Rugaciune colectiva pentru a dobandi prunci (21)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anadomnica spune:

KoraPop - ne rugam pt. tine! Doamne ajuta sa fie cu ochisori. Te vom tine apoi de manuta pe toata perioada sarcinii.
Si ca sa fiu in spiritul vorbelor de mai sus, va postez un fragment din comentariul lui Dan Puric pe site-ul www.sfintii-inchisorilor.ro cu ocazia Sf.Dumitru. Pentru cine vrea sa stie/citeasca sa afle mai multe, sunt si 2 filmulete despre Sfintii Inchisorilor.
"Stiti ce este un sfant? Un sfant este un om din univers, ca si noi, care isi face sufletul si trupul treapta pe care Dumnezeu sa coboare, sa ne ierte si sa ne ajute. Si ca sa-si faca trupul treapta, el trebuie sa fie de o curatie extraordinara. Cu adevarat importante la sfinti sunt minunile, dar cel mai important lucru este cum isi traiesc viata lor. Insasi viata lor, a fiecaruia, e o minune de la un capat la altul. Un scriitor francez, care a scris foarte frumos despre Romania, avea doar o singura nedumerire vizavi de romani: „Ma intreb de ce romanii urca in dealul Patriarhiei si saruta o mana de maimuta invelita intr-o dantela”. Mana aia de maimuta – raspund eu – era mana Sfantului Dimitrie care m-a impiedicat pe mine ca roman sa fac ce au facut ei la Saint-Denis, unde, in timpul revolutiei franceze, in furia unei idei, si-au dezgropat toti regii si le-au aruncat oasele. Va inchipuiti poporul roman dezgropandu-si voievozii si aruncandu-le oasele? Nu!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria08 spune:

Dragele mele, dar harnicute mai sunteti!!
Imi cer iertare ca nu am mai postat, sa stiti ca nu am abandonat subiectul, citesc zilnic ceea ce scrieti.
Si eu am citit mai multe carti despre Parintele Arsenie Boca, pot spune cu toata credinta ca e un Sfant! Am ramas surprinsa de toate minunile!! Imi doresc sa ajungem la Manastirea Prislop sa ne putem ruga la mormantul Parintelui. Doamne Ajuta!

Preasfanta Treime si Maicuta Domnului sa ne aiba pe toti in grija!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ainigriv spune:

Am revenit,ca intre timp s-a trezit Maria...

Kora,chiar pe 14 noiembrie este Sf.Grigorie de Palama,ale carui Sf.Moaste sunt in Grecia,citeste acatistul sau si este imposibil sa nu ne dai o veste mareeee,dupa atatea sfinte sarbatori.

Jesika,mari cuvinte ai scris:"minune este sa gasesti un duhovnic adevarat"si "fiecare sa ne ducem crucea"pentru ca asa este!!!

Ce dr.si ce aparatura ar putea stabili sa iei viata unui sufletel curat???!!!O intreaga nebunie cu analizele si ecografele astea...Eu va spun din proprie experienta,cu cat mai putine,cu atatea mai bine.Un copil asteptat atat de mult este Dar de la Dumnezeu si este in paza Lui,dar de...asa e omul cu indoiala,pacatos si deci,m-am dus in fiecare luna sa fac eco,ca asa imi cerea si dr.ginecolog.Ce credeti,prin saptamana a14a imi spune la eco ca e un decalaj de o saptamana,ca nu a mai luat bine in greutate...Chiar atunci incepea postul Pastelui si ma intrebam cum sa procedez,sa tin post sau nu,avand in vedere ca bebelina trebuia sa recupereze.In final cu post,rugaciune si Sf.Impartasanie am crescut supeer bine si am recuperat si asa zisa intarziere,care cred ca a fost doar o ispita sa nu tin postul.Apoi,triplu test mi l-a propus dr gineco si am zis un NUUUU raspicat ca l-am socat...pai taman d-voastra,predati biologie si nu stiti ce riscuri....???!!!Pai si ce???In caz de ceva,Doamne fereste,nu as putea lua o astfel de decizie...asa ca a renuntat daca a vazut ca nu are cu cine.

De ce nu ne-o fi teama mai mult de bolile sufletesti,decat de cele trupesti,pe care le transmitem copiilor si le-am putea "trata"cu Sf.Maslu,spovedanie,post, rugaciune?!Dar asta-i lumea noastra,se modernizeaza,vorba Aneidomnica,trebuie sa-i facem fatza,iar Noce,bine zicea,ca pe vremea cand ne nasteam noi nu se mai auzise atat de ecografe si se nasteau copii mai sanatosi.In fine....sa existe stiinta si evolutie atunci cand deja e instalata o boala care se poate trata,dar nu ca sa decida viata unui sufletel.Ne lasam in mainile Domnului,ca-s mai sigure si mai puternice.

Va pup pe toate cu drag,ca gandim la fel si Dumnezeu ne va intari credinta!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lili_g spune:

Dragelor,

Am gasit pe un site (Danion Vasile) niste "paragrafe" minunate pe care vi le daruiesc si voua.

Spune-i unui copil mic c#259; dup#259; ce va trece printr-un tunel întunecos va ajunge la lumin#259;.

Nu îl va interesa, îi va fi fric#259; s#259; intre. Dar spune-i c#259; la cap#259;tul tunelului este mama lui. Va fugi prin tunel.

Problema este c#259; nu avem credin#355;a c#259; la cap#259;tul încerc#259;rilor se afl#259; cununa. #350;i, dac#259; pierdem din vedere cununa, orice încercare devine peste m#259;sur#259; de grea.

Multor so#355;i care nu aveau copii, stare#355;ul [Sfântul Lavrentie de la Cernigov] le spunea dinainte ce copii vor avea. La câ#355;iva le-a citit rug#259;ciune pentru a putea na#351;te, dar pe cei mai mul#355;i îi sf#259;tuia s#259; tr#259;iasc#259; via#355;a conjugal#259; curat#259;. Uneori le spunea num#259;rul copiilor pe care îi vor avea #351;i numele lor. De multe ori, so#355;i care de doisprezece-cinci¬sprezece ani nu au putut s#259; aib#259; copii, numai prin binecuvântarea stare#355;ului dobândeau copii” [7; 122]. S-ar putea scrie câteva c#259;r#355;i numai despre cazurile de copii care au venit pe lume de#351;i medicii îi asiguraser#259; pe so#355;i c#259; nu pot avea urma#351;i.

So#355;ii care î#351;i doresc s#259; aib#259; copii s#259; cear#259; ajutor lui Dumnezeu, Maicii Domnului #351;i sfin#355;ilor. #350;i se pot ruga pentru aceasta Sfântului Stare#355; Lavrentie. De când a intrat în Împ#259;r#259;#355;ia Cerurilor, are #351;i mai mult timp s#259; ne ajute…

Va imbratisez, Domnul sa va binecuvinteze si sa va daruiasca tuturor toate cele de folos.
Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lili_g spune:

Mai trimit o data:

Spune-i unui copil mic ca dupa; ce va trece printr-un tunel întunecos va ajunge la lumina.

Nu îl va interesa, îi va fi frica sa intre. Dar spune-i ca la capatul tunelului este mama lui. Va fugi prin tunel.

Problema este ca; nu avem credinta ca; la capatul încercarilor se afla; cununa. Si, daca; pierdem din vedere cununa, orice încercare devine peste masura de grea.

Multor soti care nu aveau copii, staretul [Sfântul Lavrentie de la Cernigov] le spunea dinainte ce copii vor avea. La câtiva le-a citit rugaciune pentru a putea naste, dar pe cei mai multi îi sfatuia sa traiasca viata conjugala curata;. Uneori le spunea numarul copiilor pe care îi vor avea si numele lor. De multe ori, soti care de doisprezece-cinci¬sprezece ani nu au putut sa aiba copii, numai prin binecuvântarea staretului dobândeau copii” [7; 122]. S-ar putea scrie câteva carti numai despre cazurile de copii care au venit pe lume desi medicii îi asigurasera pe soti ca nu pot avea urmasi.

Sotii care îsi doresc sa aiba copii sa ceara ajutor lui Dumnezeu, Maicii Domnului si sfintilor. Si se pot ruga pentru aceasta Sfântului Staret Lavrentie. De când a intrat în Împartia Cerurilor, are si mai mult timp sa ne ajute…

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras70 spune:

referitor la deciziile medicilor,peste dorintele pacientelor,chiar,vreau sa va intreb si sa dezbatem care sunt drepturile noastre in maternitae,la ginecologi in general.Cind m-am internat,de 2 ori in maternitate,la intrare am semnat un formular,in alb,in care eram de acord cu orice vor face medicii.Asa mi-a spus asistenta de la triere,auziti voi,altfel nu ma interneaza.Pe mine m-au luat cu forta si nu exagerez,din pat,auziti voi ptr.ce,sa-mi cumpar anticonceptionale ptr.acasa,eu care pierdusem copilul,eram necajita,le-am spus ca nu vreau oral antic,ca eu nu iau,ca am grija,numai sa ma lase ca aveam hemoragie.Nu m-am inteles cu ei,drept ptr.care am fost luata cu forta,cumparat antic,facut fisa la ei desi nu vroiam,aveau de vinzare antic..mi le-au dat si le-am aruncat.Am vazut o femeie linga mine luata cu forta,la operatie.nu a apucat sa-si anunte familia,vroia sa mai consulte si alti doctori,in alt spital,nimic,luata cu caruciorul ca asa era grabita directoarea...
Voi ati semnat la internare in maternitate asemenea acte??Daca nu vrei sa semnezi sa faca ce vor ei nu te interneaza??Cu ce ne putem apara legal,macar sa-mi lase timp de decizie,e organismul meu,copilul meu,familia mea,poate daca mai am timp ma duc in alta parte,nu??voi ce ziceti ?si cum ne aparam??cum ii punem la punct pe gineco..?la cabinetul particular???
Multumesc de ajutor,cred ca e bine sa afli si din experienta altora si sa ne informam si sa decidem cea mai buna varianta ptr.noi,nu??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaomaria spune:

Buna dimineata, fetelor
Ingeras, cat esti de matinala!
Eu nu am fost in maternitate pana acum, asa ca nu stiu cum e in Iasi.Dar sunt de parere ca indiferent ce ai semnat, daca nu vrei sa faci ceva, nu faci. Am observat si eu ca in ultimul timp in spital te pune sa semnezi ceva la internare, dar mi s-aparut ca-i mai mult o chestie prin care se spala ei pe maine daca patesti ceva, dar nu ceva care te-ar obliga pe tine sa fii la discretia dr. Oricum, paote alte fete stiu mai bine despre ce-i vorba.
Iar la cabinetele particulare, inafara de faptul ca e super-scump, se comporta frumos, parerea mea. Cred ca depinde si de dr., dar eu sunt mai sensibila si daca unul nu-mi vorbeste frumos, plec.

"Si de as avea darul proorociei si tainele toate le-as cunoaste si orice stiinta, si de as avea atâta credinta încât sa mut si muntii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt."-Corinteni I, cap. 13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras70 spune:

la particular,in afara ca e scump,am patit-o cam asa:am primit medicam,sa mai vedem,sa mai incercam,intelegi..iara vino,mai altadata,mai dai bani,te mai trimite si la colegul,de la colegul la altul..
la maternitate asa s-a pus problema cum am spus-o.Auziti,nu face internare fara semnatura ca accepti toate tratamentele si interventiile lor.Pai,uneori,poate nu e urgenta si mai e nevoie de gindire si de mers in alta parte,nu inteleg luatul cu japca,vorbitul urit faptul ca desi platim atitea dari refuza internare ei.E legal??Poate un jurist dintre noi ne explica cum sa facem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaomaria spune:

Fetele, acusi incepe postul!Cine vrea carte cu retete de post, sa-mi trimita PM cu mail-ul. Si cine are retete de post fara ulei, sa mi le spuna si mie, va rog.

"Si de as avea darul proorociei si tainele toate le-as cunoaste si orice stiinta, si de as avea atâta credinta încât sa mut si muntii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt."-Corinteni I, cap. 13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jesika spune:

Buna dimineata fetelor

Astazi il sarbatorim pe sf.Ioan Gura de Aur.

Ingeras mie nu mi se pare normal sa semnezi in alb nimic, nimic, nicaieri.

Alina

Mergi la inceput