Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (80)
Raspunsuri - Pagina 8
BillyBilly spune:
wow! ce de oferte... multam' fetele! asa va fi doar daca nu va fi asa (asta-i vb mea preferata).
si am uitat sa o intreb pe porumbita: ce te ingrijoreaza: tensiunea mica sau prea mare? pt ca eu am tensiunea in general 11-12 cu 8-9, cateodata si 13 si cand eram in criza de sciatica de am chemat salvarea, mi-a gasit-o 14 cu 9 parca. Si eu tot tensiunea mica aveam inainte de sarcina. Dar este o tensiune normala in sarcina atata timp cat nu depaseste 14/9, parca asa am citit.
Catalina
33+ Ana-Maria ingeras de
AMR 7 saptamani
Bebelusa
Naty spune:
anuc ce chestie cu aceeasi UM la amandoi ...
Hai sa va zic o faza haioasa apropo de asta. la ultima eco imi pune intrebarea standard cu ultima menstruatie. Si eu raspund prompt si sigura pe mine: 5 ianuarie. Se uita doctorita mirata la mine si ma intreaba "cum 5 ianuarie?" "da, 5 ianuarie" zic eu un pic iritata ca nu ma crede. "pai, ati depasit DPN-ul atunci ..." raspunde ea razand si atunci realizez ca ii dadusem UM de la Ioana
Apropos de vise urate ... eu dupa ce am patit faza cu Ioana cu convulsiile visez tare, tare urat in fiecare noapte. Ma scol asa speriata ...
Raluca, mami de Ioana - Alexandra (10.10.2004) si 29+ cu Nadia - Ana
Ioana la 3 ani
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI
Naty spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Porumbita nu am apucat s ava citesc de o zi si ceva si vad ca am de recuperat un capitol.... eu mi-s suparata... miercuri am fost la controlul lunar si s-a desfasurat cam asa: - sa vedem analizele, ok, sa lauti 2 pastile de fier nu una (de colesterolul marit nu a zis nimic) - tensiunea era 10 cu 6 (cea mai mare de cand am ramas gravi, pana acum iesea 8/5, cred ca are un efect si doza aia de cola bauta din cand in cand ) mi=a luat proba sa repetam analiza pt streptococul b dar nu mi-a facut tuseu vaginal desi i-am zis ca sunt ingrijorata ca se intareste burtica seara; a zis ca doar la eco se vede colul bine... si ca sa iau totusi gynipral juma de pastila la 6 ore (eu luam doar no spa si utrogestan) ca desi nu ma doare si nu sunt contractii nu e normal sa se intareasca burtica ca inseamna ca in timp imi scurteaza colul... si de joi am inceput sa iau gynipral si imi tremura mainile ca naiba dupa ... si parca aseara si azi s-a intarit mai mult ca de obicei... azi am sunt-o sa ii zic si mi-a zis ca ar putea fi o chestie subiectiva si sa continui cu tratamentul si sa ma relaxez mai mult... [b]eu ma gandesc serios sa ma duc la eco saptamana viitoare insa nu stiu ce cel de eco sa cer si ce tr sa fac ca sa se vada cum e colul... [b/] voi ce parere aveti? |
Porumbita:
- un doctor experimentat isi da seama de starea colului la tuseu;
- cred ca trebuia neaparat sa faca tuseu daca i-ai zis ca se intareste burtica; iar daca credea ca nu isi poate da seama asa ... sa te trimita imediat la eco;
- mi se pare cam mult gynipralul in conditiile in care nu ai contractii dureroase si nici nu sti daca s-a scurtat colul;
- nu e absolut necesar sa se scurteze colul de la contractii; crede-ma, am avut la Ioana contractii non-stop de la 12 saptamani si colul a fost OK. Si acum am (desi mai putine) si din nou, colul e OK.
- cred ca la orice eco iti masoara colul (dar nu stiu precis, mie imi masoara fara sa cer ceva in mod expres)
Raluca, mami de Ioana - Alexandra (10.10.2004) si 29+ cu Nadia - Ana
Ioana la 3 ani
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI
cris30 spune:
, fieti-va mila si de noi fetele de la shimbul doi, am citit vreo 20 pagini si nu mai retin nimic .
Selene drum bun la Cluj si sa ne dai de veste despre starea ta .
Micola cum au zis si fetele urgent la medic, sangerarea nu e buna deloc mai ales la varsta asta a sarcinii.
Billy deci 24 e ziua cea mare, sa dea Dumnezeu ca totul sa merga bine .
Eu psihic m-am mai linistit,incerc sa gandesc pozitiv si astept sa vad cum evolueaza lucrurile in urmatoarele 2 saptamanai.Azi dimineata mi-a dat telefon doctorul meu si mi-a zis sa mai cresc ratia de calorii cu 300-400 si mi-a recomandat milkshake in fiecare zi ca ala are cele mai multe calorii.Eu mananc 5-6 mese pe zi, variat, insa trebuie sa fie hipercalorice.Asa ca ma duc azi sa-mi iau banane si-mi fac milkshake.Ieri am iesit putin in oras si i-am luat bebelinei 2 perechi de pantaloni de blugi si un pulover mai gros.
Fetele din state de care breast pump sa iau, vreau una manuala si sa nu fie foarte scumpa.Incep sa ma pregatesc cu bagajul de spital ca sa-mi iau de-o grija ca nu se stie niciodata.Tot imi caut o camasa de noapte mai acatari dar nu prea gasesc si trebuie sa-mi cumpar si un halat mai gros.Apoi intalnirea cu pediatru macar sa-l vad si sa ma vada, turul spitalului nu-l mai fac, cat am stat internata in spital 5 zile am vazut cum stau lucrurile pe acolo.
Ma duc sa mai citesc ce ati scris.
http://bd.lilypie.com/QLYdm4.png
29+ Doamne ai grija de bebelina mea.
Porumbita spune:
citat din mesajul lui andre_ea Porumbito, din cate inteleg ai intrat deja in trimestrul III. Incepand de acum contractiile nedureroase sunt normale. Uterul se pregateste de nastere. Daca contractiile sunt dureroase insa nu e bine. Incearca sa nu te ingrijorezi fara motiv. Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 30+ am tot ce am visat Delu Prichindelu' Prichinduta |
pai nu m-as ingrijora eu (mai ales ca in rest ma simt f bine)
dar cand doctora zice ca intarirea repetata a burtii duce la sscurtare de col si asta la nastere prematura...
ingrid70 spune:
Fetelor sunt foarte suparata!
Dupa ce acum 3 sapatamani o nesimtita de colega a venit foarte racita la serviciu (ca, vezi doamne, nu putea lipsi) si a stat pe langa mine si m-a racit (ca de, gravidele au sistemul imunitar mai scazut), fara nici un bun simt a venit in biroul meu fara sa se gandeasca ca eu nu pot sa iau Coldrex forte sau Fervex sau altele astazi a venit si colega ei de birou, cu o zi mai devreme din concediul de odihna, tot asa ca, vezi doamne nu se mai putea fara ea! Si a stat pe langa mine, si a tusit si a stranutat langa mine. Desi nu lucreaza cu mine in birou si i-am spus sa iasa afara! Dar unii nu se simt, ca cica ea are treaba cu colega mea de birou! Si acum sunt foarte stresata sa nu ma imbolnavesc din nou! Parca am si inceput sa tusesc! Ce ma enerveaza astea care se cred asa de indispensabile in ceea ce fac, ca fara ele nu se poate!
In mijloacele de transport in comun alt stres, ca oamenii raciti nu pot sta, naibii, acasa! Vin sa imprastie microbii!
As mai merge si eu la serviciu, cum spuea cineva, sa prind zilele libere din decembrie, dar nu ma mai pot risca cu atata nesimtire! Sa fac iar vreo viroza sau, doamne fereste, vreo gripa de pe la serviciu sau din miloacele de transport in comun! De asta mi-e cel mai frica si, deci, voi ramane acasa din 26 noiembrie desi m-as mai fi dus la serviciu! Dar nu vreau sa risc!25+
lisa79 spune:
cris30,aici la mine,asigurarea iti acopera inchiriatul unei pompe din alea electrice care cica sunt mult mai bune. se pot inchiria de la spitalul unde vei naste.intereseza-ta cand ai timp. eu una asa am sa fac,ca asa mi s-a recomandat de alte mamici.
28S+sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase!
ingrid70 spune:
citat din mesajul lui lisa79 cris30,aici la mine,asigurarea iti acopera inchiriatul unei pompe din alea electrice care cica sunt mult mai bune. se pot inchiria de la spitalul unde vei naste.intereseza-ta cand ai timp. eu una asa am sa fac,ca asa mi s-a recomandat de alte mamici. 28S+sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase! |
lisa79 spune:
citat din mesajul lui ingrid70 Fetelor sunt foarte suparata! Dupa ce acum 3 sapatamani o nesimtita de colega a venit foarte racita la serviciu (ca, vezi doamne, nu putea lipsi) si a stat pe langa mine si m-a racit (ca de, gravidele au sistemul imunitar mai scazut), fara nici un bun simt a venit in biroul meu fara sa se gandeasca ca eu nu pot sa iau Coldrex forte sau Fervex sau altele astazi a venit si colega ei de birou, cu o zi mai devreme din concediul de odihna, tot asa ca, vezi doamne nu se mai putea fara ea! Si a stat pe langa mine, si a tusit si a stranutat langa mine. Desi nu lucreaza cu mine in birou si i-am spus sa iasa afara! Dar unii nu se simt, ca cica ea are treaba cu colega mea de birou! Si acum sunt foarte stresata sa nu ma imbolnavesc din nou! Parca am si inceput sa tusesc! Ce ma enerveaza astea care se cred asa de indispensabile in ceea ce fac, ca fara ele nu se poate! In mijloacele de transport in comun alt stres, ca oamenii raciti nu pot sta, naibii, acasa! Vin sa imprastie microbii! As mai merge si eu la serviciu, cum spuea cineva, sa prind zilele libere din decembrie, dar nu ma mai pot risca cu atata nesimtire! Sa fac iar vreo viroza sau, doamne fereste, vreo gripa de pe la serviciu sau din miloacele de transport in comun! De asta mi-e cel mai frica si, deci, voi ramane acasa din 26 noiembrie desi m-as mai fi dus la serviciu! Dar nu vreau sa risc! 25+ |
eu le-as zice cate una asa de la obraz...cata nesimitire domnule... .
lisa79 spune:
pai nu se folosestre decat mecanismul,pompoa respectiva,ventuza aia care merge pe tzitzi e nou nouta. normal ca pompele sunt spalate si sterilizate. nu am auzit pe nimeni sa se imblonaveasca.