Gravidute si Mamici curajoase de Nov-Dec2008 (120)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

Citat:
citat din mesajul lui malinas

lauramiron, eu nu beau cafea de felul meu si probabil ca din cauza asta m-a dat peste cap asa de rau.

monicabo, nu stiu daca urmez eu sau tu sau amandoua.

Hera, imi pare rau sa aud asa vesti, dar poate e mai bine asa si bebelina se hotaraste sa vina singura. Am mai auzit de faze din astea cu Eliasul plin si gravidute cu membrane rupte trimise la alte spitale (cunosc un caz de acum vreo 3-4 saptamani). Sper sa nu fie cazul nostru.

spiridusule, frumoase poze cu tine si cei doi puiuti.

Are cineva un model de cerere pt cei 15% pe care angajatorul ii compenseaza pe durata a 6 saptamani din concediu pre si postnatal? Sper ca a inteles cineva ce am vrut sa zic, daca nu ati inteles dau vina pe tensiune.

_
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand

39s + poate Vlad, poate David, poate Sergiu, poate Emanuel (dar mai negociem)

Subsemnata, ....., domiciliata, ...............(stii toata povestea) solicit a-mi aproba pe perioada concediului, acordarea diferentei de 15% dintre salariul de baza si indemnizatia de maternitate, cf. Art. 66 din CCMN:

Contract colectiv de munc#259; unic la nivel na#355;ional pe anii 2007-2010 nr. 2895/2006 din 29/12/2006 , Publicat in Monitorul Oficial, Partea V nr. 5 din 29/01/2007
Actul a intrat in vigoare la data de 29 ianuarie 2007.
Art. 66. - (1) Īn cazul īn care salariata se afl#259; īn concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumit#259; perioad#259;, diferen#355;a dintre salariul de baz#259; individual avut #351;i indemniza#355;ia legal#259; la care are dreptul.
(2) Perioada pe durata c#259;reia s#259; acord#259; compensarea va fi stabilit#259; prin contractele colective de munc#259; la nivel de unitate, dar nu mai pu#355;in de 6 s#259;pt#259;māni.
(3) Diferen#355;ele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii.

Si eu zic ca la sfarsit sa adaugi asta:

In cazul in care se refuza prezenta cerere, va rog a-mi preciza in scris temeiul legal (lege, ordonanta, contract etc), in mod explicit pe baza caruia se bazeaza acel raspuns de refuz si persoana care isi asuma prin semnatura aceasta decizie.

Pupici si spor!

33+Sara

pozici
_

There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in. (L. Cohen)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmendu spune:

dea, felicitari doamna! stea fara nume de dea, bine ai venit, sa fii sanatoasa!

37+ Victor
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

DEA FELICITARI!

Spiridusule mi-a placut la nebunie poza in care un copilut e pe pieptul tau si un copilut pe picioare. SUPERB! Sa-ti traiasca!

ginye Eduard Stefan (12.10.2008)

Stefanut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana28 spune:

Salutare!
Stiti daca se aplica aceasta indemnizatie de 15% si la cei care lucreaza in invatamant?
Eu nu stiam ca exista asa ceva.....
Catre cine ar trebui sa fac cererea, catre directorul scolii?

35 +

http://community.webshots.com/album/567350525Ddyhxi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mar_ysa_28 spune:

felicitari Deea

38+Leyre Alexandra lu“ mama... uff cum suna !!!

http://www.flickr.com/photos/32020823@N08/?saved=1

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mariana28

Salutare!
Stiti daca se aplica aceasta indemnizatie de 15% si la cei care lucreaza in invatamant?
Eu nu stiam ca exista asa ceva.....
Catre cine ar trebui sa fac cererea, catre directorul scolii?

35 +

http://community.webshots.com/album/567350525Ddyhxi

Da Mariana, catre director. Si eu tot in invatamant lucrez, si trebuie permanent sa le bag hartii sub nas, cu legi, ca altfel nu obtin nimic. Si-asa obtin cu greu.
Si inca ceva, indemnizatia nu se impoziteaza, multe secretare/contabile habar n-au nici de asta. Daca faci cerere poti specifica si acest lucru, de exemplu:

Doresc de asemenea sa precizez ca indemnizatia nu se impoziteaz#259; cf. Codului Fiscal, art. 42 :

In intelesul impozitului pe venit, urmatoarele venituri nu sunt impozabile:
a) ajutoarele, indemnizatiile si alte forme de sprijin cu destinatie speciala, acordate din bugetul de stat, din bugetul asigurarilor sociale de stat, din bugetele fondurilor speciale, bugetele locale si din alte fonduri publice, inclusiv indemnizatia de maternitate si pentru cresterea copilului, precum si cele de aceeasi natura primite de la alte persoane, cu exceptia indemnizatiilor pentru incapacitate temporara de munca.

Pusici!

33+Sara

pozici
_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elilov3 spune:

seara buna
nglcarmen felicitari sa va traisca baietul si sa va bucurati de el [pup]
dea felicitari sa traisca mandretea de fata sa fie sanatoasa si papacioasa si tu sa te refaci rapid na si vorbba lui z-iulia asta asa ca nu am apucat sa iti facem galerie
hera uff ce situati sper sa nasti rapid fara dureri...si vb aia daca te ia cu dureri trebuie sa te interneze fie ca au locuri fie ca nu...hai curaj

eliza mamica de inger Ionut Pavel
39+Dimitrie Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Z_IULIA spune:

FELICITARI DEA! SA-TI TRAIASCA BEBELINA SI SA FIE SANATOASA, MANCACIOASA SI SA VA ADUCA NUMAI BUCURII!
PENTRU CA NU AM APUCAT SA FAC GALERIE !

ANCA_27 mersi mult si eu pentru informatii! Maine chiar tr sa merg pana la serviciu si o sa fac si eu cerere

Iulia lui Claudiu (23.04.2002) si Maria Clara DPN 23.12.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elilov3 spune:

spiridusule am vazut pozicile cu minunatiile tale
fata lui nglcarmen multumim de pozici....bah si ce pagina ai, pana se prinde 'baba' cum functioneaza ...
andutza lasa ca o sa fie bine si bb-linele tale o sa stea cuminti acolo pana la termen ...tu sa stai cuminte
alexa sunt bine tot cu dureri de spate..si ghici azi si cu dureri de burtik...deh se apropie se apropie ...te rog frumos sa te odihnesti sa fi cumintica...lasa supararile si nervii

eliza mamica de inger Ionut Pavel
39+Dimitrie Gabriel

Mergi la inceput

Ma tot uit la bebelinele si bebeii vostri ce dulci pot sa fie... De-abia astept sa-mi tin si eu minunea in brate, dar inca mai are de stat la copt. Intre timp ii pun cantece de leagan, si se linisteste si se cuibareste asa intr-o parte, pun mana si stam pe forum si ascultam cantecelul. http://www.cantece-pentru-copii.ro/cantec-de-leagan/nani-nani-video_0f3651c23.html
Dea, de-abia astept povestea ta haioasa a nasterii. Sa va traiasca galushca!

33+Sara

pozici
_

Mergi la inceput