Promit sa nu fac ca mama
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
boreal_1974 spune:
Exista diferite probleme, poate si de ordin financiar, datorita carora nu iti poti angaja o bona cu atata usurinta. Mi se pare normal sa fie ajutata de catre familie....daca ei nu o fac, atunci cine? Asta nu inseamna ca daca esti ajutata de catre mama sau soacra sa fie obligatorie acceptarea unor toane sau mofturi de moment. Nimeni nu spune ca este usor sa stai cu doi copii, dintre care unul sa fie bolnavior, insa daca tot o faci, incearca "sa nu dai cu piciorul in galeata" dupa aceea. In Romania este greu de crescut un copil, d'apai doi...de aceea incerci cat poti sa limitezi timpul in car estai cu copilul acasa si sa te intorci la serviciu. Poate ca Florinad nu are un serviciu in care sunt acceptate CM sau cine stie cum o fi. Dupa parerea voastra cine ar trebui sa-i fie alaturi, daca nu familia si in special mama.
"Sa faci copii in baza bunicilor ca sunt obligati sa-i creasca"???? Imi aduc aminte de fosta mea soacra si mi se ridica parul in cap
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/patou/patou.jpg)
patou spune:
n-am timp sa scriu prea mult, vreau doar sa-ti spun ca eu m-as fi suparat pe mama mea, ba mai mult as fi fost profund dezamagita. Ce obligatie, ca doar e bunica copiilor si nu o straina. Si eu mai cred ca propunandu-ti sa nu te comporti asa o sa reusesti.
analugojana spune:
Dragile mele
Haideti sa nu o criticam atat nici pe Florina ..
O avea si ea problemele ei..
Poate serviciul ei nu e chiar usor..
Cand ai copilul bolnav ..ca mama ai vrea sa stai tu cu el...dar nu poti intotdeauna...si asta te doare cel mai mult.
Tineti minte dragi copii,numai mama sa nu fii
Va doresc tot binele din lume
Sanatate Florinei si copilului ei
diana2004 spune:
Eu nu inteleg un singur lucru:daca bunicii nu-i convine sa stea cu nepotii de ce nu spune clar in loc sa faca mutre.Sa-i spuna Florinei ca a obosit si ca trebuie sa-si gaseasca alt ajutor.
Eu cu mama am rezistat 3 sapt dupa ce am nascut,apoi am trimis-o acasa ca ma terminase cu pretentiile ei.Pina la 5 luni nu m-a ajutat nimeni,stateam singura cu bebelusul cite 12 ore cit era sotul de tura;apoi am plecat la servici si a venit soacra la noi.Ea nu avea pretentii dar ma incurcam de ea prin casa asa ca mi-am cautat bona si gata.
Anda Panda spune:
lorenyy, esti tu sigura ca toata lumea isi permite bona?
nu e bunic sa nu se laude ca are nepoti. si bravo lor. INSA pachetul complet vine cu anume sacrificii pe care speram sa le faca pentru noi din inima, nu "printre dinti". si noi ne laudam ca sintem parinti, si si in cazul nostru pachetul complet cere sacrificii, stim care sint, nu le enumar.
cred ca fiecare dintre voi s-a aflat cel putin o data in situatia de a apela mai repede la un prieten decit la familie - si asta spune multe.
mama e pensionara, sta cu taica-miu, am fost anul asta acasa in ro; nu pot sa zic ca s-a dat in vint cu curatenia si calcatul, pentru ca nu stau copii in casa aia si nu era nevoie nici de multe lucruri de calcat nici de dat cu matura in fiecare zi.
cind au nevoie (bunicii) de ceva banuti pt medicamente sau altele unde se duc? la banca sa faca imprumut?
din aceste cauze nu pot sa spun ca a fost vina florinei.
asa cum si noi ne dozam nervii, banii, viata...etc, asta ar putea face si ei. se spune ca oamenii in virsta au mai multa experienta de viata - unde e?
fericiti parintii care sint iertati si intelesi de copii.
bafta si sanatate !
corinadana spune:
Loreny ce liniste au bunicii aia care "s au dus la linistea lor" cand isi stiu copiii ca se chinuie cu copilasii lor. Urat!din partea lor/a bunicilor- parerea mea. Exceptie cei bolnavi sau care inca lucreaza.
Ce linistit poti fi tu cand stii ca nepotul iti sta cu o straina 9care de cele mai multe ori i se rupe de copilul tau), ca fata ta se chinuie cu nepoteii si tu tai frunzulitza la caini???
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
Ramona J spune:
Eu zic sa discuti cu mama ta, sa afli de ce e suparata. Poate ca nu vrea sa stea cu copiii, dar nu stie cum sa-ti spuna.
Eu nu consider ca e o obligatie ca bunicii sa-si creasca nepotii. E responsabilitatea parintilor. Asa ca daca exista bunici care sint dispusi sa ajute, ei trebuie apreciati pentru gestul asta.
Iris2002 spune:
Nu as fi putut sa o spun mai cu tact decit Ramona. Bunicii nu au obligatia de a avea grija de nepoti, desi vad ca multa lume (in Romania) asa crede. Cred ca bunicii care au grija de nepoti, chiar o zi sau citeva ore pe saptamina, trebuie apreciati pentru asta. Doua zile sau mai mult, si doi copii...mi se pare foarte greu. Mama are grija de nepotel des si imi spune ca in parc intalneste multe bunici care nu mai au chef, rabdare, nervi si care nu se dau inapoi de la a tipa la nepoti, a-i lovi, etc. Si ca multe se plang de fiice, nurori (ma intreb de ce nu de fii si gineri?) si le e greu.
Cred ca acest ajutor trebuie apreciat, si nu primit ca ceva ce (ni) se cuvine.
Mi se pare ironic ca o ierti, ca ti-e mama. Intrebarea e daca ea te iarta.
mstef spune:
Subscriu si eu la ce au spus Ramona si Iris! Foarte de bun simt! Mama mea m-a ajutat cat a putut cu fata cea mare (traim in aceeasi casa, din fericire).Mi-a spus insa, ca ar fi bine sa nu mai fac al doilea copil (deoarece mie mi se parea firesc sa am doi copii) pentru ca imi va fi mai greu si ea nu se simte in stare sa ma mai ajute cu inca unul.Mi-a spus ca ii va fi greu sa ma vada cum ma chinui cu doi copii si n-o va lasa inima sa ma lase asa, dar ii va fi foarte greu sa ma ajute (pentru ca nu mai are rabdare, putere etc)si daca il fac, ar fi bine sa nu ma bazez pe ea. Asa incat am asteptat 10 ani sa ma "coc" , sa ma simt in stare sa am grija singura (mi-am si permis)de inca un copil.Si m-am descurcat (dar asta in conditiile in care am un serviciu cu program flexibil si sotul ne asigura un trai decent).Chiar si asa, orice moment in care pot sa-mi las copiii cu mama e binecuvantat si-i multumesc pentru asta
Lorenyy spune:
Revin cu mare placere...
Ok,probabil nu toata lumea isi permite sa aiba bona,de acord,dar nici sa-mi"sechestrez" parintele in casa cu odraslele mele,si la sfarsitul zilei,tot eu sa fiu cea ofensata ca mama m-a asteptat cu haina pe umeri,satula de dadacit la copiii mei...Nu dragele mele,ne-am facut copii,ii crestem...Cu adevarat o moda ca bunicii sa fie 24 din 24 la cheremul nostru sau al mostenitoriilor nostri,nu?
Cunosc cazuri,bunica la parc cu copiii,copiii dorm bunica freaca podelele,jongleaza tigaile,bate covoarele si spala budigaile,si noi ne facem somnul de dupa-amiaza,la sfarsitul zilei,ii mai cerem sa ne spele si vasele!!Mai ce viata,ia sa o aduc si pe mama,sa ma tin in pas cu moda,nu?
De acord cand esti parinte singur,trebuie sa fii pe post si de mama si de tata,ceri ajutor,nu poti fi Superman(Women)dar pana atunci,ne asumam responsabilitatile,si nu ma apuc sa torn la copii,bazandu-ma pe ajutorul altora.
Si inca o data,bunicii sunt de weekend sau vacante,nu noi doar parinti de ocazie...