mine sa le citesc din cartea cu printesa . Deci .... crema a iesit buna , nu k cea care o faci in cuptor ( nici eu nu am pus-o in cuptor pe baie maria , dar s-a facut bine si fina ). Diferenta e ca in oala zaharul ars nu a stat pe peretii oalei fiind teflon a alunecat tot in jos , acel sirop de zahar ars nu a prins culoarea maronie invaluindu-se cu aburii din oala si a fost mai mult apos ( l-am stors) , iar crema in sine a fost gustoasa doar ca nu avea acea finete k si cand e facuta in cuptor , vorba Mihaelei e mai mult o papara . Eu pun toate componentele in blender , le amestec la viteza maxima si apoi le torn in oala .
Offf , tu Bia , ce ma enervezi ... trebuia sa vii aseara sa gusti cum e k acum nu mai avem ... am "topit-o" pe toata . Puteti incerca sa vedeti cum iese .
Hai ca fug la munca , dar , sper , sa mai reusesc sa intru pe la voi !!!
" Carpe diem ! "
Bimilit spune:
neata!!
adriana, multam de oferta.da am zis asa c crem ca sa te tachinez.ma cunosti doar ca nu-s cu tata tigla pe casa
.
mihaela, daca are timp mama ta de umblat prin librarii io-ti mai recomand 2 carti, care pe mine m-au marcat nitel.ultima carte recomandata imi place la nebunie,tocmai ptr ca a creat foarte multe dispute.imi place de mor cum fiecare"tabara"isi sustine punctul de vedere.si daca as fi nitel "lucida"dupa argumentele aduse de tabere, parol ca nu stiu unde m-as situa? nu pot da un procent estimativ.
Portretul luiM,de Matei Calinescu,detalii aicisi Copiii de cristal,de Doreen Virtue ,detaliiwww.evenimentul.ro/articol/copiii-indigo-copiii-de-cristal.html" target="_blank">aici si www.divin.ro/?53t4l&v7f2k=2014" target="_blank">aici.
silvana_salajan spune:
'neata si de la mine
Deci Adriana, sa inteleg ca mai bine facem crema la cuptor? Biaaa, asta cu copii indigo si de cristal am vazut-o de vreun an si ceva. Cred ca o prezenta intr-o emisiune, si mie mi s-a parut atunci interesanta. Da eu cred ca sunt numa supozitii nu cred ca e real. Desi, mai stii? Eu zic ca nu poti sa ii raportezi pe toti nascutii intre aniix si y ca fiind la fel... indigo sa zicem. Ca atunci nu ar mai fi criminalitate, nu? Da ma rog, nu stiu ce tot aberez aici ca doar nu am citit cartea, doar cat am vazut la televizor la prezentare.
la toata lumea, merg sa ma intind nitel pana doarme praslea si mai vin.
Bimilit spune:
mihaela am luat cartea de la posta.daca nu o gaseste mama ta stai linistita ca ti-o dau eu si imi comand alta.cum fu revederea cu ccc cumnatelu?azi e ziua cea mare? se intelnesc mama cu cristina?
oti, da ai dreptate cartea cu copiii a aparut anul trecut.eu le-am luat ambele.io-s asa, nitel socata.parca ar fi o nou doctrina
zici ca e ceva de domeniul SF.nici eu nu impartasesc 100% ideiile, desi un pic de indoiala am pitita intr-un neuron
.eu zic ca fiecare copil e unic,sunt copii mai inzestrati,mai dotati sau mai receptivi. daca comparam copilasii nascuti dupa 1995-98 clar sunt diferiti de cei nascuti in 1985-89 si asta din multe cauze, unele pozitive altele nu.ei diferenta asta intre genratii mie mi se pare absurd sa o delimitez/etichetez .daca ai timp ceteste toate comentariile dintre taberele pro, contra si neutre.efectiv te baga in ceata
.pe cand iti formezi propria parere [bazata pe date statistice]poc, vine adversarul cu ceva mai tare
.si uite asa esti o minge de pin pong
.
deci restul salajencelor unde umblati?
ia la raport adunarea ca de nu fac urat
.
olim spune:
io acuma am ajuns acasa de la oras
cineva va bea un capucino bun sfarsitu asta de saptamana, da numa daca vrea![]()
in rest nimic interesant, m-am apucat de dieta ca am 85.5 kile si musais a am sub 80 de ziua lui alex, ca nu incap in poze

ma duc sa aranjez prin frigider ce am luat da mai vin
o saptamana excelenta va doresc
Bimilit spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui olim cineva va bea un capucino bun sfarsitu asta de saptamana, da numa daca vrea |

cand ajunge pocu la Delia?bei, baga de4tali cu nr fetei si cu casu?ce ii dau lei sau euroi?hai ca am di tati, c-am fost cuminte
ce ai targuit azi?
io n-am nik cu cele care vreti dieta si cure si alea alea.da io vreau sa va zic ceva: nu va infometati.mancati sanatos si faceti nitica miscare, nu multa.chiar ieri am vazut-o la tv pe Luciu, care a slabit 30 de kg in 5 sapt.zicea ca mai are de dat jos 8 kg.dieta ei? usoara nenica:mancat doar fiert si sport.acu , cu privire la VIP-a asta pot sa zic ca la fata arata cam rau, nu-i a buna nici slabirea rapida.da incet si cu rabdare se duc kg.succes.