Promit sa nu fac ca mama

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns florinad spune:

Multumesc si celor care m-ati inteles si celor care m-ati criticat. Intr-adevar si eu am inteles ca ii este greu cu doi copii dar am considerat ca doua zile n-or fi foc, mai ales ca i-am cerut parerea. De multe ori cand baiatul cel mare se cere la bunica, daca vad ca bunica nu e dornica sa-l primeasca la ea pentru o dupa-masa ii spun lui ca bunica e ocupata si nu poate sa aiba grija de el. Pe mine ma asculta baiatul si nu-mi amintesc sa subminez autoritatea bunicii. De fiecare data cand bunica il certa si eram si eu de fata n-am comentat ci i-am spus ca bunica are dreptate si ca el a gresit. Chiar avem o regula (printre regulile casei afisate pe usa) care spune ca cine nu asculta de cel care-l supravegheaza si ingrijeste va fi pedepsit nerespectandu-i-se urmatoarele doua dorinte. Am spus ca e vina bunicii pentru ca nu se tine de aceasta regula si-l lasa sa faca ce vrea, cedand la crizele lui, iar acum suporta consecintele. Eu i-am spus sa asculte de bunica, am pus si regula dar cand nu sunt de fata nu pot sa fac nimic. Eh, dar se pare ca pana la urma bunica a avut si alta suparare, care nu are legatura cu copiii sau cu mine si a fost mai sensibila zilele acestea, de aceea a reactionat asa. Of, of, greu e sa fii copil, greu e sa fii parinte. Si da, poate ca voi face greseli si mai si cand voi fi in postura ei. Va multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Florinad, eu o cred pe mama ta ca-i este greu. Cand unul dintre copii a fost bolnav doua zile, trebuia sa stai tu acasa cu el. Eu asa fac chiar daca e mama la mine sau am alt ajutor.
Mama mea vine la mine 4 luni pe an si ma bucur ca poate si atat. Imi dau seama ca e greu cu 2 copii, n-as indrazni sa-i cer mai mult.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Florina, este greu pentru bunici. Este greu si pentru noi, daramite pentru ei. Noi de exemplu nu avem nici un fel de ajutor. Mama vine cam 1 luna pe an la noi. Chiar si atunci platesc bona. Deci mama sta cu el vreo 2 ore doar, pana venim noi. Si tot ma simt cumva vinovata... stiu ca ii este greu... ca are probleme de sanatate si nu o mai tin puterile.

Esti norocoasa ca ai cine sa te ajute. La bona dai si jumatate de salariu si mai ai si surprize neplacute.

Ingrid si Cristi 5 ani si 8 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tibiuta spune:

Eu n-as fi atat de critica la adresa ta Florina.Sa fim seriosi copilul are 4 ani!Nu cred ca el constientizeaza ca o supara pe bunica sau o oboseste.Poate ar fi trebuit sa-ti spuna mama ta motivele care au suparat-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boreal_1974 spune:

Eu consider ca sunt bunici si bunici. Sincer si eu am probleme cu mama pe tema copilului si ii inghit o gramada de reprosuri si acuze la adresa mea, a sotului si nu in ultimul rand la adresa copilului...si tac adeseori, pana cand numai pot sa suport si atunci se isca un scandal monstru si nu o mai las sa vada de copil cateva saptamani, dupa care incepe sa ma sune sa-i aduc fata pentru ca ii este dor de ea.
Consider ca si ei stiu ce inseamna un copil si exista perioade in care nu te mai intelegi cu el si care nu depind de educatia pe care i-o faci....insa, acestea sunt pasagere.
Eu am ajuns la concluzia ca parintii nostri ajung la o varsta la care trebuie sa te comporti cu ei ca si cu niste copii. Eu cand am discutii cu mama mea, alerg de nebuna sa-mi iau copilul de la gradi si sa ma intorc cu el la serviciu....si cine sufera cel mai tare??? normal ca acel copil care nu isi mai are programul stiut.
Sa fim seriosi ca si noi am fost crescuti de bunici si ei ar trebui sa faca acelasi lucru fara atatea discutii, acesta este ciclul vietii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Fetelor, eu nu am experienta de mama langa mine sa ma ajute, stiu ca ele sunt dificile uneori sau vor sa faca cum stiu ele, dar ajutorul lor e asa de pretios.. Si sunt asa de importante in viata copiilor.

Aratati-va aprecierea fata de ele, sa stai 8 ore pe zi (neplatit) cu un copil nu e usor.
Ele ar putea merge castige un ban in timpul asta.
Tin minte sora mea o lasa pe nepotica mea cu zilele la mama sau in weekend si cand venea dupa ea ii reprosa ce nu a facut sau de ce o rasfata pe fetita.
Nu o auzeam sa spuna multumesc mama, esti obosita? mai poti? sa te ajut cu ceva?
Acum ca sunt mama imi dau seama ce important e asta, inainte habar nu aveam.

Multumiti-le la fiecare final de zi dupa ce stau cu copii, si din cand in cand un mic cadou sau faceti-le cate o placere. Face asa de mult.
O sa mai dispara din frustrari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Fetelor bunicii care vor sa si ajute copiii avand grija de nepoti o fac si o fac din tot sufletul.
Avem prienteni aici (SUA) care au avut o pe bunica aici sa aibe grija de 2 nepoti/baieti ptr 6 luni fara gradinite fara nimic, bunica operata la sani, destul de in varsta dar femeia a venit sa si AJUTE BAIATUL.

Cine vrea o face cine nu cauta motive si motive (jena de vecini- haida de parca aia nu stiu cum sunt copiii...).
Cinste bunicilor ce au grija de nepotei!

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Asa e, bravo bunicutelor ce au destula rabdare pentru a sta cu nepoteii.

Pe mine personal nu ma ajuta nici una insa nici nu consider ca am nevoie.Bineinteles ca am intrerupt serviciul insa pentru asta.Mamicile care lucreaza insa cred ca au mare nevoie de ajutor si bunicile ar putea intelege asta.Doar nu vor fi mici 10 ani copiii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorenyy spune:

Florinad,si de ce mama ta este obligata sa aiba grija de copiii tai?Eu asta nu inteleg,facem copii,vor nu vor bunicii trebuie sa-i creasca...Nu draga mea,nu pot fi de acord cu tine...Am si eu parinti,si socrii,si copil...Mi-am angajat bona,cu toate ca,ce bine mi-ar fi prins cateva mii de dolari in plus pe luna,plus faptul ca ajung acasa de la servici dupa 12-13 ore,nu stiu ce mai inseamna un somn bun de 7 ore(dorm maxim 4-5 ore pe noapte),si as putea continua cu zeci de motive..M-au ajutat parintii la inceput,cand nu aveam experienta,dar cand copila mi-a implinit 6 luni,le-am multumit din suflet,au trebuit sa se intoarca la viata lor,la linistea lor..Din cand in cand poti apela la mama ta,sa zicem ca in weekend,si asta nu inseamna ca in fiecare weekend,toti avem nevoie de macar 2-3 ore ptr noi,nu stiu de ce te astepti la mai mult?!
Spui ca mama ta merge apoi acasa,si oricum se odihneste...Dar dansa nu are casa de intretinut?Spalat?Calcat?Gatit?Si in fond,nu este problema ta ce face dupa cele 8 ore petrecute cu copiii tai...sunt 2 copii,dubla bataie de cap...
Asa ca,ori bona,ori calmeaza-te....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Stai si tu 8 ore cu doi copii care nu-s ai tai din care unul racit si spune-ne dup-aia cat de obosita esti.

Mergi la inceput