Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (40)
Raspunsuri - Pagina 16
Nicole1980 spune:
Doloress - al meu doarme asa 23-04 ; 04.30-9;dupa amiaza - 3 ore; pe seara 1 ora, deci in total cam 14 ore...Stiu ca era un grafic pe undeva, daca il gasesc ti-l trimit. 
Eu cred ca fiecare copil este oricum cu ritmul lui, inclusiv la somn, asa k stai linistita....Daca ar fi obosit ar plange non stop.
Poze
Evolutie David
Bebe David Adrian 16.06.2008
fecian spune:
Buna seara fetelor!
Mult timp a mai trecut de cand am intrat dar am avut o perioada mai mult decat horror....care insa din pacate inca nu s-a terminat.
Toata povestea a inceput acum 2 saptamani cand piticul meu a inceput sa aiba diarie. Am incercat sa ne comportam cat mai normal, deh diarie au toti copii. La inceput chiar nu a fost nici o problema. In afara de faptul ca facea diarie in rest era ok; se juca si papa ca de obicei. Dupa o perioada de 3-4 zile a inceput sa manance din ce in ce mai putin (cantitatea reducandu-se vertiginos de la o masa la alta) a inceput sa aiba dureri de burtica, plangea continuu.Deja devenea suspect de mofturos la mancare. L-am dus la doctor, mi-au zis ca nu are nimic. A doua zi a inceput sa fie si mai rau: a inceput sa aiba si febra si sa planga continuu ..de jucat uitase ce e aia.
Devenise un copil apatic, plangacios,cu diaree si voma si plus de assta nu manca si nu mai bea nimic.De joi pana marti m-am dus in fiecare zi la doctor cu el ca e cev in neregula cu el, ca nu mananca, ca e rau...Ei 5 zile m-au tot plimbat ca nu are puiul meu nimic(nu e suficient de deshidratat).
Abia marti, probabil satuli de mine, mi-au dat trimitere la pediatru. Aici cand m-am dus am vazut ca puiul meu la varsta de 5luni jumate avea aceeasi greutate ca la 4 luni. A slabit in 10 zile 1 kg ceea ce inseamna 15% din greutatea lui..ceea ce e mai mult decat ingrijorator.
Cum l-am adus l-au si internat: am incercat sa ii dau solutii orale de rehidratare insa a fost imposibil. Refuza continuu, asa cum facea cu absolut orice ii dadeam. Atunci l-au intubat si numai asa au reusit sa il rehidrateze. In ziua aceea a facut foarte multa diarie, a vomitat, insa l-au hidratat puternic. Astfel dupa numai o zi a castigat inapoi 300 de grame.
Dar piticul nu are numai diarie severa(care nici acum dupa 4 zile de spitalizare nu s-a vindecat inca): a si racit puternic(de la du-te vino pe care l-am facut timp de 5 zile cu el la doctori la diferite ore din zi si din noapte). Acum si raceala il impiedica sa se faca bine, ba chiar agraveaza stareaa lui ca nu ii permite sa se hraneasca. De 4 zile puiul meu papa numai prin sonda, refuza categoric mancarea.
Am trecut si prin momente horror cand puiul meu se inneca in asemenea hal ca nu mai respira. Am inntrat in panica de nu stiu cate ori. A ajuns sa fie monitorizat continuu timp de 2 zile.
Azi pot spune ca mi-am revazut puiul pentru prima data. S-a jucat asa cum se juca el de obicei. Inca nu are fortza sa faca tot ce vrea. Cum ar fi sa imi fure sandwitch-ul si sa isi bage manutzele in el(asa cum a incercat azi). Sau sa imi tzipe o serenada a la Bitzu(e ragusit cumplit, nu mai are voce).
Ma strange puternic in bratze si nu mai imi da drumul. E speriat enrom de la cate i s-au facut zilele astea. Insa prefer cateva zile de chin d-asta decat sa imi para rau mai tarziu. Tot ce am facut am facut numai pentru el, sa se faca bine... Imi era dor de zapacitul meu care se bucura sa se dezbrace...care face baia praf, care e curios de orice. Imi era dor de zambetul lui dulce, de imbratzisarile lui calde. Chiar si de mofturile lui.
Zilele trecute nici macar nu mai avea voce sa planga.
Azi mi-am revazut puiul si sunt in culmea fericirii. Chiar daca inca nu mananca, am sperantza ca se face bine.
Nu doresc nimanui sa treaca prin clipele de cosmar prin care am trecut noi. Prin toti nervii, toate frustrarile, toate grijile sau socurile prin care am trecut. Nimanui nu ii doresc sa afle ce inseamna sentimentul ca iti pierzi puiul si nu il poti ajuta cu nimic. Nu doresc nimanui asa ceva.
Nu stiu cine zicea la un moment dat ca e tot aia daca puiul ti se imbolnaveste la 3 luni sau 3 ani. Ei bine e chiar o mare mare diferentza: unul poate zice ce il doare, celalalt nu. ?Un pui de 3 luni e mult mai neajutorat pentru ca e tintuit in lumea lui: el nu poate sa exprime nici ce il doare, nici nu poate evada in lumea jocului. tot ce poate face e sa se lupte cu boala. Iar tu ca parinte esti si mai neputincios si frustrat de neputintza in al ajuta. Tu ca printe mai te frustrezi ca nu esti in stare sa intelegi prin ce trece puiul tau si nu stii cum sa ii faci sa ii fie mai bine.
Ma doare cand ma uit in casa si casa e goala. Sufletul ei a plecat intr-o camera de spital unde se lupta cu boala. Ma uit la jucariile lui si aud chitzaiturile lui vesele. Acum patucul lui e gol, il asteapta sa vina la el.
Cred ca ma opresc aici, caci durerea din sufletul meu e mare si neputintza si frustrrarea si mai mare. Chiar daca nu am mai cunoscut ce inseamna odihna de n timp, vreau sa fiu optimista ca totul va fi bine si ca in curand puiul meu se va intoarce acasa...sanatos si fericit.
Va doresc multa sanatate si va dau doar un sfat: atunci cand simtiti ca puiul vostru nu e bine, atunci urmati-va instinctul pentru ca de cele mai multe ori asa e. Si asta va face diferentza dintre rezultate. 
toti puiutii mici.
Felicia,
cea mai fericita al ursuletzului-pufarina
Gabriel (23 Mai 2008)
Pozici cu noi in noua formula
Ursuletzul-pufarina
Povestea nasterii
M-am nascut de ziua mea
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">Sustin campania pentru reproducere asistata. SEMNEAZA SI TU !
Simplicity is the key to excellency
inais spune:
Multumim Simona, Laurita, Doloress!!
Daaaa...e papacioasa rau fiica-mea! Pana acum i-am dat mar...suc...cu linguritza...papa de n-ai treaba! Si azi cereale.
Nu inghite ea a la carte, dar nici nu scuipa sau ceva. Mesteca cum poate...mi-e draga de mor. Are o vointa si o pofta de mancare si de a creste maaareee fenomenala!!!! Ea a fost printre cei mai mici bebei nascuti la termen de aici. Tinand cont de faptul ca la 38 de sapt. un bb se considera la termen. Acum are aprox 6.300 kg si in jur de 62 cm. Nu-i lunga...dar nu are cu cine sa semene...pe de alta parte, in timp se mai schimba lucrurile. Cat despre greutate eu sunt extrem de multumita, tinand cont de unde a plecat.
Sa vedem cum o sa fie la legume. Sunt curioasa. Taaaaare curioasa!
Doloress ca program de somn: noi avem cam de la 22.00 la 07.00-07.30. Apoi aprox 2 ore pana-n pranz sau in jurul pranzului si aprox 1h-2h...seara! Deci cam 13 ore.
Noapte buna!
Edit: fecian tine o
si un
de la noi pentru puiul mic! Stai linistita ca esti pe maini bune unde esti! Gandeste-te daca erai in Ro...si fi optimista! Il vei ajuta pe pui sa simta ca este ingrijit bine si ca se va face bine! Nu pot spune ca inteleg in totalitate ce simti...pentru ca nu pot compara raceala banala a Iasminei cu grozaviile de care povestesti tu. Insa mie si acea banala raceala a ei mi-a facut mult rau...nici nu vreau sa ma gandesc la ce ai povestit! Tine-ne la curent cu evolutia puiului. 
mamica Iasminutei...adica
lui mami si a lui tati
Doloress spune:
Nicole pai asa ma gandeam si eu ca vreo 14-16 ore ar fi normal, deci al tau mi se pare ca doarme super. Doarme, papa tot, cupil cuminte mai ai tu acolo! Dar al tau e Geaman, nu un Tauras incapatanat ca al meu!
Mihaser deci am gasit unde sa-l las pe Patrick cand ma duc la botez in decembrie! Il teleportez la Timisoara
daca tot au program comun. Ce ne facem cu fusul orar insa?
Doloress spune:
Fecian 

Of Doamne, prin ce ai mai trecut si mai treci! Stiu si eu ce inseamna sa-ti vezi puiul in spital intubat si cu perfuzii si sa te intorci la o casa pustie, te pup si fii tare, o sa fie bine! Dar ce a avut exact, nu ti-au zis? Un virus? Of, si medicii astia din strainatate, aici e la fel, pana nu ai febre 40 nici nu te baga in seama si nici atunci chiar.
Multi multi pupici si imbratisasi pufarinei sa se faca bine! El simte dragostea voastra, sa stii, chiar daca e acolo la spital.
melly23 spune:
!!!STOP MONTAJ!!!
Avand in vedere ca nu am mai primit pozici si nici nu am mai reusit sa dau de altele spun aici stop montaj!!!aveti aici promotia 2008 al mladitzelor si mugurasilor 2008!!!

!!!noapte buna!!!
Noi si fluturica Amelia
Reallaura spune:
Fecian mi se rupe sufletul la povestea ta! Sanatate multa si sa-ti vina puiutul acasa cat mai repede cu pofta de viata hohote de ras!
Doloress al meu tot asa doarme, la 6 dimineata e treaz, toata noaptea ne foim amandoi la san, uneori il mai apuca si vorbaria pe la 4, iar in timpul zilei daca doarme 2 ore ma declar multumita!
Si eu intrasem la banuieli...
acum, de cand cu raceala mi-a dormit cate 2 reprize de cate 2 ore pe zi
Laurita, mami
de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE BOTEZ MIRCEA
ALBUMELE MELE
gabitzam spune:
Fecian, saracuta de tine si saracutul Bitzu Pufarinu ce se chinuieste
O fi luat vreun rotavirus, ceva? N-a iesit nimic la analize?
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
simonacip spune:
Neata fetelor...Bai, ce cautam pe pg 2??? Ce e linistea asta?
Fecian, oof, imi pare rau sa aud cit v-ati chinuit!Urita enteroviroza, sa stii ca de regula enterovirozele vin si cu rosu in git, tuse, etc...Sanatate multa in continuare si recuperare rapida...sa vezi ce va papa Pufarina dupa cura asta fortata de slabire..Oof
Simona, mami de baieti 
David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
gabitzam spune:
La multi ani de Sf. Mihail si Gavril la toate sarbatoritelele mamici si la sarbatoritii pitici!!!
Un gand special pentru Gabriel de Fecian, care este bolnavior, sa se faca bine repede sa fie iar Pufarinul iubit.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla