Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (80)
Raspunsuri - Pagina 14
Daiopri spune:
Si doar v-am rugat sa nu scrieti mult:))) Tztztz… O zi nu am citit si acum am petrecut juma de zi de munca:)) sa ajung la ora (ca de ajuns la zi nu se pune problema).
Si ca tot se zice de vise, si eu am visat chiar azi noapte ca m-au dat astia afara (nu ar fi de mirare la cat timp petrec sa ma pun la curent cu DC) si eram tare suparata si indignata, ca sunt insarcinata si ma dau afara:)) Sper sa nu se intample.
Hai sa fac un mare, mare effort si sa zic ce imi amintesc printre picaturi.
Selene, ai girja de tine. Mare ameteala a iesit pana la urma (nici nu ma gandeam), dar ar fi bine sa incerci sa te concentrezi pe tine si bb. Restul s-o vedea dupa ce te mai linistesti. Abia astept sa te indragostesti de cine merita cu adevarat (bebelina ta). Suntem alaturi de tine.
Tuchi bine ca ne mai zici de tine. Tinem pumnii in continuare si scrie cand poti. Eu credeam ca nu poti sa scrii cand nu apari:))
Cristi, eu as merge cu primul impuls indiferent de ce zic altii. Tu si sotul hotarati. Ai grija de piciorul betegut.
Roxana, sanatate multa. Eu vaz ca stagnez (cu raceala, cu ce credeati?:))))
Fetele cu tensiunea, puteti incerca miere cu usturoi pisat, ca nu miroase asa rau si sa incercati sa inghititi direct. Aici sunt si pastile de usturoi. Eu i-am luat mamei.
Lisa, frumoasa poveste sa fiti fericiti. Sa stii ca al meu e din Sv si tot cu mamaliga vrea piftia. E si pe lista mea de Craciun, da nu prea stiu cum sa fac. Stiu ca am facut doar o data. Tata meu facea buna, ca in rest pe unde am mai mancat era prea mult usturoi pt gustul meu.
Crisspoll eu as fi dat oricand mancarea mea pe o masa pe afara. Aveam si noi in plan initital sa mergem afara, dar cum prietenii stiau de ziua lui, si in plus motanul mereu e dornic de musafiri am zis sa facem acasa. Poate sa trag o fuga de la servici si sa luam pranzul impreuna:))
Cum era sa ma aleg eu cu complimente de la copii despre tort:))) Mai, ei saracutii erau obisnuiti cu alea de magazin. Da s-au sacrificat adultii. Desi sa stiti ca mai am si acum. Nu am mai mancat de atunci, ca eu seara cand ajung de la sv nu mai mananc tort la ora aia. (V-am zis ca sunt cuminte nu, da nu inteleg de ce adun kg dupa kg:)))
Iris, poate era doar o asistenta nepriceputa. Sau esti tu sensibila:)) Uite asa mai intalnesti si tu din cunostiintele sotului:) De aia imi place mie aici, ca nu stim pe nimeni din trecut;)
Cine zicea cu alintatul la Tudor, pai eu sunt deja pregatita cu Tudorelul lui mama:)) Nu va zic in cate feluri l-am strigat noi pe motan pana acum, ca ma si mir ca stie cum il cheama:))
Bun venit noilor fete. Se pare ca e acoperita Ca acum. Pacat ca nu ne-am nimerit in aceeasi parte.
Miere, tare faza cu sotii care se rusinau. Adevarul e ca trebuie sa fie ciudat nitel, cred ca m-as rusina si eu sa fiu in incapere cu altii. Pai cum sa dormi bre 2 ore?
Si noi avem magazin romanesc si au si cas uneori. Da nu ajung prea des, ca ma enervez ca mereu cumpar mai mult si apoi nu mancam.
Cu alaptatul, eu am ramas masca at cand am nascut si baiatul s-a strambat la san. Eu am crezut ca toti stiu sa suga, dar se pare ca unii trebuiesc invatati. Pompa am luat una chiar in ziua cand am facut febra laptelui, am trimis sotul de urgenta.
Dar nu am muls decat at. Daca aveti lapte destul nu are rost sa va mulgeti ca produceti si mai mult. Mie imi zisese asistenta sa merg sa donez, dar am zis cu draga inima daca nu ar trebui scos cu pompa, ca at nu o sa mai termin niciodata cu bidoanele pe care le am. Apoi copilul nu moare de foame. Aici nu da nimeni completare. Ii dai sa suga de cate ori si cat vrea. Asta e treaba. Se regleaza ei incetisor. Dai completare daca vrei sa-l treci pe praf si sa termini cu suptul.
Cam asta mi-am amintit. Deabia astept wk meu super lung de 4 zile, da ma gandesc cu groaza ca daca nu apuc sa mai citesc zilele astea cum va prind din urma.
Aveti grija de voi si bebei.
Numai bine tuturor
http://bd.lilypie.com/hfkmm7.png
IRA_LIZA spune:
...si pt k ati pomenit de usturopi, iaka o...o? o??? o retzetaaa ![]()
Simpla rau!
So: CROSTINI AL POMODORI
Ai nevoie de: roshii de gatit (mai moi, sa lase ceva zeama, nu k astea care se gasesc iarna, seci si, app, si fara cine-stie-ce gust; iarna mai degraba se folosesc pomodori pelatti, roshii decojite din conserva), ulei de masline, paine felii, usturoi, oregano, sare, piper, cascaval sau parmezan ras. Nu stiu cantitati si nici nu am stiut vreodata, totul e la ochi & la gust.
Curetzi usturoiul, il zdrobesti.
Daca sunt crude, oparesti rosiile si le decojesti de pielitza (daca sunt din conserva nu e nevoie de decojit), apoi le tai cuburi (nu f mici, k sa nu se topeasca la gatit). Faza cu decojitul roshiilor e cea mai putinplacuta parte din toata retzeta.
Pui uleiul de masline la incins, adaugi roshiile si oregano, sare, piper si le lasi sa fiarba in ulei & suc propriu pana scade zeama de la roshii si se ingroasa. Atentie! pe masura ce scade zeama, sosul incepe sa sara din cratitza si pateaza!
In ultimele minute se adauga usturoiul zdrobit.
Sosul arata k un bulion destul de grosutz in care se vad cubuletze de roshii si faramitze de oregano.
Cat timp se fierbe sosul, se pun la cuptor felii de paine la prajit (merge de minune si bagheta) si se rade cascavalul/parmezanul. Mie personal imi place mai mult cu cascaval ras decat cu parmezan, cinstit vorbind...insa depinde de gust, evident. Nu intamplator am zis de paine prajita in cuptor si nu in toaster, pt k se prajesc mai multe felii simultan.
Puneti pe feliile de paine prajita sosul, apoi presaratzi deasupra cascaval/parmezan. Daca mai avetzi rabdare, lasatzi putin feliile asa, cu sosul pe ele.
Clue: facetzi o cantitate mai mare de sos si pastrati-l intr-un vas la frigider; radetzi o cantitate mai mare de cascaval/parmezan si pastrati-l la frigider. In felul asta, cand venitzi seara acasa nu e nevoie decat sa prajitzi paine si, eventual insa nu obligatoriu, sa incalzitzi sosul. Insa cred k e de ajuns k, pana va schimbatzi in hainele de casa, sa prajitzi painea, sa scoateti vasele cu sos si cu cascaval/parmezan din frigider si sa va organizatsi cateva felii.
Imi aduc aminte k in anul 2 de facultate ne adunaseram cativa colegi la unul dintre noi acasa; am gatit vreo 2 ore (2 cratitze) de sos, timp in care un coleg ma tot intreba "auzi, mancam bulion??" - dupa care nu mai scapam de el, a lins si cratitele si m-a pus sa-i scriu retzeta...
Ira
31+ mami de
Lizuca
IRA_LIZA spune:
Cine intreba mai demult de galeata aia in care se spala bebe? Se cheama Tummy Tub
Iata un demo: http://www.youtube.com/watch?v=vbrNt24eHVQ
Intrebare: in Romania se gasesc de vanzare??
Ira
31+ mami de
Lizuca
crisspoliss spune:
Ira, dechide bre subiect separat ca dau fetele in noi pe urma
Asta ultima e un fel de bruscheta, nu? cred ca ma bag si eu la ea. Noi la facultate numa cartofi prajiti comiteam( cu branza) si ceai negru fiert in lapte cu tot felul de condimente( cuisoare, scortisoara, ginger) de iesea ca ala indian.Si pasta la greu, dar cu putine chestii in ea ca eram saraci rau.
Daiopri, cum adica ai 4 zile de weekend? ca parca nu demult ai avut tot 4 zile...canadienii astia chiar nu muncesc deloc?sunt indignata
Miere, noroc cu alarma de incendiu. Io am tras un soc prima data cand s-a declansat, de era sa fac infarct, am fugit afara in pijama si am dat nas in nas cu vecinu, care radea de se prapadea...
Cris, masina de spalat vasele aveti? ca am intrebat pe cineva si mi-a zis ca aia portabila de haine nu solicita tevile mai mult decat masina de vase...si am vazut una mica-mica numai ptr hainele la bebe. Uite aici:( nu stiu cat de bune sunt)
http://www.campingworld.co.uk/Models.aspx?ModelID=1166
sau asta
http://www.kaboodle.com/reviews/wonder-washer-8
Crisss
28+
IRA_LIZA spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui crisspoliss Ira, dechide bre subiect separat ca dau fetele in noi pe urma Crisss 28+ |
Criss, las' sa dea! pana or prepara si ele, k pe urma poate or da acatiste, k merit
Ira
31+ mami de
Lizuca
Daiopri spune:
Crisspoll nici chiar asa:)) Eu am o data la 2 vineri liber, si acum din cauza ca ziua veteranilor pica martea am schimbat vineri cu luni (adeca muncesc rau azi si imi iau ziua mea libera luni). Si de aia am 4 zile. Tot asa a mai fost la ziua canadei parca, a picat martea si eu iar am schimbat vineri cu luni. Acuma eu lucrez la guv si de aia am liber o data la 2 sapt. Nu iti zic ce m-am obisnuit cu programul asta, ca acuma de luna trecuta lucrez vinerile ca sa mi le adun pt ianuarie sa plec in concediu de pe 19 ianuarie si apoi deabia de pe 2 feb sa intru in maternitate. Da e greuuu tare fara ziulica mea libera de stat cu burta in sus:)) Sau mers pe la mall fara sot si motan sa imi aud si eu gandurile:))
Ira, cine sa se apuce soro? Nu ti-am zis ca eu nu-s asa vrednica?:)) Si apoi motanul meu se invarte intre 3 feluri de mancare si atat. O sa vedeti voi ce fain e sa muncesti juma de zi la papa si nici sa nu vrea sa guste.:(( Sau voi o sa aveti noroc cu copilasi mancaciosi:)) La asa vrednicute...
Numai bine tuturor
http://bd.lilypie.com/hfkmm7.png
lisa79 spune:
tocmai am terminat de vizionat un film,vi-l recomandt:the other Boleyn girl...o poveste de dragost contemporana,un film superb.
daca vreti si site de vizionat filme(gratis ,normal) sa imi ziceti
28S+
sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase!
crisspoliss spune:
vreau si io siteul, please( poti sa mi-l trimiti pe PM daca e ilegal
) Am vazut si eu filmul asta, acuma vreau sa gasesc MamaMia, am inteles ca e super, prietena mea l-a vazut nu demult. Eu am netflix si eram obsedata de filme, de cateva luni insa am atatea de facut incat nu prea apuc sa stau la un film..poate cand oi intra in prenatal.
Crisss
28+
P.S. Mai vreau la un film, ii zice The Secret Life of Bees( am citit cartea mai demult ) si vreau sa vad daca filmul e la fel de bun.
miereamara spune:
Mie nu mi-a prea placut The secret life of bees.
L-am vazut si pe cel mentionat de Lisa, a fost interesant. Mamma mia inca nu...il astept pe dvd.
Noi suntem cinefili inraiti, seara si filmul....
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
Aidan
lisa79 spune:
crisspoliss si mire,aveti PM
,vizionare placuta. filmele care au aparut mai demult sunt dvd rip deci calitate buna.o seara buna sa aveti
28S+
sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase!